סך הכל ההבדלים ביניהם לא גדולים. בעיני טימי שחקן טיפה יותר שלם ובאנקר מטורף במאני טיים שסיפק את הסחורה על בסיס עקבי לאורך עשור. היתרון היחידי הבולט שיש לKG עליו הוא הקליעה ממרחק (שהוא כמעט ולא משתמש בה יותר בשנתיים האחרונות) אבל ההישגים של דאנקן תמיד יתנו לו את האדג'. בסופו של יום, דאנקן יזכר כאחד הפאוור פורוורדים הגדולים בהיסטוריה. גארנט כעוד שחקן מצויין (אני כלל לא בטוח שהוא יהיה בHOF).
בטח שהוא יהיה. המספרים שהוא הציג, ה-MVP בעונה הסדירה, הטבעת... קודם כל, יותר שלם? זה דווקא נוטה בבירור לטובת KG. שחקן שהממוצעים שלו עלו על דאנקן כמעט בהכל, מסירות(היה מוסר איזה 5\6 אס' למשחק), ריבאונדים, נקודות... וכמובן הרבה הרבה יותר אתלטי, עושה הכל על המגרש ושחקן הרבה יותר אנרגטי... אז שלם דאנקן ממש לא. באנקר מטורף במאני טיים - זה כן. וזה בדיוק מזכיר לי את ההשוואה עכשיו בין לברון לקובי. קובי לקח הרבה אליפויות, במאני טיים אין שני לו, בקיצור שחקן יותר מוכח, אבל לברון נותן עונות מטורפות ומוביל קבוצות פחות טובות למקומות גבוהים מאוד וכל זה במספרים לא היגיוניים. אני גם חושב שגארנט של מינסוטה(שון, לא דיברתי על התקופה של בסלטיקס ששם הוא בבירור ירד דרסטית מבחינה התקפית) יותר טוב מדאנקן, כמו שאני חושב שלברון יותר טוב מקובי בעונות האחרונות. אני רק רוצה לדעת אם אתם גם חושבים שגארנט יותר טוב מדאנקן ואז אני ידע אם אתם החלטיים בדיעות שלכם ובאמת אובייקטיבים או שאתם סתם מבלבלים במוח בגלל שאתם לא אוהבים את האופי של קובי. לגארנט אגב הייתה קבוצה הרבה פחות טובה ממה שיש ללברון היום ועדיין כן השיג את ה-MVP דנידין וכל שנה הוביל את הזאבים לפלייאוף. ועכשיו אתה מנסה גם להיכנס למוח שלי? מתי אמרתי דבר כזה?!
אתה עושה השוואה לא נכונה, כי לגארנט לא היה את הדומננטיות שיש ללברון על הליגה, הוא 2 רמות מעל כולם. גארנט ודאנקן מאוד קרובים במספרים. קובי לקח אליפות אחת כשחקן מוביל, שאר האליפויות היו כילד צעיר בקבוצה הגדולה ההיא של שאק. ולסיכום: אם עושים השוואה בין ה 7 העונות הראשונות של ג'ורדן ל 7 העונות הראשונות של בירד ומג'יק, הרי שגם ג'ורדן בלי אליפויות, זה חסר. את הסיכומים לגבי האספקט הזה של לברון, נעשה בסוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
לגאנרט הייתה דומיננטיות ענקית. איך תסביר שהוא לקח MVP עם קבוצה עלובה כמו מינסוטה בלי דומיננטיות? לא כמו לברון אבל גארנט היה שחקן פשוט מדהים, החבילה המושלמת. ההשוואה הזאת מושלמת לטעמי. גם דאנקן לא זכה בכל האליפויות כשחקן המרכזי.
שלא תבין לא נכון ושלא יראה כאילו אני מוריד מערכו של גארנט, אני מת עליו וחושב שהוא אחד הגבוהים היותר נדירים שהיו בליגה בשל יכולתו להתנהג כמעט כמו גארד, אבל מה שלברון עושה היום בליגה זאת דומננטיות אחרת. למייקל ג'ורדן לא היו מספרים כמו של לברון באף רגע בקריירה ואל תחשוב שהוא לא ניסה שיהיו לו. הוא מוסר אסיסטים כמו אחד הרכזים המובילים, לוקח ריבאונדים והרבה, זה מביא את הקבוצה שלו ללהיות טובה יותר רק בגלל שהוא מפלצת. יש לו תפוקה של 3 שחקנים וזה מפחיד. רק בגלל זה אני לא יכול לקבל את ההשוואה, תבין אותי, כי גם אתה מכיר את לברון וזה פשוט מטורף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
ולדאנקן אין את הדומיננטיות של קובי. כל דבר יחסי, שמעת על זה? מודה ומתוודה שלא ראיתי את ג'ורדן בעונות השיא שלו בליגה, אבל מבט חטוף על הסטטיסטיקה דווקא אומר אחרת: הייתה לו עונה של 33 נק', 8 אס' ו8 ריב'. אבל כן, לברון באס' וריב' עוקף את ג'ורדן למרות שריב' לא הייתי מחשיב בכלל כי לברון הרבה יותר גבוה.
אנחנו לא מודדים גובה, מאסת שריר, כמות שומן, ניתור וגודל זין, אלא כל אחד ומה שהוא נולד איתו ועבד עליו קשה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx לג'ורדן הייתה עונה אחת ואולי אפילו עוד אחת כזאת, אבל ללברון זה עונה במשרד, עונה אחרי עונה והיד עוד נטוייה. ושלא תבין אותי שוב לא נכון, לא משווה בין לברון לג'ורדן, פשוט מנסה להמחיש כאן עד כמה לברון ענק שמספרית הוא אפילו יכול להגיד ל"אלוהים" כמה דברים בגובה העיניים. דומננטיות שלא הייתה בליגה מאז שג'ורדן היה צעיר!
לא אמרתי שלברון לא עושה פייד-אוויס, אלא הגבתי ללאציו שטען שהוא לא עושה אותם. העובדה היא שהוא לא עושה אותם בתדירות שג'ורדן בחצי השני של הקריירה שלו או קובי כיום עושים, כי ממש אין לו צורך לעשות אותם, הוא נוטה יותר לפרוץ קדימה מאשר לנתר אחורה. ואגב, גם קרוס-אובר הוא יכול לעשות למי שיש לו ספק, פשוט אין לו צורך. לגבי ההשואה של לברון למצבו של גארנט מול דאנקן. קודם כל, שיהיה ברור שגארנט שחקן ענק שבהחלט הולך להכנס ל HOF. גארנט עם כל הכישרון הנדיר שלו הצליח להביא קבוצה עלובה לפלייאוף (בדומה לפאו גאסול) שנה אחר שנה, אך גם הודח בסיבוב הראשון שנה אחר שנה כי בקושי גירד את הפלייאוף. את ה MVP שלו קיבל גארנט בעונת 20003/04 בה בנו קבוצה טובה בשבילו הכוללת את ספריוול, שלפני כן הוביל יחד עם אלן יוסטון את ניו-יורק לגמר. במידה ותבדוק, תראה שזו העונה היחידה המשמעותית בפלייאוף של מינסוטה עם גארנט, ועל זה הוא קיבל MVP, השיפור הסטטיסטי מעונה קודם לא היה משמעותי כלל. אני אישית לא חושב שהפער של דאנקן מגארנט הוא מאד גדול מבחינת יכולת, אני עדיין הייתי בוחר את דאנקן לקבוצה שלי על פני גארנט, בעיקר עקב יכולת ההנהגה השקטה שלו, והיכולת לתת לשחקנים לפרוח לידו, שגארנט פיתח רק בסוף הקרירה שלו כשהיה רעב לאליפות. אצל דאנקן הוא תמיד הכוכב הראשי, אבל אף פעם לא מרגיש כזה. הוא שקט מאד ולא מאמוציונאלי, אבל שלא תטעה שזו הקבוצה של פארקר או ג'ינובילי. זו ללא ספק הקבוצה של דאנקן.
אמממ, בזמן שלברון משחק בהרכב עם 2 גארדים, מייקל ג'ורדן שיחק בחמישייה עם 2 פורוורדים שאחד מהם ריבאונד משובח כמו פיפן וסנטר שלא מפסיק להוריד ריבאונדים. אז איך אפשר להשוות?
עוד דבר בקשר לגארנט ודאנקן, אז דאנקן לקח את הפיינלס MVP כמה פעמיים, אפילו בעונה השניה שלו בקריירה בקבוצה של רובינסון. קובי? לקח אחד וזה לא מפיל אף אחד מהכסא.
גם כשלברון שיחק לצד בן וואלאס, אחד הריבאונדרים המןכחים ביותר בליגה, המספרים שלו לא ירדו. בו מקאלב בגובה מטר שמונים ואסימון הוריד כמעט 8 ריבאונדים למשחק בסדרה מול מכבי. ריבאונד זה לא רק עניין של גובה או מי משחק איתך, זה עניין של מי רוצה את הכדור יותר. מי שאמר את המשפט הזה זה צ'ארלס בארקלי. עוד ריבאונדר מהגדולים ביותר, ושחקן מאד נמוך לעמדה שלו.
אגב היום ב-01:00 הפיינל פור של המכללות, יש פה מישהו חוץ ממני שמתכוון לראות? ממש בא לי שבאטלר עם שלווין מאק וגורדון הייוורד (היחיד מהמכללה שמדברים עליו לדראפט וגם הוא סוף סיבוב ראשון) האנונימים תהיה בגמר, אני מעריך שבמשחק השני קייל סינגלר, שאייר וזובק, הטריו הזה יוביל את דיוק לגמר, שהלוואי שיהיה כולו סיפור סינדרלה.
באטלר ודיוק מה שרציתי בגמר : ) עכשיו בלילה בין שני לשלישי שוב צריך להישאר ערים בשביל הגמר, קדימה באטלר. איך ידעתי שאיך שאני יזכיר את פיניקס והנצחונות יגיעו הפסדים, אוף איזה נאחס. 5 משחקים אחרונים, כשמקומות 2-5 בשיוויון...חייבים לקחת לפחות 3.