2010 NBA - לברון ג'יימס: "אשחק במיאמי היט"

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י אבו, ‏9/7/09.

1. piston Member

אני די בטוח שסלע התכוון להתדרדרות מתוך כוונה להצטרפות לקבוצה שבכדי שתזכה באליפות, צריכה בערך שהמשיח יגיע.

לגבי סטאדמייר עצמו, הוא יכל להשיג סכומים דומים בקבוצות נוספות, פרייארים לא מתים, הם רק מתחלפים.

2. Pipe Member

א. הניקס רחוקים מהלך אחד מלהיות קונטנדרית במזרח. כריס פול/כרמלו אנטוני וההימור של אמארה הופך לג'אק פוט. heck, גם איזה טוני פארקר/מארק גאסול יהוו שדרוג אדיר. הקבוצה היחידה שהוא דחה שיש לה פוטנציאל גדול יותר להצליח היא שיקאגו, והם הציעו לו 20 מיליון דולר פחות. פיניקס קבוצה שמיצתה את המקסימום שלה עם נאש וכשהוא יפרוש תוך שנתיים הם יחזרו להיות עוד קבוצת פלייאוף. אה כן, והבעלים שלהם הוא אחד הקמצנים הגדולים בליגה (סטיב קר עזב בגלל זה בקיץ) ואין להם גמישות מתח תלתקרה. בטווח הארוך, להתחייב ל5 שנים לניקס זו החלטה טובה יותר מלעשות כן עם פיניקס.

ב. שקר. הניקס הם קבוצה היחידה שהציעו לו חוזה מקסימום מובטח ל5 שנים. פיניקס הציעה לו 96 מיליון דולר כשהשנה האחרונה והלפני אחרונה לא מובטחות.

אני לא חושב שמדובר במהלך טיפשי בכלל. הפנרצ'ייז בקרשים כבר עשר שנים. הזדמנות כזו לא מפסספים ואמארה החייה את הכדורסל בניו יורק, לפחות בעונה הקרובה. הקבוצה לגיטימית, מדברים עליה בעיתונים בצורה רצינית ולא בלעג והם יחזרו להיות רלוונטיים בפלייאוף. הניקס העניקו לשחקני פח חוזי עתק כבר שנים. גם אם אמארה ב2014 הפוך להיות איזה אדי גורי זו תהיה השקעה מצויינת.

3. Carlo Zampa Member

אדי האוס חתם במיאמי היט.
    צלף אדיר תמיד יעזור בפלייאוף. אחלה סגל מיאמי בונה, רוב הספסל מפוצץ בניסיון עשיר, חלקם עם ניסיון של אליפות.

4. piston Member

שון, אתה מדבר כאוהד ניקס מהשורה.

גם כשיואינג חתם בניו יורק, המשפט המפורסם היה שהכדורסל חוזר לניו יורק, וכולם ראו מה זה היה שווה.

ניו יורק, כבר שנים רבות "מקוללת", וגם כשיש להם את הקבוצה הטובה ביותר, הם לא מסוגלים להביא את עצמם לקחת אליפות.

הפעם היחידה שהניקס לקחו אליפות הייתה כשבנו קבוצה נטולת אגו (שמזכירה טיפה את דטרויט של לפני כמה שנים, למי שלא מכיר), כך שכוכבים גדולים אף פעם לא עזרו שם.

לא יעזור כלום, ניו יורק קבוצה לוזרית באופי שלה, וזה בדיוק למה אף אחד מהכוכבים הגדולים לא באמת הסתכל עליה.

אתה יכול להמשיך לחשוב שניו יורק קונטנדרית, אבל בפועל אמארה הוא מהגבוהים הבכירים שיצאו, אמארה הוא הפחות טוב (בוזר ובוש טובים ממנו, והאמת שאני לא בטוח שדיוויד לי פחות טוב ממנו), וגם עם יגיע כרמלו, זה לא ישנה את העובדה שהקבוצה לא תהיה יותר מקבוצת פלייאוף, מה גם שהסגל של כרמלו בדנבר לא פחות טוב משל הניקס.

איך בדיוק הפ אמורים להתמודד עם הסגל הנוצץ של הלייקרס ?

חוץ מזה אפשר לסמוך על ההנהלה של הניקס שתמשיך לעשות טעויות, כפי שעשתה בהחתמה הזו של אמארה (של מסוגל לשמור על שחקנים בינוניים בעמדה שלו).

זה בסדר להיות אוהד של הניקס, אבל צריך להיות אובייקטיבים.

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

על הניקס יש כישוף, הם צריכים מוריניו כדי להסיר אותו ואולי גם זה לא יספיק.

6. piston Member

סלע, אנחנו משתמשים בביטויים כמו :"מקוללת" או "מכושפת", אבל בא נהיה ריאלים.

יש דבר קטן בספורט שנקרא מסורת של מועדון. זה יכולה להיות מסורת של הצלחות, אבל גם יכולה להיות מסורת של כשלונות.
    את ההשפעה של מסורת ניתן לראות בכל תחומי הספורט, וההשפעה שלה היא בהחלט משמעותית.

כמובן שזה לא אומר שהמצב בלתי הפיך, אבל בכדי שיהיה שינוי, צריך לקרות משהו באמת דרמטי, לא רק במועדון, אלא גם בסביבה שלו, או במקרה של הניקס, בליגת ה NBA, דבר שלא נראה שיקרה בשנים הקרובות.

הדוגמה הכי קלאסית למסורת בארץ היא מכבי תל-אביב בכדורסל. היו לא מעט משחקים בתולדות המועדון שנוצחו רק בעקבות המסורת, והלחץ שהמסורת הזו הביאה על היריבם 0שלא לדבר על הביטחון שזה נתן לשחקנים של מכבי).

כן המסורת של מכבי התערערה בשנים האחרונות עקב שינויים חריגים במבנה וחוקי הליגה על מנת לאזן אותה, אבל הניקס לא יזכו ליחס דומה מהנהלת ה NBA ובצדק. כששחקן בא לשחק נגד הניקס, הוא מגיע עם הביטחון שהוא יצא בסוף מנצח (מה שלרוב קורה), זה נהיה עוד יותר קיצוני כשהמשחק הוא חשוב.

מהסיבה הזו בעיקר, היכולת של הניקס לבנות קבוצה שהיא קונטנדרית אמיתית היא קלושה עד הזויה. קשה להלחם במסורת.

7. Pipe Member

על מה אתה מדבר? הקבוצה של יואינג לא זכתה בטבעת אך הייתה אחת האיכותיות בהיסטוריה של הקבוצה. שתי הופעות בגמר, קונטדנרית קבועה כמעט כל שנה וקרבות פלייאוף אגדיים שיזכרו לדורות. הניקס היו רלוונטיים כל שנה, בתקשורת, בליגה ומבחינת תודעה. עם טיפה יותר מזל גם הייתה יוצאת אליפות מהעשור ההוא. הכדורסל לא רק חזר לניו יורק אלא שלט בניו יורק.

גם וויד ולברון לא באמת הסתכלו על שיקאגו. זה בטח בגלל הלוזריות של הבולס... הכוכב הכי גדול מחוץ לשניים האלה חתם בניקס ועשה זאת לפני שכל השאר הגיעו להחלטה. כריס פול מעוניין לעבור לניקס. כרמלו חולם לשחק שם מגיל 5. מספיק לקשקש.

וואו אתה ממש אברם גראנט קטן. לא אמרתי שהניקס קונטדרטים באף מקום בהודעה. מספיק לעוות את דברי, גונב דעת שכמותך.

לאמארה יש את החסרונות שלו אך מבין הגבוהים בשוק הוא היה השחקן הטוב ביותר והוא אחד הגבוהים הטובים בליגה. אם יש מישהו שמקבל הערכה והייפ שלא מגיע לו זה כריס בוש. בוזר? תעשה לי טובה. הוא שחקן הגנה בעייתי יותר מאמארה ושחקן התקפי הרבה פחות טוב. על ההשוואה לדייויד לי אני אמנע מלהגיב.

ממש קשה לך לעבור הודעה אחת בלי לשבח את הלייקרס... מה שעושה לך את זה.

ההחתמה הזו היא המהלך הכי חכם של הקובצה בעשור האחרון. אנשים מדברים על הניקס, יש הייפ סביב הקבוצה, אוהדים לא יכולים לחכות לעונה הבאה, יש מקום מתחת לשכר, יש נכסי טרייד, יש גמישות ויש אפשרות להשתדרג בשנה-שנתיים הקרובות. היא מגיעה עם סיכון, סיכון ששווה לקחת. הניקס הם לא הlaughing stock של הליגה יותר. שנה הבאה הקבוצה תהיה קבוצת פיליאוף ולאוהדים שחיו עם אייזאה תואמס במשך חצי עשור ונאלצו להתמודד עם החלטותיו המפגרות במשך החצי השני של העשור, הגעה לפלייאוף זו התחלה טובה. סוף סוף כוכב אמיתי נוחת בקבוצה, שחקן שנמצא בשיאו ולא איזה סטאפן מארבורי.

לפרוטוקול, אכפת לי מהניקס אבל אני אוהד לייקרס. אני רוצה שהניקס יצליחו כי זה טוב לכל ליגה ששווקים גדולים יהיו דומיננטיים וכדי שלתקשורת כאן יהיה משהו אחר לדבר עליו חוץ מבייסבול. ניו יורק ניקס טובה תועיל הרבה יותר לליגה מאשר ממפיס גריזליס משגשגת.

אתה מטיף לי על אובייקטיביות? יותר אירוני מאמנון יצחק מטיף על לוגיקה.

8. Pipe Member

מסורת שווה לקליפת השום. כסף רכש והנהלה שהם אילו שקובעים גורל של קבוצה.
    מילאן המעוטרת נראת כמו בית בושת כבר שנים, מנ' סיטי שלא זכתה בכלום 34 שנים תהיה מועמדת לאליפות בשנה הבאה בזכות כסף נפט וחיזוק, צ'לסי זכתה בשתי אליפויות בזכות מיליארדר, ריאל מדריד לא עברה את שמינית הגמר הצ'מפיונס כבר חצי עשור, בוסטון לא זכו באליפות עשרים שנה עד שגארנט הגיע, היאנקיז לא הגיעו לפלייאוף במשך תריסר שנים החל משנות השמונים, סן אנטוניו זכתה בשלושה תארים. אתה יכול לקחת את טיעון המסורת ולדחוף אותו לבויידם. ואתה מדבר על אובייקטיביות. זה אחד הקשקושים הגדולים שראיתי בפורום הזה. אם יקרה נס כלשהוא וכריס פול וכרמלו אנטוני ינחתו בניו יורק, לא ה"מסורת", לא אתה ולא אורן זריף ימנעו מהקבוצה הזו להתחרות על האליפות בכל שנה.

משהו דרמטי=החתמה של שחקנים טובים יותר. קווין גאנרט וריי אלן הם המשוה הדראמאטי של הסלטיקס. מארק טשיירה וCC סבאת'יה הם המשהו דראמאטי של היאנקיז ששבר בצורת של עשר שנים. מאריו באלוטלי, טבז, אדביור וגרת' בארי הם המשהו דראמאטי של הסיטי. רונאלדו אמור להחזיר את ליגת האלופות לריאל. לא רוח המסורת, אלא כסף והחלטות חכמות. הסריה A הייתה הליגה הכי טובה בעולם לפני עשרים שנה. ה"מסורת" הזו ממש עוזרת לה כעת כשהיא עומדת להעקף בסיבוב ע"י הבונדסליגה... מסורת זה ביטוי ריק שמשתמשים בו אנשים שנאחזים בעבר או שסתם נהנים להפיל כשלונות עליה. לא המסורת הפכה את הניקס לבדיחה בשנת האלפיים, אייזאה תואמס עשה זאת. ג'רום ג'יימס ואדי קורי תרמו את חלקם. גם הלייקרס עם כל המסורת שלהם היו צריכים את גאסול בכדי לחזור להיות קונטדנרית.

אם תשחק נגד משאית זבל במשקל 400 פאונד ורכז שלא יודע לשמור על כדור ביד גם אתה תגיע בתחושה שאתה טוב יותר. הניקס של שנות התשעים היו formidable והם אלו שהפחידו קבוצות, לא להפך.

9. piston Member

אתה צודק בחלק מהדברים שלך, מילאן המעוטרת נראית בהחלט כבית בושת, וזה נובע ממדיניות רכש כושלת, איחור בהצערת סגל, וסיבות נוספות, הסיבה שלמרות הביזיון המתמשך של הקבוצה היא ממשיכה להגיע כל שנה (ויש מספיק קבוצות טובות בליגה האיטלקית) היא כן המסורת שלה, העובדה שכשבאים לשחק מולה משהו בראש שונה.

אני לא אומר שלשחקנים שיש ברשותך אין השפעה, הם בהחלט מדד מאוד מרכזי בהצלחה, אבל להגיד שלמסורת רין משקל, זה להתעלם מהמציאות.

יש לא מעט קבוצות עם מסורת בעולם, אבל תואר יש רק אחד בכל תחרות. הסיבה שבוסטון הצליחה לבנות במהירות מדהימה קבוצה שלקחה מייד אליפות קשורה בהחלט לזה שהיא הביאה שחקנים מציינים, אבל גם למסורת. לא סתם הייתה התלהבות באותה שנה על גמר קלאסי בין הלייקרס לסלטיקס, זה נשען על אותה מסורת.

הניקס היו אסון הרבה לפני שתומאס הגיע, הוא נכנס לקבוצה גרועה, ועזב קבוצה גרועה, וזה בהחלט קשור לניהול גרוע, וקבלת החלטות שערוריתית. אני לא אמרתי שלניו יורק יש מסורת של לוזרים מפני שלא הצליחו באותם שינם, אי אפשר להצליח כשזה הסגל שלך, אני כן מדבר אבל על הקבוצה המצויינת שהייתה שם בשנות ה 90 שהייתה אמורה להיות קונטנדרית, אבל רק כביכול. בכל פעם שהגיעו לרגע האמת הם התקפלו. אז יבואו ויגידו אנשים שזה לא חוכמה להפסיד למייקל ולבולס, אבל גם בשתי עונות המרווח, שם הייתה להם את הקבוצה הטובה ביותר הם לא הצליחו.
    הם הגעו למשחק מספר שבע בסדרת הגמר, אבל נראו כקבוצה שמפחדת מהמעמד, ואם זכור לך אותו משחק שבע, סטארקס נראה עוור באותו יום.

לגבי הליגה האיטלקית ככלל, מסורת לא הופכת אותך לחסין ממשברים, היא מרככת אותם. המשבר שם כל כך חמור, שהבונדסליגה הייתה אמורה לעקוף אותם ממזמן, המסורת מאטה את התהליך. באיטליה יש רקבון שהחל לצאת לאחר פרשת השחיתות, אבל הקבון הוא גם במתקנים שהם ברמה ירודה. חוסר הטיפול במתקנים למשך תקופה כה ארוכה, הוא בהחלט צעד סביבתי דרסטי שיכול להשפיע ולשנות מסורת. הבונדסליגב מהבחינה הזו, בדרך לעקוף את הליגה האיטלקית, אבל אם הזמן לא רק את הליגה האיטלקית.

ולגבי הפנטזיה שלך על אמארה, כריס פול וכרמלו.

מכל השחנים האלה, רק כריס פול הוא שחקן במרה באמת גבוה, וגם לו יש הרבה מה להוכיח.

כרמלו פשוט זורק המון, ומהווה רעל לכל קבוצה בה הוא ישחק. אמארה לא שומר על כלום, ועוד צריך לראות מה הוא שווה בלי רכז כמו נאש שיתן לו כדור שמשאיר רק להטביע, כך שגם בסגל הכביכול נוצץ של הפנטזיה שלך, הם לא מסוגלים להתמודד מול קבוצה כמו הלייקרס, שם יש שחקנים טובים בכל עמדה, כולל בספסל.

10. Carlo Zampa Member

מחזק את שון.
    המסורת היא מרכיב חשוב בהצלחה, עבר גדול מביא המון אוהדים - מה שאומר שזה מקום נוח להשקיע בו כסף, ושחקנים נמשכים למועדון(למרות שבכדורגל זה תופס הרבה יותר מאשר בספורט האמריקאי בגלל הדראפט ועוד גורמים).
    אבל אני ממש לא קונה את זה שבגלל המסורת קבוצה תנצח סדרת פלייאוף, כי לפני 20 שנה היא שלטה בליגה. זה מנותק מהמציאות. פיסטון, מילאן עולה לליגת האלופות כי עדיין יש דלק במיכל, כי עדיין יש נסטה, פאטו, סיידרוף, ועוד שחקנים והסגל שלה(עדיין) איכותי יותר מרוב הקבוצות הליגה. איך תסביר את העובדה שרומא בחלק האחרון של העונה תיפקדה יותר טוב ממילאן, למרות שאין להשוות את המסורת של שני המועדונים?
    שיקאגו לפני ג'ורדן-פיפן-ג'קסון הייתה ללא עבר והופ! 6 אליפויות בפחות מעשור. מיאמי של וויד ושאק הייתה קבוצה בינונית ומטה לאורך כל שנותיה, אבל מאז שהגיע שאקיל אוניל התמונה השתנתה והיא הפכה להיות דומיננטית מאוד. אותו דבר יקרה בדיוק עם הניקס אם כריס פול, כרמלו אנתוני וסטודמאייר ישחקו בקבוצה הזאת, או מספיק שוויד היה נכנס לאיזשהו סכסוך עם ריילי ולניקס היה את הביג טרי.

נערך לאחרונה ב: ‏31/7/10
  11. piston Member

כפי שציינתי, איכות הסגל כן חשובה, המסורת היא זאת שנותנת א תהאקסטרה הנחוץ להצלחה שאינה מקרית.

מסורת אגב, ניתן ליצור, כפי שעשו בשיקגו. במיאמי זה היה משהו מאד מקרי, ולכן למיאמי אין את המסורת שיש למועדונים אחרים בליגה. מה שכן למיאמי אין מסורת שלילית כפי שיש לניקס.
    יכול להיות שהמועדון יתחיל לפתח מסורת, אבל בניגוד לניקס הם לא צריכים לשבור מסורת שלילית.

מילאן קבוצה מזדקנת, שהסגל שלה כבר הרבה מעבר לשיא, כשפאטו השחקן ברמה הסבירה ביותר שלה, מרבה להיפצע (כמו גם נסטה שהוא לב ההגנה). יש לא מעט קבוצות בליגה האיטלקית עם סגל לא פחות איכותי, אבל המסורת נותנת למילאן ערך מוסף, שנותן לה את היתרון כשהדברים צמודים.
    רומא ? היא פשוט קבוצה טובה יותר ממילאן כיום ברמה אחת לפחות, ולכן היא סיימה מעל מילאן בטבלה.

אני חוזר ואומר, מסורת לבדה לא תיקח לך אליפות, אבל לקחת אלפיות ללא המסורת זה סיפור הרבה יותר קשה.

ושוב, גם סטאדמייר וגם כרמלו הם אוברייטד בגדול, ולפול יש עוד הרבה מה להוכיח.
    מי שחושב שסטאדמייר שחקן מצויין, שיששוה אותו לפאו גאסול, והוא מייד יבין שמדובר פה על שתי רמות שרחוקות מאד אחת מהשנייה. פשוט אין באמת מה להשוות, ואותו הדבר על קובי מול כרמלו (ואני ידוע בזה שאני לא מחבב במיוחד את מא בריאנט), שלא להזכיר את הצוות של שלושה אולסטארים שמסייע (ארטסט, ביינום ואודום), והחקנים החדשים שהחתימו שיהוו תוספת כוח מאד משמעותית.

בכדי להיות קונטנדר אמיתי, אתה אמור להתמודד בשווה מול הגדולות, והניקס לא יוכלו לעשות זאת בסגל שהוצע מול הלייקרס, מה גם שהמסורת והחיבור גם משחק לטובת הלייקרס.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

13. piston Member

בכל הראיון הוא עם כיפה, ובמהלכו הוא מבטיח לשמור שבת, לאכול כשר בפסח (בלי לחם), ולצום ביום כיפור אם זה לא יהיה ביום של משחק (שמשהו יגיד לו שזה בספטמבר, מתי שלא משחקים).

בקיצור, שיתחיל כבר לגדל זקן, ושיעבור לסאן אנטוניו בכדי ללבוש שחור. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

14. Pipe Member

אני משוכנע שהוא וכספי באמת חברים טובים. רק מי שמכיר אותו באמת יודע ששמו הוא עומאר ולא עומרי.

התקשורת בישראל פשוט מביכה. בן אדם בא לשם במטרות הכי טהורות שבעולם, רוצה ללמוד על ההיסטוריה שלו, על התרבות היהודית ומסיבות רוחניות נטו, והם דוחפים את נבחרת ישראל ושאלות בנאליות שאת התשובה אליהם כולם יודעים. מי שתרגם את הכתבה צריך שיעור או שניים באנגלית. הוא לא בא לשם בכדי "לחפש את הקואצ'ר שלי".

15. piston Member

לישראלים קשה קצת עם בליעת ההברות בדיבור, או במילים אחרות המבטא. המילה בה הוא השתמש היא תרבות.

באופן כללי גם השאלה של טלפז לא הייתה אם ישמור את השבת אלא אם יחגוג אותה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx