הם בהחלט יעופו, וזה לא יהיה חדש, כל שנה הם עפים בסיבוב אחר של הפלייאוף. מו וויליאמס בוא שחקן שאי אפשר לבנות עליו בהתקפה, מאחר והוא לא יציב, ואפשר לבנות עליו בהגנה שיהיה חור. כל שחקן לומד את "הראש" של לברון לכאורה, אבל בפועל זה לברון שמזהה את היתרונות והחסרונות של חבריו לקבוצה, ודואג לתת להם את הכדור בזמן הנכון ובמקום הנכון. בהתחלה חשבתי שהוא צריך להשאר, אבל היום אני בדעה אחרת, הוא חייב לעזוב, אבל לבחור נכון את הקבוצה הבאה שלו. באוקלהומה לגעתי אפשר לבנות קבוצת חלומות. ג'יימס כציר המרכזי של הקבוצה, עם ההגנה הנהדרת שגם כך יש לקבוצה עוד לפני ההצטרפות של ג'יימס, וכמובן ווסטברוק ודוראנט שכל אחד מהם כיום יותר טוב מכל שחקן אחר שיש בקליבלנד כיום. היופי בקבוצה הזו היא שהיא צעירה מאד, ורק תלך ותעשה יותר טובה עם השנים. המכשול ? סוף שנה הבאה דוראנט מסיים חוזה, וכנראה ירצה חוזה מקסימום, אבל אם הוא וג'יימס יסכימו להתפשר מעט (לרדת לאשור ה 15 מליון לעונה כל אחד) יהיה מקום לחוזה סביר לווסטברוק, ולשאר הקבוצה. קבוצה כזו יכולה לרוץ שנים ללא תחרות.
ומה עם גרין וכל הצוות המסייע הנפלא של אוקלהומה? המרקם הקבוצתי הנפלא שם יכול להיהרס אם לברון יגיע לשם. וחוץ מזה, יש להם בכלל מקום בתקרת שכר?
בהחלט יש מקום. אוקלהומה קבוצה מאד צעירה מבחינת סגל, וכבר היא אחת הרווחיות יותר בליגה, וזה נובע ממשכורת יחסית נמוכה לכלל הסגל, ןמאהבת הקהל המקומי לקבוצה. אל תשכחו שמחסויות אוקלהומה לא עושה כמעט כסף, מאחר והיא כמעט לא שודרה במשחקים מחוף לחוף (הכי מעט בליגה), וכמובן שבמידה ולברון יגיע ישודרו מחוף לחוף רוב המשחקים שלה, וההכנסות יעלו בהתאם. לגבי מרקם קבוצתי, לברוןאמנם מרכז את המשחק סביבו, אבל הוא אחד השחקנים הכי קבוצתיים בליגה. שחקן כזה ניתן לשלב בכל קבוצה כמעט, עם התאמות כמובן אבל כששחקן יהיה בעמדה טובה ממנו, ותהיה לו את היכולת לסיים לברון יתן לו את הכדור ללא היסוס. כשיש לך מסיים כמו דוראנט לתת לו את הכדור, או ווסטברוק, כמות האסיסטים של לברון תעלה. מה שיותר מפחיד לחשוב עליו זה ההגנה של אוקלהומה בתוספת לברון.
הוא לא כזה קבוצתי, הוא דורש כל הזמן את הכדור והשחקנים שמסביב בד"כ צריכים לרוץ ולחכות למסירה ממנו. הוא מתאים יותר לשחקן כמו מו וויליאמס מאשר לראסל ווסטברוק.
גם נאש מחזיק הרבה בכדור. הוא לא קבוצתי ? לברון אחד מהשחקנים הכי קבוצתיים בליגה, ומו וויליאמס זה פשוט כל מה שהיה לו בתקופה האחרונות. שחקן חותך, שמוצא עצמו בעמדת יתרון יקבל את בכדור, וזה קרה גם בקליבלנד אבל השחקנים שם לא מספיק טובים בכדי לעשות זאת בקביעות. יש בודים בליגה עם ראיית משחק טובה כשל לברון, ושחקן פנוי מקבל את הכדור, בין אם מפני ששבר את ההגנה בעצמו בעזרת תנועה, או במידה וג'יימס שבר את ההגנה והגיעה שמירה כפולה או עזרה, ואז התפנה השחקן. כמעט תמיד ג'יימס יקבל את ההחלטה הנכונהאם לזרוק או למסור. למה הוא לא לקח ? הסגל בקליבלנד הוא בחלקו מעבר לשיאו ולא במעט, בחלקו לעולם לא יהיה סגל ברמה מתאימה לאלופת ה NBA, ובמקרה אחד או שניים שחקנים שאפשר לקחת לקבוצת אליפות כשחקנים משלימים, ולא שחקני חמישיה (וורז'או ומו וויליאמס).
בדיוק. הוא מחזיק 99% מהזמן בכדור בהתקפה של קליבלנד ובגלל זה הממוצעים הגבוהים. אבל אני בטוח שבשביל להסיר את הקוף מהגב ולקחת אליפות, הוא יתן את עצמו יותר בשביל הקבוצה, לא יחזיק כל כך הרבה בכדור ויורד מהמספרים המפלצתיים שיש לו. זה נחוץ כדי לקחת אליפות. בדיוק כמו שקווין גארנט הגיע לבוסטון והבין שהוא לא צריך לקבל כדור כל התקפה ולחפש את הסל, ככה לברון צריך להיות.
תראה אם כל שחקן אחר היה מחזיק בכדור כ"כ הרבה ביחס לשאר השחקנים בקבוצה שלו לא היו לו את הממוצעים שיש ללברון, הוא שחקן גדול ואין ספק בזה. הוא רק צריך לדעת לקחת צעד אחורה לפעמים כשלא הולך או כשההגנה מתרכזת בו ולא לסיים כל התקפה בסל או אסיסט.
בשביל זה אתה צריך בקבוצה שחקנים שמסוגלים ליצור מצבים לעצמם, ללא ההתערבות שלו, ובקליבלנד כמעט ואין דבר כזה. תן לו שחקנים כמו ווסטברוק ודוראנט שמסוגלים גם ליצור לעצמם, ולא רק שהוא יקח צעד אחורה, הוא גם יהנה מנקודות יותר קלות שהם יצרו בשבילו.
איזה משחק של קובי ואל איי!!! נכון נכון, כל הקלישאות נכונות ואורלנדו/בוסטון, אם נפגוש אותן, זה לא יהיה אותו סרט החגיגה ההתקפית הזאת ועדיין, פאו ובעיקר קובי במשחק מפלצתי באחוזים נהדרים. שאנון, אם רק היה תוקע את הדאנק הזה ולאמאר אודום...האיש של המחצית הראשונה, פנטסטי! דריסה בסטייפלס במשחק הראשון. בראבו!
משחק קליל לסוללת הכוכבים של LA. כאשר כל הכוכבים רואים מולם הגנה רכה כמו של פיניקס, הקבוצה נראת אפילו עוד יותר נוצצת. רוב הנקודות של הלייקרס נעשו בצבע, ממש טיילת מתחת לסל של פיניקס. 4-0 או 4-1?
קובי היום היה פשוט ענק ולשמשות פשוט אין תשובה ליכולת המדהימה הזו שלו. הלייקרס שלטו בריבאונד והיו מבחינה הגנתית הרבה יותר טובים, רק חבל שהשחקנים קצת זילזלו ולא שיחקו חזק כשהם הובילו בהפרש גדול. גם לאודום וגאסול זה היה משחק טוב מאוד. אני מודאג מרון רון שמחטיא שלשות חופשיות, וכללי הוא נמצא בכושר ירוד למדי העונה.
הלייקרס הם הקבוצה היחידה בליגה עם הכלים לנצח את פיניקס עם סקור שכזה ובקצב כזה. דיברו אחרי הסוויפ על סאן אנטוניו שההגנה של פיניקס השתפרה ושהם פחות חדירים מבעבר. אז נכון שמדובר בקבוצה הטובה בליגה עם פוטנציאל התקפי מדהים, אבל כמה שאפשר להסיק ממשחק ראשון, זאת אותה הגנה חדירה של הסאנס. וזה גם מראה עד כמה סאן אנטוניו של השנה הם בינונים ושחוקים. אם להסתכל קדימה, עם כל הכבוד לשחקן ההגנה הטוב בליגה, הקבוצה היחידה שיכולה למרר ללייקרס את החיים הם בוסטון. לטעמי דוק ריברס מאמן ענק שלא מעריכים מספיק. הרוטציות ההגנתיות שלו, החילופים הנכונים עם ראשיד שהוא כוח הגנתי גדול, השמירות. ההגנה של הסלטיקס היא תענוג וכל שונא לייקרס צריך להתפלל שהסלטיקס יעברו.
האקס פקטור של הלייקרס היה בלי ספק למאר אודום במשחק גדול במיוחד במחצית הראשונה, כשהכניסה שלו פשוט מאוד פתחה את הפער של הלייקרס. בראיינט במשחק ענק, גאסול כרגיל הראה את כל ארסנל מהלכי הפוסט שלו לא משנה מי שמר עליו (כולל ג'אמפשוט נהדר ברבע הראשון או השני, לא זוכר), ארטסט בהגנה מצוינת כרגיל וגם הוסיף 14 נקודות... פשוט משחק מצוין של הלייקרס.
כמו שאמרתי בתחילת העונה, במערב אין תחרות ללייקרס. אם מישהו חשב שפיניקס הם פאקטור למשהו, אז הנה שוב האשליה מתפוצצת בפרצוף. הלייקרס תקבל יריבה אמיתית בפעם הראשונה רק בגמר. כמובן שאותה יריבה תגיע מוכת קרבות בזמן שהלייקרס מגיעים אחרי חימום עצמות בריא. גם זה ישחק פאקטור (עם זה שהם בכל מקרה פייבוריטים, הקבוצה הכי מדהימה בליגה).