שנה שעברה הוא ניצח את ממפיס לבד. ממה שיצא לי לראות את הקליפרס השנה הם שחקו בלי מאמן, אם אחד כזה היה בנמצא, עם הסגל המשוגע (למרות שבלייק גריפין ודיאנדרה ג'ורדן הם אוברייטד רציניים) הם היו מסוגלים לזכות במערב.
איך הוא אחד מרכזי הפלייאוף הטובים בהיסטוריה אם אין לו קבלות? תעשה לי טובה, יש הבדל בין לאהוב שחקן ובין לטעון שאחד מהטובים בהיסטוריה. שחקן שאפשר לקחת איתו צריך קבלות, כשאני בודק את זה כל כוכב שלקח אליפות בשני העשורים האחרונים שיחק לפחות בגמר אזורי לפני שהוא הוביל את הקבוצה שלו לאליפות ופול עדיין לא הגיע לזה. בכל אופן, העסקה נפלה כי הקליפרס לא הסכימו לוותר על הבחירות.
בניגוד לרכזים גדולים אחרים מהדור האחרון כמו נאש וקיד, שגם בנו לשחקנים סביבם קריירה וחוזים מטורפים וגם סחבו קבוצות מוגבלות לסדרות פלייאוף מצויינות. מה בדיוק עשה כריס פול? שחקנים כמו טייסון צ'אנדלר, דייויד ווסט, קרון באטלר, מאט בארנס וכו' הגיעו הרבה יותר רחוק בלעדיו מאשר איתו. כרגע יש לו עוד מה להוכיח בשאלה האם הוא מסוגל לסחוב קבוצה לשלבים האחרונים, משהו שרונדו או פארקר נניח כבר מזמן הוכיחו. רכז גדול כן! אבל ממש אוברייטד ובטח שלא טוב כמו שעושים ממנו. ולקליפרס יש סגל מצויין כבר שנתיים.
לקליפרס יש סגל טוב לעונה הרגילה, כשגם השנה הסגל הזה למעט כריס פול שכמו שנה שעברה עשה כל מה שאפשרי לעשות, היה MISSING IN ACTION בחודש מאי. הכוונה כמובן במשפט הקודם היא מבחינה סטטיסטית ולא סה"כ, וזה כדי להסביר לך שהאשמה היא לא בעיקרה על כריס פול, אלא על איכות הצוות המסייע. אם הוא היה שחקן יותר אנוכי שחושב יותר על עצמו ופחות על אחרים הוא כנראה היה מתקדם גבוה יותר אפילו אם הקבוצות הבינוניות שהיו לו בפוסט סיזן. אבל זה לא הוא. האם זה גורם לו להיות שחקן שלא יכול לקחת קבוצה לאליפות? חד משמעית לא. הוא יכול, פשוט בגלל השחקן שהוא, הוא צריך צוות מסייע יותר טוב ממה שעמד לרשותו עד היום. הIMPACT של כריס פול על הקבוצות ששיחק ועזב אותם במהלך כל הקריירה שלו כ"כ מיידי וכ"כ ברור, שלהוריד מערכו כשחקן ולקרוא לו OVERRATED למרות שהוא משחק מצויין בפלייאוף ונכשל בגלל אלה שסביבו, זה בדיחה אחת גדולה וחוסר צדק. רונדו ופארקר שיחקו עם סוללות של שחקני HOF. כמעט כל שחקן שלקח אליפות ככוכב אולי למעט נוביצקי שיחק עם סגל מסייע יוצא מן הכלל. למה בכלל לנסות להשוות כשתנאי המשחק לא שווים מלכתחילה? תנו לו את אותם תנאים, תראו איך הוא עושה, ואז ההשוואה תהיה במקום - או לחלופין שימו שחקנים אחרים במצב שלו.
Thurgood P. Snark @DailySnark 5h Lebron's Playoff record with Joey Crawford officiating: 24 wins, 3 losses :aaarofl:
אבל זה לא מה שאמרתי,אמרתי שכל השחקנים האלו לקחו אליפות אחרי שהם כבר היו במעמדים הללו. את הקליפרס העמידו כמועמדים לאליפות בתחילת העונה ופתאום שהם נכשלים הם קבוצת עונה רגילה טובה. אולי גם הרכז שלהם הוא שחקן עונה רגילה טוב. מה זה בדיוק האימפקט האלו ומי אלו הקבוצות? יש קבוצה אחת וזו ניו אורלינס שעשתה תאנקינג כל העונה בשביל לקבל את דייויס. לדעתי הוא נמצא באותה דרגה עם מגריידי וטיפה מעל מרבורי ופרנסיס. מה שבטוח שאחד מרכזי הפלייאוף הטובים בהיסטוריה הוא לא.
אתה לא ענית לשאלה שלי בפעם השלישית - מה ההגדרה שלך ל"שחקן שאפשר לקחת איתו אליפות"? כמובן שפעם נוספת גם התעלמת מהעובדה שאמרתי את המשפט בהקשר סטטיסטי. אבל לא נורא. רוצה לראות את הקליפרס "מועמדים לאליפות" שלך בפלייאוף? בלייק גריפין : 13 נק', 5 רב' למשחק 45% מהשדה. ג'מאל קרופורד : 11 נק', 38% מהשדה. דיאנדרה ג'ורדן : 4 נק', 4 ריב' 45% מהשדה. כריס פול : 23 נק', 6 אס', 4 ריב', 53% מהשדה. מסקנה של ריקי - כריס פול אוברייטד. לוקח קבוצה קונטנדרית ומוביל אותה לעוף מהסיבוב הראשון בפלייאוף. כריס פול הוא לא כריס פול כשהחברים לקבוצה שלו מכריחים אותו לשחק כמו ONE MAN SHOW ולקלוע 23 נק' למשחק, בטח לא אחרי הפציעה. אם זו ההגדרה שלך ל"שחקן שאפשר לקחת איתו אליפות" - אז דבר ראשון היא שגוייה, ודבר שני כן היא לא תקפה לגבי כריס פול. גם קווין גארנט לפי ההגדרה שלך לא שחקן שיכול להוביל קבוצה לאליפות. אבל WHAT DO YOU KNOW, זה בדיוק מה שהוא עשה. שאלה פשוטה. שם את כריס פול בסאן אנטוניו ב-4 שנים האחרונות, ובדגש השנתיים האחרונות. לאן אתה חושב שהספרס מגיעים בשנתיים האלה?
אמאאאא מה אני רואה? טוני פרקר אלוהים, לברון שוב לוזר (איירבול! טורנאובר! בדקה הכי חשובה בחיים שך), ריי אלן מציל תטבעת. ואוו
לא מאמין שהספרס לא לקחו את המשחק הזה. למה לא ללכת לדאנקן בפוסט, אפילו פעם אחת? ההחטאות הקריטיות בעונשין, והריבאונד התקפה ב-2 פוזשנים האלה פשוט רצחו אותם. ממש לא בטוח באותה מידה שהספרס יכולים לנצח משחק 7 במיאמי. אם הם היו לוקחים משחק, זה היה משחק 6.
אלוהים, איזה נאחס... הם עשו את כל הטעויות האפשריות ברבע האחרון, ופופוביץ לא מגיב לכלום... מה שבטוח ביום ששי בבוקר שמיאמי ינצחו ויקחו את האליפות הם לא ישכחו במחזור פתיחת העונה הבאה לשלוח טבעת אחת גם לג'ינובילי, כמה גרוע כבר אפשר להיות ועדין לקבל קרדיט?! כמה?!............. זה לא רק סמרטוט אליאור זה מגיע גם עם מגב ריצפה...
קיזזו לי את החיים, הלב שלי כמעט עלה על גדותיו ונשמתי כמו במחלקת יולדות. וכל זה בשביל..? יאללה, משחק 7. למה אלן לא החטיא בכוונה פחות מ-2 שניות לסוף?