30:ריאל מנצחת 3-1 את סביליה ומתחילה לברוח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏28/3/08.

1. Sergio Ramos Member

אתמול, אולי לראשונה, חזינו ב11 שחקנים מתוצרת יצירתית בלבד, ללא חמוסים ויאקים למינהם שדורכים על רגלי השחקנים היצירתיים והחכמים על המגרש. זאת הריאל מדריש שכולנו רוצים לראות, יצירתית, לוחצת, יוזמת ומעל הכל גם כובשת. עם קצת מזל(וללא ההחמצות של הפיפיטה)יכולנו להכפיל את התוצאה. ואפרופו גונזו, משחק נהדר שלו. עם היינו מפסידים, מטבע הדברים שאף אחד אינו יסלח לו על ההחמצות. אך מאחר ובסופו של דבר כבש את הגול שהטביע את חותם הניצחון, אפשר לסלוח לו על מירב ההחמצות. בסך-הכל משחק פנטסטי שלו, מעורב כמעט בכל מהלך, מאיים, עובר שחקנים שצריך ואולי עכשיו שוסטר יבין איזה כלים יש לו ביד?

למעט רובן שקצת נעלם לי, כולם היו פנטסטים. ראול עם גול נהדר, פשוט מזכיר לי את ימי הזוהר שלו. עושה רושם שראול חוזר אחורה בגילו. ממחזור למחזור הוא פתיעה אותי יותר וגורם לי לחזות בשכפול של אותו ראול הגדול שהכרנו. אין מילים לתאר את ההרגשה כאשר הקפיטן כובש גול. סניידר רק ממשיך לגרום לי להתאהב בו. המכונה הבלתי פוסקת החלה לעבוד מחדש ועימה גם השיפור בכללי בכדורגל שלנו. בפעם הראשונה אולי(למעט רוביניו)ששוסטר עולה בהרכב האידיאלי ביותר שלו ללא היאקים והתוצאות גם הם הגיעו בהתאם.

לסיכום, כל הכבוד לחבורה שנתנה תצוגה כדורגל משכנעת+לחימה. מה שחסר זה את הנוגדן ההגנתי. אני סבור שרבים מכם ראו שכאשר הקבוצה משחקת פתוח ולוחצת,(כמו שאנו רוצים)עדיין חסר את הסוויץ' הזה להגנה וניתן להבחין באי תיאום בסגירה ההגנתית שלנו.

ועוד משהו... מגיע להיינצה אות גבורה על הלחימה ורצון. פשוט מדהים. הציל אותנו לא מעט אתמול.

2. Raulito Madridista

אתמול לראשונה אחרי הרבה מאוד זמן ריאל מדריד חזרה לשחק כדורגל. תיפקדנו מעולה כקבוצה. היו שלבים שעשינו לחץ על כל המגרש ומאוד אהבתי את זה. שיחקנו כדורגל התקפי ויצרנו הרבה מצבי הבקעה, שרק בגלל רשלנות לא הובקענו יותר שערים(מישהו אומר היגואין?), אבל מעבר לזה גם הצלחנו להוציא את העוקץ ממשחק ההתקפה של סביליה. קאפל נסגר טוב מאוד ומי שעשה צרות קצת לקראת הסוף הוא חסוס נאבאס(איזה תרגיל הוא עשה לדיארה שם בצד...). גם את פביאנו וקאנוטה הצלחנו לנטרל.
    המצטיין שלי הוא מן הסתם ווסלי סניידר. אני שמח מאוד שאתמול הוא לקח על עצמו את ניהול המשחק. יש תחושה בחלק מהמשחקים שהוא עושה יותר את עבודת ההגנה ושורף שטחים, כאשר הוא משאיר לגוטי את המשימה לחלק את הכדורים קדימה וחבל. עוד אחד שראוי למחמאות הוא גבריאל היינצה שנתן משחק אדיר וגם כבש את שער הבכורה אצלינו, מזל-טוב!. גוטי בישל עוד שער באומנות ממש ועשה את שלו. השער של ראול פשוט פנטסטי. משני מצבי בתוך הרחבה הוא הסתבך אבל ממצב כזה הוא כבש, אז אני האחרון שאתלונן(שער מספר 16 העונה בליגה).
    המאכזב העיקרי היה רובן שלא תרם כמעט כלום למשחק, הייתה תקופה של 20-25 דקות שהוא בכלל לא נגע בכדור. שוסטר לטעמי היה צריך להחליף אותו ולא להתעלל ברוביניו ולתת לו משהו כמו 5 דקות, זה לא מתאים. היגואין סוף סוף כבש אך היה צריך לגמור את המשחק עם יותר משער בודד. אני בטוח שהוא מסוגל גם לעשות קצת יותר ביצירת המצבים. קנבארו היה קצת מהוסס.
    האליפות מתקרבת ואני מקווה שנמשיך לשחק ככה, אני בעד לא לשנות את המערך הנוכחי.

http://www.realmadrid.co.il/spaw/season0708/sevilla5.Xxx

ציונים:
    קסיאס - 6
    ראמוס - 7
    היינצה - 8.5
    קנבארו - 6
    מרסלו - 6
    גאגו - 7
    גוטי - 7
    סניידר - 8.5
    רובן - 6
    היגואין - 6.5
    ראול - 7

3. Sergio Ramos Member

ברצוני להוסיף עוד משהו לגבי סניידר,

הרבה זמן התלוננו שאין בריאל קשר 50-50 מספיק טוב, אחד שידע לעשות עבודה כפולה ולהוות 'ציר' במרכז השדה. אתמול סניידר מוכיח שהוא יכול לשחק בתפקיד הזה ובנוסף להשתלב יפה יחדיו עם גוטי. אולי זה עבודה של שוסטר באימונים, אולי לא. בכל אופן, זה לא ממש משנה. אתמול השלישיה גאגו-סניידר-גוטי תפעלה בצורה יוצאת מן הכלל ביום אדיר של השלושה. גאגו בתפקיד הקשר האחורי, סניידר קצת לפניו משחק כקשר 50-50, שורף שטחים, שולח כדורים לשחקנים היותר קידמיים במגרש, מתפנה לעשות גם הגנה ומוריד מגוטי עול הגנתי מה שכמובן נותן לו שקט להבליט את הקוסמות שלו בהתקפה.
    עד אתמול, לא הבחנתי בחיסרון של סניידר. ואחרי התצוגה המדהימה של אתמול, אז רק הבחנתי עד כמה האספקטים שלו היו חסרים כאשר היה פצוע.

עם ימים יותר טובים של רובן, ועם קצת יותר חדות של הפיפיטה ובתוספת לרוביניו כאשר יחזור לכושר טוב.. אני לא רואה סיבה שלא נמשיך לשחק בצורה הזו.

נערך לאחרונה ב: ‏31/3/08