2009 Pretemporada

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏12/7/09.

1. REAL MADRID Member

http://estaticos02.marca.com/imagenes/2009/08/22/futbol/equipos/real_madrid/1250950199_1.Xxx

משחק גביע הברנבאו המסורתי בו תתמודד ריאל מדריד השנה נגד רוזנבורג מתקיים אמנם רק בעוד יומיים, אך אין זה מונע ממנואל פלגריני לפרסם את הסגל למשחק. המאמן הצ'ילאני לוקח עמו 21 שחקנים כאשר התקשורת מתמקדת גם בשחקנים שזומנו וגם באלו שלא. משחק גביע הברנבאו מהווה את ההכנה האחרונה לקראת פתיחת העונה. סרחיו ראמוס, מיגל טורס וכריסטוף מצלדר הפצועים נותרו מחוץ לסגל כמו גם השוער השלישי אדן. ווסלי סניידר ורפאל ואן דר וארט אשר קיבלו הודעה שלא ישחקו יותר בריאל מדריד - נותרים גם הם מחוץ לסגל. מי נכנסים אל תוך רשימת 21 השחקנים בסגל של פלגריני? כל היתר, וזה גם כולל את מהאמדו דיארה ורוד ואן ניסטלרוי אשר סיימו את תקופת ההחלמה הארוכה לאחר פציעות קשות וכשירים סוף-סוף לשחק.

הסגל המלא:

קסיאס ודודק;
    פפה, מרסלו, אלביול, גאראי, ארבלואה ודרנתה;
    לאס, רובן, גוטי, גאגו, גראנרו, דיארה, צ'אבי אלונסו וקאקה;
    ראול, רונאלדו, בנזמה, היגוואין ורוד ואן ניסטלרוי;

2. Raulito Madridista

http://estaticos03.marca.com/imagenes/2009/08/25/futbol/equipos/real_madrid/1251151273_extras_portada_4.Xxx

ראיתי רק את השערים מהמשחק אתמול, אני מניח שרובכם יודעים למה(רמז: טדי). הייתי שמח אם מישהו יעלה תקציר מורחב יותר.
    בכל-אופן, אני שמח ששוב לא ספגנו וגם על כך שלאס ואלונסו תירגלו את שיתוף הפעולה ביניהם. אני בכל-זאת חושב שבמשחקים נגד הגדולות, פלגריני ישתף גם קשר אחורי נוסף, השאלה אם יהיה מדובר במישהו הגנתי כמו מהמאדו(טוב לראות אותו חוזר! למרות שאני חייב להגיד שהייתי בטוח שהוא יתרום הרבה יותר לקבוצה בשנתיים שעברו עליו בלי פציעות), או בשחקן התקפי יותר כדוגמת גוטי או סניידר.
    אני רואה את התמונות מהפרידה ממיצ'ל וצריך להצדיע לקבוצה על כך, הוא עוזב ברוח טובה. רגע מרגש נוסף היה הכניסה של ואן ניסטלרוי, באמת שהתגעגעתי אליו.
    מצפייה בשערים - כמה נקודות:
    * אם אני לא טועה זה השער הראשון של לאס אצלינו, שער בכורה נהדרת ללא ספק. תמיד חשבתי שהוא יודע לבעוט והוא פשוט מעדיף למסור. כל הכבוד לו, שימשיך ככה.
    * אין לי בעייה עם בנזמה. אתם אומרים שהוא מנסה להיות אלגנטי מידי - גם רונאלדו כזה בינתיים. חלוץ צריך להבקיע והוא עומד במשימה. יכול להיות שבכלל אין מה לצפות מבנזמה שיהיה מעורב יותר במשחק או שיתן מסירה טובה. בנוגע לפעולות הפשוטות שלא הצליחו לו עד עכשיו - זה יבוא, אני בטוח. השער הראשון נהדר והגול השני ממש הזכיר לי את רונאלדו, בידיוק אותה תנועה כמו של הברזילאי.
    * השער האחרון שלנו הובקע בדקה ה-55 - הייתה לנו למעלה מחצי שעה כדי להבקיע שערים נוספים. בכל-אופן. הפעם רובן והיגואין לא שיפרו את המשחק של הקבוצה כנראה.

3. REAL MADRID Member

החזרה של רוד ומהאמדו דיארה הייתה מרגשת. היא יכלה להסתיים בצורה המושלמת אם רובן היה מחליט למסור את הכדור כשהגיע יחד עם רוד והיגוואין אל מול השער, אך באמת שאי אפשר לבוא בתלונות על המשחק אתמול. אין זה משנה אם רוזנבורג שווה ברמתה להכח עמידר רמת גן או שריאל מדריד גרמה לה להיראות כך, ריאל מדריד שיחקה אמש טוב מאוד. חבל שאני לא יכול לכתוב שריאל מדריד שיחקה טוב מאוד 90 דקות, המשחק נגמר למעשה בדקה בדקה ה-65 עם כניסתו של גוטי. לא מדובר במשהו אישי נגד גוטי (אני דווקא מרוצה בכלליות מקדם העונה שלו) אבל הכניסה שלו במקום רונאלדו לקחה את חוסר המערך ואי הסדר במשחק של ריאל מדריד (זה לא דבר רע בהכרח) והפכה אותם לאנרכיה וכאוס (דבר רע בהכרח). נסכם שהדבר היחיד שווה התייחסות לאחר הדקה ה-65 זה כניסתם של רוד ודיארה.

מבחינתי לאס היה השחקן הטוב ביותר על המגרש. מאז שהגיע בינואר בעונה שעברה חפרתי לסובבים אותי כשאמרתי, "הוא יכול לשחק שחקן גדול, הוא פשוט צריך לידו שחקן כמו...צ'אבי אלונסו". אתמול ראינו את השניים מתורגלים לראשונה ביחד במרכז השדה ולמרות שאלונסו הוחלף בהפסקה, אי אפשר שלא לצאת מרוצים מהמשחק של השניים. אין מדובר כאן בציוות רגיל של קשר אחורי וקשר 50-50, מדובר כאן במשהו שעוד לא יצא לי לראות בכדורגל (קחו את המשפט הזה בפרופורציות הנכונות). כל אחד מהשניים מסוגל לצאת קדימה ולתרום בצורה ניכרת למשחק התקפה בעוד שהשני מכפה עליו. קצת חבל לטעמי שבנזמה יורד יותר מידי אחורה ורונאלדו נכנס לאמצע כ"כ הרבה פעמים כיוון שזה יוצר עומס על מרכז השדה ושחקנים דורחים אחד לשני על הרגליים. אפשר רק לדמיין כמה טוב יכול הציוות הזה להיראות כאשר השניים יהיו מתואמים יותר.

בנזמה כבש שני שערים ושניהם יפים למדי, אך אני מסרב להתלהב ממנו עד כה. הוא שחקן כשרוני מאוד ובסה"כ הוא מבצע את העבודה שלו - הוא כובש. אך התלונות שלי הן שלטעמי הוא סיבה מרכזית (בטח עוד תתקפו אותי על מה שאני עומד לכתוב) לתסכול של רונאלדו. בנזמה תוקע לנו את הנעת כדור פעם אחר פעם, צירופי מסירות נאים בין יתר השחקנים (בראשותם רונאלדו, קאקה, אלונסו, ראול ואתמול גם מרסלו וארבלואה) נקטעים כשהכדור מגיע לרגליו של הצרפתי בעל הלוק האדיש. אין זה משהו שצריך לדאוג לגביו, אבל זה משהו שצריך לתת עליו את הדעת.

את יתר השחקנים קשה הרבה יותר לנתח. רונאלדו וקאקה היו בינוניים ולמרות זאת ריאל מדריד מגיעה מוכנה (בצורה כזאת או אחרת) לליגה. על ראול אין יותר מידי מה לכתוב, משחק טוב שלו בסה"כ. ארבלואה ומרסלו השתלבו יפה במשחק ההתקפה (למרות שארבלואה הוא עדיין נכה התקפי בצורה קשה) ואת קסיאס והבלמים אי אפשר לשפוט כיוון שפשוט לא הייתה להם עבודה. גראנרו היה הבולט לטובה מבין המחליפים כאשר נכנס לא רע אל המקום של אלונסו, הוא בישל לראול את השער האחרון והמיס את הלבבות שלנו פעם נוספת