עובדה ששם קבוצות שורדות והופכות לתחרותיות כל כמה עונות ולא מתפרקות כמו באירופה או בדרום אמריקה. תוסיף לזה ששם אתה יכול למצוא עניין כמעט בכל קבוצה מה שאין באירופה שהדבר היחיד שמעניין בקבוצות כמו רדינג או סיינה זה אם הן ישברו שיא שלילי כשהן ירדו ליגה.
מה כתבתי ומה אתה עונה לי? אתה אוהד הפועל ת"א ופתאום באים ואומרים לך ששני בעלים קנו את הקבוצה שלך וישנו את השם לבית"ר עפולה. את מי תאהד עכשיו? אתה חייב להתחכם כדי להראות איך אתה אנטי, אבל אתה לא מגיב על העניין שדיברתי עליו....האמריקאים יכולים לחלום על תרבות אהדה כמו בדרום אמריקה ובאירופה.
לא בקשתי מאוהדי סקרמנטו להיות סבבה עם זה אבל אם הפרנצ'ייז לא יכול לשרוד בעיר שלו והוא רוצה לשרוד, הוא יכול לעבור. לא באמת איכפת לי אם הפועל תשחק בתל אביב או לא או אם יקראו לה הפועל תל אביב או בית''ר עפולה, כל עוד היא מייצגת עבורי את הדברים שאני מאמין בהם. לא ראיתי שהקהל החם בכל מיני קבוצות מערים נידחות באירופה גורם להן להגיע להצלחות. בינתיים, ג'וף פטרי שאחראי לחירוב הקינגס מזכיר לכמה אוהדי סוניקס את וולי ווקר, אולי ה-GM הגרוע בהיסטוריה שבחר בחירות הזויות כמו רוברט סוויפט, יוהאן פטרו, מוחמד סנה, ולדימיר ספניה והחתמות גרועות כמו ורנון מקסוול, פטריק יואינג והוראס גרנט אבל מעל הכל, כנארה ההחתמה הגרועה בהיסטוריה: ג'ים מקלביין, איזה סנטר אנונימי שקיבל חוזה יותר גבוה משל שון קמפ שגם גרם לו לעזוב. בשביל זה הם פתחו את הקבוצה הזו שקוראת להחזיר את סם פרסטי לסיאטל. http://www.facebook.com/pages/BringSteal-S...583691838323586
רק שזה לא המצב הקיים. העיר רוצה שהפרנצ'ייז יישאר, העיר מוכנה להכניס את היד עמוק לכיס כדי שהפרנצ'ייז יישאר ולתת לו את התנאים הדרושים לכך - הNBA הסכים ואישר את ההחלטה לבנות ארנה דשרובה משולמת ע"י עריית סקרמנטו ואמר שזה צעד מצויין לעיר, לבעלים ולNBA - רק שהבעלים בגלל גחמה פרטית החליטו נגד המעבר בטענה שהם לא מוכנים להשקיע מכספם, ורוצים שהעיר תשפץ להם את האיצטדיון הישן בחינם, וישאירו להם את כל הזכויות - דרישה הזוייה לכל הדיעות. אחרי שהם כמובן סירבו, העיר הגיעה עם קבוצות אנשים שמוכנות לקנות את הקבוצה מידיהם בלא מעט כסף ולהשאיר את הפרנצ'ייז בסקרמנטו, ונענו ב"לא" מהדהד פעם אחר פעם, כשהמאלופ'ס אומרים בתוקף "הקבוצה לא למכירה". ופתאום אחרי שנה-שנתיים אותם בעלים הולכים מאחורי הגב של העיר בסתר (זאת עדיין תחת הטענה שהקבוצה לאל מכירה ושהם מחוייבים להשאיר אותה בסקרמנטו לשנים רבות), בלי להגיד מילה לאף אחד ובלי להודיע (כמו שהם מחוייבים) לשאר הבעלים של הקבוצה, ומנהלים משא ומתן למכירת הקבוצה עם קבוצה אחרת - בלי לתת לעיר שעשתה סלטות באוויר כדי להשאיר את הקבוצה שם התראה מראש כדי להכין קבוצה משלהם שתוכל להשוות הצעות שהם קיבלו. ככה שהמצב שתיארת שונה בתכלית מהמצב הקיים.
תיארתי את המצב הנורמלי. אנשים כמו האחים מאלוף וקליי בנט הם מקרים מיוחדים של אנשים רעים ושקרנים שלקחו קבוצה מפרניצ'ייז בעל שם ואוהדים מסורים (מה שאי אפשר להגיד על ניו ג'רזי או על שארלוט) ורימו את כולם בזה שהם אמרו שהם בעד זה שהקבוצה תישאר אבל כל מטרתם הייתה להעביר אותה. המקרה הזה לא מתאר שום דבר בתרבות האהדה של האמריקאים. מה גם שאני חושב שהמקרה של סקרמנטו דומה למקרה של סיאטל, שמהרגע בו התבצע הרילוקיישן היה ברור שיום אחד לסיאטל תהיה קבוצה כי הסוניקס עשו יותר מדי בשביל שיהיה אפשר להעביר אותם, בטח לא לעיר שמייצגת את ההפך מסיאטל. ככה גם במקרה של הקינגס ולדעתי לא רחוק היום בו הקינגס יחזרו (אני גם מקווה שבקי- ארינה ובאולם החדש לא יתלו את החולצות של רוברטסון, וובר, ריצ'מונד ואחרים וההישגים של סקרמנטו לא ייחשבו ההישגים של הסוניקס). לנושא אחר, אני חושב שכל הגועל נפש שעבר בתהלי הרילוקיישן של אולהומה סיטי יהפוך את היריבות שתהיה בין הסוניקס לת'אנדר ליריבות הקבועה הראשונה ב-NBA, כלומר יריבות שלא תהיה כשורה למיקום של הקבוצות רגע המפגש וששחקנים של שתי הקבוצות יקבלו בוז בכל רגע שהם עם הכדור (שלא כמו יריבויות כמו לייקרס- פיניקס ויוסטון או יוסטון- יוטה שמספיקות להן שנתיים בשביל להפוך להיות לא מעניינות או במקרה הקיצוני שאחרי שהסוניקס עברו לאוקלהומה סיטי, האוהדים שלהם הפכו להיות אוהדים של היריבה הראשית שלהם, פורטלנד).
ריקי, בלי שום קשר לרי לוקיישנים, אני דיברתי על תרבות האהדה בארה"ב. אתה באמת רוצה להשוות את אוהדי ה-NBA או ה-MLS לאוהדים באירופה ודרא"מ? (אני לא כ"כ רואה פוטבול ובייסבול ואולי שם זה קצת יותר מורגש, אבל עדיין לא משהו קרוב לאוהדים שרופים שתראה ביבשות שציינתי)
זה לא הוגן לשפוט מי אוהד טוב יותר. אני בטוח שלכל אוהד ספורט בארה"ב הפסדים כואבים בדיוק כמו לאוהד של צ'לסי, בוקה או גואדלחארה סיטי ונצחונות מספקים אושר וסיפוק בדיוק כמו אוהדים בדרא"מ, אירופה או ניו זילנד. תשוקה = תשוקה בכל מקום. לך תגיד לאוהד ניקס שהוא אוהד פחות טוב מאוהד של שיבאס או לאוהד של אוקלהומה שהוא אוהד רע כי הקבוצה שלו לא הייתה קיימת לפני 6 שנים. זה לא הוגן, לא נכון ולא מדיד. מה שכן, הייתי אומר שהשנאה בספורט האמריקאי היא לא רעילה באותה מידה כמו יריבויות מסויימות בספורט האירופאי \ דרא"מ משתי סיבות: בארה"ב אין יריבויות שמקורן בפוליטיקה (בארסה וריאל למשל) מה שהופך את הכל להרבה פחות טעון ושנית, מחוץ לארה"ב היריבויות הכי גדולות הם לרוב מקומיות מה שמגדיל את הטינה והתחרות, בעוד שבארה"ב יש הרבה מאוד יריבויות שנוצרו באופן מלאכותי בגלל חלוקת הDIVISIONS בין ערים שרחוקות 500 ק"מ אחת מהשנייה. חוץ מפוטבול אין לאף בן אדם בבולטימור שום סיבה לשנוא את העיר פיטסבורג.
שון, אני מכליל פה את עניין האוהדים, ואין לי ספק שכל אחד שמח ועצוב לגבי התוצאות שהקבוצה שלו משיגה, אבל אם אני לא אוהד הניקס וסתם חובב כדורסל, מבחינת הקהל אתה לא מרגיש כלום ב-NBA. אתה בקושי יכול לדעת מי הביתית ומי האורחת, למעט כמה פעמים במשחק שהם עושים טובה וצועקים DEFENSE. אני גם לא אומר לשנוא, אבל אתה יודע, הם באים, אוכלים (ראיתי השבוע באחד המשחקים כמה חבר'ה שתוך כדי המשחק אשכרה פתחו שולחן, לא סתם איזו נקניקיה), מוחאים כפיים יפה וזהו. אין עידוד, אין שירה, אין את האווירה שאנחנו רגילים לראות בכדורסל וכדורגל מאירופה ודרא"מ. לי אישית, כאוהד מושבע של הכדורגל הדרא"מ ששם יש את הקהל הכי טוב בעולם, זה קצת מפריע שמשחק ספורט באמת ברמה גבוהה, מתנהל כמו בקונצרט (למעט במקרים באמת חריגים). מספיק לראות את הקהל המעפן של מיאמי, למרות שהם באמת קיצוניים.....
צריך רק להיזהר ולא להכליל את כלל תרבות האהדה בארה"ב תחת המטריה של הליגות המקצועניות בארה"ב. הליגות הנ"ל מבוססות על מערכת פרנצ'ייזים שבעצם מעודדת את ה"פלסטיקה" ובמובנים מסויימים אפשר לומר שהבידור מגיע לפני התחרות, והקהלים בהתאם. מי שרוצה לראות קהלים אמיתיים, יריבויות אמיתיות וזהות אמיתית בכל קבוצה פשוט צריך ללכת למכללות. שם אין סכנות של רילוקיישנים, ההיסטוריה ארוכה ומגיעה לעיתים למאה ה-19, הקבוצות מייצגות במקרה המוגבל יותר קהילה ובמקרה הרחב והגדול יותר מדינה (State) שלמה, והרבה מהיריבויות הן איזוריות ומונעות מסוג של פטריוטיות (העיר/מחוז/מדינה שלי יותר טובה משלך). אני זוכר את הפעם הראשונה שצפיתי בקטעים ממשחק כדורסל מכללות והייתי בשוק כשראיתי יציע שלם של אוהדי דיוק קופצים סטייל פוזנן (וזה היה משהו כמו 10 שנים לפני שהפוזנן פרץ באירופה) כשכולם לבושים בצבע אחיד, מראה מהסוג שאתה רגיל לראות בדרא"מ או דרום אירופה. לפני חודש וחצי היה את המשחק בין אוהיו ומישיגן בפוטבול והיריבות/שנאה שם מטורפת. 100 אלף האוהדים באיצטדיון יצרו אווירה לא פחות טובה מבכל משחק כדורגל גדול באירופה או דרא"מ. בקיצור, ההקבלה צריכה להיות עם המכללות ולא עם הליגות המקצועניות שכל אופן ההתנהלות שלהן שונה לגמרי הן מהמכללות והן ממה שאנחנו מכירים בכדורגל.
100%. במכללות יש תשוקה שלא קיימת באף מקום אחר בעולם. למה? כי השחקנים לא מקבלים סנט אחד. בחזרה לליגה. מישהו צופה במשחק היורוליג שמתנהל באינדיאנה? הניקס בלי מלו, אינדיאנה קבוצה נטולת כישרון התקפי לחלוטין, אמארה די מחבל בצד ההתקפי של הכדור, וכל זה בייחד = המשחק הכי גרוע שראיתי העונה. בלי קשר, JR סמית' הוא מלך.
יותם, אני אכן התכוונתי לליגות המקצועניות בארה"ב ששם זה קודם שואו ואח"כ תחרות, אבל אני בהחלט מקבל ומסכים עם ההשוואה למכללות, ששם באמת זה כבר יותר נראה כמו תרבות אהדה שצריכה להיות בספורט.
http://img201.imageshack.us/img201/5965/nbalogo.Xxx אינדיאנה ניצחה את הניקס, מיאמי הפסידה בפורטלנד. תוצאות משחקי הלילה: אינדיאנה (14:22) - ניו יורק ניקס (12:23): 76:81 פורטלנד (15:20) - מיאמי (11:23): 90:92 סקרמנטו (23:13) - דאלאס (23:14): 117:112 (לאחר הארכה) משחקי יום שבת לפנות בוקר (12.1): 2:00 בלילה: טורונטו ראפטורס - שארלוט בובקטס 2:30 בלילה: בוסטון סלטיקס - יוסטון רוקטס 2:30 בלילה: ברוקלין נטס - פיניקס סאנס 2:30 בלילה: אטלנטה הוקס - יוטה ג'אז 3:00 בלילה: ניו יורק ניקס - שיקגו בולס 3:00 בלילה: ממפיס גריזליס - סן אנטוניו ספרס 3:00 בלילה: ניו אורלינס הורנטס - מינסוטה טימברוולבס 3:30 בלילה: מילווקי באקס - דטרויט פיסטונס 4:00 בבוקר: דנבר נאגטס - קליבלנד קבאלירס 5:30 בבוקר: ל.א. לייקרס - אוקלהומה סיטי ת'אנדר 5:30 בבוקר: גולדן סטייט ווריורס - פורטלנד טרייל בלייזרס * המשחק בין הלייקרס לת'אנדר יועבר בשידור ישיר בערוץ ESPN.
ניקס, אתם מוכנים לסיבוב שלישי? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אגב, רוז נסע עם הקבוצה לניו יורק. מחזירים אותו לאט לאט לעניינים הוא מתאמן עם הקבוצה וצפוי לחזור במהלך חודש מרץ. אני מאוד מקווה שלא ימהרו איתו, שלא יקרה לנו כאן RG3.