לפני שנתיים מונאקו העיפה את צ'לסי, אז מה זה אומר? הקישור של ברצלונה לא מספר אחד באירופה, במיוחד לא כשצ'אבי פצוע. מצטער להגיד את זה לכל חובבי הברזילאים, אבל צ'אבי שחקן בכמה רמות מעל דקו. דקו אולי טכני אבל אין לו משחק עומק ולעומתו אין הרבה שחקנים עם ראיית משחק כמו של צ'אבי. אם זה היה תלוי בי, הייתי מעדיף אפילו את אינייסטה העדין בקישור של ברצלונה אבל היכולת ההגנתית של דקו טובה יותר משלו. הקישור של ברצלונה (ואני לא מדבר על שחקנים מהחלק ההתקפי) פחות טוב מויירה ואמרסון בקישור של יובנטוס, פחות טוב מגאטוזו, פירלו וסידורף ולדעתי אפילו מהשלישייה של צ'לסי, אסיין, לאמפרד ומקללה.
בזמן שבארסה הזיעה על כר הדשא בגביע אופ"א נגד סלטיק! לא רק העונה, אלא מאז שפירלו ולאמפרד התחילו לשחק בקבוצות הנוכחיות שלהם. אתה פולט יותר שטויות מאשר הקיטור פולט אדים, אתה מתחיל להתיש אותי. אחרי שכתבת את זה, שיכנעת אותי. אתה מנסה להכריח את עצמך להאמין למה שאתה כותב. דקו הוא השחקן הכי חשוב של בארסה(כן, יותר מרונאלדיניו), הוא רץ הכי הרבה, מחלץ הכי הרבה כדורים והמוציא לפועל של בארסה. בפורטו הוא היה לא אנושי, בבארסה הוא ענק ומדובר בפספוס של נבחרת ברזיל. צ'אבי לא מדגדג אותו.
http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx אחד המשפטים הגדולים.. שכנעת אותי רשמית להפסיק לקרוא את השטויות שאתה כותב... חוץ מרונאלדיניו, יובה עולה על בארסה בכל עמדה בקישור, כולל מסי הליצן, שכולם מתלהבים ממנו והוא עוד לא הוכיח כלום, קאמורנסי ה"בינוני" במצב הנוכחי טוב ממנו וותיק ממנו.. אולי עוד כמה שנים שמסי יעשה משהו בכדורגל האירופי נדבר. צ'אבי ומוטה או כל צמד שחקנים אחר בקישור האחורי של בארסה זה פשוט השוואה פאטתית ולעשות אבל לאמרסון וווירה שללא ספק עולים עליהם בכל מידה, גם בסטנגה...
מסי הליצן? ועוד אני כותב שטויות. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx צ'אבי ומוטה הקשרים האחורים? ואתה עוד מצפה שאני יגיב לך על זה? אובפמי, תעשה סדר ותמחוק את כל הדיון המיותר הזה.
מסי ורונלדיניו הם שחקני התקפה. הם לא יורדים להגנה אלא רק מחכים שההגנה והקישור האמיתי של ברסה יחטפו כדור וימסרו להם. לכן הקישור של ברסה הוא: דקו מוטה ואדמילסון/ואן בומל. מסי ורוני הם שחקני התקפה לכל דבר. אתה מדבר על זה שכולם פה ליצנים ואתה אומר שקמורנזי סתם שחקן. איך לקרוא לך אחרי זה?
מסי לא עושה הגנה ? תגיד לי אתה ראית משחקים של ברצלונה העונה ? רונאלדיניו השחקן היחיד שלא עושה הגנה בברצלונה !!! מסי עושה ועוד איך עושה , ואפילו לא מתבייש לרדת לגליצ'ים .
דקו שחקן אפור, אמנם הוא טכני יחסית (עדיין ברזילאי) אבל אין לו שום משחק לעומק, הוא לדעתי הגורם המוביל לכך שהמשחק של ברצלונה נע בין משמים לבין מרדים בד"כ. אפשר לחשוב על שחקן כמו ויירה שאת העבודה ההגנתית עושה טוב יותר ממנו אבל גם תורם יותר להתקפה. ואני מדבר כמעט על כל שחקן בתפקיד הזה. להגיד שמסי טוב יותר מקאמורנזי זה שטויות, מסיבה אחת. מסי נהנה מהעובדה שלידו משחקים רונאלדיניו ואטו. הקבוצות מעדיפות להשאיר את מסי פנוי מאשר את השניים האחרים וזאת הסיבה שהוא מקבל שטח. ראינו איך הוא היה מעולה כשהוא שיחק בלעדיהם, הוא עדיין לא עשה כלום בכדורגל ולא מסוגל להוביל קבוצה. לארסון בגיל 35 היה לא פחות טוב ואפקטיבי ממנו מתי שהוא שיחק. קאמורנזי למרות עונה יחסית חלשה, עדיין הביא ליובנטוס הרבה נקודות והתרומה ההתקפית שלו עדיין גדולה יותר משל כל קיצוני בעולם (אם נשאיר את רונאלדיניו בצד). השלב הבא זה לטעון שויקטור ואלדז טוב יותר מבופון, ג'יו יותר טוב מזאמברוטה ואדמילסון\מוטה עולים על אמרסון בכל הנתונים.
פעם חשבת שמסי ימני ברגל, זה מסביר כמה הבנתך בנושא: לאו מסי קטן. לאו מסי עולה על קאמורנסי בכל פרמטר, לאו מסי הוכיח את עצמו גם שאטו ורונאלדיניו לא נראו טוב(נגד צ'לסי באנגליה), ונגד קאדיז בחוץ, הוא היה פשוט פנסטי, הקהל של קאדיז קם ומחא לו כפיים. כך שמסי לא תלוי בכלל ברונאלדיניו ואטו, מסי שחקן גדול בפני עצמו, וגם בנבחרת ארגנטינה שאטו ורוני רחוקים ממנו, הוא פשוט פנסטסטי ובלתי ניתן לעצירה, קאפלו\קרויף\שיבחו את הילד הזה יותר מדי, למה אני צריך לעשות אתזה? שים את חואקין איפה שקמורנסי ותקבל תרומה התקפית מוכפלת. דקו שחקן אפור http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/hahaha.Xxx
אין שום בעיה, תיטפל לטעות כתיב שלי, שכתבתי שמסי ימני. אתה רוצה שאני אגיד עכשיו שאתה חושב שכותבים טעות עם א' כי יש לך בכל הודעה ממוצע של שגיאת כתיב לכל 3 מילים? אם בכלל טעות אחת שנובעת מבילבול לגביי מסי אין לי זכות להגיד משהו בנוגע אליו אז לך אין זכות בכלל לכתוב עם כל השגיאות האלה. תזכיר לי מי זה חואקין ומה הוא עשה בזמן האחרון? שחקן גדול בפני עצמו, יכול להיות. אבל כשהוא היה צריך להיות השחקן המוביל של ברצלונה, הם קיבלו ממנו אפס תרומה, וזה מה שקובע. תפסיק לחשוב שברצלונה קבוצה גדולה, יש לה מרכז הגנה אולי הטוב ביותר באירופה עם פויול ומארקז ובהתקפה את אטו ורונאלדיניו, מלבד זה הם לא איזה קבוצת על, הם הקבוצה הכי טובה בעולם היום לדעתי רק בגלל שהכדורגל האירופאי נמצא בירידה. אוי עוד פעם מתחילים עם זה, אין שום הבדל בין דקו למקללה במשחק, מלבד העובדה שדקו אולי עובר לעיתים איזה שחקן באמצע המגרש, זה לא הופך אותו לאיזה שחקן יצירתי או מגוון.
מה חואקין עשה? הצעיד את בטיס עם 17 בישולים למקום הרביעי ולליגת האלופות. השנה אנחנו רואים טוב מאוד מה בטיס שווה כשהוא לא בשיאו. ובקשר למה שאמרת על בארסה, עזוב, נמאס כבר מהויכוחים האלה. חוסר האובייקטיביות שלך מוגזם. ריאל הגדולה של 2000-2002 לא עולה בשום דבר על ברצלונה של היום
תתפלא, אבל את יובנטוס אני שונא הרבה יותר מאשר את ברצלונה. אני לא טוען שריאל מדריד הייתה טובה יותר מברצלונה של היום, אלו 2 קבוצות שהיו הטובות ביותר בעולם בזמן נתון ולכן אני לא אומר שאחת טובה יותר מהשנייה. לברצלונה יש את רונאלדיניו, שחקן ענק שהתרגילים שלו עושים לו עוול, כי זה ממש לא הדבר הכי טוב אצלו ובגללם מתעלמים מהדברים האחרים. ולריאל היה את זידאן. לברצלונה יש את אטו, ולריאל היה את ראול ורונאלדו. הדבר היחיד שקובע מי קבוצה גדולה יותר זה הישגים, ולאו דווקא בזירה המקומית. ריאל מדריד שמה את עצמה בספר הזכרונות של הכדור בזכות 3 גביעי אלופות ב5 שנים, ברצלונה לא עשתה שום דבר מלבד כמה אליפויות. אפילו את הקבוצה של קרוייף לא היו זוכרים אם לא הייתה זוכה בגביע אירופה ב92.
מיסטר, לא באתי לפגוע בך או משהו, אני באמת מעריך אותך- את ההבנה שלך ואת יכולת הכתיבה שלך. כמו שאמרתי, בואו נפסיק בדיון המיותר הזה.
חכה.. השנה הזאת היא כולה השניה מבין השנים הטובות של בארסה. והיא כבר הספיקה להכניס את כל הליגה לכיס הקטן. אם בארסה תבסיים את העונה הזאת בלי זכייה בליגת האלופות אז הדברים שלך אולי יהיו קצת מוצדקים.
יאאאאאאאאאא.... איך אני שונא את הדיונים האלה של איזה שחקן יותר טוב, ואיזה קבוצה טובה יותר על הנייר מבחינת שחקנים. די, צאו מזה ורדו מכל הדיונים הדפוקים האלה. רק נסגור את הכל ונגיד שתי דברים: 1. פורזה אינטר, אם אתה זוכר פעם אמרתי לך, שעל הנייר עם ורון, פיזארו\קמביאסו, סטאנקוביץ' (שחקן שמאד מוערך באיטליה, אבל לא מוערך מספיק בשאר מדינות אירופה) ופיגו אמור להיות לאינטר קישור ענק, כמו ההתקפה עם אדריאנו ומרטינס בחוד. אבל מה לעשות, מה שאמור להיות ומה שנכון על הנייר זה לא מה שאנחנו רואים באמת על המגרש. 2. למה שיטת ה4-3-3 של בארסה כל כך טובה? הפריסה שלה על המגרש מצוינת, וגורמת לה לשלוט בכדור ברוב חלקי המשחק. השיטה הזאת פשוט מתאימה מאד לבארסה הזאת, עם חומר השחקנים שיש לה. רונאלדיניו ומסי הם שחקני התקפה לכל דבר, אבל הם קשרים התקפיים. בשיטה הזאת הם גם נותנים לך יתרון במרכז המגרש, כשבהתקפה הם יורדים לקבל כדורים, משתתפים בהנעת הכדור (רונאלדיניו לעיתים גם יורד לנהל את המשחק של בארסה) ומקשרים בין חוליית הקישור להתקפה. ובהגנה השיטה מתפרסת על המגרש, כשהם מצופפים את מרכז המגרש עם 5 שחקנים, שמקשים על החלק האחורי של היריבה בהנעת הכדור שלה ומחפים על ההגנה. וכמובן, הם גם מהווים איום התקפי גדול מאד על הגנת היריב בזכות האיכויות שלהם. עכשיו, נסגור סיפור. אתם רוצים לדון על משו? בבקשה, יש לנו משחקים מאד מעניינים היום ומחר. ואיך בדיוק הגעתם לחואקין? ולזלזל בו ככה ולשאול מי זה, זה ממש לא חכם. אחד השחקנים, אבל אני לא עכשיו יפרט עליו, למה איך הוא קשור למה שאמורים לדון עליו עכשיו? טוב, לא משנה. עוד 10 דקות אולפן ליגת האלופות. אתם רוצים להמשיך להתווכח ולבזבז את הזמן שלכם לשווא? בבקשה. אני הולך לאכול משו ולשבת ולהתרווח על הספה.
כל דבר הוא בר שינוי. ברצלונה יכולה להפסיד לבנפיקה וריאל יכולה שנה הבאה לבנות קבוצה שתנצח את ברצלונה ואז בכלל לא נזכור שניהלנו את הדיון הזה. רונאלדיניו יכול להפצע ולא לחזור לעצמו, אטו לריב עם רונאלדיניו ומסי לתפוס תחת ולא להסתפק בהיותו כינור שלישי. הכדורגל הוא דינמי, לפני שלוש שנים לא היינו מאמינים שככה יראו מנצ'סטר יונייטד וריאל מדריד היום ולפני 5 שנים לא היינו צופים את המיקום של צ'לסי וברצלונה.