ויירי, ספקולטור זול, חלאס להזרים דברים מעוותים לדיון. הדבר היחיד שהוא אמר זה שהוא נוטה לפרוש אבל הוא לא החליט כלום בינתיים.
הסימנים מראים שג'קסון באמת קרוב לפרישה.זו לא הפעם הראשונה שיש שמועות על כך בתקשורת בשנים האחרונות אבל הפעם זה נראה יותר רציני.כמובן שאחרי שאתה מנצח את בוסטון בגמר אתה מרשה לעצמך לפרוש בשקט בלי דאגות על הראש.
הבת שלו וחברתו אמרו שהוא מותש ובכוונתו לפרוש מאימון. מה מעוות בזה? כתוב לך מתחת לאף בכל מקום אפשרי (ESPN, יהו וNBA).
איך אפשר להגיד שזה טוב לליקרס? איזה עוד מאמן אתה מכיר שיצליח להחזיק שם את כל האגו ביחד, לשלוט בשחקנים, להרכיב קבוצות מנצחות, לנהל פלייאוף. וואללה לא עולים לי יותר מדי שמות. אם ג'קסון יעזוב זו מכה קשה, באמת שבאליפות האחרונה הרבה קרדיט מגיע לג'קסון שידע לעשות את ההתאמות לכל סדרה שהלייקרס הגיע אליה. שם שעולה לי בראש כמחליף פוטנציאלי זה קואץ' K. יש לו הרבה ניסיון, הרבה שנים מאמן בדיוק. אימן את "העלק דרים טים" באולימפיאדה האחרונה. השחקנים מכבדים אותו וזה טוב. המינוס זה שאין לו ניסיון בNBA ולך תדע איך הוא יסתדר בפלייאוף. בנושא אחר לגמרי, לא ממש התייחסו לזה פה וגם בארה"ב לא ממש נותנים לזה חשיבות כנראה בגלל עונת המלפפונים הטרייה אבל היום בלילה צפוי להערך הדראפט. דראפט יחסית דל לשנה שעברה. פרנצ'ייז כנראה אחד שימכור הרבה חולצות ופוטנציאל להיות אולסטאר ומעלה- ג'ון וול. עוד שוטינג גארד מחונן- איוון טרנר. והרבה גבוהים. שוב דראפט די חלש יש שאומרים עם יותר מדי ביגמנים שרובם עדיין לא הכי מוכן לNBA. וושינגטון תקח את וול. ניו ג'רזי כנראה את טרנר ויש מצב שהיא תעביר אותו בטרייד תמורת איזשהו ביג מן(פייבורס או קאזינזס). סקרמנטו של מיודעינו כספי כנראה הולכת לבחור בחברו של וול מקנטאקי- דמרכוס קאזינס, סנטר. לטעמי הסנטר הטוב ברשימה. חזק, גבוה, ריבאונדר טוב. לוקה במשחק ההתקפה, לא חושב שיש לו פוטנציאל לאולסטאר. טוב אז בכל זאת אם אין יותר מדי עניין ועתיד בדראפט הזה אז בואו נביא קצת סיפורים פיקנטיים. בתוך כל ערימת הגבוהים צפוי להיבחר בטופ 10 בחור אמריקאי, לבן, די צנום יש האומרים אבל עם לב ענק. גורדון הייווד מבאטלר הפך למוכר רק בגלל טורניר המכללות המדהים של באטלר שעשו את כל הדרך לגמר רק בשביל להפסיד בו. מכללה קטנה, שחקן ענק שבלט בכל המשחקים והחטיא למי שזוכר זריקה מחצי מגרש שרקה על הטבעת לפני שיצאה בגמר מול דיוק. יש לו קליעה טובה מכל טווח, עם שומר על הפרצוף, בלי שומר, שחקן הגנה משובח וריבאונדר לא רע. הפרשנים אומרים שהוא היה צריך להישאר עוד עונה-2 במכללות כדי להיות יותר מוכן. בפועל היווד החליט לקפוץ על ההזדמנות שנתנה לו בעקבות ההכרה אחרי הטורניר(בכל זאת לכו תבטיחו לבחור צעיר שעוד שנתיים מישהו בכלל יזכור תשם באטלר)המוצלח. סתם ככה, ראיתי בESPN שעשו פינה לכבוד וול. נתנו לו לרוץ על פני משהו כמו חצי מגרש ויצא שהוא יותר מהיר מכריס פול ודרון וויליאמס. יש לו ניתור מצוין, נתנו לו קצת לעשות שואו טיים, מסירות מאחורי הגב לחישוק. בקיצור אנחנו נכנסים לתקופה שיהיו הרבה גארדים מובילים בליגה שהם מהירים, חזקים, אתלטיים, חדירה טובה לסל ומוסרים טובים. מעניין יהיה לראות איך ישתלב. הוא רוצה להיות הול אוף פאיימר, לא פחות. בפועל כשיש בליגה כבר עכשיו גארדים צעירים כמו רוז, פול, וויליאמס, רונדו,ווסטברוק יהיה לו אתגר לא פשוט. יאללה סיימתי לחפור לעת עתה, אולי כשתחזור לי השפיות אני אכתוב קצת על הביג מנים מהמחזור הנוכחים ועל סליפרים אפשריים.
אין ספק,המהפך הגיע.הליגה היא של הגארדים.מלבד כישרון ויכולות פיזיות מצויינות להיות רכז מוביל דורש ממך מנטליות חזקה והבנת משחק ברמה הכי גבוהה שקיימת - את זה נראה אם יש לג'ון וול. גורדון היוורד = מיייק דאנליבי\טיילר הנסברו\אדם מוריסון\ג'יי-ג'יי רדיק.עוד לבן שטוב במכללות ויהיה בינוני ומטה בנ.ב.א. בקשר לסקרמנטו עם כספי,רק לאחרונה ביצעו טרייד והעבירו אליהם את דלאמברט,ככה שביג מן כבר יש להם,גם אם הוא גרועhttp://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx היום הדראפט,ומה שיותר מעניין - עוד שבוע ה-1 ביולי! מחזור הFREE AGENTS הכי גדול בהסטוריה.
מארדונה מסכים איתך לגבי הייווד. אולי הוא פחות גדול ופחות נוצץ שג'י ג'י רדיק והלנסבורו שנצצו במכללות כמה עונות ועזבו כהול אוף פיימרס אבל כן מדובר באותו סוג של סיפור ואפילו יותר מרגש. בגדול למרות הלב הענק שיש לו אני לא צופה לו קריירה מזהירה. במידה וסקרמנטו גונבת את פייבוס או קאזינס אז למעשה היא גונבת ביג מן איכות מהדראפט הזה. במצב כזה דלאמברט יהיה מקסימום גבוה מגבה מהספסל. אני חושב שגבוה טוב יהיה מחשבה נכונה בשבילהם לקראת העתיד עם קו קידמי לצד לנדרי.
לכל המשועממים כמוני שנמנע מהם לראות את הדראפט הקרוב כי ערוצי הספורט מתעלמים מאירועים שאין בהם ישראלים, בבקשה אחרי מאמץ לא קטן. ערוצים בJUSTIN.TV: http://jhontvnba.blogspot.com/2010/06/channel-1.html http://www.justin.tv/boxxxtv חשבון:bugmm סיסמה:bugmenot דרך אגב איכות טובה מאוד למי שיש מוזילה. תהנו ורק אל תגידו שאבא לא מפנק אתכם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
למען האמת לא פתחתי חשבון בסך הכל פתחתי חלון בגוגל וחיפשתי חשבונות לJUSTIN.TV. בבקשה אם החשבון נשרף תוכלו למצוא פה חשבונות בחינם: http://www.bugmenot.com/view/justin.tv
אין הפתעות בדראפט לפי הבחירות הראשונות,חוץ מהיוורד,לא ציפיתי שהוא יבחר 9 ! נו,אבל מה הפלא שדווקא יוטה לקחה את הלבן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx עוד לא התעמקתי בשאר הבחירות,רק עכשיו קמתי,אבל צריך לדעת את מי הספרס בחרו כדי להניח שזו תהיה גניבת הדראפט? וואו,עכשיו ראיתי שהשוורים העבירות את היינריך לוושינגטון בעד כלום,כלומר פינו עוד כסף ויש להם מקום לשני כוכבים! שיקאגו חוזרת לשלוט בליגה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx
אל תיתן לאפסים מ-ESPN להטעות אותך (אוהבים בהרבה מקרים להפציץ לאוויר שטויות חסרות בסיס), לבולס עדיין אין מקום ל-2 חוזי מקסימום אבל הם בהחלט מתקרבים לזה. הטרייד של היינריך מפנה להם הרבה מקום, ועכשיו חסרים להם 2-3 מיליון. יש דיבורים שהם מנסים לשלוח את ג'יימס ג'ונסון בטרייד בשביל זה, אבל גם אם לא, יש סיכוי שנניח לברון יקבל שם את ה-MAX ואז בוש/FA אחר יוותר קצת ויקבל 14 מיליון במקום 16. כאמור, לא בשמיים. יש דיבורים גם שמיאמי בדרך להשתגע ומחפשים יעד לשלוח אליו את מייקל ביזלי, צעד שיפנה להם מקום ל-3 (!!!) חוזי מקסימום (וייד אחד מהם מן הסתם). בקיצור שמח ברחבי הליגה בימים האחרונים וזאת רק ההתחלה, מאזן הכוחות במזרח הולך ככל הנראה להשתנות מקצה אחד אל הקצה השני, מה שכן דבר אחד בטוח וזה שהניקס שוב יישארו עם הזין ביד. איך לעזאזל מאסטר פלאן של שנתיים בדרך לפח תוך שתי טריידים וחצי של שיקאגו ומיאמי? וולש לא ראה את זה בדרך?! ועל הדראפט המזעזע שלנו אני בכלל לא ארחיב את הדיבור, כנראה אני צריך לעבור עוד 4 גלגולים כדי שאיזושהי קבוצה שלי תעשה דראפט נורמלי...
טוב קצת ניתוח לדראפט הקרוב. אז בלי הרבה הפתעות וול נבחרת ראשון והוא למעשה הגארד היחיד בלוטרי פרט לאקסבייר הנרי שנבחר 12. וול נבחר, המאמן דיבר וניסה לשדר כאילו הוא הולך לשחק עם ארינאס לידו ושזה יהיה צעד חיובי. בפועל לפני הדראפט שיקגו במהלך מצוין מבחינתה מעבירה את היינריך והבחירה מס' 17, קווין סרפין שצפוי להישאר באירופה. מארדונה, הבחירה של היווד היא לא הפתעה. דיברתי על כך לפני הדראפט הבחור מאז התגלה בפלייאוף משך את מירב תשומת הלב של הרבה קבוצות. במחנה אימונים לפני הדראפט הוא משך בעיקר את תשומת הלב של אינדיאנה(רג'י מילר המליץ לו להגיע לשם) ושל יוטה. וכאמור יוטה בוחרת בחירה אחת לפני אינדיאנה והם חטפו אותו. זו בחירה מעניינת מאוד ליוטה. היווד הוא סמול פוורד, סוג של סווינגמן שמשחק עם הרבה לב, קולע מכל מרחק, אינטילגנצייית משחק גבוהה. חשוב לזכור שביוטה קירילנקו כנראה יעזוב וזה יפנה לו מקום להתאקלם שם. עוד בחירות מעניינות: ניו ג'רזי בחרה במקום 3 את הפוורוד האתלטי דירק פייבורס. זה בחירה מעניינת מאוד כי אומרים שמכל הפוורים דירק פייבורס הכי מוכן כרגע לNBA ונמצא ברמה הכי גבוהה. יהיה מעניין לראות איך ישתלב ביחד עם ברוק לופז שהוא אחד מהסנטרים הצעירים הכי טובים בליגה, עם האריס ועוד פרי אייג'נט טוב. סקרמנטו של עומרי כספי בחרה שני גבוהים. הבחירה הראשונה שלה(במקום החמישי) קאזינס. גבוה עם הרבה פוטנציאל, לוקה קצת במשחק ההתקפה אבל יספק לה הרבה כוח מתחת לסלים. בחירה נוספת מעניינת היא חסן וויטסייד, סנטר ממכללת מארשל שנשחשב לחוסם מחונן. התאנדר התחמשו בכמה כשרונות צעירים, הפוורוד מאיווה סטייט קרייג בריקינג הוא סקורר טוב שיכול לשחק כקומבו פוורוד. כמו כן קיבלה את אולרידג' הפוורוד של קנזס ואת מוריס פטרסון כבחירות מניו אורלינס. ממפיס בחרה בחירה מעניינת בגרביס ווסקז הפוינט גארד המרשים של מרילנד. וסקז מנהל משחק מצוין שאולי ירכיב את מה שחסר בפאזל של ממפיס. בוסטון לטעמי גנבה פה ובגדול. בחרה במקום ה-52 את לוק הארנגודי. פוורוד מנוטרדאם שכבר כמה שנים צפו לו בחירות הרבה יותר גבוהות. הארנגודי שחקן עם הרבה נשמה קולע טוב בצע, חצי מרחק ויודע למסור. זהו, יותר מדי כוכבים לא יהיו פה. בחירות מעניינות ומהלכים של קבוצות להשלים את מה שחסר להם בסגל דווקא כן היה. או לחילופין היו קבוצות שחיפשו איך להוריד מתקרת השכר ונעזרו מצוין בדראפט הזה. לא יודע למה אבל יש לי תחושה שפרט לוול השמות הגדולים מהדראפט הזה יגיעו מבחירות נמוכות מאוד. נחכה ונראה.
הניקס יכולים לשכוח מלברון. בוודאות. זבל של בעלים. זבל של רוסטר. מאמן שאפילו לא מתאמן על הגנה. ואלטרנטיבות בדמות שני שווקים גדולים עם רוסטרים עדיפים. את האמת, עד שני הטריידים האחרונים חשבתי שלניקס יש אואטסייד שוט. כעת אני חושב שהסיכויים הם מתחת לאפס. מה שכן, אני בהחלט חושב שדברים טובים כן יקרו לקבוצה בשוק הזה. שחקנים כמו ג'ונסון, אמארה, בוזר, גיי, בהחלט בהישג יד.