2010 NBA - לברון ג'יימס: "אשחק במיאמי היט"

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י אבו, ‏9/7/09.

1. JR-Riquelme Member

למה 15 אס'? קובי צריך למסור 37 אס', מה זה 15, זה כלום... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

2. דנידין Member

הגזמת פז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

3. piston Member

קובי הוא הכוכב בגדול של הלייקרס ואין כאן מחלוקת על זה.

הוא זרק היום 10 זריקות לסל לעומת 29 במשחק הקודם.
    לקובי יש יכולת מסירה מצויינת כשהוא בוחר להשתמש בה.
    אם תוסיף 19 מסירות (הוא גם מסר פחות אסיסטים היום) ל 4 אסיסטים שהוא נתן, יש סיכוי סביר שהוא יוסיף באו\ור ה 10-12 אסיסטים למאזן שלו. 4 + 10 עד 12 = 15 +/- חשבון פשוט.

קובי יכול לקחת את המשחק על עצמו ועדיין לתת לחברים שלו את הבמה. הוא מסוגל למשוך שמירה כפולה כמעט כל התקפה בזכות היכולת האישית הפנומנלית שלו, ובמקום לזרוק למסור לשחקן פנוי. גם כך כל ההגנה של אוקלהומה מתרכזת בלעצור אותו, מה שהופך את המסירה ליותר קלה (חברים יותר פנויים).

למה, אתה לא חושב שלקובי יש יכולת מסירה ?

ווילט צ'מברליין היה ידוע כסקורר בלתי ניתן לעצירה (עם עונהשל 50 נקודות למשחק, והרבה של 35+) וריבאונדר מדהים (עם עונות של כמעט 30 ריבאונדים למשחק), אך יום אחד מישהו מהקהל צעק לו שהוא אגואיסט.
    הדבר שכולם ידעו שלצ'מברלין יש הכי גדול ממנו בליגה זה האגו שלו.

את העונה אחרי ההערה הזו סיים צ'מברליין עם 8.6 אסיסטים למשחק והיה מלך האסיסטים של הליגה באותה עונה.

מה מוסר ההשכל של הסיפור ?

כשיש לך את זה, אז יש לך את זה.

יש לקובי את הכשרון בכדי לעשות מה שהוא רוצה על המגרש, וזה אומר שבמידה והוא בוחר לנצל את היכולת האישית שלו, במשחק בו הוא זורק רק 10 זריקות לסל, הוא יכול בעזרת היכולת האישית המדהימה שלו לסדר מצבי זריקה לחברים שלו. במשחק הזה הוא פשוט נעלם ושיחק כמו שחקן משנה, ולא כמנהיג של הקבוצה.

4. piston Member

5. piston Member

אני ל א חושב שהגזמתי.

אני לא אומר שקובי יכול לסיים עם ממוצע עונתי של 15 אסיסטים (אלא אם כן זה כל מה שינסה לעשות ואז יעשה אפילו יותר), אלא את המשחק הספציפי הזה, בהתאם לאיך שההגנה של אוקלהומה פעלה במהלך המשחק הזה. 15 אסיסטים זה לא מעליו, במידה והיה לוקח את ההנהגה של הקבוצה עליו בצורה חיובית, ומפתם את חבריו בכדורים, אולי אפילו היינו רואים משחק צמוד.

6. Dimitar Berbatov Member

הנקודה שלך מעניינת ואני חושב שיש בה משהו, אבל הדוגמה עם צ'מברליין די יומרנית ולא מתאימה. התקופה שבה הוא שיחק היא שונה לגמרי מהיום בכל-כך הרבה מובנים, ההגנות אז היו חלשות יחסית להיום. לא רציני.

נערך לאחרונה ב: ‏25/4/10
  7. piston Member

אני לא מצפה מקובי לקלוע 50 למשחק. מה שאני אומר זה שהיכולת שאישית של קובי גורמת לכך שההגנה תתרכז בו (בדומה ללברון) ולא מעט פעמים תביא שמירה כפולה. יש לקובי את היכולת לקלוע מעל השמירה הכפולה, אבל הזריקה הבטוחה יותר היא של שחקן פנוי לזריקה טובה.

אצל קובי זה עוד יותר מודגש, מאחר והנטייה הטבעית שלו היא לזרוק על ההגנה (והרבה פעמים גם לקלוע), ולכן השמירה הכפולה לא מהססת להגיע. בעקבות ההתמקדות הזו, קובי יכול במשחק נתון ללכת על אסיסטים ולסיים עם מספר מרהיב של אסיסטים וניצחון ביד.

8. JR-Riquelme Member

לקובי אכן יש יכולת מסירה וראיית משחק מצויינת, אבל מפה ועד 15 אס' בכל משחק שבו ליריבה שלך אין צבע מספיק חזק? תראה לי כל העונה שחקן שהוא לא רכז ומסר 15 אס' ויותר. אני יענה לך על זה: רק לברון ג'יימס עשה את זה פעם אחת, שמסר 15 אס' נגד דנבר(ועדיין אני חושב שלברון הוא הרכז של הקאבס). אתה משתמש הרבה בסטטיסטיקות? אז הנה, הסטטיסטיקות מראות שלמסור 15 אס'(בשביל קובי לפחות) זו משימה קשה עד כדי כך שהשיא העונתי שלו הוא 13 אס', ושיא הקריירה שלו עומד על 15 אס' והוא עשה את זה רק פעם אחת לפני כמה שנים טובות, ושיא הקריירה בפלייאוף עומד בכלל על 11 אס'.

הנה, בשבילך חפרתי עמוק בסטטיסטיקה, כמו שאתה אוהב.

נערך לאחרונה ב: ‏26/4/10
  9. דנידין Member

כמו שאי אפשר לקשור את הניצחונות בלייקרס רק לקובי כך אי אפשר גם להדביק עליו הפסדים. כנראה שאתמול גם משחק של 35 נקודות ו 10 אסיסטים שזה לפלייאוף יכולת אדירה, לא היה מנצח ללייקרס את המשחק. אתמול כולם בלייקרס היו חלשים, אז קובי אשם? אז קובי צריך לעשות יותר? בדרך כלל במשחקים האלו הוא נותן יותר ואז באים אליו בטענות שהוא זרק יותר מידי.

זאת הגזמה ברמות מטורפות לצפות ממנו ל 15 אסיסטים, גם 8 ספק אם הוא היה מצליח למסור לקבוצה שלא מתפקדת. למה גאסול לא אשם? הרי שגאסול נותן משחק גדול אתה הראשון לקפוץ שזה מצויין שקובי מפנה לגאסול את הבמה בטענה שזה עושה טוב ללייקרס. אני כמובן לא אומר שזה לא טוב, אבל אם קובי אשם ביכולת החלשה שלו אתמול אז גם גאסול שמקבל את המחמאות בניצחונות יקבל כאן את הביקורת בהפסד. למה גאסול לא מסר 15 אסיסטים כמו צ'מברלין? מגוכח. למה לא 25 אסיסטים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏25/4/10
  10. Pipe Member

שוב?

11. JR-Riquelme Member

הגזמתי עם הפאדיחות אבל התכוונתי לקושי שהיה להם נגד יוסטון בעונה שעברה ושוב פעם הם יגרדו את הסדרה כנראה. קבוצה כמו הלייקרס צריכה לעבור הרבה יותר חלק, בטח עם כל כך הרבה יתרונות

12. Pipe Member

"צריכה". על פי אילו סטנדרטים? למה?
    אל תתנו לעובדה שמדובר בסיבוב ראשון להטעות אתכם. זה לא המעמד, שמגדיר את דרגת הקושי, אלא היריבה. אם הלייקרס היו פוגשים את שארלוט אז מילווקי כל דבר שלא נגמר בפחות מ5 משחקים יכול להחשב כפאשלה. אבל מדובר בOKC, אחת מהקבוצות הטובות ביותר בליגה שבאותה מידה יכלה לסיים במקום השישי ואף גבוה מזה. את האמת אני קצת מתחרט שזלזלתי בהם וחשבתי שזה יגמר ב5, אבל הקשיים של הLA מובנים לחלוטין. המערב השנה לא הכי איכותי אבל הוא מאוד "מעצבן" במובן בזה שקבוצות לא יציבות ולכן הן גם לא צפויות. אין חוק שאומר ש#1 צריכה לטייל לגמר, בייחוד לא במערב. להזכיר לכם את בוסטון לפני שנתיים?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏26/4/10
  13. piston Member

לא אמרתי שהוא צריך לחלק 15 אסיסטים כל משחק. אמרתי שבמשחק הזה, כפי שההגנה של אוקלהומה שמרה (התמקדות בקובי כרגיל), בהתחשב בהחלטה שלו לא לזרוק הרבה הערב (וללא ספק הוא החליט את זה, ולא ההגנה של אוקלהומה כפתה את זה), הוא היה צריך לקחת מנהיגות ולסיים את המשחק סאזור ה 15 אסיסטים, כי יש לו בהחלט את היכולת כשהוא רוצה.

14. piston Member

דני, לא חסכתי ביקורת גם מגאסול.

זה לא שהלייקרס לר תפקדו, רוב השחקנים קלעו באחוזים טובים, אבל הם פשוט שלחו את אוקלהומה בקלות רבה מדי לקו, ולא חדרו מספיק בעצמם.

לקחת מנהיגות לא אומר בהכרח לזרוק, גם להכניס את החברים שלך למשחק על ידי מסירות לסלים קלים זה מנהיגות, ומבחינתי זה אפילו יותר מנהיגות מאשר לקלוע בפנים של שומר.

נכון, שיא הקריירה של קובי הוא 15 אסיסטים, אבל בכמה משחקים בקריירה של קובי הוא החליט מראש חא לזרוק הרבה (לדעתי קשור להערה של ג'קסון:"שיזרוק יותר טוב או שיזרוק פחות") ? המספר הוא חד ספרתי, וסביר שזה היה המשחק הראשון מסוגו בשביל קובי.

כשאתה לא מנסה להשיג הרבה נקודות, אתה יותר פנוי למסור, כשההגנה מתמקדת בך (כי מצפים שתזרוק), והחברים יותר פנויים, יותר קל למסור. 15 הוא מספר ריאלי בהתחשב בנתונים הללו.

15. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

גם מג'ק ג'ונסון שנחשב מומחה ליצור משחקים של מספר אסיסטים דו ספרתי היה קשה מאוד להגיע למספרים כאלו והוא שחקן שההגנות היו מתמקדות בו כדי לעצור את הלייקרס, כי הוא יכל גם לקלוע, להריץ את הקבוצה ומה לא. ריאלי לפי הדברים שלך פז, לומר שאם קובי מסיים את המשחק עם 8-10 אסיסטים, אזי שהוא עשה עבודה קשה בדרך לנסות להכניע את אוקלאומה בשיטה המדוברת. קשה לי לראות מישהו עושה מספר אסיסטים כה גבוה ביום קליעה כל כך חלש של LA, אולי נאש מוציא אסיסט יותר, לא מעבר. זה לא נראה כמו טיול של משחק עונה.