37:סביליה אדומה , אתלטי מבטיחה מקום בצ'מפיונס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י REAL MADRID, ‏10/5/08.

1. אבו Member

בגלל שהם חושבים שכביכול שניהם קיבלו צהוב בכוונה כדי לא לשחק בקלאסיקו.

אגב, אם למישהו יש תמונה של הפנים של פרנקי אחרי השלישי של מאיורקה- לא נעים, לא נעים, הבחור היה על סף דמעה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏12/5/08
  2. xavi6 Member

אני עם כל הבוז שלי כלפיו כמעט בכיתי איתו. בכל זאת-הוא האכיל אותנו כובעים, הוא נתן לנו גביעים, ושלא יבלבלו במוח שעם סגל כזה כל מאמן היה לוקח תארים. הוא הביא משהו שונה, ככה נפרדים ממנו? ככה בכלל מסיימים עונה?! עם ג'נטלמן כזה? לוחצים ידיים, אומרים תודה, מחבקים ובוכים בגלל העצב של הפרידה, אבל לא ככה.

בשלוש שנים האחרונות, הקהל הגרוע ביותר בליגה הוא של ברצלונה. ללא ספק בכלל.

נערך לאחרונה ב: ‏12/5/08
  3. אבו Member

http://www.siz.co.il/up/ymjj2iyjzim3.Xxx

על סף דמעות או לא?

4. Sergio Ramos Member

יהיה עצוב לראות את סרגוסה יורדת ליגה. בקבוצה טעמון כישרון שחקנים ענק.יהיה זה עוד דבר שלא מסמן טובות עבור הליגה אילו סרגוסה תרד. במחזור הבא היא חייבת לנצח, אך הדברים אינם תלוים רק בא אלא ברקרא,ויאדוליד ואוסאסונה אשר נמצאות מעליה. שמחתי שפחותלא הפסדנו אתמול, אך מצד שני גםה ייתי עצוב בשביל סרגוסה. איימאר, אולביירה, מיליטו, אז'אלה, סלדס, גאבי, סרחיו גרסיה... יהיה כואב לראות שחקנים שכאלו יורדים לליגה השנייה. אני לא בטוח שהקבוצה לעצמה תחזור לולא תרד. סביר להניח שלאחר ירידה(במידה ותתרחש) עשוים מרבית שחקניה המובחרים שמסומנים כמובילים בקבוצה לעזוב לקבוצה מהליגה הראשונה. הדבר עלול להוביל להתפרקות טוטאלית וחבל מאוד. היה אפשר להוציא הרבה הרבה יותר מהקבוצה הזו.אבל זה לא נגמר עד שזה לא נגמר, אחזיק אצבעות שבשבוע הבא תנצח ורקרא האפורה תרד במקומה.

יש בסרגוסה כל מה שרק אפשר, רק חסר הגרוש ללירה - החיבור. מזה הרבה זמן הקבוצה סובלת ממנטליות חלשה להחריד. הסגל עמוק ביותר, החלק ההתקפי משובח בכלים יצירתיים ברמה גבוהה, אבל משהו פשוט מסרב להתחבר שם. אחת הבעיות העיקריות היא הפן ההגנתי לדעתי. אז'אלה נרכש בעקבות עזיבת גבי מיליטו, שהראשון לא הצליח למלות את החלל שהשאיר חברו הארגנטינאי וההגנה מפשלת בלי סוף. נתון סטטיסטי מעניין הוא שסרגוסה היא קבוצה הרביעית בליגה שספגה הכי הרבה שערים, ובנגיד לכך, כבשה יותר שערים מ12 קבוצות בליגה וכמובן מכל קבוצה התחתית. עוד סממן על הפערים הענקיים בין ההתקפה להגנה, ועד כמה החלק ההגנתי הוא חלק ענקי מהחורבן בסרגוסה.
    אפשר להוסיף את החלפת המאמנים הבלתי פוסקת שלא תרמה לסרגוסה, בלשון המעטה.

הדבר המשמח הוא שולנסיה שיוצאת מכלל סכנה לאחר ה5-1. כמה הפכפכית הקבוצה בשבעות האחרונים. קיבלה שישייה לפני כשבועיים, אך חוזרת לעצמה אתמול, וכעת ההנהלה יכולה כבר לחשוב בראש רגוע על העונה הבאה. ואיזו מהפכה צפויה להתחולל שם! בעיקר בצד ההגנתי שעשוי להתחלף כולו.

בצמרת, אתלטיקו עושה את העבודה ואני סבור שעלתה לליגת האלופות. סביליה תשלח לגביע האופ"א ובשבוע הבא צפוי קרב מותח בין מאיורקה לסנטאנדר על הכרטיס האחרון לאופ"א. כאמור, הפער בין השתיים הוא נקודה בלבד לזכות ראסינג. כל ניצחון של מאיורקה ותיקו\הפסד של ראסינג, מוריד את החברים של מרסליניו אל המקום השביעי שמוביל לאינטרטוטו ושולח את מאיורקה למפעל האירופאי.

5. RubberSoul Member

6. Sergio Ramos Member

למרות שנאתי לברצלונה, עצוב לראות את המאמן שהביא לברצלונה שנתיים בלתי נשכחות שכלל גם דאבל חלומי, מסיים ככה את הקדנציה שלו בבארסה. באמצע הסרטון שהעלה Bojan אפשר לראות את הדמעות עומדות בתוך עיניו של ההולנדי, כואב על הלב עליו. למרות הכל הוא מאמן ראוי ומצוין שפשוט מיצה עצמו. אמנם בדרכים לא הכי נעימות אבל מתישהו הרומן הזה צריך להיגמר והנה זה קורה. אני מקווה בשביל ההולנדי שיצא לדרך חדשה ומוצלחת. ולאחסרים מועדונים שיביעו דעתם ברייקארד.

7. Raulito Madridista

כל פעם כאשר ריאל תגיע לרומארדה אני אזכר במשחק המדהים בין השתיים בשנה שעברה. אמש קיבלנו כדורגל לא פחות טוב. מדהים מבחינת ריאל מדריד שלא היינו רחוקים לנצח את המשחק הזה, גם כאשר סראגוסה לא הפסיקה לבעוט מכל מקום ולסכן. יז'י דודק הצטיין ולקח כמה כדורים קשים מאוד שגם איקר היה מתגאה בהצלות כאלו. אומנם רוב השחקנים שיחקנו בהליכה(סניידר הפקיר את האמצע בניגוד למשחקים שהיו קריטים בהם הוא היה ממושמע), אבל עדיין אני חושב שבחלק הקדמי היינו מסוגלים ליותר. בפטיסטה שנכנס עשה כמה שטויות ועם קצת יותר חוכמה שלו היינו כובשים את השלישי וחותמים את המשחק. הדבר שאני לוקח מהמשחק הזה הוא השער של רוביניו, שהיה בסדר. מצלדר שחזר לשחק אחרי הרבה זמן היה מנומנם, אבל זה לגיטימי. חבל שסביולה לא קיבל קצת יותר משמונה דקות.
    העונה של סראגוסה בליגה נראית בידיוק כמו המשחק הזה. כל-כך הרבה חוסר מזל מצד אחד, ושלומיאליות בחלק האחורי. היציאה שלהם לנבדל בגול של רוביניו - קטסטרופלית. לפעמים שעולים במערך יותר מדיי התקפי, קורה בידיוק ההיפך וזה מה שעבר על סראגוסה ברוב העונה. בנוסף, היא שיחקה ללא איימאר שהוא פקטור חשוב מאוד במערך וגם מטוזאלם היה פצוע. דווקא אתמול דייגו מיליטו היה חלש וסרחיו גארסיה כרגיל - מחמיצן. חבל לי לראות אותה יורדת ליגה ואת רקראטיבו לדוגמא - נשארת. הפתיע אותי הניצחון שלהם באלמרייה. סראגוסה צריכה לנצח בשבוע הבא את מאיורקה בחוץ וזה בלתי אפשרי כמו שנראים הדברים כרגע.

אתמול אני הייתי בעד ברצלונה. לא מגיע לרייקארד סיום כזה עלוב. בארסה עשתה את כל הטעויות האפשריות והשער שהיא ספגה הוא פשוט מעליב. גויזה היה פנוי שם ברחבה ואף אחד לא לחץ אותו. ברצלונה כרגיל - בועטת בדלי. אבל בואו נעזוב את ברצלונה. הקבוצה של מאנזאנו - תענוג. בעיקר דני גויזה ואיבאגזה, אבל גם השאר לא רעים בכלל. היא רק נקודה מסנטאנדר ולא אתפלא אם היא תיהיה בגביע אופ"א במקומה.

אתלטיקו חוזרת לצ'מפיונס-ליג אחרי הרבה שנים. אם אתם שואלים אותי, לדעתי לאורך העונה היא הייתה יותר טובה מסביליה, שבהחלט היו לה משחקים נהדרים, אבל לאורך כל העונה היא קירטעה וגם הפסידה לאתלטיקו מדריד פעמיים. הפירסומים על אלבס, פביאנו וחימנז פגעו מאוד בקבוצה. פביאנו חזר לכבוש אתמול אחרי פגרה לא שיגרתית מבחינתו. הקבוצה לא הצליחה למצוא את הנוסחה המדוייק בהגנה, לא הסתדרה עם העומס של ליגת האלופות ואולי גם הטרגדיה של פוארטה השפיעה עליהם בפתיחת העונה. בכל מקרה, צריך לקחת בעירבון מוגבל את מה שהיא השיגה, זה לא בהכרח כישלון. הסגל של אתלטיקו לא נופל מהסגל שלה. מעניין האם מנולו חימנז יישאר או לא.

8. Bristol City Member

לגבי הדרבי של סביליה - למרות שבטיס משחקת כדורגל פשוט נוראי בשנתיים האחרונות,אתמול היה משחק מצוין של שתי הקבוצות,אבל סביליה יותר ניצלה את המצבי ההבקעה שהיו לה,וכך גם הפיקה מכך שערים יפים. מילה לגבי ערוץ הספורט,ערוץ הספורט מתחיל להראות מגוחך עם כל בעיות הלווין הללו,בזמן האחרון בהרבה משחקים היו בעיות לווין מהסוג הזה.
    המשחק של סארגוסה - ריאל,היה פשוט תאווה לעיניים.סראגוסה נילחמה עד השניה האחרונה,ויכלה גם לתת עוד גול או שתים - בדיוק כמו ריאל.דודק אם משחק ענק אם הצלות אדירות בתוספת הזמן,השאיר לריאל את הנקודה הזאת.אני מאמין ומקווה שסראגוסה תשאר,היא קבוצה ססגונית ומגוונת.שנה שעברה הם עוד נלחמו על כרטיס למקודמות הצ'מפיונס,השנה פשוט לא הלך להם,בדיוק כמו לאספניול,שפתחה את העונה טוב ורק הדרדרה לתחתית.ראיתי גם קצת את המשחק של אתלטיקו - לה קורוניה,ללה קורוניה הגיע שער במשחק הזה פשוט החמצות מטורפות של חלוצי לה קורוניה,כל הכבוד למדריד שאחרי 13 שנה מעפילה למוקדמות האלופות.וכמובן שהיא אפשר בלי לומר מילה על ראייקרד,שהוביל את הקבוצה לכמה וכמה רגעים יפים בשנים האחרונות,צריך ככה לסיים את העונה בתור מאמן ברצלונה בצורה מבישה שכזו,רחמים על הבחור הזה.

9. xavi6 Member

ואתה שם סמיילי שמח כי...? יש לך מאמן שאכפת לו?

http://www.youtube.com/watch?v=gQv4aIXaGQ4
    כולי דמעות ראמוס, כולי דמעות. הלוואי שאיזה הר געש יתפרץ וישרוף את כל העיר הזאת.

10. Sergio Ramos Member

צ'אבי,

דיברתי על סרגוסה מבחינה קבוצתית נטו. עזוב את הגזענות הזו, שאכן גם אותי מגעילה, אבל לטובת הליגה שלנו,אישית, לא הייתי רוצה שקבוצה מגוונת ופוטנציאלית כמו סרגוסה תרד. ברור מאליו שיש לה הרבה יותר להציע לנו מאשר רקרא או אוסאסונה האפרוריות במידה וישארו במקומה בליגה. היא קבוצה ססגונית שבשנים האחרונות התברגה יפה בצמרת, מבחינתי היא אבדה גדולה לליגה הספרדית שזו כידוע מדרדרת בשנתיים האחרונות.(הליגה)

ולמרות זאת, במידה מסוימת אני מבין את הרגשתך בנוגע אליה לאחר המקרה הגזעני(הלא יחיד אגב)ולגיטימי לגמרי שתרצה ההפך ממני מעצם הסיבה המדוברת(גזענות)

11. xavi6 Member

אני יודע שזה לא אחיד, האוהדים של אלאבס ככה, של בילבאו, הקהל של אספניול עצמו זורק בננות ונואם לעברו של קמאני.

אז כן, שיעיפו את כולם, מה שטוב לנו מבחינה אישית זה לא לראות דברים כאלה. שום כדורגל שבעולם, כמה סימפטי ויפה שיהיה לא מכפר על זה, ומגיע העונש הכי קשה על דברים כאלה. ומצידי שידחפו את הכדורגל היפה. עם הקהל של סיביליה\ברצלונה\ריאל היה מתנהג ככה, באמת הכדורגל היפה מבחינתי היה דבר מאוד שולי.

12. Engonga Member

קודם כל הקאמפ נואו בהחלט אצטדיון מדהים, המופע עם המטפחות היה באמת חוויה.
    לדעתי המשחק הזה של מיורקה יכול לסכם את העונה הזאת-האופי. אני כבר הפסקתי לספור כמה פעמים העונה חזרנו מפיגור.
    ועכשיו צריך לעזוב את ה7-1 בצד, זהו המשחק הכי טוב של מיורקה בשנים האחרונות ואני פשוט גאה שזכיתי להיות חלק ממנו. גויזה שוב מראה איזה חלוץ אמיתי הוא, כל המשחק הוא בקושי זז אבל מספיקה פעם אחת שהוא לבד וזה גול, אחח איזה חלוץ!! אגב, אבידל פשוט מדהים אותי בחולשה שלו..לדעתי יש לא מעט אוהדי ברסה שהיו רוצים לראות את נבארו חוזר לקבוצה שלהם.
    אני עדיין לא מעכל שעדיין עם כל הנקודות שהשופטים לקחו לנו העונה ועם הקטור הגענו לאירופה, זה רק מראה כמה חזקה הקבוצה הזאת הייתה העונה.
    עכשיו צריך להגיע למשחק מול סרגוסה בריכוז מלא ולקוות לנס של אוסאסונה(שתשחק בלי פנדיאני)בסרדינרו. חבל שהרגעים הטובים האלה קורים בזמן שהקטור קופר מפוטר בפעם המי יודע כמה..

13. xavi6 Member

שחקני בית? תמיד, לעד. הייתי שמח לראות את גרסיה מאת', את סרחיו מסרגוסה, את פיקה ממנצ'סטר, את קרוסאס מליון, את גברי מאיאקס (אוי, אוי) את דמיאה מבטיס, שכולם יחזרו. חוץ מאחד-ססק.

נ.ב
    אל תדאג לקופר, זה רק עניין של זמן. הוא יקטוף תואר תואר, אלא אם כן הוא יתיאש.

נערך לאחרונה ב: ‏14/5/08