מראדונה, עכשיו הבנתי מה הייתה הכוונה שלך. חשבתי שהתכוונת שגם בעבר ביינום קיבל הרבה דקות ונסחט והוא ימשיך לקבל הרבה דקות ולהיסחט. טעות שלי, התבלבלתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
הלילה המשחק השלישי בסידרה שבוסטון תארח את המשחק וגם את השלושה הבאים , משחק מספר 6 ו7 (אם יהיה צורך) יחזור ללוס אנג'לס . לפי הפירסומים במשחק מספר 2 המשחק ישודר בHD אבל גם לגביי משחק 1 ו2 הבטיחו אותו דבר ככה שאין לי מושג .
30 קבוצות יש בליגה. רובן רלוונטיות, חלקן פחות. אילו פרנצ'ייז'ס הייתם מעיפים מהליגה, ולאילו ערים הייתם מעבירים אותם? דיברתי על זה עם חבר למשך חצי שעה היום עד שהתחנה שלי ברכבת הגיעה, ולא הצלחנו להגיע להסכמה. אני הייתי מעיף את שארלוט בובקאטס (קרוליינה זו מדינה של כדורסל מכללות, קבוצה חסרת תכלית), מינסוטה טימברוולבס (שוק בינוני-קטן, הג'נרל מנג'ר המשוגע בליגה, עיר רפאים, פארקט מזעזע, קהל אדיש), LA קליפרס (באמת שי צורך להרחיב?), ממפיס גריזליס. לקבוצות הנ"ל יש דבר אחד מרכזי במשותף - אין להם מסורת. השאלה היותר קשה, לאיזה ערים מגיע פרנצ'ייז בליגה? אני טיפה מתגעגע לונקובר והייתי מחזיר את הגריזליס לשם. את הקליפרס הייתי מעביר למקום אחר. לוס אנג'לס זו העיר של הלייקרס וזה לעולם לא ישתנה גם אם לברון יביא דיינסטי לקליפרס, ולקאליפורניה יש 4 קבוצות שזה מוגזם בעיני. הייתי רוצה לראות קבוצה בהאוואי או וגאס במקום. את מינסוטה ושארלוט אפשר פשוט לסגור לחלוטין, לצמצם את הליגה ל28 קבוצות ועל הדרך להוריד את כמות המשחקים המגוכחת לאיזור ה70.
ראיתי את מה שהלך שם ובוסטון נראו לי די מרחפים,היו להם המון הזדמנויות אבל דברים פשוטים לא הלכו להם.המשחק של גארנט הוא הפתעה רק משום שהוא אף פעם לא הGTG של בוסטון בהתקפה - אבל היכולת של הביג טיקט תמיד הייתה שם,גם בפוסט ופאו גאסול יאלץ לבלוע את המילים שאמר עליו כי ההטעיות שאכל וההגנה שקיבל יגרמו לו לחשוב טוב בלילה. לא סתם דוק ריברס אחרי כל משחק אומר שהם לא השתמשו בו יותר מדי וגארנט נהיה יותר מדי קלעי מחצי מרחק! נראה לי שאם גארנט מוכן לקבל עליו את העומס ויש לו ברכיים להתמודד עם העובדה שהוא המוביל בהתקפה ובהגנה,לבוסטון יצא טוב מזה. ריי ריי לא יציב בשיט ואי אפשר לקום וליפול על שחקן כזה,פירס שהוא ווינר בנשמתו נשמר ע"י ארטסט שזה אומר הכל רונדו לא נראה לי מתאים לתפקיד הסקורר כי זה יפגע לו באיכויות המשחק שלו. זו העמדה היחידה שהלייקרס מבחינה הגנתית לא מסתדרים עם בוסטון - ככה גם גאסול יצטרך להשקיע יותר בהגנה ואולי בוסטון יכניסו אותו במלכודת עבירות וזה מאוד קריטי ללייקרס. אודום ברוך שובך.משחק נהדר של השחקן שכבר הספדתי,כנראה שהוא מבין עברית. היכולת שלו באמת עשויה להיות מכרעת עבור הלייקרס - ואין דבר יותר יעיל משחקן ספסל שנותן ספרות כפולות ב-100% מהשדה ועוזר קצת בריבאונד. קובי חייב להתעורר.אחרי שהוא ביכולת שיא בסדרות האחרונות הוא ירד למטה ולא ממש פוגע... חדשות מבוסטון,שלא כל כך חדשות האמת: טום תיבודו,העוזר שמקבל את הקרדיט הכי גדול בליגה יעזוב בעונה הבאה לשיקאגו. אומרים שהעבודה בינו לבין ריברס מתחלקת בצורה שבה ריברס הוא המוטיבייטור של שחקניו ותיבודו בעיקר אחראי על המשחק של הקבוצה.יהיה מעניין לראות אותו האמת.
אחרי המשחק השלישי יש לי תאוריה שהיא מבוססת. תשכחו מיתרון הביתיות או מכל מה שאתם יודעים על כדורסל. זהות המנצחת נקבעת לפי התלבושת. מי שעולה לשחק בלבן - מפסידה. בדקות הראשונות ראיתי שחור בעיניים, כשבוסטון עשתה מה שהיא רצתה במגרש. בסיום הרבע הראשון התמונה החלה להתבהר. כל הסדרה הזו קצת מוזרה. הסלטיקס מחטיאים לעיתים מתחת לסל וקובי מחטיא זריקות שבדרך כלל צוללות פנימה. יכול להיות שזה קשור להגנות האדירות שהקבוצות האלה מראות בסדרה הזו, שמהטלויזיה יתכן שלא מבינים באמת עד כמה הן לוחצות וסוחטות. מאכזב היה לראות את הלייקרס שומטים יתרון משמעותי שכבר הפך ל-19 בשלב מסוים, אך צריך לזכור שגם הם חזרו מפיגור דומה במשלק מספר 2. כנראה שאף קבוצה לא תיתן לאחרת 'לדרוס'. מזל שברבע הרביעי דרק פישר לקח את העניינים לידיים והיה מעולה. עם יד על הלב, כשבוסטון השוו את הסדרה, קיויתי שמתוך 3 המשחקים אצלה הצהובים-סגולים יצליחו לקחת משחק אחד. לא העלתי על דעתי שזה יהיה המשחק הראשון ועכשיו אני מן הסתם מקווה שהם יצליחו לקחת לפחות עוד אחד.
ולחשוב שבהתחלה חשבתי שהסלטיקס הולכים להתפוצץ. פישר היה פשוט אדיר, לקח את האחריות עליו כשראה שלקובי לא הולך ונתן רבע רביעי אדיר עם 11 נקודות אני חושב, כולל מהלך בסיום של סל ועבירה (כשאלן, גארנט, ודיוויס קופצים עליו). איך הכדור נכנס אין לי מושג. לראות גם את ההתרגשות שלו בסיום המשחק היה פשוט... אין לי מילים אפילו. בקיצור ולעניין: http://i2.cdn.turner.com/nba/nba/2010/images/06/09/fisher526-060810.Xxx לגבי קובי, באמת משחק רע מאוד שלו עם בחירת זריקות גרועה למדי, אבל חייבים לתת קרדיט אדיר להגנה של בוסטון שפשוט ידעה מה לעשות איתו. שמעתי שחלק מתרצים את המשחק הגרוע של ריי אלן בזה שהוא הוציא הרבה אנרגיה בשמירה עליו (אני לא מאמין בזה, הוא פשוט לא יציב, אבל שיהיה). בכל אופן, מקובי מצפים להרבה יותר. למאר אודום היה נהדר, ואני מקווה שהוא ישמור על יציבות. אגב, המשחק הטוב שלו התחיל עם שלשה מאוד פוקסית. אני מקווה שהוא ידע לתת משחקים טובים גם אם המזל לא מגיע בהתחלה. רון ארטסט שיחק מעט מאוד בהתאם לנסיבות (בעיית עבירות של פול פירס, עוד פעם השופטים גונבים את ההצגה), אבל דקות לסיום הייתה לו חטיפה מכרעת מאוד. יופי. שימשיך להציג יכולות הגנתיות כאלה, ושיזרוק כמה שפחות. לגבי השופטים, עוד פעם הם שורקים יותר מדי, עוד פעם שני שחקנים נכנסים לבעיית עבירות על כביכול אובר פיזיות (פירס ופישר. זה פאקינג פיינלס בפעם המאה) ועוד פעם הם פשוט לא נותנים למשחק להיות כפי שהוא צריך להיות. לי כבר נמאס לדבר עליהם, אז אלא אם כן הם יתחילו לשפוט כמו שצריך (כדי לתת קרדיט, אבל זה לא הולך לקרות) אני סיימתי לחפור עליהם.
לפי הסטטיסטיקה היבשה הלייקרס אלופים. הם ניצחו את המשחק הראשון ומתי שזה קורה לפיל ג'קסון הוא 47-0. מי שמנצח את המשחק השלישי בפיינלס אחרי שהתוצאה שיוויון אחת, אותה הקבוצה לוקחת נדמה לי באיזה תשעים אחוז את הסדרה. בקיצור, המספרים בעד הלייקרס... ראיתי הלילה משחק מאד מוזר. הלייקרס מנצחים ללא קובי בראיינט שפשוט פעם אחרי פעם הרס לקבוצה שלו. ביותר מדי הזדמנויות השחקן הטוב בליגה פשוט זרק זריקות נוראיות. האם זה בגלל השמירה על ריי אלן? האם זה בגלל ההגנה של הסלטיקס? את זה צריכים לשאול אותו, אבל ברגע שבראיינט למעשה לא פקטור רציני בסדרה ודרק פישר מנצח לך את המשחק המצב של הלייקרס מעולה. אני כבר סתמתי את הגולל על הקריירה המפוארת של גארנט, אבל הבחור החליט להחזיר לי. אני מעולם לא אוהב את השחקן הזה, אבל הלילה הוא ורונדו השאירו את הקבוצה במשחק. גם גלן דיוויס היה מעולה בדקות ששיחק. מה שהלך לריי אלן במשחק השני לא הלך הפעם, מה מדהים לראות אותו מחטיא פעם אחרי פעם. גם פירס עוד לא הופיע לסדרה, אבל אני לא אגיד שהוא גמור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx השיפוט? אני לא יודע ManUtd Fan, אם הם מאפשרים יותר פיזיות אני חושב שלא עוברים את שמונים הנקודות...כשאתה רואה את הבומבה שפישר קיבל מגארנט אני חושב שהשופטים עוד מרחמים, אני הייתי מרחיק את KG למשחק הבא כי הוא בכוונה הלך על הראש של השחקן היריב!!! לא, השיפוט בסדר גמור.
היה ברור שבוסטון תפסיד משחק אחד בבית, הפערים לא מספיק גדולים בשביל שהיא תנצח 3 רצוף. עכשיו אין לה מקום לטעויות.
de Middenweg השופטים כמעט ולא מאפשרים פיזיות בכלל. עם כל הכבוד, לשרוק עבירה תוך כדי מאבק על מיקום (מאבק לגיטימי לגמרי) זה אידיוטי ומוציא את ההנאה של הצופים הניטרליים מהמשחק. זה הפיינלס, המשחקים אמורים להיות פיזיים, גם אם לא עוברים את השמונים נקודות (ואגב, זה לא נכון. היו לא מעט החטאות פנויות לגמרי לשתי הקבוצות, בעיקר במשחק האחרון. אם הקבוצות לא עוברות את השמונים נקודות הן צריכות להאשים רק את עצמן). השיפוט לא יכול להיות בסדר גמור כשעל תקן קבוע השחקנים הגדולים נכנסים לבעיית עבירות - ריי אלן במשחק הראשון, גארנט בשני יחד עם בראיינט, פירס במשחק שלוש יחד עם פישר. ברוב הפעמים זה גם לא מוצדק. שלא נדבר שיש יותר מדי פעמים שהם שורקים עבירה על ממש כלום, בלי קשר לפיזיות או לא. בשלושת המשחקים האלה שתי הקבוצות זרקו 182 זריקות מהקו. זה לא נראה לך קצת יותר מדי? משחק שלוש היה הכי נורמלי, 48 זריקות מהקו לשתי הקבוצות, זאת לעומת ה-67 זריקות בשני המשחקים הראשונים בנפרד. כששורקים יותר מדי, הסיכויים לטעות גדלים. צריך להפחית את השריקות ולתת למשחק להיות פיזי יותר. שלא תבין אותי לא נכון, אני ממש לא אומר לא לשרוק על כלום ופשוט לתת למשחק לרוץ 48 דקות בלי עצירות. אני בסך הכל אומר שהשופטים חייבים להבין שפיזיות זה חלק מהפיינלס, וכאשר הם שורקים על כל דבר קטן פשוט לא רואים את זה. יכול להיות שאת האצבע המאשימה אני צריך להפנות כלפי דיוויד שטרן ולא השופטים. הרי הוא מחליט מה יהיה וכנראה הוא החליט על סידרה עם ממש קצת פיזיות. לגבי הבומבה שגארנט הביא לפישר, אתה מדבר על המהלך האדיר שלו בסוף המשחק האחרון? כי אם כן, אני ממש לא חושב שזה היה בכוונה, אם כי יכול להיות אני טועה. לגבי השופטים בכללי, אני לא. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
אני לא ממש מתווכח על מהות הדברים כי בסה"כ אתה צודק, אבל אני כן משוכנע שבגלל רב השריקות השחקנים אולי קצת יותר זהירים. ברור ששטרן הוא האיש שנותן לשופטים את הלגיטימציה לשרוק והרבה, אבל בסה"כ בצורה הזאת אני רוצה להאמין שנראה יותר כדורסל. התכוונתי למהלך ברגעים האחרונים של המשחק האחרון. אני רוצה להאמין שגארנט לא רצה ללכת על הכדור, הוא אולי לא תכנן להעיף את פישר לבית החולים, אבל לגארנט יש צד מלוכלך שאני ממש לא סובל. בכל מקרה אני לא ממש מתווכח איתך כי אתה בהחלט צודק http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
כמה הערות כלליות על הסדרה: - השיפוט מחריד לאורך שלושת המשחקים עד כה. - מה ששלישיית הפראים של בוסטון עשתה לפישר בסיום המשחק צריך היה להיות פלייגרנט 2. אין לי מושג איך פישר קם על הרגליים לפני KG. זה היה מזוויע. - הקריאה ugly sister לאודום הייתה גאונית. (הוא נשוי לקלואי קארדאשיאן, האחות שניחנה במראה פחות טובה מזה של קורטני או קים, וזה אנדרסטייטמנט). -- רון ארטסט חולה נפש. אני מקבל חררה כל פעם שהוא מחזיק בכדור מעבר לקו השלוש. מזל שהוא זרק רק 4 פעמים במשחק הקודם. פיל ג'קסון כנראה הבהיר לו שהוא נמצא בקבוצה בכדי לשתק את פירס (היה על הספסל בכל פעם שפירס היה שם) ולא בכדי לזרוק 10% מהשלוש. - פישר צריך קלבל הארכת חוזה רק עבור הדברים שהוא עושה בפלייאוף. נגד מילווקי ומינסוטה הוא יכול לקחת חופש בעונה הרגילה אבל כשצריך אותו בפלייאוף הוא בד"כ שם.
אז זהו, הסדרה בשיוויון 2. הסלטיקס נלחמו על חייהם והלייקרס נראו קצת אובדי עיצות כשהמקומיים התחילו לשחק עם נייט רובינסון וגלן דיוויס. ההתלהבות של החבר'ה האלה גרמה לסוף טוב בשביל הירוקים, הלייקרס לדעתי לא יכלו מנטלית להתמודד עם הרצון האדיר של שחקני בוסטון. מגיע לדוק ריברס הרבה קרדיט שהוא לא החזיר ברבע הרביעי את כל החמישייה שלו, הדבר הזה לא צריך לקרות כל משחק. בשביל אוהדי הסלטיקס אני מקווה שריברס יתן קצת יותר דקות לנייט רובינסון כי בסה"כ יש לו מה להציע. ברגע שרונדו על הפנים אתה צריך את רובינסון במיטבו ואתמול הסלטיקס קיבלו אותו. הלייקרס? מבחינתי איש הסדרה של הקבוצה מל.א הוא לא פחות מאשר פאו גאסול. אני מצטער בשביל אוהדי קובי בראיינט, אבל אם זה ממשיך באותה הצורה והלייקרס לוקחים את האליפות פאו גאסול צריך להיות ה-MVP. אתמול בראיינט חזר לחיים ברבע השלישי, אבל שוב די נעלם ברגעים הכי חשובים ברבע הרביעי. גאסול שומר על יציבות והוא משגע את שחקני הסלטיקס. בסה"כ לא קרה הרבה והשיוויון נחוץ בשביל הסלטיקס. מה שכן צריך להדאיג את הלייקרס זה העובדה שארטסט פשוט לא קיים מבחינה התקפית. הוא לגמרי לא נראה מחובר לקבוצה וזורק כל משחק לבנים לעבר הסל. ברגע שרק גאסול יציב לבוסטון יש גם עם גארנט, פירס וריי אלן ה'זקנים' סיכוי אמיתי לקחת את התואר. צריכים גם לעקוב אחרי הפציעה של ביינום כי בלעדיו הלייקרס בבעיה כי אודום פשוט באמת לא יציב. הסדרה ממשיכה בלילה שבין ראשון לשני, אני מצפה לקרב של ממש כי אם הלייקרס מנצחים הסדרה שוב יכולה להגמר לירוקים. רק דבר אחרון, מישהו מהשופטים מוכן קצת להרגיע את ראשיד וואלאס? נמאס מהשטויות שלו אחרי שנשרקה עבירה לזכותו. לפעמים הוא צודק, אבל בסה"כ לא כל עבירה צריכה להתלוות עם ריצת אמוק מסביב למגרש...
גלן דיוויס פשוט הרג אותנו. הלייקרס פעם ועוד פעם ועוד פעם לא מצליחים לסגור אותו מתחת לצבע. להוסיף לזה את ריבאונד ההתקפה ואיבוד כדור מאוד מיותר של גאסול בערך דקה-שתיים לסיום שהיה מוביל ל-easy two של בראיינט (שיכל להוריד ל-4, ובמקום זה זה על ל-9) בעצם חרצו את גורל המשחק הזה, וחבל, כי זאת הייתה הזדמנות ענקית. זה רק מראה כמה ביינום היה חסר במשחק הזה. בוסטון לא הפסיקו להחטיא מחצי מרחק מבטים טובים מאוד. זה בעצם מה שהשאיר את הלייקרס במשחק. אם הם היו מכניסים חצי מהמבטים הטובים שלהם זה היה נגמר הרבה יותר מוקדם. בראיינט אמנם סיים עם 6-11 מהשלוש, אבל היה לו יותר מדי איבודים (7) וחלקם היו מאוד קריטיים. אני מסכים עם de Middenweg שלדוק ריברס מגיע מחמאות רבות על שהשאיר את החמישייה השנייה במגרש וידע בדיוק מתי להחזיר את הכוכבים למגרש בשביל לסגור את הסיפור. בוסטון הרוויחו פה פעמיים - מצד אחד, שחקני הספסל עכשיו נמצאים בפורמה מצוינת ומצד שני הכוכבים קיבלו לא מעט מנוחה.
המשחק הזה הראה את פערי האיכות בין הספסל של בוסטון לזה של לייקרס. בלייקרס יש מישהו שמסוגל לקום מהספסל ולנצח את המשחק? גלן דיוויס חיה רעה,בדיוק כמו שתיאר את עצמו במסיבת העיתונאים. בעונה הבאה בוסטון כבר תתכונן לחילופי המשמרות בינו לבין הביג טיקט,ובצדק כי כבר עכשיו בגמר הוא מראה שגלן דיוויס זה מאני,הוא הראה זאת גם בעונה שעברה נגד אורלנדו. קובי דווקא היה לא רע,זרק ולקח על עצמו כמו שצריך אבל אין ספק שזה לא יספיק ללייקרס.בכלל בגמר הזה קובי בראיינט מאוד מאוד מאכזב ויורד בכל אספקט של המשחק,טוב,עכשיו מבינים את ההבדלים בין פיניקס לבוסטון. פאו גאסול ההפתעה מבחינתי והוא למעט משחק 3 שגארנט ניצח אותו במאצ' אפ בכל משחק נותן את המנה הקבועה שלו,איזה סקורר מדהים,אפילו גארנט לא מסוגל כמעט לעצור אותו וזה אומר הכל. וכמו שכתבתי אחרי משחק מס' 1,שוב פעם קובי וגאסול מנסים לנצח את בוסטון.אין עזרה !
הפסד מבאס מאוד, אם כי לא מפתיע. לנצח את בוסטון פעמיים במגרש שלה זה לא דבר פשוט בכלל. מה שמעסיק אותי בעיקר זו העובדה שביינום בקושי שיחק במחצית השנייה והפחד שלי הוא שהברך שלו כנראה הכריעה אותו, כי כבר במשחק מספר 3 היה נראה שהברך הפצועה מתחילה להחלש תחת העומס. את גלן דיוויד זה לא עניין והוא ניצל את העובדה שגאסול לא יכול לשמור עליו כדי להגיע כל הזמן לסל וגם לקחת את הבונוס מהקו. קובי עבר כמה פעמים את רונדו במהלך הסדרה וברוב המקרים רונדו חילץ ממנו את הכדור שנייה או שתיים לאחר מכן. אני חושב שאם לא מדובר בהתקפת מעבר בה רונדו לבד בהגנה ועקיפה שלו לא מבטיחה מבט נקי לסל, עדיף פשוט לא לנסות לעבור אותו. זה כמו שהחיות הצמחוניות הגדולות לעיתים לא בורחות מהטורפים, אלא משאירות אותם בטווח הראייה. אגב, קובי וגאסול היו מעולים בשורות הלייקרס. עכשיו זה 2-2 וכולי תקווה שלהייקרס יקחו את המשחק השלישי באולם של הירוקים.