27:נצחונות לבארסה וריאל,3-2 לאתלטי על ויאריאל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏12/3/09.

1. אלי מתחן Member

אתם לא אלופים, לפחות עדיין לא.

2. Raulito Madridista

עזבו בצד לרגע את מסי, ואפילו את בוז'אן(למרות הצמד המעולה שכבש אתמול והוא בהחלט הוכיח שהוא ראוי להשתתף יותר ברוטציה ואולי גם לפתוח בהרכב יותר פעמים), כי השחקן שהיה הכי טוב אתמול על המגרש זהו אנדראס אינייסטה. איזו שליטה בכדור, זה לא יאומן, הוא עשה לשחקנים של אלמרייה סחרחורת. אינייסטה השנה מציג יכולת מעולה באגפים, הוא יוצר המון מצבי כיבוש והתיאום שלו עם שאר השחקנים מעולה. לפעמים אני חושב שהאם כדאי לגוארדיולה להעביר את אינייסטה לשחק קבוע באגף שמאל במקומו של הנרי, הרי אינייסטה עובר את המגנים שמולו ממש בקלות, בניגוד להנרי שלעתים תוקע את המשחק, אבל מצד שני, הנרי שחקן שכובש הרבה שערים יחסית ומהבחינה הזאת הוא כן מוסיף לברצלונה, מה שאינייסטה לא יכול לתת לה. ברצלונה אתמול במשחק בהילוך שני הגיעה לכל-כך הרבה הזדמנויות לשערים...זה ההבדל בינה לבין קבוצות אחרות, כמו ריאל מדריד למשל, וכמובן שצריך לקחת בחשבון שהיא שיחקה ללא הנרי ואטו, ועוד במשחק חוץ נגד קבוצה שעשתה בונקר עם המון שחקנים. השער השני שלהם היה ענק, איזה משחק מסירות על שטח קטן. באמת שהם קבוצה אדירה השנה ואי-אפשר לקחת להם את האליפות.

3. guyholl Member

המטרה של חלוץ היא קודם כל לכבוש ולא משנה מאיזה מצב. מיצידי שהיה מגלגל עם הביצים את השערים האלה, שער זה שער ולא משנה איך הוא נכבש. חוץ מזה, אסור לשכוח שאת הדקות שהוא קיבל בליגה אפשר לספור על כף יד אחת והביטחון שלו היה בגובה דשא. אני משוכנע שאם הוא יקבל עוד דקות היכולת שלו תשתפר.
    אנחנו עוד נראה.

נערך לאחרונה ב: ‏16/3/09
  4. REAL MADRID Member

ברור שהמטרה של חלוץ היא לכבוש שערים. אתה לא מגלה לי פה משהו חדש, מגיע לבוז'אן כל הכבוד על הצמד שכבש אבל אין מה להלל אותו יותר מידי. מהמצבים שהיו לו גם נכה יכול לכבוש, דווקא בניסיונות שלו ליצור מצבים לבדו או סתם לעבור שחקן ולמסור למסי הוא נכשל פעם אחר פעם. אני משוכנע שאם הוא לא היה כובש הייתם מגדירים את המשחק שלו כחלש, אבל כיוון שהוא שולח שני פסים ממטר לרשת - אז פתאום המשחק שלו היה טוב?

5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם אם שני השערים שלו עדיין לבוז'אן היה משחק חלש.

אבל כמו שאמר יעקובי אתמול בשער של ליונרנטה מבילבאו חלוץ ינצל מצב אחד מתוך 400 ויהללו אותו וישבכו אותו , שוער / בלם יעשה טעות אחת מתוך 400 תיקולים/הצלות טובות יחשב לו כמשחק רע.

6. REAL MADRID Member

זה משפט שתקף לגבי מטומטים.

דיאגו אלבס עמד לא נכון בשער השני של ברצלונה (או הראשון, אני כבר לא זוכר) - מישהו יכול להגיד שהיה לו משחק רע? הוא היה המצטיין על המגרש..

7. guyholl Member

מה אתם בעצם מצפים ממנו? שירד לחלץ כדורים בהגנה? שיעשה את העבודה השחורה במרכז? שיוציא כדורים מהחיבורים? נכון שלא היה לו משחק מבריק אבל בסה"כ כבש צמד ועשה את העבודה שלו.

8. Sergio Ramos Member

אני חושב שזה לא רלוונטי לשפוט את בוז'אן על סמך העונה הזו. בעונה שעברה הוא נתן תפוקה נהדרת והוכיח שפוטנציאל כן יש בו, הוא אף זימן לבנחרת למי שזוכר אך דחה את ההצעה משום משום מה. הוא לבטח יגיע יותר רחוק מקבוצות כמו נומאנסיה, הוא שווה הרבה יותר מזה. בשורה התחתונה פפ לא נותן לילד הזה דקות רבות בכדי שלפוט אותו, ואני חושב שמגיע לו דקות משחק רבות יותר, הוא מוכיח בגרות של שחקן וותיק והיכולת גם בהתאם.

9. xavi6 Member

סורי, טעות שלי. לא היינו מתמודדים על האליפות...

ארז, זה ממש לא משפט של מטומטמים. כמה זוכרים החמצות של אטו וכמה זוכרים טעויות של ואלדז? זה באמת נכון. אם אטו יחמיץ 5 פעמים ישכחו אחרי גול, אם ואלדז יעשה 5 טעויות לא ישכחו אחרי הצלה, ואפילו ההפך-אם הוא יעשה טעות אחת, לא ישכחו אחרי 5 הצלות.
    אתה מנבא עתידות, כבר שכחתי את זה. מעלה לי את העצבים לראות חכמולוגים כמוך שחושבים שהם יודעים מה יהיה בעתיד. לא, זה לא סולדאדו ולא פורטיו, הוא הרבה יותר מוצלח מכל שחקן בית שגידלתם בשנים האחרונות, וזה נראה ככה. זה הסיבה שהוא עדיין אצלינו, ואני מתפלל כל יום שהוא לא יעזוב אותנו. אם הוא יעזוב, תהיה בטוח שזה לא לנומאנסיה או לגיחון. ובכלל, מה זה מהמצבים שהיו לו? מהמצבים שהיו לו ראול החטיא אינספור פעמים, מסי החטיא אינפור פעמים, כולם החטיאו אין ספור פעמים! אבל הוא הכניס כי הוא חלוץ וזאת העבודה שלו. להגיד על הגולים שלו "מהמצבים שהיו לו כל חלוץ יכול להכניס" זה כמו להגיד ש-90% מהגולים של ראול כל נכה היה יכול להכניס. אל תעליב את האינטילגנציה שלי, אני לא מעליב את שלך.
    ואגב, דיאגו אלבס עמד נכון בכל שער שכבשנו. הוא זינק לראשון שפגע בעמוד והריבאונד הגיע לבויאן, ובשער השני שחקן נגע בכדור ושינה את הכיוון. דייגו אלבס היה המצטיין של המשחק.

10. REAL MADRID Member

דור?.. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

יש היפ ענק סביב בוז'אן שלפי דעתי הגיע מוגזם מידי.
    המשפט על נומנסיה היה ציני (למה אתה לוקח אותי יותר מידי ברצינות?), אבל הכוונה שלו היא שאני לא חושב שבוז'אן יגיע לגדולות שאתם מנבאים לו שם בצד הלא הנכון של ספרד. גם פורטיו הרשים מאוד בעונות הראשונות שלו.
    יותר טוב מכל שחקן בית שגדלנו בשנים האחרונות? אני משוכנע שדה לה רד יכול להגיע רחוק יותר מבוז'אן (לפחות יכל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx ). בוז'אן כבש בקלילות ממצבים שאני מצפה ממנו שיכבוש אבל רוב המשחק שלו אופיין בנסיונות דריבל רעים והרבה מאוד חוסר דיוק. אני לא מסכים איתך לגבי ראול אבל ראול תמיד מביא (ובעבר הביא) איתו למשחק עוד דברים. אני לא רואה לחימה אצל בוז'אן, אני לא רואה את האנרגיות שאני מצפה לראות משחקן צעיר שלא קיבל מספיק הזדמנויות העונה.

11. xavi6 Member

אז אני רואה, והמון. בדברים שאיננו רואים אותו דבר קשה לעשות דיון.

12. RubberSoul Member

לדעתי גם ואן ניסטלרוי הוא חלוץ כזה שמבקיע מבישולים קלים,כמו שנאמר פה,לא?והוא בכל זאת היה פיצ'יצ'י ושחקן הכי חסר לכם.
    אותו דבר אי אפשר לבקש מפויול שיבקיע גולים,אם הוא לא עושה את זה,הוא משחק רע.

13. Ohad_Glr Member

אני רוצה לציין מראש שבתגובה הזאת אני לא נותן שום ביקורת על בוז'אן, אלא רק על עצם ההשוואה שלו לואן ניסטלרוי.
    עד היום שבו בוז'אן יזכה להיות מושווה לואן ניסטלרוי (ואין לי ספק שיום כזה יגיע) אין מה לדבר. להגיד שואן ניסטלרוי רק מבקיע מבישולים קלים זה משהו נורא פשטני.
    ואן ניסטלרוי עושה כל כך הרבה דברים נוספים, שיש מעט מאוד חלוצים נוספים בעולם שיכולים לעשות אותם (אפשר לספוטר את החלוצים האלו על כף יד אחת).
    בנוסף לכך שהוא גם מבקיע ממצבים קשים מאוד.

אין מה לדבר על בוז'אן כרגע בהקשר של ואן ניסטלרוי, יש עוד זמן לזה...

14. REAL MADRID Member

או, סוף סוף מישהו הבין את הנקודה שלי.
    הבעיה בסוג של ואן ניסטלרוי הוא שהסוג הזה של החלוצים בעייתי מאוד בכדורגל של היום. היום מצפים מחלוצים להיות יותר מאשר חלוצי קורה שיושבים על קו השער ודוחקים פנימה, הזן של ואן ניסטלרוי הוא זן הולך ונעלם. חלוצי החוד הטובים בעולם (טורס, זלאטן, אטו) יודעים להביא למשחק שלהם גם יכולת אישית טכנית ברמה גבוהה מאוד. רוד החל לעשות את המעבר בעונה שעברה והיינו רואים אותו פותח את המשחק לאגפים לא מעט. אבל קשה לעבור שינוי בגיל 33.

אם כבר עכשיו מייעדים את בוז'אן להיות חלוץ קורה אז זה נועד לכישלון כיוון שהצורך בחלוצים כאלה יורד. אם כבר עכשיו מייעדים את בוז'אן להיות חלוץ כזה אז המשחק שלו אתמול היה מצוין והוא עשה את שלו. הכל תלוי בתפקיד, אני חושב שבוז'אן יכול להיות חלוץ שמביא למשחק גם יכולת טכנית גבוהה ולפתח את יכולת הדריבל שלו - מהבחינה הזאת המשחק שלו אתמול היה חלש. שום דריבל לא הצליח, שום מסירה מחוכמת לא עברה..

לא צריך לבקש מפויול שיבקיע גולים. זה לא חלק מדרישות התפקיד שלו.

15. xavi6 Member

ארז כפרה, מאיפה אתה מביא את הבולשיט הזה? חלוצי קורה תמיד יהיו ותמיד היו. אחרי אינזאגי יבוא למילאן חלוץ קורה אחר. לנו בחיים לא היה חלוץ קורה, חוץ מדני בזמנו, כי כשאתה חלוץ יחיד-אתה לא יכול להיות חלוץ קורה. זה בעיה. שום דריבל לא הצליח? ואיך אתה קורה לגול השני? הוא השכיב איזה 3 שחקנים. שום
    מסירה מתוחכמת לא עברה-כמה מצבים היו לו לתת מסירה מתוחכמת? הוא חלוץ חוד יקירי, לא קשר אמצע. תסתכל על אטו-תבדוק כמה מהמסירות שלו אשכרה מגיעות לרגלי שחקן ברסה...ולרעה, לא לטובה. אם צ'אבי נותן 95% מהמסירות לשחקני ברסה, 5% אטו נותן לשחקני ברסה, כאשר 99% מהמסירות שהוא מקבל כשהוא עם הגב לשעב אפשר לשכוח מהכדור ולשלוח את מסי חזרה אחורה. בויאן אם השנים יתעלה על המקורי. לבויאן יש את הטכניקה ואת כל התכונות שצריך חלוץ יחיד, הוא פשוט צריך את הזמן והביטחון. אתם שוכחים שאתם מדברים על פאקינג ילד בעונתו השניה בבוגרים של ברצלונה. לא באיזה קבוצת תחתית שנותנת דקות לצעירים, אלא בברצלונה. אני לא חושב שיש חלוץ בעולם שבגילו כבש כ"כ הרבה שערים. למען האמת-אין כזה חלוץ בליגה הספרדית, הוא שבר את השיא של ראול, הוא שבר כל שיא אפשרי אם חושבים על זה. מואהאהאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

תנו לו את הזמן, תתחשבו בנסיבות. הוא ילד, עונה שניה, ברצלונה הגדולה, הוא מקבל מעט דקות ולא בגלל שהוא לא טוב-אלא בגלל שאדון פפ לא מאמין בצעירים, והוא אמר את זה מהרגע הראשון.

נערך לאחרונה ב: ‏17/3/09