5: מקסי כובש בתוספת הזמן, 2-2 בין ולנסיה לאתלטיקו.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏25/9/09.

1. ValenciaCF Member

במחצית השנייה ולנסיה החזיקה בכדור יותר מאתלטיקו והגיעה למצבים יותר מאתלטיקו ופשוט לא ניצלה אותם! אתם אלה שצריכים להגיד תודה שלולנסיה יש מאמן דפוק בלי אופי, בונקריסט, פחדן שאומר לשחקנים להרגיע את הקצב דקה אחרי שדויד וייה כבש את השער השני במקום לדפוק עוד אחד כשהשחקנים באטרף ובהתלהבות. אתם אלה שצריכים להגיד תודה שיש לנו שחקן כמו מדורו שלא יודע להחזיק כדור 5 שניות בלי לאבד אותו! אתם אלה שצריכים להגיד תודה להגנת ולנסיה ובמיוחד לאלקסיס שבאימונים לא מלמדים אותו שלא נוגחים כדור אחורה שכמעט כל השחקנים של אתלטיקו נמצאים מאחוריו מחכים לכדור!!!!!!!!!!!!!!!!!! מאמן דפוק פשוט דפוק באלי לשבור לו את הראשששששש !!!!! מי שם את מרצ'נה כקשרררררררר מייייי ?! אפשר לחשוב שאין לו קשרי אמצעי אם הוא שם את מרצ'נה כבלם ! יש לו את אלבלדה ואת מיצ'ל למה הוא מתעקש לשים את מרצ'נה כקשר אלוהים ישמורררררררר מה עובר לו בראש!

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/9/09
  2. hai80 Member

ההתקפה לא חדה , ההגנה ביזיון לא יוצא לי לראות משחקים ככ כי אני בבסיס ואין לי אפשרות לראות אלא באינטרנט בסופי שבוע אז לא ממש יוצא לי לראות אבל היום ראיתי את המשחק ואם נתחזק בינואר ונחזיק מעמד בליגת האלופות אני מאמין שצריך להשקיע אך ורק בליגת האלופות כי נרד ליגה אנחנו לא ולסיים מקום 4 כרגע נראה רחוק מאוד.

3. Jesus Navas Member

אחרי המשחק הצולע בשבוע שעבר, היום סוף סוף הגענו למגרש, ושחטנו את בילבאו. משחק מצוין של קפאל, איזה שחקן ענק. נבאס היה ענק כמו תמיד, מתי הוא כבר יוזמן לנבחרת?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx הוא כבר התגבר על כל הפחדים שהיו לו...

הלוואי ונוכל לתת איזהשהו פייט נגד בארסה וריאל, הלוואי, למרות שהסיכויים שואפים לאפס. תודה סביליה על מתנת יום הולדת נהדרת. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

4. דימה Member

זה אחד המשחקים הכי מוזרים שראיתי בשנים האחרונות, פשוט ככה.
    גם בעזרת השופט (שלא ראיתי שהזכירו פה את ההופעה הדי מביכה שלו), שחקנים של ולנסיה לא זוכר מי זה היה מחטיאים את הכדור...
    יעני באים לבעוט ומפספסים את הכדור בועטים באויר.
    אתלטיקו לא יכולים לעשות 2 פסים באמצע המגרש, רוברטו חימנס אחד השוערים הכי טיפשים שראיתי בכל שנותי.
    הקבוצה שלו בפיגור והוא יש לו זמן עד שהוא מוציא את הכדור מהיד...חושב חושב חושב בינתיים אני צועק עליו שיוציא, בסוף מוציא את זה קצר לשחקן הגנה - וכולם יודעים שאויפלושי ופראה הם לא בדיוק שחקנים של כדרורים.
    שוער טוב רוברטו אבל טיפש ברמות מטורפות. מיליון מצבים מיליון החטאות, אבל למזלי נגמר תיקו ועשיתי את הווינר האחרון לפני כיפור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם..

5. xavi6 Member

אתה מבין בכדורגל כמו שווין רוני מבין בגוגואים.

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/09
  6. david silva Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

7. xavi6 Member

רגע השיא בחיי ככותב משועמם באייסוקר...

8. riquelme1 Member

מה אתה מוחה לו כפיים, הוא קצת הגזים, אבל הוא בערך צודק. דוויד סילבה שחקן טוב, אבל שחקן טוב, לא יותר מיזה, הוא נעלם ביותר מדי שלבים במשחק, הוא לא עושה יותר מדי פעולות טוובת, ואני םג לא מבין למה הם עושים מימנו שחקן הרבה יותר טוב מימה שהוא(כמו קאסורלה, למשל).

ב-3 משחקים האחרונים של ולנסיה הוא פשוט לא קיים, יש לו טכניקה, והוא יודע לפעמיים גם להבקיע שערים, אבל קראק אמיתי הוא לא באמת, שחקן טוב, אבל לא יותר מיזה.

בקשר למשחק, היה משחק מהנה, במיוחד במחצית הראשונה, הגיע הזמן שקבוצות הדרג ב' בספרד יתחיל לדאוג לבלמים קצת יותר טובים מדילברט או פראה, הגיע הזמן שהקבוצות האלה יחשבו קצת יותר על הגנה מאשר על התקפה, כי זה באמת היה משחק בלי הגנות, בלי שום קשר לחוסר האופי של ולנסיה ולחוסר היכולת בהגנה ובקישור של אתלטיקו.

לאתלטיקו ולולנסיה התקפה לא פחות טובה מסביליה, ההבדל הוא שלסביליה יש הגנה טובה, טובה יחסית לליגה הספרדית, לא טובה מספיק לרמות הגבוהות, זה ההבדל בינהם, בריאל מדריד וברצלונה מזמן הבינו אתזה, ובגלל זה הם נמצאים איפה שהם נמצאים.

9. RubberSoul Member

בשורה התחתונה,ולנסיה מתרחקת מהצמרת,מה שהיא עכשיו לא יספיק לה.
    אתלטיקו עדיין בלי ניצחון וזה כבר מתחיל להדאיג.
    מול סראגוסה כבר אי אפשר לדעת אם יספיק.

מישהו חייב להעיר מישהו בשתי הקבוצות האלה לפני שמשהו יקרה.

10. JR-Riquelme Member

תבדוק ביוטיוב, אולי יצא לו קליפ חדש.

11. Raulito Madridista

משחק מצויין ראינו אתמול במאסטייה, אבל למרות זאת הייתה תחושה ששתי הקבוצות מסוגלות ליותר, והן פשוט לא רוצות לעלות קצת יותר קדימה, מחשש שההגנות תשבשנה הכל. במחזור הקודם אתלטיקו איבדה ניצחון בדקה ה-90 והפעם שער בדקה האחרונה מסדר לה נקודה. בידיוק דיברו בתקשורת על הבצורת של מקסי רודריגז, והוא היה שם ברגע החשוב ביותר במשחק. כמובן שאם אלכסיס היה מרחיק כדור כמו שצריך, זה לא היה קורה. דווקא השחקן הכי יציב בהגנת וולנסיה, שוגה. האמת שאתלטיקו יכלה להשוות לפניכן. קלבר היה קרוב להבקיע והבעיטה שלו הייתה כל-כך קרובה, זה שיפשף את הרשת החיצונית, ובדקה ה-70 אגווארו קיבל כדור נהדר מול מויה ולא ברור למה הוא התבלבל ולא הצליח לעבור אותו. השער של פאבלו הרננדז נהדר, אבל הוא ממחיש בידיוק את ההגנה הרכה של אתלטיקו - אנטוניו לופז היה חייב להפריע לו, להעיף את הכדור בכוח ולא לתת לפאבלו, שהוא אכן שחקן מוכשר, להסתובב עם החיצון. אתלטיקו נלחמה היום לראשונה מזה הרבה זמן וכל הכבוד לה. אבל ראסינו העלה מהספסל את כל מי שהיה לו - מקסי ורייס, וזה השתלם בסוף. וולנסיה לא ידעה לייצר מצבים בדקותה טובות בהן שלטה הרבה מאוד בכדור. חבל שלקבוצה הזאת אין כמה שחקנים עם האופי של ויאה, ווינר אמיתי. לפחות הוא הפיצ'יצ'י בינתיים...

12. REAL MADRID Member

אין מה לעשות, כשמנתחים את מה שראינו אמש, צריך לחלק הכל לשניים. לחצי הראשון ולחצי השני.

החצי הראשון היה מזעזע. אין דבר כזה מבחינתי שקבוצה כמו טנריפה מגיעה לברנבאו, מניעה כדור כקבוצה טוב מריאל מדריד, מחזיקה יותר בכדור, מאיימת יותר על השער ולא כובשת רק כי הרגל המסיימת של הקבוצה הזאת לא כשרונית מספיק. אפשר להסתכל מהצד ולהתנחם בכך שניצחנו 3-0, אך כנגד קבוצה שהייתה יודעת לנצל את מצבי ההבקעה (המצוינים) שלה - זה היה נגמר אחרת. זה אולי מוזר, אבל נדמה שריאל מדריד לא מצליחה להגן על מגרש גדול כדוגמת הסנטיאגו ברנבאו. התיאום בין שחקני ההגנה מאכזב מאוד עד כה והפעם אי אפשר להאשים רק את דרנתה. אני ארחיב בהמשך על עמדת המגן השמאלי. ראול אלביול, אולי שחקן הרכש המצטיין שלנו עד כה - ממשיך לעשות עבודה מצוינת (למרות שיש לו בעיה קלה בהשתלטות על כדורי קרקע מהירים) אך התיאום והחלפת המקומות בינו לבין יתר שחקני ההגנה פשוט לא טוב, הוא ופפה חייבים לעבוד על התיאום ביניהם, כנ"ל לגבי פפה וראמוס. אבל, עם כל הביקורת על הרביעייה האחורית אמש, אין מבחינתי שום ספק שהנפל הגדול היה בקישור.

ריאל מדריד ניסתה בכוח להרכיב שני חלוצים ושני שחקני אגף ומרכז הקישור פשוט הופקר. כשטנריפה מגיעה עם 3 שחקנים במרכז אל מול לאס ואלונסו, אין זה משנה שלאס ואלונסו הינם מהטובים בעולם בתפקידם - היתרון נמצא אצל טנריפה. מסתמנת בעיה בריאל מדריד והיא הימצאותם של גראנרו ושני חלוצים על המגרש בהיעדר קשר מרכזי. נגד אספניול, משחק בו גראנרו היה נהדר, פתחו אמנם שני חלוצים אך צריך לזכור שגראנרו 'מילא' את התפקיד של רונאלדו. בנזמה חתך יותר מידי לאגף, וראול נשאר גבוה מידי ולמעשה ריאל מדריד הראתה ניצוצות רק כאשר רונאלדו נכנס למרכז המגרש.

החצי השני כבר היה הרבה יותר טוב. היה לי ברור שנזכה לראות את קאקה או גוטי נכנסים (עכשיו מסתדר שהסיבה לכניסה של שניהם היא הפציעה של ראמוס) ושגראנרו או חלוץ כלשהו ישלמו את המחיר. שגיא כהן ופלגריני בחרו להחמיא מאוד לקאקה על סידור המשחק, ואין ספק שמגיעות לו המחמאות האלה. אך אני משוכנע שהמשחק היה נראה טוב יותר גם אם גוטי היה נכנס לבדו. ריאל מדריד לא חסרה את קאקה במחצית הראשונה, אלא שחקן בתפקידו - גוטי. כנראה שהציפיות של פלגריני היו שצ'אבי אלונסו ייקח עליו הרבה יותר אחריות בניהול המשחק. המחצית השנייה נראתה הרבה יותר טוב. ריאל מדריד שיחקה לפרקים יפה מאוד לעין והכריעה את המשחק עם שלושה גולים יפים מאוד.

לעניין המגן השמאלי, לא מרסלו ולא דרנתה עושים את העבודה כראוי. אף אחד מהם לא מראה אפילו ניצוצות הגנתיים שאפשר להסתמך עליהם. אך הבעיה הגדולה ביותר לטעמי, שאנחנו לא יכולים לוותר על העלייה של המגן השמאלי להתקפה. גם מרסלו וגם דרנתה עובדים לטעמי יפה מאוד בפן ההתקפי. פתרון נוח לבעיה ההגנתית היא להציב את ארבלואה עם חזרתו מהפציעה כמגן שמאלי, עמדה שלא זרה לו במיוחד. אך ארבלואה הוא נכה התקפית גם בצד ימין ולבטח שבצד שמאל. אני מקווה מאוד שעד לינואר, בריאל מדריד יבינו את הבעיה הקיימת בעמדה הזאת וינסו לחזק את הקבוצה.

13. Jesus Navas Member

סיימתי לראות את המשחק של ולנסיה - אתלטיקו ורק דבר אחד אני לא מבין, איפה ההגנות? זה באמת מוגזם הקלות בה השחקנים חודרים להגנה כאילו כלום, ההגנות בספרד פשוט מזעזעות, למרות שדנו על כך בפורום אינספור פעמים.

2 הלוזריות של העונה נפגשו, ובדקה ה-90 קבוצה אחת הייתה בכל זאת צריכה לצאת לוזרית כמו תמיד. זה לא נראה טוב, לא לולנסיה ולא לאתלטיקו.

14. איגור .פ. Member

ראיתי ברצלונה - מלאגה בבסיס ,אני רק רוצה לשאול איפה השופט היה אתמול? ,מלאגה שיח'ו מלוכלך ,הגיע להם אדומים ,לפחות פעמיים ,אני גם יציין כאוהד ברצלונה שהגיע למסי אדום ,על התיקול ,וואלה הבלם של מלאגה פשוט מגעיל היה.

שיפוט זוועתי היה במשחק הזה.
    לוקה קיבל אדום במקום הבלם של הקבוצה שלו.

אבל באופן כללי שמתי לב משחק שני ברציפות שמנסים להכנס בשחקנים של ברצלונה.

15. riquelme1 Member

כולם טוענים שההגנה של אתלטיקו מצחיקה(כולל אני), אבל שוכחים שלולנסיה הגנה לא פחות גרועה שספגה למעלה מ-50 שערים בעונה שעברה, וגם העונה סופגת בלי סוף, אם ליצנים כמו דילברט ולנסיה לא תגיע רחוק, עד מתי אמארי האידיוט יבין שמרצ'נה את כל הקרירה שלו עשה כבלם וקשר אחורי הוא לא, מסכן באנגה כל פעולה חיובית שלו מרצ'נה הורס וסתם מעיף כדורים למעלה, הוא חייב לחזור להיות בלם ואני לא מבין את התפקיד הזה, אלבלדה טוב בהרבה ממרצ'נה כקשר.

מה שהכי לא אהבתי בולנסיה אתמול, זה הגישה במחצית השנייה, חשבתי שולנסיה יפתחו בסערה ויגמרו את המשחק הזה, אבל לא, הם הרגיעו את המשחק, הפסיקו להתקיף, וגם שהגיעו למצבים לא נירא שהם רצו בכלל להבקיע, בסופו של דבר מה שגמר את המשחק היה החילוף בל באנגה שהיה מספר אחד על המגרש למאדורו הגולם.

זאת הסיבה שריאל ובארסה יפרקו(בארסה כבר פירקה את אתלטיקו) את אתלטיקו ו-ולנסיה, קבוצות בלי הגנה, הגיע הזמן שיתחיו להשקיע בקבוצות האלה קצת יותר בבלמיים נורמאליים.