ובשנתיים האחרונות גם? אחי, אתם לוקחים שלוש אליפויות ברציפות, תשמח, אל תחפש לבכות על קיפוח או לחפש את היריבה המושבעת.
בספרד צריכים ללמוד מיתר הליגות שלא רק ל3-4 מחזורים עושים שעה אחידה למשחקים מכריעים אלה יותר חשוב במצבים קריטיים כמו עכשיו . הבעיה שמשחק באתו שעה יפגע לנו בשידורים.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
נכון. אבל שימו לב לתופעה כללית (ואולי כדאי לפתוח לזה דיון נפרד בפורום העולמי) שגם השבוע באנגליה 3 מחזורים לסיום יונייטד וצ'לסי לא באותה שעה, ספרד הנה זה לפניכם, גרמניה 3 מחזורים לסיום ורדר ברמן תשחק רק מחר כששטוטגארט ושאלקה היום בעוד 10 דקות... זו תופעה כללית שבטח היינו רואים גם באיטליה למשל רק ששם האליפות כבר הוכרעה. לדעתי בעניין זה אין הבדל בין קרבות האליפות וקרבות ההישארות. הכסף (הטלויזיה) מנצח כאן את הספורטיביות. חבל. עם זאת חייבים לציין שגם עומס המשחקים וגביעי אירופה משפיעים (סביליה וברמן שיחקו רק ביום חמישי).
רק באיטליה שומרים על זה . אם קב' שיחקו באירופה בחמישי אז יעבירו משחקים גורליים לראות מה לעשות , לא חייב לשחק בשבת. או שאפשר לדחוף משחקים מיותרים לשבת כמו סרגוסה-סנטאנדר ואספניול-אתלטיקו
גם בימים שמילאן ויובה נאבקו ראש בראש המשחקים היו בשעה אחידה באותו היום למעט מצב בו קבוצה מגיעה לשלב מכריע באירופה אז ההתאחדות עוזרת לה. זה נוהל שנמשך שנים.
אחרי שואלדז יערוך את הופעת ה150 שלו בליגה , ג'יו ירשום את הופעת ה100 שלו בליגה . http://www.elmundodeportivo.es/mundo-img/20070505a/_archivo55_photo_10_1_1_20070505_yba04f3.Xxx.Xxx הפרימיירה של ג'יו הייתה ב30 לאוגוסט 2003 מול אתלטיק בילבאו בסאן מאמס. http://www.realmadrid.com/addon/img/3dd427288diarrarobinhorobertop.Xxx רוברטו קרלוס מחחוץ לסגל במשחק החשוב בבירנבאו , גם ראול בראבו ומחייה(לא שזה משמעותי כל כך) קאסיאס, דייגו לופז טורס, מרסלו, הלגרה, קנאבארו, ראמוס, מיצ'ל, סיסיניו רוביניו, רייס, גוטי, גאגו, אמרסון, דיארה, בקהאם ראול, ואן ניסטלרוי, היגוואין
לא יודע מה ניהיה איתנו זה שוב היה מגעיל ומפחיד כמו מול לבאנטה . השחקנים צריכים יום שלם של מנוחה ומסאז'ים כדי להחלים מכל הפגיעות של שחקני סוסידאד.
ראיתי רק את התקציר של המשחק ומה שניצח עבור הקטאלונים את המשחק היו שני בישולים טובים של רונאלדיניו. כנראה שאפשר לנצח גם ללא דקו. לא שיש לי משהו נגד הפורטוגלי המצוין, אבל כנראה שזה רק יעשה לו טוב להתרענן קצת. כל הכבוד לאנדרס אינייסטה שלקח את ההזדמנות בשתי ידיים והבקיע שער.
שוב פעם בארסה לא מרשימה אבל מנצחת ושומרת על המקום הראשון. המחצית הראשונה של בארסה היתה קטסטרופה, היא לא הגיע למצבים, שיחקה כדורגל רע וחסרונו של דקו הורגש. במחצית השנייה רונאלדיניו ניצח לבארסה את המשחק ב-2 מסירות גאוניות לאינייסטה ואטו. אבל חוץ מזה בארסה נתנה מחצית שנייה טובה יותר, ראינו אותה מגיעה ליותר מצבים, משחקת כדורגל יותר טוב ומנצחת. הנצחון הזזה של בארסה לדעתי נותן לה את האליפות. אני יודע שזה מוקדם אבל אני לא רואה שום מוקש בדרך שיעצור אותה, אולי רק אתלטי, אבל צריך לזכור שלסביליה וריאל יש לוח משחקים הרבה יותר קשה. אני מקווה לליגה שמחר או סביליה או ריאל תנצח, תיקו והאליפות לטעמי סגורה. וסוסיאדד בהפסד הזה ירדה ליגה. דווקא אחרי שהחלה לנצח ולחשוב שאולי תצליח לעשות קאמבק גדול ולהשאר בליגה, אבל כרגע זה נראה שהיא תרד ליגה, אבל הכל תלוי בתוצאות היום בתחתית. וגם ולנסיה עם נצחון חשוב מאוד. משחק לא גדול של ולנסיה אבל כרגיל הדוידים עשו את העבודה. בישול יפה של דוד סילבה אחרי מבצע יפה באגף שמאל להוגו וייאנה הוביל לשער הראשון. ודוד וייה שהתחיל את כל המתפרצת והוביל לשער של אותו סילבה. הנצחון הזה של ולנסיה מעלה אותה למקום ה-4, סראגוסה מחר תהיה חייבת לנצח את סאנטנדר שזה לא קל כדי לחזור למקום ה-4.
מסכים. היום ממשיך המאבק על גביע אופ"א, ליגת האלופות והאליפות, כמעט לכל הקבוצות יש על מה להילחם, לדעתי זה מבטיח כמה משחקים טובים מאוד היום, סביליה-ריאל, סארגוסה-סאנטנדר ואתלטיקו-אספניול , כולם צריכים נקודות.
ראיתי את תקציר המשחק של ברצלונה, ואני ראיתי גם במחצית הראשונה מספר מצבים לא רעים. בניגוד למשחקים האחרונים, ברצלונה הגיעה נמצרת עם מטרה אחת ברורה: לנצח ולהלחיץ את יריבותיה לצמרת, את ריאל מדריד וסביליה ולפתוח פער זמני. אני ידעתי שהניצחון של ברצלונה הזה יגיע, אני רק מתאר אותנו אבל היום בפיגור מכלום נגד סביליה ונכשלים שכל הלחץ עלינו וחבל לי, מקווה שסיפור האליפות לא ייגמר היום. ידעתי שזה מה שייקרה, אבל אחרי 40 דקות שראיתי שעדיין ברצלונה לא הבקיעה הייתה לי תקווה בלב שסוסיאדד תצליח לגרד נקודה. בסופו של דבר שתי מסירות אומן של רונאלדיניו גמרו את המשחק. אינייסטה עשה תנועה מדהימה לעומק, תנועה של חלוץ וסיים כמו שצריך, ברצלונה צריכה להיות מרוצה גם מהסיום של אטו שהירבה להחמיץ לאחרונה. מסי היה השחקן היותר פעיל בקשר להובלת הכדור, אבל רונאלדיניו כמו גדול הכריע את המשחק עם שתי מסירות. סוסיאדד צריכה לקוות לניצחון של נאסטיק על לבאנטה ולהפסדים של בילבאו וסלטה, שמתארחת במדריגל וויאריאל בתקופה נהדרת, פירס הוסיף משהו לקבוצה הזו. וולנסיה ניצחה את לה קורוניה במתפרצת אדירה כמו שכתוב בספר. מתפרצת מהירה, עם שלושה שחקנים והכדור כל פעם הלך למקום הנכון. זה התחיל מויאה שרץ עם הכדור איזה 50 מטר ושיחרר אותו בדיוק בזמן למורו, שידע מתי ואיך למסור את כדור הרוחב ודוד סילבה שיש לו חלק בגול הראשון של וולנסיה למרות שהסיומת הייתה של הוגו ואיינה, סיים כמו גדול. ויאה ומורו מראים איכות של חלוץ גם שהוא לא מגיע למצבים וגם שהוא לא כובש. שחקנים שיודעים לנצח משחקים. לוולנסיה היה קשה להניע כדור ללא שני המנועים שלה, ללא רובן בראחה ודוד אלבלדה וקיקה העלה הרכב מאולץ. כיוון שראיתי רק את התקציר אין באפשרותי לדעת איך היה חואקין, אני מקווה שהוא היה טוב. וולנסיה מתרקחת מסראגוסה והיא תשיג בסופו של דבר את המקום הרביעי. לה קורוניה גמרה את העונה, בשנה הבאה היא צריכה לשמור על אותו קו אחורי אך לרכוש שני קשרים וחלוץ על מנת להתמודד על גביע אופ"א. דפור השנה קבוצה חלשה מאוד.
ריאל מדריד - סביליה http://www.liga.co.il/leaguespic/1041966719real.Xxx VS http://www.liga.co.il/leaguespic/1041966847sevilia.Xxx יום ראשון, הסנטיאגו ברנבאו, 22-00, שידור ישיר בספורט5 שתי הקבוצות יעלו היום לחוצות במידה מסויימת לאחד ממשחקי העונה בספרד, לאחר הניצחון אתמול של ברצלונה על ריאל סוסיאדד בחוץ. ריאל מדריד וסביליה מאמינות ביכולתן להשיג את ברצלונה במירוץ אחר הכתר. מבחינת ריאל מדריד, התלבטויות רבות מבחינת קאפלו בנוגע ל11 הראשונים, את התשובות נגלה רק שעה לפני המשחק. מה שכן, רוברטו קרלוס מחוץ לסגל באופן תמוהה. סביליה מגיעה ללא שני הקיצוניים שלה, נאבאס ואדריאנו הפצועים, ופרדי קאנוטה לא כשיר במאת האחוזים ואולי ייפתח על הספסל. בריאל מדריד יודעים שחייבים לנצח היום, על מנת להשאיר את הפער מברצלונה על 2 נקודות. ריאל מדריד רוצה להמשיך את התקופה הטובה שלה עם 5 נצחונות בשש המשחקים האחרונים. בשלושת משחקי הבית האחרונים שלה ניצחה ריאל מדריד את חימנאסטיק, אוססונה ווולנסיה. השחקנים היו מאוד נלהבים לדבר על המשחק וסיסיניו אמר:"שנשתלט על המקום הראשון אנחנו לא נעזוב אותו". ואן ניסטלרוי שכבש עד עתה כבר 16 שערי ליגה כולל צמד בבילבאו במחזור הקודם הדגיש:"אנחנו מאמינים בעצמינו ולא מסתכלים על היריבות, קודם נעשה את העבודה שלנו". בגזרת ההרכב, התלבטויות גדולות לקאפלו. חלק סבורים שאותם 11 ייקבלו את הקרדיט כמו נגד בילבאו, ויש הסבורים שקאפלו עדיין לא החליט. הכושר הטוב של איבן הלגרה, לעומת המשחק הנהדר של סיסיניו נגד בילבאו. קאפלו לא מוותר על מיגל טורס והשאלה היא אם ראמוס יישחק כבלם או כמגן. ההתלבטות השנייה היא בין אמרסון שבתקופה נהדרת לבין גאגו שקצת ירד ביכולתו. שאר ההרכב אמור להיות זהה. העובדה שרוברטו קרלוס לא בסגל קצת לא מריחה טוב, הוא התאמן כבר שבוע רצוף עם כל הסגל. המשחק ייסמל המון דברים נוספים עבור ריאל מדריד. הקפטן ראול ישווה את שיא ההופעות של פרננדו היירו, עם המשחק ה-602 שלו בריאל מדריד. אם הקבוצה תנצח זהו יהיה הניצחון ה-900 בברנבאו מאז הוקם האיצטדיון ב-1947. סרחיו ראמוס יערוך את ההופעה ה-100 שלו בליגה הספרדית, נגד הקבוצה בה גדל - סביליה. בקהאם שקיבל הנחה על הצהוב שספג נגד בילבאו ייפתח בהרכב והוא לא מושעה מהמשחק. סביליה מגיעה למשחק הזה לאחר הניצחון על אוססונה ביום חמישי וההעפלה לגמר גביע אופ"א, שנה שנייה ברציפות. החניכים של חואנדה ראמוס עדיין חזק בשלושת המפעלים ומאמינים שהם יכולים לנצח בברנבאו ולהחזיר את הפער מברצלונה לנקודה. הם ניצחו בברנבאו לא לפני הרבה זמן, לפני שנתיים משער של ג'וליו בפטיסטה. סביליה לא מתגאה במאזן חוץ טוב מדיי והיא הפסידה למעשה לכל הגדולות, את עובדה זו יירצו השחקנים לתקן. מה שמעיב על החגיגות של ההעפלה לגמר גביע אופ"א הם התוצאות. אדריאנו נפצע במחצית הראשונה והוחלף והוא לא יישחק נגד ריאל מדריד. חסוס נאבאס פצוע גם הוא והספרדי מחוץ לסגל, דודה ומארטי יחליפו אותם, משמע סביליה נוסעת לברנבאו ללא שני הקיצוניים הקבועים שלה. בנוסף, פרדי קאנוטה לא כשיר במאת האחוזים ומספר מקורות מאמינים שהחלוץ המצויין שכבש-19 שערי ליגה, ייפתח על הספסל, אני לא קונה את זה. לואיס פביאנו שכבש בגביע אופ"א ונמצא בכושר מעולה, ייפתח בטוח בהרכב, כאשר במידה וקאנוטה לא יישחק, קרז'אקוב הרוסי הצעיר שהגיע בינואר ייכנס לנעלים הגדולות. הקפטן חאבי נאבארו פצוע גם הוא, כאב ראש לחואנדה ראמוס בהגנה. אוסיו יהיה זה שיחליפו. אפשר לציין עוד אופצייה בהרכב של סביליה, שכן דניאל אלבס יישחק כקשר ימני בסופו של דבר. פאולסן ורנאטו שפתחו גם בגביע אופ"א ימשיכו לשחק במרכז המגרש.
לומר את האמת , לא התלהבתי בכלל משיבוץ רונאלדיניו במרכז וכשאטו מתבזבז לו באגף . כי רונלדיניו מטבעו הולך אחורה בא לקבל כדור וזה יוצר תקיעה במשחק ופקק גדול במרכז השדר ואי אפשר לעשות עם זה כלום , כל המחצית הראשונה נתקעה בשביל זה . אף אחד פה להתייחס לשער של צ'אבי שלא היה מנבדל , אני מניח שעם השער הזה היה נחשב כל המשחק של בארסה היה רגוע כבר בפתיחה והשני היה מגיע גם הוא עוד במחצית הראשונה . אדמילסון היה רע מאוד במחצית הראשונה (ואולי בגלל זה רונאלדיניו כל פעם בא לקבל מכדור מהבלמים) ובמחצית השנייה הוא היה למ"למ (לא מועיל , לא מזיק) , לא הורגש בכלל . עוד משהו שלא אהבתי את חוסר הפרגון בין הREM , היה מצב שבו אטו שקיבל את הכדור ממפויול עשה הטעייה לבלם ובמקום להמשיך קטנה לרוני שעמד מול שער חשוף בעט בעוצמה לגובה של בראבו . היה גם את אוטו מצב שאטו עבר באגף שלושה שחקנים ונתן לרונאלדיניו רוחב שניס בפס לפינה הקרובה להכניע את בראבו במקום להמשיך גם כדור רוחב למסי שחיכה מול שער חשוף , דברים כאלה היו הרבה בשנה שעברה אבל אולי כנראה שהלחץ להבקיע ולגמור את המשחק , עושה את שלו .