דיברתי על המשחק הספציפי הזה שלו לפנות בוקר, לא בכל העונה. הוא היה פשוט גרוע, אלמלא 9 הקליעות מהקו, גם ל-15 נקודותיו הצנועות והלא מורגשות בעליל הוא לא היה מגיע, ואתה יודע כמה אני מחזיק ממנו. כנראה תקלה חד פעמית וגם לו מותר, אבל אפילו את המינימום - סדר, מנהיגות - אפילו את זה הוא לא הביא. המשחק של הצרעות נראה מבולגן, כל שחקן הלך לבד, זריקות 3 לא קשורות, בידודים צפויים ויכולת משחק פשוט אנמית. אבל מה ההורנטס יכולים לעשות כשקובי מפציץ 26 בחצי הראשון, אי אפשר היה לעצור אותו. לא סתם הוא עבד בקיץ עם האקים על תנועות בפוסט אפ. הוא פשוט לא החטיא. קבלו, למי שאוהב כדורסל. http://www.youtube.com/watch?v=UmFPoHbX--0
חחח הוא שוב מחכה את ג'ורדן אחד לאחד. לפחות הוא עושה זאת טוב - המעריץ מספר אחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
גם ג'ורדן בעצמו אמר שהוא למד קצת מד"ר ג'יי וגדולים אחרים ששיחקו לפניו ובזכות זה הוא ניהיה שחקן כדורסל טוב יותר. לא בושה.
כן, ג'ורדן אמר שצ'מברלין וד"רג'י ואחרים פיתחו את המשחק לאן שהוא הגיע בתקופתו, אבל לא תראה אותו עושה מהלך אחד כמו של הדוקטור שהיה בעל סגנון אחר לגמרי. אנחנו מדברים פה על העתקות אחד לאחד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לגבי כספי, אז 10 ריבאונדים זה פשוט המון לשחקן בגודלו הפיזי ועמדתו במגרש. לא רק שהוא יחסית רחוק מהסל, הוא גם נחות פיזית בצורה בוטה לעין מהשחקנים שעומדים לידו. בכל זאת, רואים כוח רצון מרשים ולכן הוא משיג את הכדור. הבחור פשוט בדרך הנכונה עם זאת הגישה שלו.
אני דוקא יותר מתלהב מהחטיפות והאסיסטים. בנו מסר 6 אסיסטים ובואו לא נשכח שזו העבודה שלו...כספי אחד פחות, והוא בכלל לא קשור ללמסור. ריבאונד פעם הייתי מתלהב מזה, אבל שנה שעברה אחרי שרונדו היה עם ממוצע של טריפל דאבל (והוא לא שחקן כזה נוצץ, כן?) די ירד לי מזה :/ אסיסטים וחטיפות...עומרי באמת שחקן שיכול לעשות FIVE BY FIVE ולעשות היסטוריה. רק צריך שישחק!
אסיסטים זה דבר קל יותר לעשות לשחקן בגודלו ובעמדתו. ריבאונד לשחקן במבנה הפיזי של כספי זה מראה על המון נחישות וכוח רצון. הבחור מנסה לומר לנו משהו ויותר מכך למאמן בדקות המעטות שהוא מקבל. אם כך, לטעמי הוא בדרך הנכונה.
לא יודע...לא חושב. כמו שנתתי דוגמא על רונדו, רכז עבמ שלא יודע איך מוריד לפעמים 16 ריבאונד. ומצד שני יש לך את הווארד נניח, גורילה בצבע שתכלס הוא אמור לסיים משחקים עם 15 ריבאונד ומעלה כל משחק. אבל לפעמים אתה רואה שהוא לא מגיע לדאבל פיגרס אפילו... בגלל זה ריבאונד זה משהו מאוד משתנה. אסיסטים למשל זה הרבה יותר יציב, מה גם ששחקן בגודל שלו (נניח...4 שהוא שיחק מדי פעם) לא אמור לדעת למסור בכלל. זה שניקולה ווייצ'יץ' היה מוסר בזמנו יוצא מהכלל זה לא אומר שכולם ככה - זה נדיר מאוד.
רונדו לוחם, זה למה. כל אספקט נוסף שכספי יכול לתרום למאבק הקבוצתי, יעשה לו טוב ולסובבים לו טוב. כמובן שהוא צריך להמשיך גם למסור טוב לחברים, אבל הקושי בלקחת ריבאונד לבחור במבנה הפיזי שלו לבין לתת אסיסטים, הוא די משמעותי ועל כך צריך לתת לו פידבק.
לדעתי העובדה שהוא הצליח להוריד את הכמות הכי גבוהה שלו נגד הקבוצה עם הצבע הרי רך(אחרי הניקס) אומרת משהו, אחרי הכל לא צריך להיות גאון בשביל לדעת שבזמן שכספי היה על הפרקט הוא נלחם יותר מכל שחקן אחר על הפרקט, כל הכבוד אבל גולדן סטייט היא קבוצה שבאה לשחק בשביל הכיף, זה לא מדד. אני מעדיף לתת לו זמן... בינתיים טייריק אוואנס מתחיל להיכנס לקצב ולנצל את היתרונות שלו בליגה, הספיק לי רק פעם אחת לראות אותו נגד ניו אורלינס כדי לדעת איזה פוטנציאל יש לו. הוא חגג על כריס פול ונגד יוטה הוא חגג על דרון וויליאמס... סקרמנטו הרוויחה אחלה שחקן. לדעתי היא בקלות יכולה לעשות טרייד על קווין מרטין, כי אפשר לראות שמרטין ואוואנס לא הולך ביחד, הם יכולים להוציא מטרייד עליו שחקן אדיר לצבע, משהו שחסר להם.
לא מקובל עלי הזילזול הזה בקבוצות NBA. גם גולדן סטייט הם קבוצה בליגה וגם אם היא לא קבוצה מובילה, זה לא אומר שהעונה הם לא ינצחו קבוצות צמרת ומשחקים שם עציצים. גם ביחס אליהם כספי הוא אדנדרדוג ואף מוצהר, לכן אם הוא נותן משחק טוב נגדם או נגד כל קבוצה אחרת, סימן שהוא מתאים לליגה (לפחות כשחקן ספסל משלים לגיטימי).
Der Kaiser, אתה די מוריד מערכו של כספי. שחקן שהוא 2.06,2.07 חייב להוריד ריבאונדים בקצב. במיוחד בליגה הזאת, שהגארדים לוקחים המון ריבאונדים. קל וחומר, גארד בגובה של כספי. כספי גם העלה מסת שריר ורואים שעובדים איתו. אני מאמין שבהמשך הוא יתפתח יותר. אין ספק שהוא יכול להתפתח למימדים של מפלצת ביחס לאירופה. באין בי אי , אם הוא יעלה מסת שריר, וימשי ךבשיפור הובלת הכדור. הוא יכול ליצור המון מסימצ'ים. אל תשכחו שזו העונה הראשונה שלו, והוא רק בן 21.
בדיוק ההפך, אני מעלה מערכו. כידוע, זה לא גובה מה שנותן לך ריבאונד, אלא אישיות. כך אמר צ'ארלס בארקלי, 1.96 שרצה יותר מכל אחד אחר את הכדור, ולכן הרוויח אותו. כספי רזה, חלש פיזית (למרות ההתחזקות עליה אתה מדבר) ובעמדת נחיתות לקחת ריבאונד מול הסוסים שיש בליגה. כל עוד הוא כן מצליח, הוא בדרך הנכונה. לבחור יש את האופי והביצים לכך. כמובן שהוא גם עוד יתחזק ובשל כך אפילו נראה עוד יותר דומננטיות בהמשך.
כספי לא נח לרגע-רואים שהוא מתאמן קשה רואים את ההתפתחות המהירה שלו ואני מקווה שכבר בשנה הבאה נראה אותו בקבוצה יותר רצינית. נגד גולדן סטייט הוא השיג עד כה את הנתונים הכי מרשימים, נכון גולדן סטייט היא קבוצה כמו סקרמנטו חסרת ציפיות-אבל NBA זה NBA וזאת ליגה תובענית טיסות ארוכות לו"ז צפוף יום אחד אתה יכול לקלוע 27 נקודות (הלוואי שכספי יגיע למספר הזה מתישהו) ומשחק אחרי זה אתה מיובש על הספסל. אגב הוא הרוקי השלשי שמגיע לדאבל-דאבל מקום ראשון אצל הרוקיס באחוזים מהשלוש (14 בכללי) ואני אומר שנראה אותו באול-סטאר בנבחרת הרוקיס-אבל עד אז יש עוד הרבה זמן.