אהה אוקיי.. אז בגלל שיובה נתנה משחק אחד גרוע מול ארסנל היא "אלופת איטליה עאלק" ? די לתפוס תחת מהמשחק הזה. תסתכל על הקבוצה שלך.. קודם תגיעו לליגת האלופות. ממש חוכמה לשחק מעפן בליגה ולהפסיד כמעט כל משחק חוץ ובליגת האלופות להיות גדולים. יובה שולטת באיטליה, במה ארסנל שולטת? בכלום. עונה אחת טובה בליגת האלופות לא תהפוך אתכם לאימפריה(ראה מקרה ליברפול). אז פעם הבאה תחשוב קצת לפני שאתה כותב עוד שטויות.
אני מציע שנעבור למשחק שיתקיים היום בז'רלאן. המשחק האטרקטיבי מבין ה4 ומשום מה דיברנו עליו הכי פחות. מילאן מגיעה למשחק בכושר רצחני של ההתקפה שלה, נראה שסוף סוף הקבוצה הזאת הצליחה למצוא בחזרה את היכולת שהביאה לה אליפות לפני שנתיים ובינתיים גם ההגנה לא מחוררת כמו בתחילת העונה. לעומתה ליון בכל שנה טובה יותר מלפני כן, למרות העזיבה של אסיין נראה שטיאגו התאקלם טוב מאוד בקבוצה ויחד פרד המעולה (שהיה אמור לעבור בהתחלה למילאן) הם ביצעו בקיץ חיזוק משמעותי. לדעתי המפתח בצמד המשחקים האלה היא היעילות שבה מילאן תצליח להתמודד עם הכדורים החופשיים של ג'וניניו. ליון קבוצה שכל מצב נייח שהיא מגיעה זה דפיקות לב ליריבה שלה, ואצל מילאן זה בדיוק הפוך, כל מצב נייח שהיריבה מקבלת זה דפיקות לב לכל האוהדים שלהם. לכן לפי המשוואה הזאת לליון היה יתרון גדול מאוד על מילאן בזכות המצבים הנייחים. אבל, ג'וניניו לא ישחק הערב ובלי ג'וניניו ליון מאבדת את היתרון הגדול שלה, מובן שיש לה התקפה קטלנית עם פרד, קארו, וילטורד ומאלודה, אבל עם התקפות ברמה הזאת היא מסוגלת וגם התמודדה כבר מספיק בשנים האחרונות.
מילאן מגיעה למשחק הזה בכושר שיא, ליון לא! בדומה למה שקרה אתמול בהייבורי לא יפתיע אותי עם מילאן שוב תחלץ תיקו עם שערים או אפילו תנצח. וטיאגו פשוט ענק מאז שעבר לליון.
מוזר לי שאוהדי אינטר כאן קובעים נחרצות שהקישור שלהם טוב מזה של ויאריאל. ובכן, לאיטלקים יש את ורון, כוכב ענק בעבר וכיום שחקן בינוני ותו לא, בעוד לספרדים יש את הכוכב הגדול ביותר של נבחרת ארגנטינה, ה"מרדונה" שלה במונדיאל, ואין ספק שבאספקט הזה - לויאריאל יש יתרון ברור. בקישור האחורי של אינטר יפתח היום אסטבן קמביסו, כאשר טיפה מקדימה ישחקו כמדומני סטנבקוביץ' ופיזרו( כרסטיאנו זאנטי). אצל הספרדים, מופקדים על הקישור האחורי שני שחקנים - טקינרדי וחוסיקו, כאשר מעט מדימה ישחק שחקנה הברזילאי הטרי של נבחרת ספרד, מרקוס סנה. על הנייר נראה כי לקבוצה האטלקית יש יתרון איכותי על הספרדים, אך היתרון(אם אכן קיים בכלל) מזערי למדי. לטקינרדי יש איכויות( בכול זאת מדובר בשחקן ששיחק בנבחרת האטלקית) ויותר משמעותי- את הניסיון. חוסיקו שחקן די אפור, אף על פי שמדובר בשחקן עם עבר בנבחרת הצעירה של ספרד, אבל יש לו לא מעט כדורגל. לא בכדי מרקוס סנה הגיע עד לסגל של נבחרת ספרד. מדובר בשחקן פנטסטי שעשה התקדמות עצומה בשנתיים האחרונות, ועצם העובדה שהוא הצליח להשתחל לסגל המורחב בנבחרת שמחזיקה בקדר שלה קשרים כמו אלונסו, צ'אבי, ססק, אלבלדה, בארחה ועוד, מדברת בעד עצמה. כשעושים השוואה בין ההגנות של שתי הקבוצות מוצאים שלאטלקים יש יתרון ברור. העובדות מדברות בעד עצמן : אינטר השנה היא אחת מקבוצות ההגנה האיכויות ביותר בליגה האטלקית. לעומת זאת, לספרדים יש את היורש של ברטז - שוער שתופס מידי פעם ימי גדולים, אך מאידך נוטה לעשות לא מעט פאשלות. למרות זאת, חשוב לזכור שברוב המשחקים הגורליים השנה של ויאריאל, הוא התעלה על עצמו. מרכז ההגנה של הספרדים בינוני ומעלה, מסיבה אחת פשוטה : גונזלו רודריגז. את רוב הקרדיט לכך שההגנה של ויאריאל לא קרסה השנה צריך לתת לו. השחקן הזה, שהיה כוכב ענק בנבחרת הצעירה של ארגנטינה עד לא מזמן, ואף זכה איתה בלא מעט תארים, הפך בשנתיים האחרונות, מאז שהגיע לויאריאל מסן לורנצו, לאחד הבלמים הטובים ביותר בליגה הספרדית. קבוצות כמו ברצלונה, מילאן, ארסנל ואינטר בכבודה ובעצמה הציעו תמורתו לויאריאל סכומי עתק, אבל בינתיים הוא נשאר בספרד. לצידו של העילוי ככול הנראה יפתח פנייה הותיק, הקפטן של נבחרת בוליביה. פנייה בסך-הכל בלם בינוני. לא יותר ולא פחות. יש לו משחק ראש איכותי, אבל התחלואים שלו הן שהוא איטי מידי, די גמלוני ובעיקר לא שקט. בסופו של דבר, האיש שייצטרך לעצור את הענק הברזילאי יהיה גונזלו רודריגז, ואני מאמין שהוא מסוגל לעשות את זה. כמו כן, אל תזלזלו בהתקפה של הצוללת הצהובה. הרבה אנשים שוכחים פרט קטן, אבל בעונה שעברה לא סמואל אטו, לא רונלדו, לא בפטיסטה ולא טורס זכו בתואר הפיצ'צי', אלא דיגו פורלאן, והחלוץ האורגואי הסופר מוכשר שלהם לאט-לאט חוזר בזמן האחרון לכושר הפנטסטי שכ"כ אפיין אותו אשתקד. לצידו של פורלאן משחק גיז'רמו פרנקו, חלוץ ארגנטינאי-מקסיקסני (התאזרח במקסיקו ומשחק בנבחרת הזו) מעולה, או חוסה מארי, שחקן מוכשר מאוד שמעט לשמור על יציבות לאורך זמן. לסיכום : אל תזלזלו, כי הם מסוגלים לגמור את הסיפור עוד היום בסן סירו. :aaa021:
כמה נחמד היה לראות אתמול את יובה ושחקניה מושפלים. ויירה עם החזרה הגדולה שלו להייבורי מאבד את גביע האלופות שאותו הוא רצה עם המעבר ליובה. הסיפור די גמור מבחינתי, כי שער אחד של ארסנל בדלה אלפי מול יובה שתהיה ללא זבינה, ויירה וקאמורנסי ויובה צריכה לכבוש 4. אין כזה סרט. יובה בסך הכל פתחה את המשחק טוב מאוד ולא נתנה לארסנל לעבור את החצי ברבע שעה הראשונה. אחר כך היא ירדה ביכולתה בהדרגה. ארסנל שיחקה כדורגל מהיר ושלטה במחצית הראשונה, אך מלבד עקב אחד של פירס לפאברגס שבעט בעיטה חלשה החוצה, היא לא הצליחה להגיע, ואז לקראת סוף המחצית, ויירה איבד כדור ואחרי מהלך יפה של שלושה שחקני ארסנל, פאברגס עובר את המגן ונותן שער לקראת השריקה. במחצית השניה, אני אישית חשבתי שיובה תנסה לעשות משהו, כמו שהיא עשתה מול ליברפול באנפילד בעונה שעברה במטרה להבקיע שער, אבל כלום. מוטו לא עבר את אבואה פעם אחת, קאמורנסי רק עשה פאולים בלי הפסקה וויירה ואמרסון לא היו קיימים. בהתקפה, זלאטן רק איבד כדורים או הרים הרמות עלובות וטרזגה נגע פעם אחת בלבד בכדור עד שיצא. גם מחליפו זאלייטה לא בדיוק הצטיין ולא עשה שום פעולה. חסרונם של דל פיירו ונדבד הורגש מאוד. מהצד השני, ארסנל רק המשיכה עם המתפרצות שהתישו את יובה וניסתה להעביר את הכדורים בהתקפה במהירות ואחרי מהלך ארוך של מסירות בין שחקני ארסנל ליד רחבת ה-16 של בופון, תיירי הנרי דחק כשבופון לא בשער. ארסנל נתנה משחק מעולה עם המון תשוקה והתלהבות. אבואה, פאברגס, הנרי, חלב וטורה היו פשוט פנטסטיים. יובה נראיתה כל כך אומללה אתמול מול ארסנל. זבינה וקאמורנסי עשו רק עבירות של תסכול בסיום ובתוך דקה שניהם קיבלו צהוב שני ששלח אותם למקלחות. ועוד משהו, עם כל זה שהשופטים עוזרים המון ליובה, בשני המשחקים האחרונים הם חטפו 3 אדומים! באשר לבנפיקה-בארסה, מהפעמים שזיפזפתי לשם ולבחירות, ראיתי קצב טוב ודי בצטערתי שהתחלתי עם המשחק ארסנל-יובה ולא עם בנפיקה-בארסה. לא ראיתי את התקיר, אבל ממה שהבנתי בארסה היתה טובה יותר ולא כבשה. היא תצטרך להיהר כי בגומלין יכול לקרות לה מצב כמו עם ליברפול, שבנפיקה תבקיע שער חוץ מקרי ובארסה תצטרך לנצח מול בונקר פורטוגזי. כמה כואב להיזכר בזה. מילאן כבר סיכמה את העברתו ואז בסוף משום מקום נחת עלינו בובו ויירי. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
קודם כל שניהם ייעדרו מהמשחק מחר, ושנית כל טקינרדי מנגן ככינור שני לחוסיקו. אצל אינטר משחקים באמצע קמביאסו וורון, אין ספק שריקלמה טוב מורון, אבל לחוסיקו אין מה למכור מול קמביאסו. אינטר, במידה ולא תפתח עם וומה(עדיף את בורדיסו בשמאל) לא אמורה להיכנס לצרות בכלל. הקישור של אינטר בדרך כלל: פיגו-ורון-קמביאסו-סטאנקו\סזאר
מישא, גם אתה אנטי-ברצלונה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx איך אפשר להגיד שנהנת אתמול במנפיקה, קבוצה בונקריסטית מגעילה שלא עשתה כלום במשחק, חוץ מ10 הדקות האחרונות בה נכנס גאברי והקבוצה שלנו כבר היית עייפה, בנפיקה אתמול שיחקה כדורגל משעמם, יבש, הכדור היה ברגלים של ברצלונה במחצית הראשונה 70% מהזמן, בנפיקה לא עשתה כלום, ועוד במשחק בית, ציפתי מהם ליותר. אם אתה רוצה שקבוצה כזאת תיהיה בשלב הבא, ולא ברצלונה, אני פשוט אנטי. ולחשוב שבארסה שיחקה עם מוטה כבלם שהוא בכלל קשר, ואולגר שהוא בלם איום. מזמן לא היה להם עבודה כל כך קלה. במשחק הבא נביס אותם. ועדין, הקבוצה היחידה שניצחה אותה בבית העונה באירופה, היא ויאריאל. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx לגביך סרגי, אטו היה גרוע, אבל כמו שבוריס אמר, אתה פשוט שונא אותו ובגלל זה אתה מדבר ככה, אטו אחד החלוצים הטובים בעולם, ולהגיד שלא היה לו משחק טוב אחד באירופה בשנתיים האחרונות זה- http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx אז יובה בחוץ, והחבורה המוכשרת והספרדית( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx ) של ונגר תיהיה בשלב הבא, פחות עוכרת כדורגל, אני לא חושב שאין אחד שלא מרוצה מזה שיובה מודחת כבר ברבע גמר, וכולם להחזיק אצבעות לליון, הם עשויים מהחומר של הגדולים ביותר. בקשר לויאריאל אינטר, ויאריאל בהרכב חסר, אבל גם אינטר בלי פיגו שבכושר שיא, ויאריאל יכולה לגרד תיקו. למה הזכרת את חוסה מארי? מדובר בפלופ איום ונורא שלא עושה כלום במשחקים של ויאריאל, הוא כל כך איום ונורא שאני רואה אותו באלי לשבור את המסך, שחקן אפס שאני לא מבין איך מקומו אל בספסל, גיז'א פרנקו לעומת זאת, חלוץ פנטסטי, מנהיג על המגרש, נלחם, חלוץ בעל יכולת כיבוש טובה מאוד ויכולת טכנית לא פחות טובה, חלוץ נבחרת מקסיקו שכבר במשחקים הראשונים שלו בנבחרת כבש בצרורות, אחד השחקנים האהובים והאוהדים במקסיקו, אין שהוא עילוי, במשחק נגד אלאבס בליגה התוצאה היית 2-1 לאלאבס, פרנקו נכנס מארי יצא, המהפך הושלם. פרנקו בישל לריקלמה את ה2-2, ואת המהפך הוא השלים, גם נגד ולנסיה פרנקו נכנס והיה נפלא. שחקן גדול ללא ספק, גוואירה שחקן טוב שחבל לי שהוא על הספסל. http://img95.imageshack.us/img95/8009/0119dewrmexguillevillarreal7wo.Xxx סומכים עליך גיז'א!!
בנפיקה קבוצה טובה,אומנם לא טכנית כמו בארצלונה אבל מספיק. נחזיק לאצבעות לאנדראה נארדו שייצג אותנו,רוסונרי בסטד ז'רלאן!מילאן אוואנטי!וינצ'י פר נוי!!!! :aaarse:
אורי, עזוב תחרטא הזה, גם לי קוראים לירן שמחה רוזנר, מי שיקרא לי שמחה אני @#$@#$ .. תקרא בכל עיתון סטטיסטיקה על חלב ואף פעם לא תראה את הפבלוביץ, בקיצור זה סתם גימיק מפגר של וויץ. זה כמו הזמנו שהוא התעקש על קאמפ נואו, שבתאכלס זה היה כל הזמן נואו קאמפ. לשונית אולי נכון אבל בלי שום קשר למציאות.
איך לעזאזל שכחתי את קפטן נבחרת ארגנטינה, 'חואנפי' סורין ?! בוא נעשה קצת סדר בדברים : שתי הקבוצות משחקות במערכים שונים לגמרי. ויאריאל משחקת עם 3 קשרים באמצע - סורין בשמאל, טקינרדי\ חוסיקו במרכז ומרקוס סנה באמצע - כשריקלמה משחק מאחורי החלוצים. אינטר, לעומת זאת, משחקת ב4-4-2 הקלאסי, כפי שציינת, לכן מעט קשה לעשות השוואה בפן הזה - אם כי לא בלתי אפשרי. אישית אני חושב שאין הבדל משמעותי בין הקישור של שתי הקבוצות(אם כבר הבדל לטובת הספרדים). מי שחושב שסטנקוביץ \סזאר טובים מקפטן נבחרת ארגנטניה - טועה. על המאצ' אפ של ורון וריקלמה אני מניח שאפילו האוהדי הכי פאנטי של אינטר יוותר. "סנה או קמביסו ? " - זה כבר נתון לוויכוח. לאינטר יש את פיגו(שאגב, לא ישחק היום), והספרדים כאמור משחקים בדר"כ ללא קשר ימני(על הספסל יש את שני הקשרים הימניים של נבחרת ספרד הצעירה, כזורה ופונט).
אוקיי, אני חושב שמה שאומרים עכשיו על ארסנל, כבר אמרתי לאחר התצוגה בשמינית הגמר, ומה שקרה אתמול רק חיזק את תחושתי. כאוהד יובה, אני מאוכזב, אני יודע להודות בטעות שלי, חשבתי בתחילת השנה שיובה השנה הולכת עד הסוף, בדיוק כמו התסריט של שנה שעברה, יובה מתחילה מצויין את העונה, לקראת חודש מרץ, יובה מתחילה להתעייף, קבוצות מתחילות להכיר את השיטה שלה, פאביו קאפלו הוא מאמן טוב, אבל הוא מאמן שלא יודע לעשות חידושים נחוצים, שהקבוצה שלו צריכה. תראו את אנצ'לוטי, יגידו עליו הרבה דברים, אבל כשהוא ראה באמצע עונה שלמילאן לא הולך, הוא פשוט שינה שם כמה דברים, ומילאן התחילה לרוץ, כעת היא קבוצה הרבה יותר טובה מיובה, ובכל זאת היא תפסיד את אליפות איטליה, כי יובה פתחו כבר פער. אני כבר לא מרוצה מהקבוצה יובנטוס. נעשיתי לאוהד שלה כי אהבתי את סגנון המשחק שלה בראשותו של ליפי, יובה שיחקה כדורגל טקטי טוב, הייתה קבוצה ממש חזקה, ואהבתי לראות את העוצמה והכוח שלה. אבל היום, יובה היא קבוצה של שחקנים מצויינים: כן כן, אולי יובה קבוצה אפורה, אבל זה לא מפחית מערך השחקנים שלה, שחקנים כמו בופון, זמברוטה, תוראם, קנאברו, אמרסון, ויירה, קאמורנסי, דל פיירו, טרזגה, הם שחקנים של הרכב ראשון לכל קבוצה בעולם, ובכל זאת, השיטה הזאת לא מתאימה לשחקנים הללו, הם לא מביאים את יכולתם לידי ביטוי, ומה שקרה אתמול היה המשך ישיר לשמינית גמר, והיה די צפוי... בסה"כ אני שוב חוזר על כך שאני מאוכזב, לפחות יש לנו את אליפות איטליה, רק שהיא לא תברח במקרה. אהה ועוד משהו אחד, זלטן איברהימוביץ? אף פעם בכמה שנים שאני אוהד את יובנטוס (7 או 8) לא זכרתי שחקן ששנאתי, ואז הגיע זלטן איברהימוביץ. שנה שעברה דיברתי עליו כאל אליל, הרונאלדיניו של יובה, ההנרי של יובה, אבל היום, השחקן הזה כבר לא ראוי למילה אחת טובה מאף אחד, אני ממש מצטער שלא מכרנו אותו בקיץ האחרון לריאל, הם הציעו עליו סכומים שאפילו על הנרי לא מציעים, חבל שהוא לא עף לפני שגילינו את הבלוף שלו, בינתיים, הוא ביובה, לא מצליח לעבור שחקן, לא מצליח לשחרר בעיטה נאותה לשער, השחקן הכי מגעיל והכי שנוא עליי בעולם.
איך התאכזבתי מהשחקנים אתמול. ואן בומל היה פשוט פתטי , אטו החטיא הזדמנויות שביום טוב שלו הוא מסיים אותם ברשת עם השוער באחד בתוך השער. מה אני אגיד , חבל , אבל לפחות יתרון הביתיות עכשיו יבוא לידי ביטוי. שאפו לארסנל , נצחון מדהים ,הגנת ברזל שאי אפשר לחדור, פשוט אי אפשר ,אני לא רואה שום שחקן התקפה ביובה שמסוגל לפרוץ את ההגנה של ארסנל בגומלין , בטח שיותר מפעם אחת.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx יגמר 0-0. אין לאינטר שום שחקן שיכול לתרום מה שפיגו תורם, הם מאוד מתקשים לעשות משהו בהתקפה בלעדיו ובקיצור יהיה הרבה יותר קשה בעלדיו.
השחקן הקטלני? גם אדריאנו, גם רקובה, וגם פיגו מסוגלים לגמור משחק. הם השחקנים הקטלניים שלנו. אתה יכול לזלזל בהם כמה שאתה רוצה, אבל הם שלישייה אדירה. תיקון: אדריאנו לא בכושר גרוע מתחילת העונה. הוא נמצא בירידה מתחילת הסיבוב השני בליגה. בסיבוב הראשון היו לו 12 שערים ובישול אחד ב-19 משחקים, ובאותה תקופה, בשלב הבתים בליגת האלופות, היו לו 4 שערים ובישול אחד ב-6 משחקים. מספרים טובים מאוד. בסיבוב השני התחילה הירידה שלו, ויש לו רק שער אחד(שער הניצחון מול סאמפדוריה) ב-9 המשחקים עד כה בסיבוב השני. ורון ממש, אבל ממש לא שחקן בינוני כיום. אני יודע שקל לך להגיד את זה כשאני בטוח ב-200% שלא ראית יותר ממשחק או שניים שלו העונה. גם עכשיו, אחרי השיא, הוא אחד ממנהלי המשחק הטובים בעולם. ריקלמה באמת תותח, אבל כל השוואה בינו לבין ורון תהיה לא נכונה. ריקלמה הוא קשר התקפי נטו, בעוד ורון הוא קשר 50-50. לא רק על הנייר, אלה שראו את שתי הקבוצות(כמוני למשל) יבינו שגם על הדשא אינטר עולה על ויאריאל בכל פרמטר אפשרי. אל תשלה את עצמך. המזל של רודריגז הוא שאדריאנו בכושר לא טוב. אם אדריאנו היה בכושר של תחילת העונה, הוא היה עושה לו סחרחורת. כשאדריאנו היה בכושר טוב, לא היה בלם אחד בעולם שהיה יכול לו. אחד. אתה יודע מה יותר מוזר? שאתה וחברך Morinho הפטריוטים הספרדיים מנסים לעשות מויאריאל מינימום בארסה או מילאן, כשבעצם אתם לא מבינים שמדובר בקבוצה מדרג ב' או ג' עם כוכב-על אחד(ריקלמה) ועוד חבורה של שחקנים בינוניים פלוס מסביבו, ולא יותר. ויאריאל בהחלט מסוגלת לעבור את אינטר(ואני חושש שאכן כך יקרה), אבל זה עדיין לא עושה אותם Super team. אמת. ללא פיגו ופבאלי, ובכושר הבינוני של רוב השחקנים היצירתיים שלנו, אני מאוד מפחד. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx על מה אתה מדבר? פיגו הוא אומנם שחקן מדהים ותותח והקשר הטוב ביותר שלנו, אבל מכאן ועד להגיד דבר כזה הדרך ארוכה. יש לאינטר מספיק שחקנים שמסוגלים לעשות את העבודה היום(רקובה, אדריאנו, סטאנקוביץ', מארטינס, קרוז). זה לא שלויאריאל יש הגנת ברזל.