טוב אחרי טיול קצר אני יכול לכתוב על מה שראיתי היום. קודם ובעיקר יובנטוס: הזברות נפלו על הקו השחור היום, לא זוכר מתי ליובנטוס היה משחק כל כך חלש, מתי לאחרונה רוב שחקני הקבוצה קמו בצד שמאל. נכון, ארסנל עזרה מאוד לשחקני יובה להיות רעים, אבל נתמקד ביובנטוס. אני לא יודע למה פרשני ערוץ הספורט נפלו על קאמורנסי היום, נכון שהסיום שלו רק יקשה את מלאכתי להראות שהם מעט טועים, ובכל זאת. אני אסכים איתכם שכמו חבריו גם מאורו היה נורא חלש ולא התקרב ליכולת הרגילה שלו, אבל! בוא נגיד שזו לא מחמאה ועדיין הוא היה השחק הכי סביר של יובנטוס מהקישור ומעלה היום. קאמורנסי חטף הכי הרבה כדורים (גם איבד לא מעט) מסר הכי הרבה, בעט הכי הרבה (1) ובישל מצב נהדר לזלאטאן (עליו עוד נרחיב). ואולי דווקא כאן הסיבה לתוצאה, קאמורנסי במשחק כל כך חלש היה יותר טוב ממוטו, מויירה וגם מאמרסון, שאפילו הוא נפל ליום חלש. הברזילאי הפסיד בהחזקת המגרש לחברו הנחות ממנו סילבה ובקושי הצליח להגיב ליכולת המדהימה של הכשרון המעולל פאברגס. מי שעוקב אחרי הפורום האיטלקי יודע שאני לא מחסידי ויירה, השנה ביובנטוס כמות המשחקים הבינוניים והלא טובים שלו עלתה בהרבה על המשחקים בהם הקשר הצרפתי בלט לטובה, היום הוא היה הסמל להפסד של יובנטוס. לא רק שהיה חלש מאוד, אלא גם סימל משהו פיקנטי משום שעזב את ארסנל כדי להגיע ליותר מרבע גמר בליגת האלופות, והלילה היה שותף למשחק שכל הנראה ישלך את יובנטוס הביתה ואת ארסנל לראשונה לחצי הגמר. אותם אלה שעוקבים אחרי הפורום האיטלקי יכולים בקלות לזהות את החוסר אהבה שיש לי לזלאטאן איברהימוביץ', הלילה גם אלה שלא עוקבים אפילו אחרי יובנטוס, יבינו אותי די בקלות. מי החליט שהוא כדורגלן, אז מה אם הוא לובש נעלי פקקים ומדים... היום זלאטאן קיבל כ-20 או 25 כדורים מתוכם שמר רק על אחד. הוא עצר כל התקפה טובה של יובנטוס, הוא הרס כל הזדנות טובה שיצרה הקבוצה, הוא האט את ההתקפה הכל כך איטית גם ככה של הגברת הזקנה, הוא איבד כדורים בכל דרך אפשרית, גם במצב קריטי הוא ניסה לעשות טריקים שלצערה של יובנטוס לא היו מצליחים גם על הנערים של ארסנל. פשוט זוועה. הבעיה היא, של יובנטוס כמובן, שרוב משחקיו הם כאלה, הבעיה של יובנטוס שאין לה אופציות אחרות. כמו שאני יכול להלל את קאפלו, כך אני גם יכול לבקר אותו על הרכש והתמיכה שהוא מעניק לשבדי הזה. נכון שיש לו משחקים מרשימים, אבל בשביל 3-5 משחקים כאלה בעונה אין לו מקום ביובנטוס. ההגנה, דווקא שיחקה טוב, רק לצערם של זמברוטה, טוראם וקאנברו, הקישר האחורי היה כמסננת קרועה. אבל משום מה, אני דווקא מאמין, מאמין שיובטוס מסוגלת לעשות את הבילתי יאומן. כמו על המדים שלה, אחרי הקו השחור מגיע הלבן. החסרונות של יובנטוס לא ישפיעו יותר מדי, פרט אולי לקאמוראנסי, אבל גם את מקומו, לפחות בקטע ההתקפי מוטו יוכל למלאות. זבינה... יובנטוס הסתדרה הרבה יותר טוב כאשר הוא היה פצוע. ויירה... כמו שהוא נראה היום, חסרונו זה ברכה. לא שג'יאניקדה שחקן טוב יותר, אבל מול ארסנל, ואחרי המשחק המעולה שלו מול ליבורנו, הוא יהיה עדיף. נדבד ודל פיירו יהיו שחקני המפתח במידה ויובנטוס יעשו את הבילתי יאומן. ארסנל מאוד הרשימה אותי. לא שהם קבוצה יותר טובה מיובנטוס, כי הם לא. אבל הלילה הם הראו ליובנטוס מאיפה משתין הדג. טורה כבר הרבה זמן מרשים אותי כבלם ואחרי ריאל והיום גם אבואה נכנס לקבוצה של השחקנים החביבים עלי. פאברגס היום שחקן טוב יותר מויירה למשל, פשוט תענוג והוא עוד לא בן 20. הנרי כרגיל מרשים ביותר. אני בכל זאת חושב שארסנל קיבלו מתנה, הם קיבלו את יובנטוס בצורה הכי גרועה שלה. מספיק היה לראות את דל פיירו במקום זלאטאן והעסק היה נראה שונה לגמרי. אבל אין מה לבכות על חלב שנשפך. אם ארסנל יעשו את זה, הם יהיו בחצי הגמר בצדק.
תקשיבו ארסנל שיחקה היום מדהים, פשוט ניטרלה את יובה לחלוטין ועשתה ממנה צחוק. יובה היום זה לא מדד לעונה כי הם שיחקו חרא, שום דבר לא הלך להם, זה לא סוד שקאפלו בונה את המשחק שלו הגנתי ושיטתי בתקווה לגול ממתפרצת, היום הוא נכשל, כנראה שהוא כמו כולם לא תפסו מארסנל. אך עם זאת ולמרות זאת, המשחק היום לא מוריד מערכה של יובה כקבוצה חזקה, הפסד אחד לא מדד לעונה שלמה של כדורגל, תסלחו לי.
תוצאה פשוט גרועה. בארסה הייתה צריכה לקחת היום יתרון של 2 שערים הבייתה. פחות מכך, זה כשלון. במקום לגמור את ההתמודדות היום ולעשות מהגומלין משחק בו גם מקסי יכול לעלות, אנחנו נצטרך לעלות עם מתח רב ביום רביעי, לסמוך על ההגנה הרעועה שלא תעשה שטויות, לחשוש משער מקרי של בנפיקה, ולחשוב על הפורטוגזים בזמן הקלאסיקו. פשוט בזבוז נוראי. למה לא לבצע את "תוכנית בוריס" שלי, למה? אז השחקנים החמיצו קצת. קורה. היו מארגנים לעצמם עוד 10 הזדמנויות ומשהו היה נכנס. אפילו 20, אם הצורך היה עולה. הרי בארסה הגיע לשער של בנפיקה בכל פעם שרק רצתה. במקום זה, הייתה תחושה ברורה, גם במחצית הראשונה בה ברצלונה תקפה, שהשחקנים שומרים רזרבות. בחצי שעה האחרונה רייקארד פשוט הורה להם לשחק על 0-0. כל כך מרתיח. בארסה של העונה טובה מכדי שיהיה אפשר לבזבז את זה על הדחת זלזול. עם התוצאה הזו לקראת הגומלין, אנחנו קרובים לזה הרבה יותר מאשר הייתי רוצה לעלות במוחי. המשחק עצמו היה בסדר. אינייסטה היה אחלה. ההחמצה שלו אחרי הסלאלום הנהדר הפילה אותי לרצפה בדכאון. שער שכזה הוא בדיוק הדבר שהמהנדס צריך בשביל הבטחון שלו. בכל מקרה, משחק מצויין ואני מקווה לראות המשך מול ריאל מדריד. ואן-בומל היה קטסטרופה בתחילת המשחק, אבל התייצב בהמשך. דקו היה הפוך; פתח את המשחק היטב, אבל הדרדר. בהתקפה, אטו היה פשוט זוועה. היינו רוצים לתרץ זאת בלארסון, אבל אי-אפשר. אטו שיחק במרכז השלישייה הקדמית, העמדה המועדפת עליו, ולארסון מושך יותר תשומת לב הגנתית מאשר ג'יולי. כל התנאים היו שם, אבל אטו היה גרוע. כל כך הרבה כדרורים מיותרים, תנועה נוראית לצדדים, והחמצה מזוויעה שאי-אפשר לתרץ - היו לאטו 3 מטרים פתוחים בכל צד של השוער, והוא בעט למקום היחיד אליו לא היה צריך לכוון. סמואל לא מאופס. לשם שינוי, די נהנתי מרוני, בעיקר כי הוא היה מהיחידים אשר התעלם מהוראותיו של רייקארד להוריד הילוך. חבל רק שלא יצא לו לקחת כדור ולקחת אותו עד לשער. לארסון 5.5 (ג'יולי, 5) - אטו 2 - רוני 6.5 דקו 4.5 (גאברי 5) - אינייסטה 7 - ואן-בומל 5 בלטי 4 - אולגר 6.5 - מוטה 6.5 - ג'יו 6 ואלדז 7 בסך הכל, בעעעעעע אחד גדול. בנפיקה יריבה נחותה, ויכלנו כבר לחשוב מחר את מי עדיף לקבל בחצי הגמר. במקום זה, אנחנו במצב ממש לא נוח. איזה בזבוז... סרגיי, כבר כתבת כמה פעמים בעבר שאתה לא אוהב את אטו. אתה לא חייב להמציא עובדות כדי לנסות לבסס את זה על משהו. בינתיים, בשנתיים בברצלונה באירופה, יש לו שערי שווין/נצחון מול כל אחת מ(שתי) הקבוצות הגדולות שברצלונה פגשה, גולים בכל משחק מול ריאל מדריד (ההגדרה של רגעי לחץ בברצלונה), שער אליפות אחד ויותר ממחצית משעריו נכבשים כאשר ברצלונה במצב של פיגור או תיקו. כמובן, הוא קורס ברגעי לחץ. יובה בחוץ. חשבתי שארסנל תנצח בהפרש של אחד, אבל יתרון של 2 שערים מול קבוצה נטולת מצב התקפה זה כבר משמעותי. בהתחשב בכך שההתקפה הראשונה של יובה עם יותר מ- 4 שחקנים תהיה אי-שם בדקה ה- 75, אני לא רואה אותם בחצי הגמר.
אני כל כך אוהב לסתום פיות, סרגיי ושאר המפקפקים מוזמנים להסתדר בטורים של שתיים כדי לקפוץ לי, אחרת לא נסיים עד סוף השנה הזאת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx מחצית שנייה מדהימה בליסבון, פשוט נשארתי מרותק אל המסך, בנפיקה הייתה עלובה במחצית הראשונה והגיעה לה לחטוף לפחות שתיים, אבל בשנייה זה כבר היה קצת יותר מאוזן ובסופו של דבר היה גם פנדל ברור לזכות הפורטוגזים (למרות ששמעתי שגם נגד בארסה היו טעויות במחצית הראשונה שלא ראיתי במלואה). האיצטדיון והקהל של בנפיקה פשוט מדהימים, ובכלל, נהניתי מאוד מהקבוצה הזאת כשהיא הראיתה למה היא מסוגלת, מקווה מאוד שזה לא הפעם האחרונה שבנפיקה תשחק השנה באסטדיו דה לוש באירופה. וארסנל, תאווה לעיניים, רק שלא יפשלו עכשיו ויעיפו קיבינימט את האנטי כדורגל הזה, בעיטה אחת למסגרת בכל המשחק, גועל נפש, כל כך הרבה כישרון מתבזבז בקבוצה הזאת, אסון לכדורגל. תנו לי ניצחון על ויאריאל מחר וכמובן ניצחון לליון, ואלה היומיים הכי שמחים של ליגת האלופות בחיי. אני מתחיל לחשוש מארסנל אפילו יותר מיובה בקצב הזה, אבל יש עוד את ויאריאל בעצם..
גאה להיות תותחן ביום שכזה. לגבי המשחק, ניטרלנו את יובה מהדקה ה-10, בעיטה אחת מסוכנת של קאמורנסי סמוך לסיום, זה מה שיובה עשתה היום. מול הגנה שממוצע הגיל שלה הוא בערך 21-22. רובין, אני מתחיל להאמין בדברים שלך. בסנדרוס יש את הפוטנציאל להצליח, משחק גדול שלו על זלאטן. טורה כרגיל מושלם במרכז ההגנה, כולל הצלת גול. אני משוכנע שאבואה יתפוס את מקומו של לאורן בהרכב, איזה עבודה ענקית על מוטו. היהלום שלנו במשחק מושלם, הגול שלו התחיל מאיבוד כדור של מי? ויירה. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/cool.Xxx משחק מושלם של ססק, גם מבחינה הגנתית. חלב לא היה מדויק היום, פירס הפתיע אותי לטובה, המאמץ האדיר שלו גם מבחינה הגנתית וכמובן מבחינה התקפית. רייס כרגיל יותר מידי איבודי כדור, אבל גם כמה הברקות. מישהו יכול לבדוק כמה עבירות הוא סחט? הנרי פתח לא טוב את המשחק, התחבא יותר מידי באגף. אבל עם התקדמות המשחק, הנרי נכנס אליו והתחיל להראות שוב שהוא השחקן מספר 1 בעולם. אם נציג את אותה יכולת הגנתית כמו שהצגנו בהייבורי, אין שום סיבה שלא נעלה סוף סוף לחצי. בפעם הראשונה בהיסטוריה, בעונה האחרונה של הייבורי. יובנטוס קבוצה קפואה, אין לה רגשות לקבוצה הזאת, בטח לעומת מילאן והקבוצות הגדולות האחרות ביבשת. ויירה כצפוי היה חלש, צפיתי את זה. ורשמתי את זה בפורום בהגרלה, צפוי. נ.ב- משה, אחלה הימור. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx cazzo, מה לא נכון במה שציטטת? זאת אלופת איטליה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
ארסנל זכתה במגן שמאלי מהטובים שראיתי בזמן האחרון, אבואה השנהבי שפשוט חסם וחסם את זמברוטה שלא זז באגף הזה תיסכל אותו..אותו דבר הוא עשה לנו עם רוביניו ורוברטו קרלוס.. ססק פברגאס הוא שחקן אנדר רייטד ענק ולפי דעתי הוא לא נופל ממסי כמעט בשום פרמטר.. טוב אולי חוץ מהגובה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx
אבואה עוד יהיה המגן הימני הכי טוב בעולם, בינתיים מולו שיחקו רוביניו והיום מוטו, ובשני המשחקים השחקן שמולו לא תיפקד בכלל.
שכחתם לציין את טורה עם שני תיקולים פשוט מהממים, ואכן אבואה היום נעל ואטם את האגף שלו, יובה כבר פשוט מראש הפסיקה ללכת על אגף ימין. מוזר מאד שיובה לא הלכה בקביעות על האגף של פלאמיני, קשר בעל רגל ימנית חזקה שמתופקד כמגן שמאלי... אלופת איטליה אעלק.
שני דברים: פברגאס 175 ס"מ (וגודל.....) מסי 169 ס"מ........גם הוא גודל איכשהו. פברגאס מבוגר ממסי בחודש ו19 יום,נראה לי שבציר 1987 יעשה הרבה דברים בעולם הכדורגל. 2.אבואה מגן ימני.
ארסנל אתמול נתנה תצוגה שצריכה לסתום הרבה פיות (כולל את שלי) על כך שאין לקבוצה הזאת אופי, ושהיא לא יודעת איך להסתדר באירופה. זה בהחלט היה נכון עד היום, אבל העונה כנראה זה נגמר. ונגר הכין את ארסנל בצורה מושלמת. אמרסון, ויירה, קמוראנזי, זלאטן, טרזגה... חבורה כל כך חזקה ומאיימת נראתה היום כמו קבוצת נערים שמגיעה לאור הזרקורים ולא מתפקדת מרוב פחד או התרגשות. יובה לא הצליחה לחברה יותר מפס וחצי. ונגר הוכיח שהיה שווה לו לוותר על ויירה בגיל 30 בשביל ססק המצויין. השחקן הכי חלש היום על המגרש היה איברהימוביץ'. שחקן שבגדול אני מחזיק ממנו אבל מה שהוא עשה... היה חסר רק שילבש חולצה של ארסנל וזהו... כל מסירה שלו הסתיימה ברגליים אנגליות, זה פשוט מדהים. טרזגה וויירה לא הורגשו, אמרסון היה רק למטה. בקיצור, יובה לא עשתה כלום על המגרש, טורה בהגנה היה מושלם, הנרי ורייס בהתקפה היו נפלאים. אני לא מאמין שאלופת איטליה מפשלת בצורה כזאת שנתיים ברצף מול קבוצה שנראית כמו הצל של עצמה בליגה האנגלית. ביזיון ובושה מבחינת יובה.
פשוט תענוג היה לראות את ארסנל היום, תענוג. אני חושב שאנשים סיכמו כאן יותר טוב ממני, אבל הייתי רוצה להתייחס לכמה דברים: 1. אליקסנדר חלב : תום, לא יודע אם ראינו משחק שונה, נכון שהוא איבד כמה כדורים, אבל בסה"כ הוא היה נייד, המסירה שלו הביאה לדעתי את השער השני, משחק חכם שלו, סייע להגנה, נע בין קו ימין למרכז וחיפש כל הזמן להכניס כדורים מהירים להנרי, פברגס היה המצטיין אבל חלב הוא נכס! 2. ברצלונה לא נורא: בוריס, אז התוצאה לא מחמיאה, אבל את מי זה מעניין בנואו קאמפ בארסה חייבת לנצח, וממה שלי יצא לראות בארסה החמיצה ללא הפסקה, ורק יום גדול של השוער הפורוטוגזי מנע תבוסה לקבוצה הביתית. 3. הימרי על ארסנל ובארסה ואני נשאר איתן בדעתי, יובה קבוצה כבוייה, אפשר לראות את זה בליגה האיטלקית כבר המון זמן, יובה של לפני 3 חודשים היתה נראת אחרת לגמריי. בנפיקה זה גימיק נחמד, בבארסה זה יהיה סיפור אחר. 4. יש היום ליון : מילאן -אחלה משחק שבעולם. במשחק השני לעניות דעתי אינטר תזיע, תזיע המון אבל תעלה.
איבודי הכדור של חלב נובעים מהססנות,הוא ישפר את זה,הוא תמיד מחפש את הדבר הנכון לעשות והוא אפילו שיחרר בעיטה שגררה עצירה חשובה מבופון,חלב הוא שחקן חשוב,הוא חוזר אחורה לעזור לקישור הוא דופק ספרינטים לעזור להתקפה....עוד דבר, מזה החרטא הזה על אליקסנדר פבלוביץ' חלב....
ארסנל מעולם לא עברה את שלב רבע הגמר, מעולם! למרות שכל הקלפים לטובתה השנה, עם יתרון של שני שערים ורשימת חסרים ליובה בגומלין, עדיין לא הייתי מהמר עליהם לעלייה לחצי הגמר. זה מן נאחס כזה שרודף את הקבוצה. אבל מי יודע, אולי סוף כל סוף הפעם הוא ישבר?... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
משה, נו בחייאת רמי וייץ, אתה לוקח את זה ברצינות?! עלק פבלוביץ.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx וגם מזה החרטא הזה: אף אחד לא שמע עליו לפני ושגיא כהן, כן הוא שיחק גם ככה בקבוצתו הגרמנית http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx כנראה שאנשים שכחו שלפני שנתיים במו רגליו ניצח את מנצ'סטר בצ'מפיונס ליג, ונחשב כבר שנים לאחד השחקנים הטובים בגרמניה, אנדרייטד.. ולקבוצה מר כהן קוראים שטוטגארט, ש-ט-ו-ט-ג-א-ר-ט