עזוב, תן לרוזנר לשפוך קצת מרור על העולם. מידי פעם הוא צריך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
הלילה ב-4:30: דאלאס מארחת את הספרס לדרבי טקסני ב-ESPN. סוף סוף לראות משחק של קבוצתי שנראית, למראה הפלא, לא רעה בכלל. הסל של נוביצקי שלשום היה פשוט מדהים. הכדור כבר יצא החוצה ונכנס, אבל לא סתם קוראים לו הפנומן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
פיניקס באמת עם מאזן מדהים ומפתיע, ונאש נראה שוב צעיר, ומריץ את כולם ומסיים משחקים עם ממוצע 15+ אסיסטים, אבל למרות זאת קשה לי לראות את זה ממשיך לאורך זמן. נאש לא צעיר (36, לא?), והרגליים שלו בקרוב לא יתנו לו לרוץ ככה, והוא יצטרך לנוח, ואם יש קבוצה שברגע שתוציא ממנה שחקן אחד היא תפגע הכי נואשות זאת פיניקס. נאש הוא המנוע שלה, ואני לא רואה אותה מנצחת אף אחד מקבוצות הפלייאוף הפוטנציאליות (דאלאס, ספרס, לייקרס, דנבר, יוטה, פורטלנד, יוסטון) בלעדיו. לדעתי היא בסוף תסיים איפשהו בסוף השמינייה.
נאש הוא פשוט תופעה מעוררת התפעלות. לאנשים אולי זה בא כמובן מאליו לחלק 16 אס' במשחק חוץ מול קבוצת הגנה מהטובות בליגה, מהפיזיות בליגה, אבל זה דורש ממך המון.. לאו דווקא יכולת ראייה כמעט מושלמת, אלא גם אנרגיות לנוע מסביב לפרקט, לחדור הגנה, ליצור מגע עם שחקנים גבוהים וחזקים ממך, וכל זה בגיל 36 ואחרי לוח זמנים צפוף שבקושי מאפשר לך זמן לישון כמו בנאדם בבתי מלון. אין ספק, נאש הוא המוסר הטוב בליגה ואחד הגדולים שראיתי בהיסטוריה של המשחק. אם היה קצת יותר תחרותי ו-ווינר באופי שלו, היה מנסה ניסיון אחרון לזכות בטבעת. בפיניקס זה לא יקרה, מלא הערכה לפרנצ'ייז הזה, אבל הם לא עמוקים מספיק, בלייקרס (אם היה מסכים להגיע תמורת חוזה MLE) ועוד איך. אבל היא כנראה הקבוצה היחידה שצריכה PG מסוגו שלו (הקאבס - מו, מג'יק, נלסון, דאלאס - קיד, ספרס - פארקר, בוסטון - רונדו, ודנבר - בילאפס).
לאציו הגזמת עם ההשוואות האלה... איך אתה משווה את נאש לפארקר? נאש זה באנקר 20 10 לפחות כל ערב, לפחות! ובדרך כלל זה 20 15 או 15 15.. פארקר ידפוק לאנשים צ'אקות על הראש אבל לא יחלק אסיסטים. הוא המוסר הכי לא יציב שאני מכיר, פתאום לוקח קבוצה על הגב שלו, פתאום נעלם, פתאום חוזר.. גם רונדו ממש לא יציב. הוא יכול לתת לך ממוצע טריפל דאבל בפלייאוף (במשחקים הראשונים), ומשחק אחר כך לגמור משחק עם 4 נקודות 6 ריבאונד ואסיסט אחד. נאש זה באנקר. גם קיד כבר ממש לא כמו שהיה פעם :/ נאש הוא האולד סקול האחרון שנשאר..בילאפס ונלסון גם בכיוון זה מסכים.
לא הבנת אותי... התכוונתי שבקונטנדריות האחרות עמדת הרכז תפוסה בשחקנים שציינתי. לא השוואתי בניהם.. גם אם שמת לב, כתבתי שנאש המוסר הכי טוב בליגה.. אין בזה ספק בכלל, ברור לכולם. ללייקרס יש את פישר שאמנם מתאים להיררכיה ליד קובי, אבל תארו לעצמכם רכז כמו נאש ליד קובי? עם פאו, ביינום וארטסט? השתוללות על הפרקט, במספרים ובסקור. בכל מקרה, לברון קיבל בראש מוושינגטון הלילה, ודאלאס נתנה, בעצם דירק, חתיכת משחק מול סאן אנטוניו. הלילה שיקאגו מגיעה לסטייפלס, חלק מהמסע הקליל של LA שצריך לעבור בשלום (אח"כ אוקלוהומה וניו יורק בבית, GS בחוץ ואז הנטס בבית).
אני במקומך הייתי לחוץ מיואקים נואה ותכלס צודק חחח אני מצטער...אחרי משמרת לילה...http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אני מעדיף את פארקר על נאש בסדרת פלייאוף. חוץ מזה שהרבה יותר קל לסמוך על סקורר שיודע לשחק הגנה ולוקח על עצמו, במפגש ביניהם בפלייאוף פארקר טחן את נאש בלי רחמים התקפה אחרי התקפה. זה היה פשוט מביך לראות. רכז טבעי לא רכז טבעי, חושב על המסירה או לא, לדעתי פארקר בפלייאוף יתן יותר סיכוי לקבוצה שלו.
דירק נוביצקי הוא חד וחלק אחד מהשחקנים הגדולים בדורו. שחקן כ"כ גבוה, שיודע לזרוק מכל מקום, לשים את הכדור על הרצפה שצריך, ונמצא ברגעי הקלאץ' פעם אחר פעם, הוא שחקן גדול. הלילה עוד דפק 41 נק' על הראש של הספרס, אחרי 9 נק' בלבד במחצית, ועם אחוזים נוראים עד הרבע הרביעי. ברבע הרביעי הוא קלע 12 נק', כולל ריבאונד ענק מזריקה של טובה של טרי (והיו לו הרבה כאלה הלילה), ובהארכה 11 נק', ש-9 מהם במהלכים של 3 נק'. פנומן.
זה נתון לויכוח, אבל מה שלא נתון לויכוח זה העובדה שנוביצקי הפך להיות שחקן ווינר שלא מפחד לקחת את האחריות עליו, וגם מספק פעם אחר פעם הוכחות שהוא בנוי לכך. יש לו נתון מדהים של 31 מ-31 מהעונשין ברבע רביעי+הארכה. אם זה לא שחקן עם קור רוח ברגעי הכרעה, אז מה כן?
שלא תבין לא נכון, פטרוביץ' זאת דעתי האישית, אבל אין ספק שנובצקי עשה מה שכל אירופי אחר לא עשה בליגה. הוא התחרה על MVP של הליגה כולה, לרמה כזאת עוד לא הגיעו שחקנים מאירופה. הוא נבחר לחמישיה הראשונה בליגה והוביל קבוצה לגמר כמנהיג שלה. מי היה מאמין לפני 10 שנים ששחקן מאירופה יהיה באותה רשימת שחקנים של גארנט, לברון, קובי וווייד. הוא מוביל קבוצה בדיוק כמוהם ואחד הטייקונים הגדולים של הליגה, ובהבט הזה כן, הוא האירופי הגדול ביותר שהיה בליגה. וקצת בידור גם לא יזיק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx