40 שנה לכיבוש

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י AW forever, ‏8/6/07.

1. Engel Del Madrid Member

סלע, תענה לי על זה ..
    האם במלחמות לא נכבשים שטחים ? למה אנחנו צריכים להחזיר שטחים שכבשנו כדת וכדין ?
    כולם פולשים לכולם , למה לעזאזל להחזיר שטחים ?

אתה באמת חושב, שאם המצב היה הפוך .. היו ערבים שמאלניים ? שרוצים להחזיר את המדינה הזו ליהודיים ?

אה ואגב, על איזה פאקינג כיבוש אתה מדבר? כשבאנו לארץ היינו 600,000 יהודים לעומת 3 וחצי מיליון ערבים . בריטניה רצתה לחלק את האדמות חצי בחצי אבל הערבים החמדניים הללו סירבו . 600,000 אנשים התעלו מעל 3,500,000 מיליון ערבים . עכשיו האדמות הן שלנו , יש בין היהודים והערבים יריבות כבר 3,000 שנה , למה לעזאזל אתה חושב שמשהו הולך להשתנות פה בזמן הקרוב ?

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

במלחמות העולם הכל הוכזר כמעט לשטחים המקוריים (למעט גרמניה שהפסידו קצת שטחים). אז כן, גם הפלסטינים יפסידו חלק לא פסול מיש"ע, אך רוב רובו יחזור אליהם. אנחנו טוחנים מים בדברים שלא בידנו לשנות חברים.

3. Engel Del Madrid Member

בדיוק . תשמע אני לא מהערסים אוהדי בית"ר האלה שחושבים שכל ערבי גבר מקומו בקבר. אני יודע שישנם מאות אלפי מוסלמים שהם אנשים נהדרים , אבל ישנם גם עשרות ואפילו מאות אלפים של אנשים שמקלקלים את המוניטין לכל באי הדת .

שום דבר שאתה תעשה ושום דבר שאני יעשה לא ישנה את המצב .

4. לא מצאתי כינוי Member

גם דברים שלא בידך לשנות. אתה כל כך בטוח שהתפיסה שלך לפייה כל השטחים יוחזרו עתידה לקרות בעתיד. במזרח התיכון אתה לעולם לא יוכל לדעת מה יהיה ואיזה מלחמה תפרוץ מחר.

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני קורא להן מלחמות פלירטוט. מכיוון שמלחמות גדולות לא יפרצו כאן בשל הידע של הצדדים ברסניות הבלתי נתפסת שבדבר, אז רק מלחמות מול מיעוטים פנאטים כמו חמאס או חיזבאללה (שכל אחד מהם הוא בין 3-5 אלף איש) יכול להתקיים. זה לא לגמרי מלחמה, זה משחק כלשהו כדי לשמור על האזור חם למען אינטרסים של גורמים בעולם שרוצים כאן בעיות.

בעיקרון התהליך ברור, והוא רק מעקב כל תקופה מסויימת. השטחים כמו שאתם רואים חוזרים אליהם בהדרגה אם נרצה ואם לא. עזה (גוש קטיף) היה האחרון, לפניו היה חברון, וואי וכו' וכו', זו המציאות. על מה אנחנו חלוקים בעצם?

נערך לאחרונה ב: ‏12/6/07
  6. raanana4ever Member

בדיוק בגלל זה צריך להגיע להסכם, שתי מדינות לשני עמים, ככה גם אם באמת כל הערבים רוצים בסתר ליבם להעיף אותנו לים, מה שאני לא מאמין שנכון, הרבה יותר פשוט להילחם עם גבולות ברורים, צבא בצבא, מאשר צבא בלוחמי ג'יאהד.
    כך או כך, צריך להגיע להסכם שיכלול הפרדה ברורה בנינו לבינם, אם העניינים הולכים חלק אפשר לדבר על גבולות פתוחים במידה מסויימת, ואם לא אז אפשר בקלות לנתק קשר.

7. Chievo Member

זה רק כואב לי לראות את העולם מתחלק לקבוצות, כל קבוצה רוצה להיות מעל כולם.

8. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

לואי צודק. בואו רק נשמור על הכבוד אחד של השני כאן בדיון.

9. Engel Del Madrid Member

אתה ראית שהכבוד של מישו נפגע כאן ? כי אני לא ..

10. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

יש כאן גם חברים\אחים בפורום שמגיעים מהמגזרים הערבים הנפלאים בישראל כמו לואי קייבו למשל. אני לא מסכים לאימרות איומות כמו "הם רוצים אותנו בים". אני מבקש להראות מעט כבוד לנוכחות שלהם כאן ולתרומה שלהם בפורום בקצת מחשבה על מה שנכתב כאן, מכיוון שהדברים האלו יכולים להעליב אותם ואף לפגוע בהם אישית.

מודה על הסבלנות.

11. Maor321 Member

אה, ולהגיד כיבוש זה בסדר נכון? אני לא מבין - אם כל כך הרבה אנשים העירו על זה מה הבעיה לשנות.

אמרו פה כבר יפה. צריך להכיר במציאות, צריך להבין את החיים האמיתיים שיש פה ולא לשבת באיזה כסא מול מחשב ולהקליד על כמה הכל צריך להיות טוב ויפה, 2 מדינות וכל זה.

אין כאן מקום ל-2 מדינות. יש כאן 2 עמים ששונאים אחד את השני, כן שונאים לא צריך להתכחש לזה. יש כאן עם אחד, שהוא אנחנו, שמוכן לעשות הכל למען השטחים שלו.

Der Kaiser, אתה אומר מה הבעיה לא לגור בחברון לעומת ת"א.... אז זאת בדיוק הבעיה שלך, אתה מרחף באיזה ענן כלשהו בתחושה שהכל מאוד פשוט ורק צריך להחליט. להרבה אנשים חוץ ממך חברון היא בדיוק ברמת החשיבות של ת"א אם לא יותר. זה מה שקשה לך להבין

אתה רואה בזה "שטח", נו טוב אז נוותר על רחוב פה. .עיר שם.. הרוב לא רואים את זה ככה.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

זה שטח כבוש לכן כיבוש, זו לא מילה גסה.

גם המילה ויתור היא משהו שאתה חייב לשנות בתפיסה שלך. אתה לא מוותר לאף אחד על כלום, אתה מחזיק זמנית בשטח מסיבות כאלו או אחרות (מדינית זה מוחזק למטרת ביטחון עד שיהיה שלום ואז זה יוחזר). לוותר על שטחים זה לוותר על חיפה, דבר שלא על הפרק כמובן. לצאת מהשטחים הכבושים זה דבר אחר לגמרי, וזה בלתי נמנע ולא ויתור.

13. Maor321 Member

מדינית זה מוחזק למטרות בטחון עד שיהיה שלום ואז זה יוחזר.... רק בממשלת שמאל.

14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי כח להיכנס לזה כל כך ולא אתייחס אפילו ל"חשיבות" של חברון שבה כבר מאות שנים כל כל יהודי חיים 100 ערבים, אבל בספר מסויים כתוב שיש שם קבר אז צריך למות בשבילה. אתייחס רק לקטע השנאה. נכון, מלמדים שנאה אצליהם. אז מה, גם אצל המצרים, גם ירדן היא מדינה שברובה פלסטינית. אני מבטיח לך שבשום הסכם לא יהיה סעיף אהבה הדדית. אנחנו צריכים את ההסכם הזה לא פחות מהם. או שאתה באמת רוצה לחיות עם פצצה דמוגרפית מתקתקת עוד הרבה? ל-120 לא נגיע אני מבטיח, עוד 30 שנה כמות הפלסטינים בשטחים+בשטח ישראל תהיה שווה לכמות הישראלים. גם אם זו הגזמה סטטיסטית, תן להם 50 שנה, 60, 70, בסוף זה ייגמר, למה לא לחסוך חיים?

15. Barcik Member

כבשת את זה, זה שלך. כמו בכל מקום תקין בעולם.