איזה מחצית ראשונה עוצמתית של פיניקס, משחק הגנה מרשים, התקפה מגוונת וסיומת נדירה של 37:66! לפורטלנד היו נסיונות לחזור אבל בכזה משחק גדול של ג'ייסון ריצ'ארדסון שקבע שיא פלייאוף חדש לשחקן פיניקס עם 13 מ-19, כששבר את שיאו של דן מארלי, עוזר המאמן כיום, וקלע 42 נקודות! פיניקס מנצחת89-108 ועולה ל-1:2 ומחזירה את הביתיות אליה.
שיקגו - קליבלנד. אם אני לברון ג'יימס אני מרגיש עכשיו ממש מתוסכל. לברון נתן עוד תצוגת ענק באחוזים מצויינים (54%), 10 ריבאונדים, 8 אסיסטים 3 חסימות ו 2 חטיפות, אך אף אחד לא היה שם בכדי לעזור. מו וויליאמס סיפק נקודות, אך באחוזים רעים, כמו גם אנטואן ג'יימסון. מהצד השני שיקגו הראתה שהיא איום עוד בקליבלנד, ובעזרת הקהל ויכולת מצויינת של הגארדים שלה הצליחה לעמוד בפרץ האחרון של קליבלנד, ולנצח. דרק רוז שהיה מצויין לאורך כל הסדרה, לא אכזב וקלע 31 נקודות באחוזים טובים, אך מי שהיטה את הכף לטובת שיקגו היה קירק היינריך, שסוף סוף הגיע לסדרה עם 27 נקודות באחוזים מדהימים (75%) כולל 4 מתוך 4 מעבר לקשת. ראוי לציין גם את לואל דנג שאמנם לא הצליח לעצור את ג'יימס אך קלע 20 נקודות באחוזים טובים, ואת יוהאקים נואה שתרם 15 ריבאונדים. תוסיפו לזה שמירה מצויינת על הכדור עם 8 איבודי כדור של כל הקבוצה יחד ותקבלו עובדה פשוטה: הסדרה נפתחה... ת'אנדר - לייקרס. לכל אוהדי קובי, אני מצטער מראש, אבל כל השחקנים המשמעותיים של הלייקרס הגיעו למשחק הלילה מלבד שחקן אחד: קובי בריאנט. נכון הוא עדיין הוביל את הקבוצה עם 24 נקודות, אבל הוא נזקק ל 29 זריקות (קלע 10 מהן) בכדי להגיע לזה (הרבה מתחת לאחוז הקבוצתי). ג'קסון אמר לפני המשחק שיזרוק יותר טוב או שיזרוק פחות, קובי ככל הנראה לא הקשיב, וזה עלה לליקרס במשחק. תוסיפו לזה את הנתון שקובי לא הצליח להגיע אפילו לזריקה אחת מהקו וזה אומר הרבה על המשחק שהוא נתן. הוא אמנם מסר 8 אסיסטים, אך במשחק כזה בו חבריו קלעו מצויין, הוא היה צריך לסיים עם 20 אסיסטים. בעקבות כמות הזריקות הרבות שקובי לקח האחרים זרקו פחות, אם כי באחוזים מצויינים. גאסול לדוגמה סיים עם 17 נקודות, 15 ריבאונדים ו 6 אסיסטים. הת'אנדר מבחינתם עשו את שלהם דוראנט קלע באחוזים רעים 29 נקודות, אך לפחות הגיע 13 פעמים לקו בכדי לפצות על כך, ותרם 19 ריבאונדים. ווסטברוק כדגיל היה זה שעשה את העבודה הטובה והיעילה באחוזים טובים 11 מתוך 21 מהשדה. קובי צריך להתעורר או מנגד לקחת צעד אחורה ולתת לליקרס המצויינים לנצח את המשחק. פורטלנד - פיניקס. פיניקס פשוט התפוצצה מהרגע הראשון. פורטלנד לא נראתה כאילו היא מסוגלת או רוצה לעצור את פיניקס. כל שחקני פיניקס הגיעו למשחק, כשנאד מתרכז בעיקר בניהול הקונצרט. ריצ'רדסון בלט עם 42 נקודות באחוזים מצויינים. ההבדלים באחוזים אומרים הכל 53% לפיניקס מול 44% לפורטלנד. הסדרה מתחילה להראות כמו שחשבו שהיא תראה לפני שהתחילה. כנראה שהמשחק הראשון הייתה שירת הברבור של פורטלנד, וחבל.
משחק ענק של ג'יי ריץ' וקבוצתו, ממש התפוצצו על הבלייזרס שניראו מאוד עצבניים.. דרך אגב, דרק רוז פשוט ענק
קובי לפעמים יכול להוציא אותי מדעתי. במחצית הראשונה היו לו שלוש שלשות רצופות שאשכרה סתמו לקהל את הפה. ברבע הרביעי הוא פשוט כפה את עצמו על המשחק, ואני לא מבין למה. גאסול היה במשחק טוב, ביינום תרם את שלו (ונתן שם וואחד דאנק), פישר היה במשחק טוב, hell, אפילו ארטסט תרם לנו מבחינה התקפית (חבל רק שדרך על הקו בפעמיים האלה שכביכול זרק מהשלוש). לפעמים אני יכול להשתגע ממה שהוא מסוגל לעשות, לטוב ולרע. דוראנט אמנם קלע באחוזים רעים, אבל הוא היה שם ברבע הרביעי בשביל לסגור את הסיפור. ווסטברוק... לדעתי הוא המצטיין של אוקלהומה בינתיים בסידרה הזאת. אני מקווה שקובי ילמד מהטעויות שלו במשחק הזה כי חייבים לקחת את המשחק הבא. לגבי שיקאגו-קליבלנד, הסידרה לא נפתחה ולא כלום. מה הסיכוי שקירק היינריך יתפוס עוד משחק אדיר שכזה (הרי כולנו יודעים שיציב הוא לא)? אף-על-פי שהצוות המסייע של לברון כמעט ולא הגיע למשחק, זה עדיין נגמר רק בשתי נקודות הפרש למרות שרוב שחקני שיקאגו נתנו משחק טוב. בקיצור, לדעתי זה עדיין יגמר 4-1 לקליבלנד. אם לא, אני אהיה פה הראשון להודות פה בטעות.
באמת שכולם הגיעו בלייקרס למשחק חוץ מקובי. קובי הרבה פעמים נותן, אבל לפעמים גם לוקח. כל עוד זה קורה נגד אוקלאומה הלייקרס יכולים לחיות עם זה, אבל בסיבוב הבא כבר אסור שזה יקרה מבחינתם. וכמו שטענתי לפני הסדרה ווסטברוק הוא האיש של ת'אנדרס. קלע מכל הטווחים וגם חדר בלי פחד פנימה. דוראנט למרות אחוזים מזעזעים דווקא היה לא רע ברבע האחרון. וההגנה של ת'אנדרס שאופן כללי עדבה מצוין. היה איזה שלב ברבע השלישי שלייקרס הובילו ב 8 ואז סל של איבקה, עוד שלשה של ספולושה ועוד אחת תוך כדי ריצה של דוראנט קבועו שוויון ומאותו רגע היה ברור לאן המשחק הולך. הקהל הביתי מביא המון אנגריות, ואני לא אופתע אם אחרי המשחק הבא המצב יהיה 2-2.
לגבי ווסטברוק, ג'קסון חייב כבר להבין שפישר פשוט לא יכול להתמודד איתו. שינסה לארגן איזה משהו, שישים את קובי על עליו, או אפילו בראון עם הרגליים הזריזות. פישר פשוט לא יכול נגדו. הוא קובר אותו פעם אחר פעם אחר פעם וזה עולה ללייקרס בלא מעט נקודות.
ווסטברוק נתן משחק באמת מצוין ולליקרס אין עליו מצ' אפ אולי חוץ מבראון. מקווה שהלייקרס ילמדו לקחים מההפסד היום וינצחו בחוץ באחד האולמות הכי קשים בליגה.
oklahoma! המשחק הטוב ביותר בפלייאוף שגרם לי להוציא שאגות שמחה שלא חשבתי שפאקינג אוקלוהומה יכולה לעשות. אני חושב שמלבד אוהדי הלייקרס אין מישהו שלא יכול להיות בצד של הת'אנדר. חבורה צעירה ומגובשת עם אחד הרכזים הטובים בליגה, סופרסטאר כמו דוראנט וקהל גדול. ולראות את הפרצופים של ג'קסון (12/13, פיל) וקובי בסיום המשחק. צריך יותר מזה? אני רוצה לחזור שוב לארטסט, דוראנט כמה שזה מצחיק היה במשחק חלש מאוד עד הרבע הרביעי וארטסט עשה עליו עבודת הגנה נהדרת. וגם התקפית ארטסט היה נהדר וקלע באחוזים נהדרים, אפילו מחוץ לקשת. אבל כשעומד מולו שחקן כמו דוראנט (שמגיע לו גם קרדיט גדול בהגנה על בראיינט), בסוף זה מתפוצץ, וזה התפוצץ. אגב, כשהשופטים שרקו את השריקה ההזויה על כדור חוץ ללייקרס לאחר שגם מבלי ריפליי נראה בבירור שאודום הוציא את הכדור, הרגשתי שזהו, הנה השופטים מתגייסים לטובת LA וזה 3-0. שמחתי לגלות שטעיתי אבל זאת היתה יכולה להיות שריקה של סדרה שלמה.. אז תודה לך ווסטברוק :aaa8:
הסדרה הזו בהחלט פתוחה, וזה לא אומר שהיא לא תגמר 4-1 לקליבלנד. שיקאגו באופן עקבי, מתחילת הרבע השני של המשחק הראשון פשוט מוציאה את כל שחקני קליבלנד פרט ללברון ג'יימס מהמשחק, וג'יימס נשאר לשחק לבד. ג'יימס כל כך מוכשר שהוא מצליח להביא את קליבלנד למשחקים צמודים, וסחב אותם בריצה מטורפת לקראת הסוף שצמצמה את הפער, אבל כל מי שראה את המשחק יודע שפער 2 הנקודות ממש לא מייצג את מה שהתנהל במגרש. ג'יימס מספיק מוכשר בכדי לנצח כמעט לבדו בסדרה את שיקגו, אבל שלא יהיה פה ספק, לכל משחק כזה יש מחיר, וזה ההתשה של לברון לקראת הסדרות הבאמת קשות שמצפות להם. אני לא צריך להזכיר לאנשים פה שרק לפני שנה חבריו של לברון זנחו אותו מול אורלנדו, וכולנו זוכרים איך זה נגמר. וכמו שלא כל פעם היינריך יקלע כל, לא כל פעם תבוא ריצה מטורפת של קליבלנד כפי שעשתה בסוף.
מחוץ לקשת הוא היה 1-5... לא יודע, סידרה פתוחה מבחינתי זו סידרה שהכול יכול לקרות בה וכל קבוצה יכולה לעלות לשלב הבא. בערך כמו דנבר-יוטה או דאלאס-סן אנטוניו. פה, לדעתי, זה לא המקרה. ברבע האחרון של משחקים מספר 2 ו-3 קליבלנד פשוט לא ספרו את שיקאגו, ובשני המקרים זה לא היה רק ג'יימס. להוסיף לזה את הרעידות ששחקני שיקאגו עוברים במאני טיים ופשוט קשה לי לראות פה קבוצה אחרת עולה. נהיה חכמים הרבה יותר אחרי משחק 4. עם לברון בכושר כזה הכל יכול להיות. הוא עוד יקלע 40 נקודות לבד ברבע....
כמו שאמרתי לכם, אני חושב שפיניקס באו מאוד שאננים למשחק הראשון בסדרה אחרי שכולם כבר הכתירו אותם בסוויפ או ב-5 משחקים קלים וההפסד המפתיע גם העיר אותם וגם הרגיז אותם ובשני המשחקים האחרונים לא היה סיכוי לפורטלנד מהשניה הראשונה ובאמת שזה לא משנה אם ברנדון רוי וכולם היו משחקים, פיניקס שיחקו כל כך חזק וטוב שגם אם הם היו משחקים, פיניקס היתה מנצחת, במשחק אתמול אם פיניקס היתה רוצה היא היתה מ=נצחת ב-50 הפרש גם. אני מאמין שעכשיו פיניקס תגמור את הסדרה באמת ב-5 משחקים, כי פיניקס קבוצה הרבה יותר טובה מפורטלנד עם הפציעות או בלעדיהם, לא סתם פיניקס משחקת טוב השנה, אונם לא כמו קליבלנד ולייקרס אבל היא נמצאת ב-7 המובילה של הליגה בוודאות.
וואו, אז עם כמות הפעמים שהוא דרך על הקו הלייקרס עוד באמת יכלו לנצח.. בכל מקרה, בשביל שחקן כמו ארטסט שלא ניחן בג'אמפ שוט קלאסי של סמול פורווד, הוא קלע באחוזים טובים מהשדה.
ב-3 דקות האחרונות שקובי הבין את כל הטעויות שלו במהלך הרבע, התחלנו לשחק אבל עדיין, זה לא הספיק. פתאום שיחקנו טוב, פתאום קובי מסר ולא זרק כמו משוגע, מעט מדי ומאוחר מדי. איבדנו את המשחק בתחילת הרבע האחרון שהת'אנדר השתוללו עלינו. וזה לא חדש הקטע עם פישר, משחק אחרי משחק וסדרה אחר סדרה, מווסטרבוק ועד דרון וויליאמס...אנחנו סובלים בקטע הזה. היתרון המשמעותי שלנו בצבע לא בא לידי ביטוי מספיק וחבל.