2010 NBA - לברון ג'יימס: "אשחק במיאמי היט"

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י אבו, ‏9/7/09.

1. JR-Riquelme Member

כספי שחקן חשוב מאוד לקינגס והכי טוב אחרי אוואנס לדעתי, רק האנרגיות שהוא מכניס שוות המון וגורמות לעוד שחקנים לתת הכל, אבל גם היכולת האישית שלו שלא חשבתי שנראה אותו עושה דברים כאלה עושה את שלה. אין סיכוי שהוא יקבל פחות דקות בצורה משמעותית. כולם חשבו בכלל שנוצ'יוני יקבל דקות פי 2 ואולי יותר מכספי, ואיפה נוצ'יוני ואיפה כספי עכשיו.

קייזר, שכחתי את בירד, גם לו יש המון, וכן למייקל יש הרבה יותר בפלייאוף, אבל גם לקובי לא חסרים, תסכים איתי?

2. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

וודאי שאסכים, רק אידיוט ילך נגד העובדות. קובי עד לפני שנתיים בערך היה מחמיצן סידרתי של זריקות מכריעות (למרות שכמה גם נכנסו לו) אבל כיום, בהמשך לשינוי החיובי שהוא עובר, הוא פשוט שם אותם. אני חושב שההבנת משחק שלו השתנתה, כי יכולת תמיד היה לו רק שהוא לא ידע לנווט אותה נכון יחד עם הכנסת החברים לקבוצה למשחק. הוא התבגר מאוד ויש לצוות של פיל ג'קסון יד בעניין. הוא ולברון בשלוש שנים האחרונות השחקנים הכי טובים בליגה ורק להם מגיע ה MVP (לברון מחזיק את קליבלנד לבד על הגב עם מאז של 27-6, מדהים). עד לרגע זה, יתרון קל לקובי במירוץ. כל שנה לסרוגין יתנו לאחד מהם את התואר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/10
  3. piston Member

אם כבר בחרתם להזכיר שמות, מבחינה כמותית איש לא עובר את מר קלאץ' בכבודו ובעצמו:ג'רי ווסט.

לא סתם הצללית שלו מופיעה על סמל ה NBA

4. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

האמת שבפלייאוף כן חסרים לו זריקות מכריעות שמנצחות משחקים, זה לא חייב להיות רק על הבאזר. שים לב כמה כאלו יש לאייזה תומאס, מג'יק ג'ונסון, לארי בירד ובעיקר מייקל ג'ורדן. זריקות מכריעות ברגעי אמת יש, אם תבדוק, כמה כאלו לפחות בכל סדרת גמר בה מייקל ג'ורדן שיחק, לא שפוי. שוב, אי אפשר להעמיד את 2 השחקנים במשוואה. אי אפשר להשוות תופעה כמו מייקל ג'ורדן לאף בנאדם או במקרה הזה שחקן כדורסל. לא נחזור להעמיד את 2 השמות האלו אחד ליד השני, בשום קטגוריה.

עוד שחקן שראוי לציון על סלי ניצחון בפלייאוף הוא רג'י מילר. יש לו כמעט כמו למייקל, רק לא בסדרות גמר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏3/1/10
  5. Pipe Member

לא הייתי בחיי באירוע ספורט כל כך משמים כמו המשחק של קליבלנד בניו ג'רזי. בהצגת השחקנים הקהל המקומי הריע יותר ללברון ושאק מאשר לכל שחקני הנטס בייחד, האדישות שאפפה את הקהל לאורך כל המשחק הייתה פשוט מחרפנת ופרט למהלכים בודדים (דאנק של לברון כמה דקות מהפתחיה ושתי חסימות מאוחר יותר, שלושה-ארבעה מהלכי היילייטס של שחקני ג'רזי) שררה דממה מוחלטת באולם. הקהל היה אפאטי לחלוטין למתרחש במשחק. אני לא צוחק ולא מגזים - האווירה בפסקי הזמן הייתה טובה יותר מאשר האווירה במשחק. בפסקי הזמן היו מעודדות, זרקו חולצות ליציע והעניקו במתנה מכשירי DVD שהעירו את כולם. יצאתי מהמשחק עם הרגשה שסתם בזבזתי כסף, וגם הרגשה שהייתי שותף לפשע. שילמתי 10 דולר על כוס קולה, בייגלה ושקית צ'יפס שהיו עולים לי 3 דולר בחוץ. אין פלא שהנטס רוצים לעזוב את ג'רזי - המקום הזה משמים. אה כן, והאולם עצמו פשוט מכוער. לברולקין, ומהר.

מקצועית, משחק חלש מאוד של שתי הקבוצות. קליבלנד הייתה רדומה לגמרי, ואפשר היה לראות זאת כבר מהחימום. הם לא בדיוק היו לחוצים מהמשחק. בעוד ששחקני הנטס זרקו נן סטופ לסל בחימום שחקני הקאבס היו עסוקים בצחוקים. לברון בשלב מסויים הוציא את הפלאפון שלו ושלח טקסט (אמיתי לגמרי). כמה דברים ששמתי אליהם לב יותר בלייב:
    - אנדרסון ורז'או לא שחקן הגנה גדול במיוחד, ושחקן התקפה גרוע. קשה להגיד אם הוא פשוט הוריד הילוך כי היה מדובר בנטס אבל הוא איחר כמה פעמים בשמירה, התעצל לצאת לשמור בפרימטר והוא גם לא ההאסל פלייר הכי משובח.
    - לברון מוסר כל כך הרבה פעמים שהרגשתי נבגד. לא באתי לראות את מו ווילאמס ואתוני פארקר (חלש מאוד, אגב) זורקים ג'אמפ שוטס אלא את לברון מביא הופעה והתאכזבתי שזה לא קרה. לא רק שהוא סיים עם יותר אסיסטים מאשרי סלי שדה (מחצית מהנקודות שלו הגיעו מקו העונשין), אלא הוא הכין לחברים שלו כל כך הרבה מצבי זריקה נהדרים שהם לא ניצלו שהוא יכל לסיים עם 15 אסיסטים לפחות.
    - הפורוורד הסיני של הנטס כמעט הוציא אותי משפיות. כל פעם שהשרוך הזה קלע סל הכרוז המעצבן צרח את השם שלו ונשמע כמו ישוף. "ייאיייייייייייייייייי". האוזן שלי עדיין כואבת.
    - ברוק לופז שחקן לא מוערך מספיק.

6. avdz7 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
    לגבי שאר ההודעה, נחמד לשמוע! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏3/1/10
  7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שון, מאד נחמד לקרוא את מה שכתבת. אני חושב שאין הרבה חבר'ה פה שהיו במשחק נ.ב.א בארה"ב. כעיקרון לי יש 'מטרה ספורטיבית אחת' בחיים וזה לבקר בפנוויי פארק, אבל זה כבר בבייסבול...אני חושב שזו בסה"כ חוויה להיות באיצטדיון בארה"ב. לפי הטלוויזיה האווירה שם כל כך שונה מאשר באירופה, ולא משנה איזה ענפי ספורט אתה מבקר. אתה חווית פעם עוינות אמיתית במגרש שביקרת בו? אני לא יודע איך זה בכדורסל, אבל בענפי ספורט אחרים אוהדי קבוצות שונות פשוט יושבים אחד ליד השני. זה מבחינתי הרבה יותר כיף מהאלימות במגרשים באירופה ובארץ.

8. Pipe Member

המגרש בג'רזי שונה ממגרשים אחרים. הוא מאוד family oriented. כמעט ולא תשמע קללות (באולם הזה זו עילה לסילוק) האווירה יותר קלילה ודומה לתאטרון (הקהל הריע לשתי הקבוצות באופן שווה בהתאם למתרחש במגרש. עושה רושם שרובם שם באו למשחק מאותה סיבה שאני באתי - לראות את לברון ולקבל הצגה) ורוב הקהל מורכב ממשפחות. לרובם לא בדיוק היה אכפת - או שזה בגלל ייאוש מהקבוצה או שזו האווירה הכללית של האוהדים שם. את זה אני לא יכול להגיד בוודאות כי לא הייתי במשחק שלהם כשהקבוצה הייתה מצליחה.

זה שונה ממשחק בפאלאס של דטרויט, למשל, שם האווירה הרבה פחות משפחתית. עם כל הכושים ביציעים, שם אתה עשוי לקבל נקניקייה בפנים מהם ולהגיד תודה שהוא לא שפך עליך גם את הקולה.

9. piston Member

עם כל הכבוד, להכליל את כל הקהל של דטרויט ככזה, זה ממש לא לעניין, והסטיגמה הזו קיימת מאז המקרה של רון ארטסט.
    אני הייתי בפאלאס, והאווירה הייתה מדהימה, הקהל לא מפסיק לתמוך בקבוצה, ואלימות היא מחזה יחסית נדיר (בטח שפיזית).

מלבד זאת, להגיד שהם אלימים עקב העובדה שהם שחורים זה לא במקום לפורום הזה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/10
  10. Pipe Member

תשתחרר קצת, זה נאמר בהומור. (אם כי בצחוק לעתים יש גם אמת, ואת המוניטין הזה השחורים בארה"ב, ובדטרויט בפרט, הרוויחו ביושר)

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

רק הוזכרו כאן סאן אנטוניו ודאלאס והן שוב מוכיחות את הנקודה שקבוצות צמרת רציניות להתחרות על גמר ה NBA הן בשום אופן לא. מנגד בוסטון, אורלנדו וקליבלנד כמעט באופן שווה יכולות למצוא עצמן בגמר.

רק בגלל העוצמה זה הופך להיות מרהיב

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/10
  12. דנידין Member

זה לא מדע מדוייק, אבל כן, האוהדים של הפיסטונס ידועים לכל. לא צריך להתרגש מזה ולחפור יותר מידי.

הספרס נמושות ודאלאס היו נמושות גם בשיאם, אז עכשיו שהם לא יהיו? עלק גמר מערב, שקוף וגמור. המזרח יהיה מעניין כל הדרך.

13. JR-Riquelme Member

אמאלה...
    ניצחנו ביוטה. חוזרים לעצמינו?! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

מאוד מאוד מקווה. הניצחון היה אחרי משחק עלוב של כריס פול, פג'ה במשחק נוראי וגם ווסט ואוקפור היו רדומים משהו. דווין בראון נולד מחדש. המשחק נגמר כשפול חטף כדור לוויליאמס 40 שניות לסיום ועלה ללייאפ.
    אגב, ניצחון שלישי ברצף של ההורנטס וכולם ב4 הפרש.

הבית של ניו אורלינס הכי טוב בליגה. ספרס, מאבס, רוקטס, הורנטס וממפיס. אין קבוצה עם מאזן שלילי.

14. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני לא רוצה לקלקל לך חלילה את טעם הניצחון המאוד מכובד ביוטה, אבל לצערי כמו שזה נראה כרגע לא נראת המשכיות באופק. לא חושב שיש אוהד NBA שלא מוצא לפחות חיבה מסיומת לניו אורלינס. היו לנו הרבה תקוות מהם לעלות עוד מדרגה למעלה ולהיות היום קבוצת צמרת קבועה במערב, אך זה לא קרה ואפילו מפתיע לראות כמה שלא הולך להם.

אגב, פול נתן חדירה יפה בסוף והיה שם לקבוצה שלו ברגעי ההכרעה גם אם זה לא רשום בסטטיסטיקה בסוף המשחק.

15. JR-Riquelme Member

קבוצת צמרת במערב אני לא מצפה, אני בסה"כ רוצה לטעום עוד טעם של פלייאוף. הסיכוי של ההורנטס להיות קבוצת צמרת יהיה בעוד שנתיים, ששם הם ישארו רק עם אוקפור ופול ויהיה להם את כל הכסף לבנייה מחדש(כמובן שאני לא כולל חוזים חודשים אם יהיו).