2010 NBA - לברון ג'יימס: "אשחק במיאמי היט"

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י אבו, ‏9/7/09.

1. JR-Riquelme Member

טוב, חאלאס לחפור על זה עוד פעם...

בינתיים במזרח:

הכל מוכן כמעט, בוסטון ואטלנטה רק בראש בראש על המקום השלישי, מיאמי ומילווקי ילחמו על המקום החמישי, שיקאגו והרפטורס על המקום האחרון לפלייאוף ועל מי תעוף לקליבלנד. אה, ואורלנדו ולייקרס עם אותו מאזן ובמקרה שאורלנדו תגיע לגמר זה עוד יהיה משמעותי.
    במערב דבר מדהים - מקום 2, 3, 4 עם אותו מאזן(סאנס, מאבס, נאגטס), יוטה באמצע עם הפסד אחד יותר, ומקום 6,7,8 עם אותו מאזן גם כן וזו תהיה מלחמה אמיתית כי אף קבוצה לא רוצה לפגוש את הלייקרס כבר על הסיבוב הראשון.

סדרות המערב שהייתי רוצה לראות:

לייקרס - ספרס - כדי שסן אנטוניו יעופו בסיבוב הראשון
    פיניקס - אוקלהומה - סתם כי הייתי רוצה לראות אחת מהקבוצות האלה בסיבוב השני
    פורטלנד - דאלאס - סדרה צמודה מאוד, הייתי שם את הכסף על פורטלנד
    דנבר - יוטה - כדי שיוטה תעוף על הסיבוב הראשון

במזרח הסדרה היחידה שמסקרנת אותי זה אורלנדו - שארלוט ואני עדיין בטוח מאוד שמצפה לאורלנדו מסע קשה מאוד נגדם.

בינתיים בניו אורלינס שמועות על מכירה של הקבוצה מג'ורג' שין, מאוד מאוד מקווה שזה יתבצע ויבוא בעלים עשיר שיזרים כסף ובמקום להיפטר מחוזים ינסו סוף סוף לחזק את הקבוצה.

2. piston Member

הלייקרס לא פחות ואפילו יותר חזקים, הם פשוט פחות מראים את זה מאחר ואין להם צורך להראות את זה.

המעמד של הכאלייקרס כמובילים במערב, כבר תקופה ארוכה יציב ורגוע. כאמור, גם ללא יתרון הביתיות הלייקרס יודעים שהם מנצחים בקלות את כל היריבות שלהם כולל קליבלנד.

יוסטון בעונת 95 לאחר שלקחו אליפות, וידעו שהם הטובים ביותר בליגה, לא השקיעו באותה עונה מאמצים בעונה הרגילה. הם סיימו במקום השישי במערב, וזה לא הפריע להם לקחת אליפות כשהם מנצחים את כל היריבות שלהם ללא יתרון ביתיות.

דוגמה נוספת: שיקאגו של 93 סיימה במקום השלישי במזרח, כשלאף אחד לא היה ספק שהם הקבוצה הטובה בליגה. הם זילזלו בעונה הרדילה, התחילו לשחק ברצינות רק בפלייאוף, וסיימו כצפוי באליפות שלישית ברציפות.

3. JR-Riquelme Member

אלה דוגמאות של פעם ב... במיוחד הדוגמא של יוסטון שאני בטוח שלא תחזור עוד פעם. לרוב הקבוצות שלוקחות אליפות אלה קבוצות במקומות 1,2,3 בליגה.

להגיד שהלייקרס בעצמם יודעים כבר שהם אלופים... דבר קשה, אני מאמין שקובי והחבורה שלו יודעים שהם הקבוצה הכי חזקה ויכול להיות שפייבוריטים גם בלי יתרון ביתיות, אבל ככה, פשוט לא. ב-NBA גם בסיבוב הראשון שאננות יכולה להוביל להדחה.

4. piston Member

יש שני דברים שיכולים למנוע מהלייקרס אליפות.

1) פציעות משמעותיות של קובי או גאסול.

2) התפןצצות של רון ארטסט שתוציא את כל הקבוצה מאיזון.

בסך הכל אם מדברים על כדורסל נטו, אין לאף קבוצה צ'אנס קלוש מולם.

5. piston Member

אני רוצה לתת קרדיט לפול ווסטפול.

עושה רושם שהוא הצליח להעביר את המסר לכספי, שלאחרונה בחירת הזריקות שלו השתפרה פלאים, האחוזים השתפרו בהתאם והוא מקבל גם יותר דקות.

הלילה כספי קלע 15 נקודות, הוריד 6 ריבאונדים וחטף פעמיים.

כמובן שסקרמנטו עדיין הפסידה לדאלאס, אבל זה לא באמת כוחות כשלדאלאס יש על מה לשחק (מקום שני במערב), כך שכספי לא צריך להמדד בזה כמובן.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

המקום השני של דאלאס סגור כמעט סופי, ניצחון מחר יבטיח להם אותו.

המאבק על מקומות 3-4-5 עדיין פתוח כשיוטה ודנבר במאזן זהה של 28-52 ופיניקס מאחוריהם עם 28-51. המאבק יוכרע במפגשים ביניהם כשביום שלישי, ביום לפני אחרון פיניקס תארח את דנבר וביום המשחקים האחרון תצא למשחק חוץ ביוטה, כשאם תנצח את שני המשחקים תבטיח לעצמה בוודאות את מקומות 3-4 ובמידה ותוסיף לנצח גם את יוסטון הלילה, תסיים במקום השלישי. 3 משחקים קריטיים לפיניקס שיקבעו את מיקומה בפלייאוף, אני מקווה שנעשה את זה וניקח את המקום השלישי כי הוא חשוב מאוד.

7. דנידין Member

8. piston Member

אין ממש דילמה כפי שאני רואה את זה.

הוא מוביל בלא מעט נקודות ( 0.3 זה לא מעט כשזה מתפרס על 80 משחקים) על ג'יימס שלא הולך לשחק יותר.

מעבר לזה, הממוצע שלו גם כך הוא מאוד גבוה בדרך המשחק הרגילה שלו, זה לא שפתאום הוא ירד ל 10 נקודות למשחק. גם ממוצע של 20 נקודות למשחק בשלושת המשחקים הנותרים, אמור להספיק לו למלך הסלים.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

פיניקס מנצחת את יוסטון ומשתווה לדנבר ויוטה עם מאזן 28-52.

לפיניקס נשארו 2 משחקים נגד...דנבר ויוטה. מספיק שתנצח אחד מהם ואז תבטיח לעצמה את יתרון הביתיות בפלייאוף, אם תנצח את שניהם תסיים שלישית במערב.

10. דנידין Member

ב NBA למדו דברים מהכדורגל האירופי. לא זכור לי ששחקנים יושבים כך על הספסל בלי זיופי פציעה ובלי תירוצים, אלא באופן מוצהר למנוחה לקראת הפלייאוף. גם כאשר קבוצות הבטיחו מאזנים ולא היה על מה לשחק, הם היו משחקים. זה עניין די חדש בליגה.

11. piston Member

זה חדש שזה גלוי, המון שחקנים מזייפים פציעה בשביל לנוח , דוגמת קובי לפני מספר ימים.

12. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

זה לא חדש שזה גלוי במובן העכשווי של המילה, היינו, כולם יודעים שהם נחים לפלייאוף, אבל אני מסכים שפעם זה לא היה נהוג. הם היו מזייפים פציעות, חלק גם לא ונשארים לשחק עד סוף העונה. באמת השתנו דברים.

13. The_Arsenal Member

דווין וייד זה השחקן שאני הכי אוהב ב-NBA ביי פאר. לא לברון ולא קובי. איזה שחקן מדהים.. אין דברים כאלה. גם ווינר, גם וירטואוז. הכל. אולי אני לא אובייקטיבי אבל בשבילי הוא השחקן הכי טוב ב-NBA, ומה שהוא עושה השנה עם נק' ואסיסטים עם צוות מסייע באמת פח, זה פשוט מדהים. אני לא זוכר יום של משחק של מיאמי בלי מהלך של וויד בטופ 5. איך אפשר לא לאהוב אותו?

14. דנידין Member

ותן לו עוד קצת שחקנים, לא הרבה, לא סגל מדהים והוא גם הוכיח שהוא יביא לך אליפות.

15. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא לקח כבר אליפות אחת לא? כשניצחו את דאלאס בגמר 3:4?

היום ומחר משחקים מכריעים:

במערב מקומות 2-5 עוד לא סגורים, במזרח מאבק על מקום 8.