29:הצמרת לוהטת,ניצחון לריאל,בארסה וסביליה מפשלות

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Apr 5, 2007.

1. Dimitar Berbatov Member

נצחון סופר חשוב לבילבאו במאבקי התחתית והפסד משמעותי מאוד לולנסיה לא רק במאבקים על האליפות אלא גם על המאבק לכרטיס בליגת האלופות בשנה הבאה.
    קיקה פלורס השאיר את כל הכוכבים שלו על הספסל: חואקין, וייה, אז'אלה, אלבאלדה וקאנזירס כדי לתת להם מנוחה לקראת יום שלישי במשחק נגד צ'לסי ותוספת הפצועים: ויסנטה, בארחה ומריינטס, ושילם על כך ביוקר. ראינו במחצית השנייה אחרי שוייה וחואקין נכנסו שולנסיה שיחקה יותר טוב, הגיעה להרבה יותר מצבים (איזה יופי של הקפצה של וייה למשקוף) והחמיצה בכמויות.

האמת היא זה היה די צפוי. היום ראינו שולנסיה לא יכולה להתחרות בשני מפעלים בו זמנית. והאמת שזה טוב מבחינת ולנסיה. הרי כך או כך ולנסיה לא יכולה לקחת אליפות עם כל הפציעות האלה ועדיף לה לצאת ממאבק האליפות ולהתרכז בליגת האלופות שם היא יכולה במשחק בודד אחד לעלות לחצי הגמר ומשם, הכל יכול לקרות. אבל הבעיה מבחינת ולנסיה היא שאחרי שיצאה ממאבק האליפות היא נכנסצת למאבק אחר בליגה, המאבק על הכרטיס האחרון למוקדמות ליגת האלופות. כרגע סראגוסה מוליכה עליה רק בהפרש שערים, אבל עדיין לולנסיה לא יהיה קל לסיים במקום ה-4 העונה יחד עם ההשתפות בליגת האלופות.

לביבלאו זה נצחון סופר חשוב במאבקי ההשארות בליגה. בילבאו כרגע 2 נקודות מעל סלטה שנמצאת מתחת לקו האדום ונקודה מעל לבאנטה שנמצאת מקום אחד מתחתיה, במקום ה-17. בילבאו לא נתנה משחק גדול אבל שער מדהים של גאבילנדו בעקב נתן לה נצחון. לדעתי בילבאו תצליח בסופו של דבר להשאר בליגה, בכל זאת יש לה את הקהל, המסורת ומה לעשות, היא גם קבוצה יותר טובה מלבאנטה, סוסיאדד ורקיאטיבו. אני אישית מקווה שבילבאו וסלטה ישארו ושלבאנטה, סוסיאדד ורקראטיבו ירדו.

המשחקים המעניינים היום בליגה הספרדית:

*המשחק המרכזי והמעניין ביותר היום ואולי בכלל במחזור כולו יארח בראמון סאנצ'ז פיחואן בין סביליה לסאנטנדר. סאנטנדר מגיעה למשחק בכושר מצוין, במחזור הקודם היא נצחה את בילבאו 5-4 (!!!) בבית משלושער של זיגיץ' החלוץ הסרבי הענק. הנצחון הזה ובכלל התקופה הנהדרת שבה נמצאת ראסינג העלה אותה למקום ה-7 מרחק נקודה בלבד מאתלטי. סאנטנדר רוצה ומאמינה שאפשר להוציא מהעונה הנהדרת הזאת גם מקום באירופה בשנה הבאה (אגב מקום 7 בסיטואציה מסוימת יכול להוליך ישר לגביע אופ"א אם יפגשו בגמר הגביע שתי קבוצות ממקומות 6 ומעלה, או לחלופין מקום 7 יכול להוליך לאינטרטוטו משם לאופ"א).
    אצל סאטנטדר אין ספק בכלל מי השחקנים החשובים בקבוצה. לזיגיץ' חלוצה הסרבי הענק, תרתי משמע, של הקבוצה יש חשיבות גדולה עם הגובה הענק שלו והנגיחות הנהדרות שלו ויחד איתו מוניטיס שתהיה לו חשיבות גדולה במשחק של ראסינג עם הטכניקה הנהדרת שלו וההרמות המודיקות שלו. בכלל מוניטיס וזיגיץ' עם צמד מצוין בחוד והם משלימים אחד את השני בצורה נהדרת. צריך לשים לב גם לויטולו וקולסה בקישור האחורי שתהיה להם עבודה לא קלה עם מארסקה שיצטרף הרבה.
    סביליה לא באה בכושר טוב בכלל למשחק, לפחות בליגה. במשחק האחרון של הקבוצה האנדלוסים סיימו בתיקו מאופס בפמפלונה אצל אוסאסונה. כרגע סביליה רחוקה 2 נקודות מבארסה אבל לפחות היא יכולה להתנחם בכך שבארסה הפסידה והיא, אם היא תנצח את ראסינג, תעלה למקום ה-1. סביליה גם שיחקה בסוף השבוע נגד טוטנהאם בבית ונצחה 2-1. למרות הנצחון התוצאה לא משהו בהתאם ליכולת ושער החוץ של האנגלים מאוד משמעותי. בהרכב של סביליה אין יותר מדי שינויים מההרכב שניצח את טוטנהאם. בחוד לואיס פביאנו צפוי לפתוח לצידו של קאנוטה ובכך להחליף את קארז'קוב הרוסי המצוין ולדעתי זאת טעות, אבל אולי חואנדה ראמוס עושה רוטציה לקראת המשחק נגד טוטנהאם בליין ביום חמישי. גם בהגנה שינויים קטםני כאשר דרגטאנוביץ' ואוסיו יחזרו לרכב במקומם של דויד ונאברו לעמדת המגן השמאלי והבלם בהתאמה.
    יהיה מעניין גם לראות איךתשפיע העובדה שהקבוצה תשחק רק 72 שעות אחרי המשחק נגד טוטנהאם בגביע אופ"א. למרות שהמשחק היום משוחק זמן קצר כל-כך אחרי המשחק בגביע אופ"א ראמוס לא נותן מנוחה לשחקני מפתח ופותח בהרכב חזק.
    אני מאמין שיהיה משחק טוב ואני מקווה ומאמין שסביליה תנצח כדי שהמתח בצמרת והקרב על האליפות ימשיך לגדול. מה שבטוח יהיה מעניין (אני מקווה למצוא שידור באינטרנט כמו לולנסיה - בילבאו).

*עוד משחק מעניין מאוד יהיה הערב בברנבאו בין אוסאסונה לריאל מדריד. ריאל מקווה להמשיך את התקופה הטובה שבה הקבוצה נמצאת ולהתקרב לבארסה במצרת ולצמק ממנה את הפער ל-2 נקודות בלבד. לעומתה לאוסאסונה אין הרבה על מה לשחק, הקבוצה מפמפלונה נמצאת במקום ה-13 בטבלה, ביום חמישי היא נצחה את באייר לברקוזן 3-0 ברבע גמר גביע אופ"א שבו תתרכז הקבוצה כרגע. גם העובדה שהיא מגיעה למשחק מוכת פציעות לא מוסיפה ל"עליונות" של אוסאסונה על ריאל מדריד. אבל למרות זאת תהיו בטוחים שאוסאסונה תתן פייט לריאל, בעיקר בשביל רוברטו סולדאדו. סולדאדו, אקס ריאל מדריד, שנזרק מהקבוצה לפני שנתיים. אותו סולדאדו אגב לא יוכל לשחק עקב הסכם טפשי וילדותי משהו של ריאל מדריד שהשחקן לא יוכל לשחק מולם. מי שכן ישחק הוא וובו שכבש שער נהדר בנצחון על לברקוזן וכל העומס בהתקפה יפול עליו. אני במקום זיגנדה נותן למילוסביץ' הותיק מקום בהרכב לצד וובו ובכך מוסיף כוח להתקפה של אוסאסונה, אבל גם ככה אוסאסונה תהיה מסוכנת.
    ואם שוב נחזור לריאל מדריד. אצלה אין יותר מדי שינוים כאשר השינוי הבולט הוא חזרתו להרכב של רוביניו המצוין על חשבונו של גוטי המורחק. עוד מורחק הוא גאגו שלא ישחק ואותו יחליף אמרסון שבצעד היסטורי ישחק בברנבאו לצידו של דייארה בקישור האחורי. עוד שינוי קנאברו יפתח במרכז ההגנה במקומו של סלגאדו לצידו של הלגרה, מה שאומר שראמוס ישחק מגן ימני וטורס בצד שמאל.
    אצל ריאל תהיה חשיבות גדולה לרוביניו כמובן שחוזר להרכב של ריאל. עכשיו כבר לאוהדי ריאל לא יהיה התירוץ הקבוע: " רוביניו חייב להכנס, בגלל זה אנחנו בפיגור". הפעם רוביניו יפתח בהרכב וצריך להראות שהוא יודע גם לפתוח בהרכב ולא רק להעלות מהספסל ולהציל את המולדת. גם ראול שחייב לחזור לכושר תהיה חשיבות גדולה. ראול כבר כמה זמן לא נראה טוב ורק בגלל מכת הפציעות הוא פותח בהרכב, הקפטן של ריאל חייב להוכיח את עצמו ולשחק כמו שראול הישן שיחק.
    אני מקווה שיהיה משחק כדורגל טוב ושאולי העובדה שרוביניו פותח בהרכב ולא עולה מן הספסל תעיר את השחקנים, אני יודע שאני אופטימי אבל אולי סוף סוף באמת נראה מריאל כדורגל. בכל מקרה אני מחזיק אצבעות לריאל, העיקר שהמאבק יהיה מעניין וילך עד הסוף.

Last edited by a moderator: Apr 8, 2007
  2. Barcik Member

פשוט מאוד להאשים את רייקארד אחרי המשחק היום. אבל, זוהי הדרך הפשוטה. גם אני מעדיף את גודיונסן על ג'יולי, ואת סביולה על גודיונסן. אבל האמת הפשוטה היא שגם אלה פתרונות רעים. הקבוצה בסיום המשחק נראתה רע, כפי שהיא נראתה באמצע העונה ולמעשה כמעט בכל משחק בו סמואל אטו לא נמצא. ישנה סיבה שרייקארד עולה לא פעם לשחק ללא חלוץ חוד: אין לו, לשחקנים ולאוהדים אמון בגודיונסן וסביולה, ובצדק. מדוע רייקארד מאמין בג'יולי היא תעלומה בפני עצמה, אך חשיבותה כרגע משנית. בשורה התחתונה, ברצלונה פישלה בקיץ בבניית הרוטצייה ההתקפית, דבר שהיה ידוע מראש וזכה לצעקות "זאב, זאב" פה בפורום. לכן, הגענו למצב בו בלי סמואל אטו לא רק ההתקפה נראית איום ונורא, אלא כלל הקבוצה הופכת להיות מפוחדת, לא מפוקסת ונטולת אמונה. לא ברור לי מדוע העדרות של אטו גורמת לכל כך הרבה מסירות עקומות בין הקשרים והמגנים, אבל הסטטיסטיקה של העונה מראה שכל השחקנים פשוט חדים יותר איתו על המגרש. לטעמי, מעל לכל זה עניין של בטחון. ברצלונה של שתי העונות האחרונות הייתה מבוססת על היכולת להמציא שער בכל רגע נתון, ויכולת זו אבדה. היה ברור היום כי במידה ובארסה תקלע לפיגור היא לא תוכל לצאת, מהסיבה הזו בדיוק.
    חוסר הבטחון הזה גורם למה שראינו היום. למערך ה- 3-4-3 יש את היתרונות והחסרונות שלו. היתרון הבסיסי הוא הרחבת הקישור ובכך לאפשר לכל אחד מהם לנדוד, לכסות שטח רב יותר ולהיות פעיל יותר במשחק השוטף. זוהי מחשבה הגיונית של רייקארד, אך כיצד הוא יכול להיות אשם בכך שכל הקשרים נתקעו באמצע ולא ניסו להשפיע כלל על המשחק? היום, בין אם בארסה הייתה בהגנה, בהתקפה או בקישור, לסראגוסה תמיד היה יתרון מספרי. הקשרים פשוט לא ירדו להגנה, לא עלו להתקפה, לא לקחו את האגף, ולא שלטו בכדור. זה המקום בו הפסדנו את המגרש. רק במחצית השנייה דקו התעורר, אבל אינייסטה המשיך לאכזב בעוד שאבי חוזר לימי היפיפיה הנרדמת במשחק גרוע. שום השפעה על המשחק.
    דווקא רונאלדיניו נתן משחק לא רע בכלל. הוא עשה עבודה טובה מאוד בלהעמיד שחקנים אחרים, הבעייה היא שאף אחד לא ניגש לקבל. היו לפחות 6-7 פעמים שהוא הצליח ללהטט בין המגנים והקשרים ולהגיע למצב בו מסירה אל תוך הפרצה תיצור מצב. אבל כאשר אף קשר לא טורח להכנס אל הפרצה, למה זה טוב? רק מסי ניסה מדי פעם לנוע, אבל זה לא עוזר הרבה כאשר הילד במשחק קטסטרופלי. עוד לפני הקלאסיקו היה לו בטחון עצמי מופרז, עכשיו זה כבר עולה על גדותיו. איך הוא יכול ממצב כזה לבעוט בכזה רשלנות? ראו שהוא לא טרח לכוון אפילו, סתם לפגוע בכדור ושיעוף לכיוון המסגרת.

למרות האכזבה מהיכולת, ניתן לקבל את התוצאה הזו. לפני הערב היו לברצלונה 6 נקודות לתת כדי להגיע ל- 80 נקודות, ב- 3 משחקים קשים. כעת, במידה וברצלונה לא מאבדת נקודות במשחקים שחייבים לקחת, נותר לנצח את ויאריאל או אתלטיקו מדריד והאליפות מובטחת. במידה וסמואל אטו שב במהרה, אני רגוע. אחרת, יש הרבה סיבות לפחד.

3. Raulito Madridista

ההפסד של וולנסיה, הכתובת הייתה על הקיר, ידעתי שזה ייקרה, כל הכבוד לבילבאו שבינתיים בורחת מהקו האדום. שוולנסיה תתעסק בצ'מפיונס ליג, רק חבל מבחינתה שסראגוסה עברה אותה, ווולנסיה כרגע במקום החמישי, משם רק גביע אופ"א. וולנסיה באופן קבוע השנה לא מגיעה למשחק החוץ, וקשה מאוד ככה להצליח, שכמעט את כל הנקודות אתה משיג במאסטייה. גם חסרונם של ויסנטה ומוריינטס כמובן פגע בקבוצה באופן רציני. בילבאו הייתה חייבת נקודות והיא עשתה את זה, אני רוצה שהם יישארו.

לאחר התוצאות של אתמול ריאל מדריד חייבת לנצח, גם להתקרב למקום השני עוד יותר וגם כדי להגדיל את הפער מהמקום החמישי, אנחנו חייבים להבטיח כמה שיותר מהר מקום בליגת האלופות. כל הזמן אנחנו שומעים מהשחקנים שכל משחק זה גמר, וכל פעם רואים את אותה היכולת. הייתי רוצה לראות היום מהשחקנים מאמץ ומוטיבציה גבוה לנצח, זה לא קרה השנה יותר מדיי פעמים. כל תוצאה פרט לניצחון תיהיה כישלון, הגיע הזמן שגם נספק לאוהדים הנעה ומשחק טוב, בבית. אנחנו הקבוצה העשירית בטיבה בליגה מבחינת משחקי הבית וזה מאזן איום ונורא. תיקו ויצאנו ממאבק האליפות.

אני חושב שהיעדרותו של גוטי לא כזאת קריטית, מאז הקלאסיקו הוא בעיקר רדום ולא תורם דבר. גם גאגו היה ממש לא טוב נגד סלטה ויגו וגם הוא דיי מתקשה לשמור על יציבות מאז הגיע אליינו. אני לא כל-כך מרוצה מההרכב שקאפלו הולך להעלות למשחק. דיארה ואמרסון זה לא כזה גרוע. אני מקווה שנשלוט בכדור סוף סוף ונחסל לאוססונה, שיהיה לה קשה מאוד ללא חואנפראן וסולדאדו, בהתחשב גם בפציעות של דלפורט ועוד, ושניצא קדימה מהר.
    מה שאני לא אוהב בהרכב זה את העובדה ששוב היגואין דבוק לצד ימין. הוא לא קשר אגף! אותו דבר ראול! אני חושב ששוב נתקשה להגיע למצבים.

הייתי מאוד רוצה שרוברטו קרלוס יישחק וייפתח בהרכב הוא, וגם סיסיניו זה בכלל קרוב אבל זה לא ייקרה, שניהם מביאים לשחקן האגף אופציית מסירה ויותר אפשרויות ובכלל הם יוצרים יותר מצבים לעבר השער. מיגל טורס פותר את עצמו ממלאכת ההתקפה ולדעתי זה חבל, בהגנה הוא עושה עבודה יוצאת מן הכלל, אבל צריך עזרה שלו גם בחלק ההתקפי.

הבשורה המשמחת היא כנראה הצבתו של רוביניו סוף סוף בהרכב, וחבל מאוד אם קאפלו שוב יהרוס. כשחקן חופשי הוא יכול לעולל הרבה מאוד צרות לאורחים, למרות שהייתי מעדיף אותו באגף לנוכח זה שמי שיישחק בשמאל הוא ראול, שוב פעם אותה טעות, שחקן שלא מתאים לאגף, אולי בשיאו, שהיה ממש צעיר ומהיר, לפני עשר שנים, היה אפשר למקם אותו שם, כמו שקאפלו עשה, אבל העונה, זו טעות.
    אם ההרכב הנוכחי לא יעבוד, עם רוביניו, לא יהיה את מי להכניס מהספסל. אף אחד כאן לא מאמין בקאסנו , אני לא מאמין שהוא יעשה את השינוי בגלל מיעוט הדקות שהוא מקבל, ורייס רק חזר מפציעה

http://www.realmadrid.co.il/spaw/photos/osasuna1.Xxx

אסור לפשל. האללה מדריד!

4. Pipe Member

קאסיאס
    טורס,קנאבארו,הלגרה,ראמוס
    דיארה,האמרסון
    הרובסון-היגואיין-ראול
    ruud ruud ruud

בקהאם,גוטי,מיצ'ל והגאגו פצועים. לאוסאסונה חסרים לא פחות מ8 שחקנים בסגל, אך עם מדיניות הרוטציות רק אנשים עם עין מזוינת יבחינו בזה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
    לריאל יש הזדמנות לנצל מעידה של בארסה, לא דבר שהיא עשתה יותר מדי פעמים השנה. קאסיאס דיבר על "10 גמרים עד לסיום העונה" ושאפשר להשיג 25 נקודות ולזכות באליפות(ווטאבר..), אז הנה הזמן של ריאל להתחיל לעבוד.

5. צהוב שחור בנשמה!!!! Member

בראסה נשארת ראשונה, סלטה ויגו יורדת מתחת לקו האדום, עכשיו מה שחסר כדי שהליגה הזאת תיראה נורמאלית זה התחלפות בין סלטה ויגו ללבאנטה ובין סראגוסה לולנסיה

6. Leicester Haifa Member

סביליה עם פספוס ענק.
    בעת שאנחנו מדברים, ראול מעלה את ריאל ל-1-0 נגד אוססונה (שידור בספורט 5).
    נחזור לסביליה.
    חבל, פשוט חבל.
    ברצלונה עם פספוס אתמול, שאני חושב שלא יחזור על עצמו פעמים רבות מעכשו.
    סביליה מפספת את המקום הראשון שעובר לה בין הידיים, ונראה מה יקרה בהמשך.

7. Spanish Weapon Member

מאז הנצחון על ברצלונה חלה ירידה משמעותית ביכולת של סביליה בליגה.

הפסד, שתי תוצאות תיקו ונצחון אחד בארבעת המחזורים האחרונים - זה לא מאזן שאיתו נלחמים על האליפות עם בארסה וריאל.

קשה לסביליה לפזר את המאמץ והרוטציה בין הליגה, אופ"א והגביע וזה מתבטא בשבועות האחרונים בתוצאות וביכולת החלשה.

8. XabiAlonso Member

יופי.
    משחק לא רע בכלל של ריאל והיא מובילה בצדק. נקווה להגדיל את היתרון במחצית השנייה.
    ושמרסלו יקבל סוף סוף דקות משחק משמעותיות.

9. Leicester Haifa Member

אני מסכים איתך.
    למי שצפה בתצוגה בין סביליה לטוטנהאם ביום חמישי בגביע אופ"א :
    יכולנו לראות את סביליה לא תוקפת בעיקר, אלא יותר סוגרת ונופלת.
    שני השערים שלה היו מקריים בהחלט לעיני מגרש מלא של אוהדיה.
    לרגע היה נראה שתבוא עוד קבוצה בסגנון לה קורוניה או ולנסיה של השנים האחרונות, ותיהיה הסינדרלה. אני חשוב שלאחר הניצחון על בארסה הם למעשה "תפסו תחת" מה שנקרא.
    אני לא אומר שאין להם עניין בגביע אופ"א, יש להם יותר מדי עניין בו ופחות בליגה, שסוף סוף יש להם את ההזדמנות לעשות משהו בליגה.

10. REAL MADRID Member

פתיחה טובה מאוד של ריאל, חבל שלקראת סוף המחצית היכולת ירדה.
    בכל מקרה, ראול כובש, רוביניו נראה מצוין.
    אני מרוצה, נקווה שקאפלו ינסה לשתוק במחצית ולא לקלקל.

11. Wave Member

סביליה קבוצה כזאת פראיירית זה פשוט לא יאומן, לא מגיע להם לזכות באליפות
    נקווה שרודי יסחוף את ריאל, למרות שקשה לי לראות אותם לוקחים את האליפות מהקטלונים

12. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא יודע אם נכון לקרוא לסביליה פראיירית ולהגיד שלא מגיע לה לזכות בתואר.
    לא מגיע זה ברור, אבל סביליה לא עשויה מהחומר של ברצלונה, ריאל מדריד ואפילו ולנסיה.
    היא קבוצה קטנה, אין לה את האופי לשרוד את המלחמות האלה בקרבות האליפות, יש לה פוטנציאל עצום, פוטנציאל לנצח כל קבוצה בספרד ולתת יחד עם זה כדורגל יפה לעין, אבל המרחק בין זה לבין לזכות באליפות הוא עדיין רחוק לטעמי.

תראו, לסביליה מגיע כל הכבוד שבעולם. אנחנו במחזור ה-29 וסביליה בסך הכל נקודה מתחת לברצלונה. ברור שיש סיכוי כלשהו שהיא תטרוף את הקלפים ותגרום לי להוריד את הכובע במידה והם יקחו אליפות כי זה כדורגל וכל עוד יש סיכוי- אז יש סיכוי. אבל קשה לי להאמין שזה יקרה, היו לה כבר מספיק הזדמנויות אפילו לברוח קצת לברצלונה והיא לא השכילה לעשות את זה, זה נראה כאילו הרגליים קצת רועדות שם. בכל אופן, מחזור הבא מבחן ענק לסביליה- במסטאייה.

13. REAL MADRID Member

רוביניו, כמה פחדתי שהוא לא יתפקד וקאפלו יצחק על כולם. אבל ריאל מנצחת, ריאל מציגה את אחד המשחקים הטובים שלה העונה. סוף סוף נראים כמו קבוצה, משחקים ביחד, ראול חוזר לכבוש, אמרסון משכיח את כל הדיבורים לפני המשחק. כמעט ולא חשבתי על גאגו וגם שחשבתי זה לא היה מחשבה של "כמה הוא חסר היום".

קסיאס- כרגיל, משחק מצוין של סאן איקר. הציל את ריאל שוב, כמעט בלי טעויות. הצלות שלא מהעולם הזה. אין מה להרחיב, כמו שכבר התרגלנו, וכמו שכבר אנחנו יודעים. השחקן החשוב ביותר של ריאל.

ראמוס- שוב ושוב יוצר לי כאב ראש לגבי סיסיניו. אני מצד אחד מחכה בקוצר רוח לסיסיניו שיחזור אך מצד שני, ראמוס פשוט מצוין בתור מגן ימני, מינימום טעויות, הוציא לאוססונה לא פעם את הכדור מהרגליים ויותר מזה, שותף מלא במשחק ההתקפה ולא היה רחוק לכבוש.

הלגרה- הפרצוף הבוכה שלו בכל פעם שהשופט שורק נגד ריאל יכול להכניס אדם לקומה. הלגרה נתן משחק טוב, אני לא אגיד שהוא נתן משחק מצוין אבל הוא היה טוב. אין לי כל כך מה להגיד חוץ מכך שהלגרה נותן עונה טובה וההחלטה לתת לו את חולצת ההרכב העונה הפכה לי את היחס כלפיו לחלוטין, ולטובה.

טורס- היו מצוין בדקות ששיחק, יש לו עוד מה ללמוד אבל הוא שמר מצויין בצד שמאל, היה שותף במשחק ההתקפה ורואים שמתפתח פה שחקן להרבה שנים. בזכות טורס קאפלו מחק אצלי הרבה נקודות רעות שוהא צבר.

קנאברו- עוד משחק של פאביו, הפעם הוא עוד היה רגוע. לא נגרר לעבירות מיותרות, טוב אולי קצת אבל הפעם זה היה אפסי ליד משחקים קודמים. אבל זה שהוא לוקח הכל בהומור ומחייך תמיד עושה את ההבדל, אני לא יכול לראות אותו מפיל שחקן של אוססונה ורץ אחורה מחייך ואז לכעוס. הוא מוציא ממני את הצד שאוהב לראות אנשים סובלים. הלגרה תחייך כמו קנא.

דיארה- שקט בלי טעויות, השילוב שלו עם אמרסון סוף סוף נראה טוב, חילופי מקומות, לפעמים למטה ולפעמים למעלה. שמר על שחקנים בצורה מדויקת. השתתף במשחק ההתקפה בלי שאף אחד הרגיש. רק חבל שזה נראה כאילו הוא סובל.

אמרסון- לאחר שבשבוע האחרון חשבתי על מעמדו הרע בריאל. הוא שינה אצלי הכל, משחק מצויין, קצת פחות שקט מדיארה ולא היה נקי מטעויות אבל עשה את העבודה בתור קשר הורס משחק.
    בנוסף הצטרף להתקפה וכמעט כבש פעמיים.

רוביניו- ר-ו-ב-י-נ-י-ו, מי היה מאמין שדווקא לאחר עזיבתו של הפנומנו נראה את רוביניו פורח. כמה חיכיתי לרגע בו הוא יתחיל מהלך ויסיים אותו כשהוא שם כדור ברשת, הוכחה לקאפלו שרוביניו חייב לפחות בהרכב. משחקן מצויין של רוביניו, הלך לפעמים עם הכדור שנייה יותר מידי אבל משחק מצויין שלו, הוא חיבר את כל ריאל למשחק קבוצתי. פשוט מצויין.

ראול- לא רק שהוא כבש, הוא פשוט היה שותף בכל התקפה של ריאל. לקראת הסיום ריאל התעוררה בזכותו של ראול שדחף את כולם, יחד עם רוביניו הוא יוביל את ריאל קדימה, נקווה שעד לכתר. מנגד שוב, היו חלקים בהם הוא נסחף עם כל ריאל למשחק אפור שהזכיר את ריאל מהמחזור הקודם במקום לסחוף את כולם כמו קפטן.

היגוואין- משחק טוב, אני חושב שמקומו הוא בטוח הרחבה ולא באגף. ראינו שהוא הרבה למסור לא מדוייק וליפול כשהוא באגף ורוב המשחק ההתקפי באגף הלך דרך ראמוס שהתקדם קדימה וראול שעבר מצד לצד. בסכך הכל היה לו משחק מצויין, הוא צריך להתאמן קצת על הדיוק שלו. והכי חשוב הוא צריך לנסות, לא ראינו אותו מאיים על השער כמו שחלוץ צריך לאיים, הוא יותר מידי פרגן ולפעמים זה עלה לריאל בכל ההתקפה.

רוד- אין לי הרבה מה לכתוב, במשחק הזה הוא הלך על המשחק הקבוצתי יותר למרות שמידי פעם ראינו איזה צעד של אגו. נתן משחק טוב, היה מעורב מלא בשערים של ריאל. משחק בינוני של רוד.

קרלוס- נכנס בדיוק לאיפה שהוא יצא, אם לא הייתי יודע שהוא היה פצוע הייתי שואל למה הוא סופסל במשחקים האחרונים. משחק טוב של קרלוס, חבל שכל משחק שעובר מקרב אותו על העזיבה מריאל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx .

רייס- אין מה לכתוב, קאפלו נתן לו להיכנס בשביל לתת לו לראות דשא כחלק מהתהליך של החזרה מהפציעה. אין מה לכתוב מהתחשב בעובדה שהוא שיחק בערך 8 דקות.

14. Raulito Madridista

בין הפעמים הבודדות שאני מרוצה ממשחק של ריאל מדריד העונה הנוכחית. סוף סוף ניצלנו איבודי נקודות של קבוצות הצמרת. היו לנו אפשרויות בעבר לצמק את הפער למזערי ולא עשינו את זה, שמח שבניגוד להפסדים נגד סלטה, ויאריאל ולבאנטה, ניצלנו את ההזדמנות. הפעם לשם שינוי נראנו כמו קבוצה, גם אם זה נגד אוססונה שהיא קבוצה מאוד לא יציבה, ובלי סולדאדו היא לא שווה הרבה, וחצי מההרכב הראשון שלה, בעיקר ראול גארסיה, חסרו לה. אני עדיין לא מאמין שאפשר לזכות באליפות גם אם הפער קרוב, מה שמשמח אותי זה השיפור ביכולת וזה שאנו קרובים למקום השני ורחוקים 4 נקודות מהחמישי, אבל, עם השיפור היום ביכולת אני יותר אופטימי. רק שתיהיה לזה המשכיות.

הקבוצה באה מהדקה הראשונה במטרה לכבוש ולשחק כדורגל. אמרסון ודיארה היו נהדרים במרכז המגרש, בייחוד הראשון, שגם איים פעמיים על השער, גם בישל לראול את הגול הראשון שלנו(סוף סוף ראול כובש! כמה אני אוהב לשמוע את המשפט Gol de Raul), וגם חטף כל כדור במרכז המגרש. אוססונה הייתה אומללה ואובדת עצות היום. ראול גארסיה הפליימקר היה חסר ולה, וגם וואבו הקאמרוני שפתח בחוד לא כל-כך יצר מצבים.

היגואין וראול הפתיעו אותי לטובה. שניהם היו מצויינים בעמדות שבדר"כ הם לא מספקים בהם את השכורה. היגואין אחראי לשער השני שלנו ובכלל, עשה דברים טובים באגף, הכניס כדורי רוחב לרחבה, השתתף במשחק המסירות, גם השתדל בהגנה, בין הפעמים הבודדות שאני מרוצה ממנו. הוא גם איים על השער פעמיים והכי מצחיק היה שהוא ניסה למסור לראול ובסוף מסר לעצמו ובעט. ראול מעבר לשער היה מצויין. הוא מסר כדור רוחב שכמעט הסתיים בגול, בשער היה לו מיקום טוב וסיומת מדוייקת וחדה, שער תשיעי שלו העונה אני מקווה שלפחות יבקיע עוד אחד ויגיע לעשירי.

רוביניו היה טוב בעמדת השחקן החופשי, למרות שמשהו היה דיי איטי במשחק שלו היום. אני מאוד שמחתי שהוא המשיך את רצף הכיבושים וכבש את השער השני שלנו. מקווה מאוד שנראה את הנסיך משחק בהרכב גם בפעם הבאה ואין לי בעייה אם גוטי וגאגו הלא יציבים יישארו בחוץ. עוד נקודה שאני רוצה לציין, זה את דיארה, שהיום דיי ניהל את המשחק גם בחלק הקדמי, חילק מסירות דיי ארוכות וכדורים חותכים לרחבה כמו ההוא שסיפק לראול.

סרחיו ראמוס היווה אופצייה התקפית נהדרת, כמעט כבש שער והיה מעולה בחלק ההגנתי, כמו תמיד. מיגל טורס היה מעולה בעבודת ההגנה(כמו כל החלק האחורי, קנבארו במשחק שקט גם ללא כרטיס צהוב, שימשיך ככה, הלגרה רגוע), אבל בהתקפה לא היווה אופציית מסירה, אבל ראול היה טוב אז זה לא חשוב. שמחתי מאוד לראות את קרלוס מקבל דקות אחרי הפציעה שלו. הוא היה טוב בדקות ששיחק, לא מסוגל לקבל את העובדה שעוד תשעה מחזורים אנחנו נפרדים ממנו!!!! http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

רוד ואן ניסטלרוי דיי איכזב היום בכל הקשור לאנוכיות כאשר לא מסר אחרי ריבאונד, או בקיצור המצב ההוא שהוא בעט ליד הקורה. גם הייתה לו החמצה ממצב שהוא בדר"כ מבקיע ממנו, לפחות הוא השקיע והשתדל. לכולכם ברור שהייתי רוצה לראות את קאסנו הנמרץ נכנס להחליף אותו למשך כמה דקות אבל בקטנה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

בגדול, משחק טוב מאוד שלנו, היה ברור מהשנייה הראשונה שננצח, רק שנמשיך ככה. מקווה שראול יגיע לעשרה שערים העונה לפחות, כרגע יש לו תשעה. שבוע הבא יהיה מאוד קשה נגד סנטאנדר.

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2007/04/08/raulrobinho.Xxx

ציונים:

קסיאס - 6.5
    סרחיו ראמוס - 7.5
    קנבארו - 7
    הלגרה - 7
    מיגל טורס - 6.5
    אמרסון - 8.5
    דיארה - 7.5
    רוביניו - 6.5
    היגואין - 7
    ראול - 7.5
    ואן ניסטלרוי - 5.5

מחליפים:

רוברטו קרלוס - 6
    רייס -

* יצא שכאילו קסיאס היה הכי חלש אצלינו פרט לרוד, זה לא נכון הוא הדף שני כדורים מסוכנים. ובקשר לרוביניו, היה טוב אבל לא משחק גדול שלו היום.

15. Dimitar Berbatov Member

סביליה שוב פעם מחמיצה את ההזדמנות לעלות למקום ה-1 אחרי התיקו 0-0 המאכזב בראמון סאנצ'ז פיחואן נגד ראסינג סאנטנדר. לפי התקציר שראיתי סביליה היתה יותר טובה והגיעה ליותר מצבים ואפילו כבשה פעמים על-ידי לואיס פביאנו אבל השערים נפסלו בצדק עקב עבירות של הברזילאי. בניגוד למצופה חואנדה ראמוס שמר את התותחים הכבדים שלו על הספסל למשחק נגד טוטנהאם בליין ביום חמישי. קאנוטה, קארז'קוב, אדריאנו, פאלופ הם היו החסרים בהרכב של סביליה וזה היה ניכר במשחק, במיוחד שני הראשונים (אם כל הכבוד לצ'אנבנטון ולואיס פביאנו). סביליה למרות התיקו ממשיכה להשאר צמודה לבארסה (מרחק נקודה אחת בלבד) כאשר שבוע הבא מחכה לה משחק סופר קשה נגד ולנסיה במסטאייה שאותו היא חייבת לנצח אם היא רוצה להשאר קרובה לבארסה וריאל. האמת הכתובת היתה על הקיר, סביליה עם סגל כזה לא יכולה להתחרות בשלושה מפעלים בו זמנית. לדעתי חואנדה ראמוס עושה טעות שהוא לוקח את גביע אופ"א כמפעל החשוב ביותר שלו ואת הליגה כמפעל המשני (לפחות כככה זה נראה), הליגה חייבת תמיד להיות בראשונה. גבעי אופ"א זה רק בונוס מבחיתנ סביליה שכבר זכתה בו שנה שעברה.
    מבחינת סאנטנדר, אחרי המשחק הזה היא רחוקה 3 נקודות מאתלטי שבמקום ה-6 המוביל לגביע אופ"א בסיום העונה. ראסינג גם בונה על כך שאם הגמר בגביע יהיה בין סביליה לבארסה אז גם המקום ה-7 יוליך לגביע אופ"א וכך סאנטנדר תוכל לתפוס אותו. מבחינת המשחק עצמו, ראסינג צריכה להיות מרוצה. זה לא פשוט בכלל להוציא תיקו בפיחואן נגד קבוצה כמו סבליה וזאת תוצאה טובה מאוד.

נצחון גדול לריאל על אוסאסונה אתמול. ריאל מהדקה הראשונה נראתה טוב וראו שהיא תנצח את המשחק הזה. הנצחון הזה של ריאל מוריד את הפער מבארסה ל-2 נקודות ומסביליה לנקודה בלבד (!). מי היה מאמין לפני חודש שריאל תהיה כל-כך קרובה לבארסה וסביליה ושהיא עוד תוכל לחלום על אליפות. אם יש מישהו שבאמת הפתיע אותי בריאל זה אמרסון ששיחק חרי הרבה מאוד זמן לעיני הקהל הביתי בברנבאו ונתן משחק מעולה (לטעמי המצטיין במשחק). גם דייארה לידו במרכז נתן משחק טוב מאוד ושניהם החזיקו את האמצע בצורה טוב מאוד. גם היגוואין שבדרך-כלל נראה אפטי ולא טוב נתן משחק טוב מאוד ביחד עם ראול בצדדים ושניהם היו אחראים לשערים של ריאל (ראול כבש והיגוואין בישל את השני). רוביניו המשיך את המשחק לגלות יכולת טובה, למרות שניגוד למשחקים שבהם עלה מהספסל הוא לא נתן משחק גדול אבל עדיין היה טוב וסיפק את הסחורה. דווקא הבאנקר של ריאל, רוד ואן ניסטלרוי, החלוץ ההולנדי לא היה טוב. רוד היה אנוכי מדי, במצבים שבהם היה צריך למסור הוא בעט ממצבים בלתי-אפשרים.
    אבל צריך גם לזכור שהקבוצה ששיחקה מהצד השני חסרה הרבה מאוד שחקנים. ראינו שראול גארסיה וסולדאדו היו מאוד חסרים לאוסאסונה מאוד בהתקפה. אין ספק שאם שניהם היו משחקים אוסאסנוה היתה מראת אחרת אבל זה עדיין לא תירוץ ליכולת החלשה של אוסאסונה. האמת קשה לקבוצה להתרכז ולשחק טוב כאשר בליגה אין לה על מה לשחק ובגביע אופ,א היא כבר בחצי הגמר.
    למרות היכולת החלשה של אוסאסונה זה לא גורע מהנצחון של ריאל על אוסאסונה ומהיכולת הטובה. כמה כיף לראות שיש כל0-כך הרבה קבוצות שנאבקות על האליפות בליגה אחרי שבשנים האחרונות זה לא היה ככה.

*כמה מילים על המצב בתחתית שם לוהט מאוד. סלטה ירדה מתחת לקו האדום אחרי שבילבאו נצחה את ולנסיה ולבאנטה סיימה בתיקו עם בטיס. סלטה נראת רע מאוד ואתמול היא הפסידה לרקראטיבו (כבר מקום 7 , מי היה מאמין). ההפסד הזה של סלטה הפתיע אותי, ציפיתי ממנה שדווקא אחרי המשחק הטוב ששיחקה נגד ריאל בשבוע שעבר (למרות ההפסד) היא תתן משחק טוב אבל בסוף התבדתי. שבוע הבא סלטה אצל דפור של אוואט והיא חייבת נקודות אחרת היא תתקרב עוד צעד גדול לעבר הליגה השנייה.
    זה נראה הסוף של חימנאסטיק וסוסיאדד. שתי הקבוצות באותו מספק נקודות והם רחוקות 8 נקודות מהמקום ה-17 שממנו נשארים בליגה. גם חימנאסטיק וגם סוסיאדד הפסידו בהתאמה לדפור ואספניול וגם זה מפתיע. גם דפור וגם אספניול הם קבוצות שאין להם על מה לשחק בליגה ולמעשה הם גמרו את העונה. אני ציפיתי מהם לקחת נקודות במשחקים האלה.