5: מקסי כובש בתוספת הזמן, 2-2 בין ולנסיה לאתלטיקו.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏25/9/09.

1. Raulito Madridista

הלוואי ונצליח להבקיע שער מהיר שוב, אך הפעם, בניגוד למשחק נגד חרז למשל, השחקנים צריכים להבקיע שער נוסף אחר-כך, כדי להיות יותר רגועים ומשוחררים לקראת ההמשך. המקום הראשון לא חשוב כרגע, אבל וודאי שנשמח לניצחונות שהם לא דחוקים. 'קונצרטים' בברנבאו נקבל רק לקראת סוף הסיבוב הראשון לטעמי. חשוב מבחינתי לסיים את המשחק ללא ספיגה(ארבעה משחקים רצופים בלי לספוג[בליגה] זה דבר מאוד לא שכיח אצלינו), ושהבכורה של פפה תיהיה חיובית מאוד, אני מצפה לה. אם אלונסו באמת ייפתח היום בהרכב, כפי שטוענת התקשורת הבוקר, לטעמי זה ביזבוז. גוטי נמצא בכושר טוב למשל ואלונסו חזר מפציעה, אני הייתי שומר אותו למשחק נגד מארסיי. למרות שמפגש של האחים אלונסו יהיה פיקנטרי. הפעם נשחק בלי קאקא, והשמירה על רונאלדו תיהיה עוד יותר הדוקה וצמודה, ומעניין כיצד הקבוצה בכלל תשחק. בנוגע לחלוצים שלנו - חשוב שראול יצליח להבקיע במשחקים כאלה, כדי שישפר את מאזנו האישי, מן הסתם בברנבאו, נגד קבוצות חלשות, מגיעים להרבה מצבי הבקעה, והעובדה שראול עזב את המגרש בלי גול נגד חרז, הייתה מאכזבת. לגבי בנזמה - גולים כאלו ישפרו לו את הביטחון, ואם הם לא יגיעו במשחקים כאלה, אז מתי כן? על-פי העונה שעברה, להיגואין מגיע לפתוח בהרכב על חשבון הצרפתי, אבל הבעייה שהעונה גונזו לא הראה כלום, ולבנזמה יש את תג המחיר וכל העניין שהוא שחקן רכש, המקבל יחס עודף.

המשחק בין בילבאו לסביליה קשה מאוד לניחוש. בילבאו אומנם כבר פוזלת לעבר המשחק הקשה מאוד נגד וורדר ברמן בליגה האירופית, אבל קאפרוס לא עולה עם ההרכב המשני, הוא נותן לחלק מהשחקנים מנוחה וחלק מהם מחזיר להרכב, כמו יורנטה וטוקרו, וסביליה מנגד קבוצה לא צפויה. השחקן המרכזי היום בסביליה לדעתי זהו דייגו קאפל, שלא מקבל הרבה צ'אנסים בהרכב, והוא חייב מעבר למלחמה הרגילה שלו ולשריפת הקילומטרים, לתת גם תוצרת - אם לא מבחינה סטטיסטית, אז לפחות קרוב לזה - הוא צריך להיות פעלתן ומסוכן. אני חושב שהמשחק יילך לתיקו.

שימו לב לנתון מעניין - מקסי רודריגז לא כבש שער בליגה מאז ה-20 בדצמבר. הוא חייב לשבור את הבצורת הזאת. שתי הקבוצות, וולנסיה ואתלטיקו, מגיעות למשחק מאוד לחוצות, כאילו הן כל שנייה יכולות להתפוצץ, ובהחלט יכול להיות שהיום אבל ראסינו יעמוד על הקווים בפעם האחרונה. וולנסיה נראית לי פייבוריטית ברורה וקשה לי לראות אותה לא מנצחת. מעבר ליתרון הביתיות, שתי הקבוצות עם הגנות חלשות יחסית(וולנסיה יכולה לשפר זאת דווקא, עם הזזתו של מרצ'אנה לעמדת הבלם ואז רובן בראחה, מנואל פרננדס או דוד אלבלדה נכנסים ליד באנגה, ומיגל יפתח בצד ימין, כלומר לאמארי יש הרבה אופציות והוא בוחר בגרועה ביותר - מרצ'אנה), אבל בעוד ההתקפה של אתלטיקו מגמגמת מאוד(אולי חידוש חוזהו של פורלהאן ישנה משהו אצלו ויכניס יותר התלהובת), ההתקפה של העטלפים נמצאת בכושר טוב מאוד(התקשורת מדברת הרבה על רונאלדו ומסי, אבל נראה ששכחו את החלוץ מספר 1 בעולם - דויד ויאה, שגם הוא יאבק על מלכות השערים). לא מתאים שאמארי יוציא את חואקין מההרכב עכשיו ואני מקווה שפאבלו ימתין על הספסל.

2. REAL MADRID Member

אני מרוצה מאוד מההרכב המסתמן של פלגריני להיום בערב. קאקה היה צריך לקבל את המנוחה שלו כבר נגד חרז, אך כשהשבוע מצפים לנו צמד משחקים לא קלים בכלל נגד מרסיי וסביליה - באמת הגיע הזמן שהוא יזכה לעלות מהספסל. אני אפילו אשמח אם במצב שהניצחון כבר מובטח פחות או יותר, הוא יעלה מהספסל במקום רונאלדו שלטעמי גם יכול להרשות לעצמו לא לשחק את מלוא 90 הדקות הערב. עוד לא יצא לנו לראות באמת איך נראית הקבוצה כשרק קאקה או רק רונאלדו על המגרש ונגד טנריפה זאת הזדמנות מצויינת.

אני מניח שהלבטים של פלגריני ממש עד לרגע האחרון יהיה בעניין צ'אבי אלונסו, גוטי וגראנרו. בהנחה שקאקה פותח על הספסל ובחוד עולים ראול ובנזמה, רק לשניים מהספרדים המוכשרים הללו יש מקום. אולי ההודעה שלי נראית כהודעת זלזול אחת גדולה בטנריפה, אבל נגד העולה החדשה היא חושב שאין זה משנה כ"כ מי מבין השלושה יעלו בהרכב. אין שום טעם למהר להחזיר את אלונסו להרכב נגד טנריפה אך מנגד צריך להחזיר אותו לעניינים על מנת שיהיה מפוקס בשבוע הקרוב. גוטי מנגד ממשיך להיות סימן שאלה תמידי, אין ספק שהוא אחד המצטיינים שלנו העונה בסה"כ אך נגד ויאריאל, כשהוא זכה למקום בהרכב - הוא נראה חלש מאוד ומאכזב. אני לא מאמין בדעות שיש שחקנים שנראים טוב רק מהספסל ורוצה לראות את גוטי שומר על עקביות לא משנה בתור מה הוא משחק - שחקן הרכב או שחקן ספסל. האחרון הוא כמובן גראנרו, קשה מאוד להתבלט כשאתה משחק ליד קאקה ורונאלדו והיה קשה מאוד להבחין בו על המגרש נגד ויאריאל, אני תומך בכל דקת משחק שלו וחושב שאולי הפעם, כשקאקה (סוף סוף) יזכה למנוחה מהספסל, נזכה לראות את האיכויות של גראנרו בצורה בולטת יותר לעין.

יש לי ציפייה פשוטה לנצח את המשחק היום, כמובן שכמה שיותר שערים שיאפשרו לנו לחזור למקום הראשון בתום המחזור הם בונוס נהדר. מטרה נוספת היא להמשיך ברצף המשחקים ללא ספיגה, לטעמי ההגנה לא נראתה מתואמת וטובה גם במשחקים בהם לא ספגנו אך הביטחון באי ספיגת השערים כבר ארבעה משחקי ליגה רצופים אמור לזרז את בניית התיאום ואני מקווה שעכשיו כשפפה חוזר - נזכה לראות הגנה הרבה יותר חזקה (עד כמה שאפשר בהיעדרו של מגן שמאלי..).

3. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

פפה יערוך את הופעת הבכורה בליגה העונה בריאל , ופלגריני שוב עם הרוטציה בחוד כשהפעם בנזמה פותח.

קאסיאס
    ראמוס,פפה,אלביול,דרנטה
    גרנרו,אלונסו,לאס,כ.רונאלדו
    ראול ובנזמה

http://estaticos.marca.com/marcador/futbol/2009_10/primera/jornada_5/rma_ten/img/1_300x376.Xxx

ארגונסס
    ברטאן,מאנולו מרטינז,לונה,בייויס
    מיקל אלונסו,רומן מרטינז,ריצ'י
    אלפארו , קומה
    נינו

4. riquelme1 Member

32 דקות ובלי לפתוח פה, טרניפה עומדת יפה מאו על המגרש, אם הרכב מצויין, בכלל טנריפה קבוצה מוכשרת מאוד אם אלפארו, קומה וניניו, זה לא עוד גיחון מגוכחת.

סביליה ממשיכה להרשים ומובילה 2-0 בבילבאו, משערים של רנאטו(אלוהים), ונגרדו שכבש אם שער שני במדי סביליה. בילבאו כמו שצפיתי תחזו מהר למקום שבה היא ראוייה להיות.

ומי שלא יודע מיקל אלונסו משחק היום נגד אחיו צ'אבי אלונסו, פעם ראשונה שהאחים משחקים ראש בראש.

נמאס כבר מהשיפוט הזה שנוטה לטובת הגדלות נמאס, כל עבירה קטנה של שחקני טנריפה הוא צהוב, והעבירה הגסה של דרנתה הוא בקושי מקבל עברה, נמאס כבר נמאס!

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/09
  5. xavi6 Member

http://www.zix.co.il/images/484236587.Xxx

פעם ראשונה שאני מסכים איתך.

6. REAL MADRID Member

יש רק דבר אחד שיותר גרוע מהמשחק של ריאל מדריד וזה שגיא כהן. משחק שני ברציפות שהוא טועה פעם אחר פעם במקצוע שלו - לפרשן. אפילו בצ'רלטון הוא יראה כבדיחה.

7. Raulito Madridista

מחצית ראשונה שלנו שהיא מאופסת, והאמת שבצדק מוחלט - לא הגיע לנו שום דבר. אפילו הברקה אחת לא הצלחנו לעשות במחצית הזאת, וטנריפה מנגד מסכנת את השער מספר פעמים. תמוה, מאכזב, מתסכל, אבל אסור לאבד את העשתונות. גם בלי כניסתו של קאקא, אנחנו צריכים להכריע את המשחק בעזרת הכישרון הרב שיש לשחקנים שלנו ברגליים(לא יכול שנסמוך רק על רונאלדו). הבעייה היא שהרבה חלשים. גראנרו לא הצליח לעבור שחקן פעם אחת, בנזמה לא חד(הוא לקח את הכדור כמה פעמים וניסה ליצור משהו, אבל זה לא הצליח), מרכז השדה לא דוחף קדימה(נראה לי שלקחו לקבוצה עשר דקות לצאת מהחצי שלנו, בהתחלה רק מסרו ומסרו לאיקר) וראול שבוע שלישי ברציפות מחמיץ מצב של מאה אחוז, לא מתאים לראול. חבל שהוא לא בעט פשוט חלש ומדוייק, במקום לבעוט חזק על ארגונסס, שגם לו מגיאות מחמאות לפחות על ההצלה הזאת, בכל-זאת. הלוואי ונראה את היגואין במקום בנזמה. אני קונה שער ניצחון מרגלי גונזו. אגב, משהו אחרון - דרנטה חייב להפעיל את השכל, מספיק עם הכניסות הדביליות האלה. השיפוט קצת נוטה לטובתינו המחצית הזאת, ואני חושש שלשופט תיגמר הסבלנות. קשה לנו מאוד כרגע, אז עם עשרה שחקנים המשימה תיהיה קשה פי כמה. נקווה למחצית שנייה טובה יותר.

נערך לאחרונה ב: ‏27/9/09
  8. Gago Member

שגיא כהן כנראה כועס על שעשו ממנו צחוק בידיעות אחרונות השבוע, והוא מוציא את העצבים שלו על ריאל ועל הצופים. הוא פשוט הורס את הליגה הספרדית לערוץ הספורט.

9. riquelme1 Member

3-0 לסביליה במחצית על בילבאו בסן ממס, תוצאה מפתיעה משהו, סביליה לא הרשימה אותי בשבוע שעבר, אבל אהבתי מאוד את ההרכב של מנולו חימנז אם נגרדו וקאנוטה וקאפל ונאבאס באגפים.

לסביליה כבשו רנאטו, נגרדו וקאנוטה שחוזר לעצמו, ולפי המארקה התוצאה עושה חסד אם בילבאו שסביליה הית הרבה יותר מסוכנת.

נגרדו ממשיך להרשים, ועושה רושם שסביליה עשתה רכש אדיר, חלוץ ענק.

10. REAL MADRID Member

אולי, מה שעצוב זה שבמקום להפיק לקחים ולהפסיק להיות פסיכולוג ומחוקק בשקל הוא רק מקצין את התכונות האלה. אני באמת לא מבין איך נותנים לו במה בערוץ שמתיימר להיות המקצוען ביותר בארץ בתחומו.

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אותי דווקא לא מפתיע כל כך , השחקנים של בילבאו לא רגילים למעמסה של 3 משחקים בשבוע וזה הוכח בשנה שעברה כאשר היו את משחקי הגביע באמצע השבוע שגרם לכמה שחקני הרכב בכירים לנוח בליגה כדי להיות כשירים ורעננים לליגה.

12. riquelme1 Member

אין ספק בכלל שהעומס משפיע, בגלל זה אני לא רוצה לחשוב על זה שבילבאו תסיים באחד ממקומות הראשונים.

13. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה עשה שם הבלם של טנריפה בגול השני ??
    אז נניח שבנזמה גבר עלייך עם הכוח שלו , מה את הולך לשער , תמשיך ללחוץ אותו , איזה בדיחה ..

14. xavi6 Member

אני חותך את הבולבול אם היום בערב הבלם של טנריפה לא מקבל הכנסה יוצאת דופן לחשבון בנק. זה היה מפחיד.

15. riquelme1 Member

שוב פעם אנ מסכים אם ירדן(מה קורה היום), זה היה פשוט מגוכך, זה נירא כאילו מנולו הבלם של טנריפה אמר לבנזמה הוא תכבוש, הוא לאנפל לא כלום מה הוא הולך אחורה בשביל לשמור על השער ועוד באיזה ריצה קלה?

זה היה באמת מביך..