2013 NBA: מיאמי האלופה

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י shlomydavid, ‏8/10/12.

1. Ricky van Wolfswinkel Member

מוראד יש לך הסבר למה יש לי עדיין ליג פאס?

2. skyday20 Member

ריקי אתה צריך בעצמך, להיכנס להגדרות וללחוץ Cancel.

3. Muurad Member

אם אני לא טועה זה מחדש את עצמו

----

עם הליגת סמול בול הזאת, ראשיד יכול לתת לנו בקלות 12 נק' למשחק רק מהפוסט כPF, ולפתוח את כל המגרש בשבילנו. אני מקווה מאוד שזה יהיה משהו שנתמקד בו יותר עם החמישייה השנייה ונשים את ראשיד כאופציה מספר אחת בהתקפה בפוסט, ומשם להתחיל את כל ההתקפה כשהקלעים מסביבו זזים בלי כדור - הוא פשוט BEAST בפוסט וגם ככה האמת אין לנו יותר מידי אופציות חוץ מג'יי אר שאפשר לזרוק להם את הכדור ולהגיד להם "קחו".

ובאמת אני לא מבין למה קמבי לא משחק יותר, אנחנו נאנסים בריבאונד הגנה, והוא ריבאונדר ההגנה מהטובים בהיסטוריה וישדרג אותנו משמעותית בנושא.

חבל כי היינו לגמרי במשחק והייתה תחושה שאנחנו פעם נוספת "מכינים" אותם לרבע הרביעי (שגם בפיגור ענק נתנו ריצה מרשימה ונגסנו כבר ל8 הפרש), אבל השופטים באמת חירבו את המשחק עם השריקות על כל פיהוק.

לא נורא, אנחנו עדיין בדרך הנכונה וזה ברור כשמש.

נערך לאחרונה ב: ‏17/11/12
  4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מה לעזאזל הדבר הזה בהתקפה שהפייסרס משחקים?

עריכה: טוב, אז אחרי 26% בחצי הראשון, הם קצת מאפסים את הידית ומצמצמים ל-9 הפרש, 3 דקות לסיום הרבע השלישי במדיסון סקוור. ברוור, מלו ופלטון עושים עבודה מצויינת אצלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/12
  5. Muurad Member

מגיע לפלטון כל התנצלות בעולם על הירידות עליו.. או שבעצם - הם דיי הגיעו לו סה"כ כי הוא באמת שיחק כמו דונאט במצוקה, אבל מגיע לו כל ההערכה בעולם על זה שחזר לשחק כמו שהוא יודע וכמו שהוא הבטיח שיעשה.

נכס אמיתי, בדיוק כמו רוני "בן של אלוהים" ברואר.

אינדיאנה סה"כ קבוצת ההתקפה הגרועה בליגה גם בלי הניקס, אבל עדיין.

דבר מאוד חיובי היום זה הריבאונד. זה היה עקב האכיליס היחיד שלנו עד היום, וכנראה יהיה עקב האכילס שלנו כל השנה - אבל היום ניצחנו פעם ראשונה העונה את קרב הריבאונד, ובמיוחד בריבאונד ההתקפה ממש נלחמנו ונתנו עבודה כמו שצריך... אפילו אם ניצחנו בריבאונד אחד זה עדיין הישג מבחינתי.

ריבאונד זה הדבר אולי הכי חשוב לקבוצה בפלייאוף, ככה שאני בטוח שוודי יודע ועובד עם החבר'ה לאט לאט כדי להשתפר (וזה שיש את קמבי כאחד הריבאונדרים הגדולים בהיסטוריה ממש לא מפריע, וכשהוא ייכנס יותר לרוטציה זה ישפיע ישירות) - ושם דגש על סגירה נכונה של שטח כיחידה ולא כבודדים, בדיוק כמו שמיאמי עשו שנה שעברה אפילו אם אין הרכב גבוה.

מה שכן, צ'אנדלר חייב להתעשת על עצמו, התחיל את העונה לא משהו. לוקחים אותו לסיבוב בריבאונד (שנה שעברה המספרים אולי לא הצביעו על זה, אבל המלחמה שלו והTIPS שלא נרשמו בסטטיסטיקה ששמרו לנו את פוזשנים היו טובים יותר בצורה משמעותית) - ובצבע הוא פשוט בכלל לא מספק לנו את החומה שהוא היה שנה שעברה, ומרשה ליותר מידי טיולים אצלנו בתוך הצבע שזה לא מתקבל על הדעת.

הצד החיובי הוא, אם ככה אנחנו משחקים שצ'אנדלר לא בדיוק ברמה מי יודע כמה, כששנה שעברה אם הוא שיחק גם ב-70% המצב שלנו היה גמור - אז אפשר להיות מבסוטים עד השמיים, וכל הקרדיט לוודי.

עוד דברים חיוביים מהמשחק היום :

פעם ראשונה העונה שקבוצה באמת סגרה אותנו ולא נתנה לנו לעשות מה שאנחנו רוצים התקפית, אינדיאנה החזיקו אותנו (ההתקפה הכי טובה בליגה) ל36% מהשדה(!) - כמו גם 28% מהשלוש - אבל עדיין אנחנו שלטנו במשחק בצורה דיי קלילה למרות שהם היו נונדניקים ונשארו בטווח של 10.

אבל ה-בשורה שלנו העונה, ו-3 הסטטיסטיקות שאני אישית מסתכל עליהן ראשונות אחרי כל משחק ומשחק, ומה שאומר לי ואמור להגיד לכל אדם אחר שמתעניין שאנחנו קבוצה רצינית לחלוטין הם :

איבודים
    איבודים שהכרחנו
    נקודות מאיבודים שהכרחנו

השילוש המקודש הזה, שגם בלי לבדוק אני בטוח שאנחנו מוליכים את הליגה בו ובפער ניכר כשעיקרו הוא 2 הקטגוריות הראשונות, הוא הדבר שצריך לשמח כל אוהד ניקס - התוצאה היום היא 9, 19, 18.

בשלשות וקליעות של שחקנים כאלה ואחרים זה משהו משתנה, משהו שאי אפשר לסמוך עליו כל לילה ואנחנו אכן התחלנו את העונה בצורה אופטימלית שכנראה תלך ותרד קצת למספרים הגיוניים - אבל המספרים בקטגוריות האלה, שמצביעים על שיטה, סדר ומשחק חכם, לצד הקרבה ורצון לשחק הגנה ולרוץ ולהשקיע על הפרקט - אלה מספרים שאנחנו יכולים לצפות כל לילה ולילה מהקבוצה הזו כל עוד וודי מאמן אותה העונה, ומספרים שבדר"כ אם אתה משיג אותם אתה גם תהיה קונטנדר כשהפלייאוף יתחיל.

נערך לאחרונה ב: ‏19/11/12
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אור, אני מסכים לחלוטין עם מה שכתבת, לי אבל יש בעיה נוספת עם משחק ההתקפה שלנו (שגם ככה הוא טוב) וזה שאנחנו כמעט ולא משחקים על הLOW POST. נכון שאין לנו יותר מדי שחקנים בצבע שאפשר להגיד שזה באנקר 2 נקודות (הפייד אוויי של פטריק יואינג האדיר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ), אבל עד עכשיו בכל המשחקים, כמעט ולא הפעלנו את טייסון ושיד באיזור הצבע (בפעם היחידה ששיד עוד שיחק בצבע, הוא שם כמה נקודות חשובות מול ממפיס. את היכולת לסיים יש לו, אבל הוא מעדיף להפגיז מחוץ לקשת). על תומאס וקאמבי אני לא ממש בניתי, אבל גם סטודמאייר הוא פינישר טוב בצבע וגם את מלו אפשר לפעמים להוריד לשם. יכולת הקליעה שלנו היא הגבוהה בליגה ובגלל זה אנחנו נראים ככה, אבל יש גם משחקים כמו זה של אתמול, שלא הולך לנו מבחוץ ויכולנו פשוט לנסות לשחק גם פנימה על טייסון ושיד. זה שהפייסרס גרועים זה המזל שלנו, אחרת אני לא יודע איך המשחק נגמר עם אחוזי קליעה כאלו.

דבר נוסף, מיום ליום מתבררת התרומה האדירה של ברוור, שעושה עבודה שקטה ומצויינת. איפה הוא ואיפה פילדס, שמיים וארץ. תענוג לראות אותו נלחם בריבאונד, נכנס חזק לסל וגם הקליעה שלו לא רעה, אם כי גם לא הכי יציבה. ופלטון? אחד השחקנים שהכי אהבתי בקדנציה הראשונה והיה חבל לי שהוא נשלח בטרייד. אמרו לי עכשיו שאני לא אקבל את אותו פלטון וצדקו. כרגע מדובר בפלטון טוב בהרבה מזה שעזב אותנו. רק שימשיכו ככה.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

29-17 לניקס על ההורנטס ברבע הראשון. לברון? קובי? דוראנט? מלו לוהט עם 19(!) נקודות באחוזים מדהימים.

8. Muurad Member

זה מתחיל להיות נחמד איך אנחנו משתעשעים עם קבוצות כדי לאתגר את עצמנו ולתת להם לחשוב שאשכרה יש להם סיכוי, רק כדי לבתר להם את הגוף, לכרות להם את הראש, ולהעלות אותם באש בחצי השני.

פעם היינו יורדים לרמה של היריבה, היום זה קורה אולי לרבע - מקסימום חצי - אחרי זה מתעוררים.

ההורנטס רבע שני עם 31 נק' - חצי שני עם 32 נק'.

טייסון נתן יופי של עבודה בריבאונד היום, כמו כולם - למרות שעדיין נדמה היה שרובין לופז עושה לו בעיות כשקיבל את הכדור. פעם ראשונה שאנחנו מנצחים את הריבאונד בפער ניכר.

נובאק מראה סימנים של אנושיות, אין לי בעיה כל עוד הוא חוזר לעצמו מתי שזה חשוב - ותאכלס לקלעי כמוהו כל מה שהוא צריך לעשות זה לזרוק כמה שיותר באימונים ובימי חופש להכנס לקצב, והכי חשוב לרוקן את הראש במהלך המשחק ופשוט לזרוק בלי להסס. כל הזריקות שהוא לוקח הן זריקות טובות סה"כ.

מלו חצי ראשון פשוט בזז את ההורנטס בלי רחמים, הופעה מרשימה מאוד כמעט בלי שום מאמץ.. BULLY BALL במיטבו.

ג'יימס וויט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx איזה אתלט. כמעט בלי תנועה הוא התחיל לקפוץ חצי מטר אחרי העונשין, וכמעט נגע עם הראש בטבעת.

נערך לאחרונה ב: ‏21/11/12
  9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לקחת לי את המילים מהמקלדת. רציתי בדיוק לכתוב למה הוא לא מקבל קצת יותר קרדיט מוודי, בדקות שהוא היה על הפרקט הוא הראה שיש לו כדורסל ואפילו יד לא רעה מבחוץ. מקווה שיקבל יותר דקות.

לגבי נובאק אני מסכים איתך, אין מה לעשות הבנאדם לא יכול לקלוע כל הזמן ב-50% מהשלוש, אם כי זה היה הלילה אובר מדאיג עם איזה 1 מ-10. בכל מקרה רוב הזריקות היו ממצבים נוחים שבד"כ הוא קולע, ככה שאני גם לא הכי מודאג.

המזל של ההורנטס שהרבע האחרון היה גארבג' אחד גדול עם יתרון של 24 הפרש וחמישייה שנייה-שלישית שלנו, כי מלו דפק 29 נקודות ב-28 דקות. רק תחשוב מה היה קורה אם הוא היה מקבל עוד 10 דקות משחק. הוא נכנס כל כך טוב למשחק שכבר מהתחלה אתה מתחיל לרחם על היריבה. ועדיין אגב אני לא רואה אותו מקבל את הריספקט מהשופטים ששחקנים כמו קובי או לברון מקבלים. לא פעם הוא נכנס לסל, ומקבל פיצוץ ללא תגובת הזברות.

פלטון עושה הכל כדי שאני אזמין את הגופיה שלו מהאינטרנט. עוד משחק יעיל עם 15 ו-6 אסי' כשכל הנקודות מגיעות ב-5 מ-6 מאחורי הקשת וניהול המשחק שלו ביחיד עם קיד מעולם לא נראה טוב יותר. ממשחק למשחק ובייחוד כשאני רואה את הרוקטס, אני אשכרה מתקשה להאמין שדולן עשה לראשונה בחייו מהלך נכון ולא נכנע לסחטנות של הטאייוואני החמדן. אילו מסוג המשחקים שאנחנו חייבים לנצח ובקלות, כמו שקבוצה עם שאיפות צריכה לעשות וזה כנראה השינוי הגדול בניקס של השנה שבד"כ היינו מסתבכים איתם, כמו שאור אמר.

אגב, הפעמיים היחידות שפתחנו עם 1-8, היו הפעמיים היחידות שלקחנו אליפות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx Just saying.....

נערך לאחרונה ב: ‏21/11/12
  10. JR-Riquelme Member

היי היי, מה ההתלהבות? כולה שיחקתם נגד ניו אורלינס נטולת אנתוני דיוויס.
    לעצור אותם על 32 נקודות במחצית זה לא הישג, זה דבר לגיטימי שכל קבוצה בליגה אמורה לעשות.

11. Muurad Member

ההתלהבות היא לא ספציפית מהמשחק הזה, אלא הטרנד שממשיך בכל משחק שלנו עד עכשיו העונה, מול קבוצות חלשות או חזקות בלי שום הבדל.

12. Pipe Member

תצוגת שיפוט מחפירה ברבע האחרון. טוני קאראת?רס פשוט חירבן על הניקס.
    ההגנה נרדמה למשך רבע וחצי במחצית השנייה אבל השופטים לא בדיוק הקלו על הניקס ברבע האחרון.

13. Muurad Member

ההפסד עדיין עלינו, היה לנו בלי סוף הזדמנויות לברוח עם המשחק וכל פעם ההגנה מכל הדברים הכשילה אותנו. לא הזכרנו במאומה את ההגנה של ה-8 משחקים הראשונים.

פשוט לא הצלחנו להכנס לקצב הגנתי 3 וחצי רבעים, ואומנם התעוררנו מאוחר אבל עדיין חזרנו והצלחנו איכשהו להגיע למצב שאנחנו עם הכדור ויכולים לנצח ככה שזה חיובי.

דאלאס נתנו אולי את התצוגה ההתקפית הכי טובה שהם יתנו העונה סה"כ. פשוט הרגו אותנו בפרימיטר עם קרטר קוליסון ומאיו. לא היה לנו תשובה ולא הצלחנו להבריח אותם מקו השלוש - ולחלופין אם כן אז לא היה אף אחד שיפריע להם להכנס לנו לתוך הטבעת (טייסון עדיין ממשיך לאכזב אותי מאוד הגנתית ביחס למה שהרגיל אותנו שנה שעברה, למרות שהוא נתן היום משחק מצויין התקפית ובריבאונד והשאיר אותנו כמעט בעצמו במשחק דרך ההתקפה)

גם משחקים כאלה קורים, אין מה לעשות. מה שכן, אני לא אהבתי בכלל את המהלך האחרון - אנחנו מפרקים להם את החיים בפיק אנד רול כל הרבע שזה מה שהחזיר אותנו למשחק.. לפחות אם הולכים על מלו, תן לטייסון לבוא לתת על מריון סקרין ולהכריח סוויץ' (טייסון כמו גארנט אחד הרמאים הגדולים בליגה בחסימות, ובמצב כזה של המשחק יגמר העולם ולא ישרקו לחסימה לא חוקית ככה שהוא דיי בטוח היה מסדר למלו זריקה או מוריד ממנו את מריון) - גם ככה מלו התקשה מולו בISO כמעט כל המשחק והוא עדיין אחד השומרים הטובים בליגה. יש לסמוך על מלו, אבל עדיין מאמן צריך לתת איזשהו מחשבה במהלך האחרון ולעזור לו.

גם הרוטציה הקצרה מתחילה לעצבן קצת.

ג'יי אר אגב כמה משחקים אחרונים מראה הבזקים מידי פעם של שנה שעברה בבחירת זריקות, נקווה שזה יישאר על המינימום. הגנתית הייתי רוצה לראות את ברואר בסוף משחק במצבים שמישהו כמו קרטר\מאיו מפרק אותנו בצורה כזו, סה"כ וודי לא עשה הסתגלויות טובות היום לדעתי.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/12
  14. Muurad Member

וג'ייסון קיד זו תופעה. בטח ביחס לזבל האנושי שהוא היה עם דאלאס שנה שעברה.

איש המשחק שלנו למרות ההפסד מבחינתי.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לצערי לא יכולתי לראות את המשחק בגלל שבאותו זמן היה הקלאסיקו שלנו בפלייאוף הקולומביאני, למרות שניסיתי להתעדכן מדי פעם. אני אנסה לתפוס את המשחק אולי באיזה לינק, אבל סה"כ לאור התוצאה וממה שהבנתי שיכולנו עוד לנצח, אני חושב שאפשר עדיין לקבל גם הפסדים כאלו. סה"כ הפסדנו שני משחקי חוץ לקבוצות לא רעות בכלל ואסור לשכוח שעם כל הפתיחה המצויינת שלנו, אנחנו עדיין לוקחים צעד אחד כל הזמן וגם לא צריך לעוף על עצמנו. אנחנו קבוצה שסיימה במאזנים שליליים למעלה מ-10 שנים רצוף, ככה שפתאום לדרוש מאיתנו לנצח כל משחק זה לא הגיוני וגם כשמפסידים לפחות אפשר לראות שהחבר'ה נותנים את הכל.

אור, אמרת הכל על קיד, מהבודדים בליגה שתמיד רציתי לראות אצלנו ותמיד אהבתי גם כאשר שיחק בקבוצות אחרות. וגם בגיל 39 הוא מוכיח שתמיד טוב שהוא איתך בקבוצה. חוכמת המשחק שלו והניסיון האדיר שהוא מביא לנו זה פרייסלס ועד כה השילוב שלו עם פלטון בחמישייה פשוט יוצא מן הכלל. יאללה, צריך לחזור למסלול הניצחונות ואין טוב יותר מלעשות את זה בחוץ מול הטאייוואני החמדן.