18: ריאל מתאוששת בסטייל, רק 2 נק' מסביליה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י EL Capitan, ‏12/1/07.

  1. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    וואוו!

    איזה משחק מדהים, איזה דרבי מדהים, היה פה פשוט הכל- מהירות, אגרסיביות, עידוד נפלא של הקהל של אספניול(וזה לא קורה הרבה), מזמן לא נהנתי כל כך.

    עם כל המצבים של אספניול, בארסה צריכה להגיד תודה שלא קיבלה חמישייה או שישייה.

    סיכום המשחק, מאוחר יותר.

    --------------------------------------------------------------------------------------------

    ולנסיה חוזרת למאבק על האליפות שכרגע 5 קבוצות יכולות לזכות בו, איזה ליגה מדהימה.
     
  2. EL Capitan Member

    הצטרף ב:
    ‏19/9/05
    הודעות:
    5,181
    לייקים שהתקבלו:
    0
    אם זה היה משחק הכדורגל הראשון שאני רואה, הייתי חושב שאספניול קבוצה טובה יותר. ראפא מרקס ממשיך עם העונה האיומה שלו, והוא פשוט מחוררת ענקית. ואם בשער של בארסה צ'יקה הצעיר והמסכן, שנזרק למגרש בלית ברירה (באספניול מחפשים מגן שמאלי, כי פשוט אין להם אחד כזה מספיק טוב. לא במחלקת הנוער- צ'יקה - וגם לא דויד גרסיה), חיקה את קלמי סבן עם סגירה מיותרת- אז בלטי איזן עם השער השני. גם בשער השלישי, ג'יו היה זה שהגיע מצד שמאל כדי לנסות לסתום את החור, שהשאיר מי אם לא בלטי. אצל אספניול הטריו עשה את שלו מצוין, ואם לדה לה פניה היה שמאל, ואם פנדיאני לא היה שוכח ללחוץ על ההדק- זה גם היה נגמר בתבוסה. וכמובן שהתמונה של רייקארד עצבני, כמו שאולי אף פעם לא ראיתי אותו- אומרת הכל. מחר סביליה יכולה להגדיל את היתרון שלה על בארסה ל5 נקודות (ונגד מאיורקה, שנראית פשוט אומללה ללא 9 נורמלי וצריכה לדאוג מאד מירידה לסגונדה העונה, היא גם תעשה את זה), וגם נגד בטיס - בלי אטו עדיין, נכון? - זה ממש לא נק' בטוחות.

    ואם אני בארסה, מסקנות כבר מעכשיו לעונה הבאה: לראות כמה תוראם יכול לסחוב, ואם לא הרבה- אז לרכוש בלם, שיוכל להתחרות עם מרקס (או שנחזור אולגר? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx). להודות בכך שהם טעו עם גודי (למי שזוכר, אני צריך להגיד אמרתי לכם?), למכור אותו ולהביא את אוליברה במקומו. ובלטי- פווארה דה אקי. ודבר אחרון, אני רוצה להבהיר עוד פעם למי שעדיין לא הבין: השפנפן הקטן והסימפטי לא ישאר בסיום העונה, כי ל4-3-3 של בארסה הוא לא מתאים. רייקארד ישתמש בו בטח עד לחזרתו של אטו, אבל רק כי אין לו ברירה.

    ונסיים בדרך לא ממש אופיינית לי, המילה שבוריס כל כך אוהב- "פיקנטריה": תיאגו מוטה עם התספורת שלו היום- דומה מאד לאיימאר (ותבדקו ותראו בעצמכם!). ולחובבי הכדורסל, משו שמזמן מזמן עלה לי בראש- איבאן דה לה פניה הוא לא מעין גרסא כדורגלנית לג'ייסון קיד?
     
    נערך לאחרונה ב: ‏14/1/07
  3. Barcik Member

    הצטרף ב:
    ‏28/8/03
    הודעות:
    6,708
    לייקים שהתקבלו:
    0
    וואו, זה היה רע. ריאל מדריד רע. המשחק הכי רע של ברצלונה בשנתיים האחרונות. היה כ"כ עצוב לראות את הקלוז אפ על ואלדז אחרי הגול השלישי, שכל כך הזכיר לי את קסיאס. היה אמור להגמר בהפרש הרבה יותר גבוה.

    בקצרה, הרע בסדר יורד:
    אדמילסון – סלידתי מהברזילאי מוכרת היטב, אך אני מאמין שכעת אינני נמצא במיעוט. הוא לא הצליח לעצור ולו התקפה אחת, פישל לחלוטין בסגירה בהגנה, ועל הדרך גם מנע כרטיס אדום שמארקז כבר היה יודע לסחוט מראול טאמודו עצבני.
    בלטי – אני מציע חוק חדש לרייקארד: אסור לבלטי לשחק שלושה משחקנים רצופים. להופעות בודדות מוצלחות יש לברזילאי די איכויות, אבל במידה ויקבל כל כך הרבה דקות המינוסים לא יצליחו להשאר במסתור. חורים זוועתיים בהגנה, ובזבז כל כדור שהגיע אליו בהתקפה. מקווה שעם שובו של זאממבורטה ישוב להופיע רק במשחקי בית קלים, או כאשר המצב דורש זאת.
    רייקארד – אהבתי מאוד את הכנסתו של סביולה במקום ג'יולי דווקא, אבל ההוצאה של גודיונסן הייתה מיותרת מאוד. מערך הכלאיים המוזר הזה לא מוכיח את עצמו בינתיים, ובארסה התקשתה להגיב ליתרון המחודש של אספניול.
    רונאלדיניו – קיווינו שיחזור רענן ורעב מהפגרה? אולי נחכים לקראת המנוחה הבאה. נראה מפונק ובכיין מאי-פעם, וכאשר מדובר בשחקן שאמור לסחוב את הקבוצה, זה פוגע בכל השחקנים.
    מארקז – מפוזר וחלש.
    שאבי ואינייסטה – מעבר לדחיפה ההתקפית אותה הצמד צריך לתת, הם חייבים לספק תרומה הגנתית כלשהי; פי כמה וכמה כאשר גיס של שחקני אספניול מגיע ללא בעיות לאזור הרחבה.
    פויול וג'יו – פשוט רעים.
    ג'יולי וגודיונסן – על ג'יולי אין מה לחדש. באשר לגודיונסן: היכולת הזו הייתה נסבלת כאשר הוא עדיין היה בעלייה ושיפור. לאחר היכולת הטובה של נובמבר-דצמבר, אין שום סיבה לרגרסיה הזאת.


    בארסה לא משחקת כפי שהתרגלנו. החל מהאנמיות ואיבוד היכולת לייצר הזדמנויות בהזמנה, דרך ההבדל העצום בין משחקי בית וחוץ וכלה בכניסה לפאניקה מול פיגור של שער אחד זמן רב מאוד לפני הסיום. בגרעיון עומד דבר אחד - אין כרגע לבארסה את הבטחון של העונה שעברה. באשר למשחק הספיציפי הזה, יש עבורו נסיבות מקלות: ברצלונה שיחקה ללא כל השחקנים המובילים שלה פרט לרונאלדיניו, והברזילאי היה עם הראש בחופי ברזיל. פרט לו, דקו, אטו ומסי הם היחידים שמסוגלים לשחק טוב ללא קשר ליכולת הקבוצה, ובבת אחת גם לגרור את הקבוצה לאיכותם. אינייסטה אמנם מתקדם בכיוון, אך הוא עדיין תלוי-קבוצה ומסיבה זו כל מהלכיו הטובים היום בשיתופי פעולה עם רונאלדיניו. מוקדם לשלוח אותו לרענונים על הספסל, גם משום ששאבי לא מפגין יכולת טובה יותר והוא כבר לא מסוגל להשתפר משמעותית.
    סיבה משמעותית נוספת להעדר הבטחון הוא היכולת של ברצלונה העונה, דבר שנובע הן מירידת המתח הבלתי נמנעת לאחר העונה האחרונה, והן מפציעתו של אטו. למרות שברצלונה הצליחה הרבה מעבר לציפיות שלי בהעדרו של הפיצ'יצ'י, הדרך הייתה בלתי-שגרתית לקבוצה: דרך מצבים נייחים. אילולא הצמיחה העצום בניצול המצבים הנייחים (הקרדיט לרונאלדיניו ורייקארד), בארסה לא הייתה היום במצבה הנוכחי, בהחלט נקודת זינוק סבירה לקראת שובו של הסמואל. למרות זאת, זהו לא הכדורגל הרגיל ומלא הבטחון של הקבוצה, וזה פוגע בהם מנטלית.

    בצד החיובי, יתכן (כלל וכלל וכלל לא בטוח) שהמשחק הזה מספיק כדי להוריד, לפחות זמנית, מתחושת העליונות שהקבוצה סוחבת כבר שנתיים. בהרכב מלא ומפגיז זה עוד מוצדק, אבל זה עולה ביותר מדי נקודות העונה ובאמת הגיע הזמן לשינוי פאזה. צריך לעשות רצף נצחונות ביכולת סבירה ומעלה בכדי לבנות מחדש את הבטחון.



    רובין, ממליץ גם לך לא לבלבל יכולת רעה עם איכות כללית (ואותה אתה תראה בשלבים הגבוהים של הצ'מפיונס). אתה יכול באותה מידה לאמר שבארסה סתם תפסה עונה טובה ובעצם קבוצה חביבה, אבל יש איזה 5-6 גדולות ממנה.


    ארז, אני מבסוט מג'יו. הוא לא מגן טוב ומעולם לא יהיה כזה, ולכן משחקי נפל כמו זה ממשיכים לקרות, אבל הוא תורם את חלקו ונמצא בעונה טובה בסך הכל.
     
  4. Spanish Weapon Member

    הצטרף ב:
    ‏6/8/05
    הודעות:
    3,542
    לייקים שהתקבלו:
    0
    זוועה איך שבארסה נראיתה אתמול.
    משחק התקפה אנמי ומשחק הגנה שבלוני.
    אנחנו צריכים להגיד תודה לפנדיאני שהיו לו שלושה מצבים קורצים להבקעת שערים שבנס לא נכבשו.
    רייקארד צריך , יותר נכון חייב לפתוח עם סביולה מהמשחק הבא, אסור לתת לגודי את אפודת ההרכב בכל מחיר.
     
  5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    18,671
    לייקים שהתקבלו:
    1,938
    מין:
    זכר
    אין לי מה להגיד , זה היה ביזיוני באמת הזכיר קצת מריאל אבל לפחות לא ביזיניו יותר מדי כמו ריאל .

    רייקארד איבד ת'ראש בגול של סאביולה , כמה שגודיונסן היה גרוע מוקדם היה החילוף שלו ,דווקא אדמילסון (שהעונה הוא פשוט אפס מאופס) היה צריך להתחלף.

    ועל באלטי אין הרבה מה להרחיב , זה משגע אתה רואה 2 מטר ממך את טאמודו אתה רואה שחקן של אספניול פורץ באגף הרי זה ברור שהוא הולך להגביה , אז למה לא לנסות לסגור אותו ??
     
  6. Pipe Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/06
    הודעות:
    7,446
    לייקים שהתקבלו:
    1
    אוסאסונה נגד ריאל בטיס::יום ראשון, 14.1.07, 18:00::ריינו דה נאבארה::פינו זאמורנו
    http://www.liga.co.il/leaguespic/1041966516osa.Xxx http://www.liga.co.il/leaguespic/1041966137betis.Xxx
    אחרי שבדרבי הבאסקי באנואטה בשבוע שעבר נקטעה ריצת 8 הנצחונות הרצופים של אוסאסונה,ואחרי שכשלו לנצח גם באתלטיקו בקופה באמצע השבוע,חוזרים זיגאנדה וחניכיו הביתה במטרה להשיג ניצחון ראשון לשנת 2007,מול בטיס המתאוששת.אחרי העזיבה של חאביר אגירה למדריד, ופתיחת העונה הגרועה של זיגאנדה, היה רושם שאוסאסונה השנה תהיה לא יותר מקבוצה תחתית ושהם ילחמו השנה על מקומם בליגה- אבל אז הגיע המפנה. ריצה של 8 נצחונות רצופים,תוך כדי הפגנת אופי נהדר, שיפור ניכר ביכולת ותשוקה, הביאו את הפמפלונים עד כדי מרחק נגיעה מהמקומות לאופ"א. למרות שההפסד בשבוע שעבר קצת הוריד את הראש שלהם לקרקע,המקומות לאירופה נראים ראליים מאוד, ביחוד אם הקבוצה תצליח לשזחר את היכולת מלפני הפגרה.
    הערב זיגאנדה יחסר רק את לודוביק דלפורטה הצרפתי,והוא יערוך לא פחות מ7 שינויים מההרכב שפתח בקלדרון.גם ואלדו החלוץ שגדל בריאל מדריד התאושש מפציעה, אך הוא יצטרך להתספק במקום על הספסל.
    מנגד הורדיבלנקוס, מחוזקת בלואיס פרננדז על הקוים, מגיעים בפורמה טובה ועם רוח חדשה. ניצחון 1-0 בבכורה של פרננדז, ותיקו 0-0 מכובד(או לא בהתחשב במצב) מול ריאל מדריד. חאבייר אירורטה איכזב בענק, והקבוצה מצאה את עצמה במקום הפוך לגמרי מהצפיות שהיו לה בתחילת העונה. משאיפות להילחם על כרטיס לאירופה, הבטיקוס נמצאים כרגע מתחת לקו האדום עמוק במאבקי ההישרדות. פוטנציאל יש שם, סגל איכותי(יחסית לשאר הקבוצות בחלק התחתון) תמיד היה שם, ואם פרננדז ישתמש בו בחכמה, זו רק שאלה של זמן עד שבטיס תברח מהקו האדום. מחר פרננדז מקבל 2 שחקנים טריים לסגל בדמותם של מלי ורוברט, שהתאוששו מפציעות שמנעו מהם לשחק מול סלטה וריאל. גם אדו הברזילאי התאושש מפציעה ויחזור להרכב. פרננדז היה מאוד מרוצה מההרכב שניצח בשבוע שעבר, והוא עשוי לדבוק באותם אחד עשר שפתחו מול סלטה, פרט לאדו שיכנס לרביעיית הקישור.לאוסאסונה אין מאזן מוצלח במיוחד מול בטיס, כשהם מנצחים רק 3 פעמים ב10 המפגשים האחרונים בין הקבוצות,כשבמפגש המקביל ביניהן בעונה שעברה מנצחים האורחים 2-0.

    הרכבים משוערים:

    אוסאסונה: ריקארדו,פלאניו,קרוצ'אגה,חוסצ'ו,קורלס,חואנפראן,פוניאל,ראול גארסיה,דויד לופז,סולדאדו,סאבו.
    בטיס: קונטררס,מיגל אנחל,חואניטו,ריבאס,וגה,קאפי,אסונסאו,ארזו,אדו,סוביס,פרננדו.

    http://www.fc-barcelone.com/fernandezluis.Xxx
    פרננדז-ירצה לשמור על המאזן המושלם.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/1/07
  7. Pipe Member

    הצטרף ב:
    ‏17/8/06
    הודעות:
    7,446
    לייקים שהתקבלו:
    1
    התחלתי ללמוד היום ב7 וחצי ולצערי לא יכולתי לראות יותר ממחצית אחת, אבל אני חושב שאתם מוציאים את ההפסד הזה מכל פרופורציות. נראה שבארסה באמת שיחקה רע, אבל זה קורה. מכאן ועד ל"למכור את גודי","אדמילסון האפס" ושאר הירקות שנזרקו פה, זו הגזמה.
    כשקבוצה מפסידה, מן הסתם שרוב השחקנים לא היו טובים וזה מעורר רצון לשלוח אותם הביתה על סמך המשחק הרע הזה. לבארסה זה קרה רק פעמיים העונה, וזה אומר משהו על הקבוצה ועל הכוח והאיכות של השחקנים.
    שבוע הבא יש עוד משחק, עם אותם שחקנים(פלוס ככל הנראה אטו אחד). אני בטוח שאם וכאשר יגיע הניצחון, גודי כבר לא יצטרך לעזוב ואדמילסון כבר לא יהיה אפס.
     
  8. EL Capitan Member

    הצטרף ב:
    ‏19/9/05
    הודעות:
    5,181
    לייקים שהתקבלו:
    0
    טוב, מחקתי את כל התגובות של האנטי אספניה. מי שרוצה להיות אנטי- שלא יעז בכלל להגיב כאן. רובין, אם בתגובות שלך אתה לא תדבר על המשחק עצמו או על הנושא, אלא רק תשווה אותו לליגה האנגלית- אז עדיף שלא תגיב כאן. תודה. וארז, אל תחפש סתם. ומזל שלכם שעדיין לא התחלתם עם הויכוח על הליגות, כי אז לא הייתי מוחק, והיה חבל על הפרמרליג שלכם.

    וסתם לפרוטוקול, שתדעו, המשחק אתמול היה ברמה נמוכה. התלהבו ממנו רק בגלל שהוא היה מהנה לצפיה בגלל כל ההזדמנויות הרבות שהיו. זה הכל. וזה שמרקס ופויול היוו את צמד הבלמים מס' 1 בעולם בעונה שעברה- לא סותר את העובדה שמרקס העונה משחק פשוט גרוע.
     
  9. Puyol5 Member

    הצטרף ב:
    ‏8/9/06
    הודעות:
    539
    לייקים שהתקבלו:
    0
    וזה המחיר שריקארד צריך לשלם על העקשנות המפרגרת שלו. אין התקפה לברצלונה. פשוט אין!
    אם כל הכבוד לסביולה הוא תופס משחקים טובים אבל ברגע שהוא לא יתפוס אז כולכם תגידו שצריך להעיף אותו לכל הרוחות. לאלופת אירופה אין חלוץ חוד אמיתי. גודיונסן וסביולה קשרים הם לא חלוצים אמיתיים כמו אטו. אבל לא, ריקארד משיך לזיין לנו תשכל שלברצלונה יש סגל טוב ושהכל בסדר. הוא לא רוצה לקנות חלוץ נורמלי למרות שיש כסף. לעזעזל, יש לך נשיא עשיר למה אתה מתקמצן. ביכולת הזאת אנחנו לא ננצח את בטיס וסביליה תפתח פער. אטו עד שהוא יחזור לעצמו ויהיה אטו האמיתי זה יהיה בערך בפבואר. ועד פבואר ברצלונה תשחק עם ההתקפה ששיחקה אתמול ותמשיך לאבד נקודות. על העקשנות הזאת אנחנו נאבד את האליפות.
     
    נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏15/1/07
  10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    18,671
    לייקים שהתקבלו:
    1,938
    מין:
    זכר
    סביליה נכנסת לקלאסיקה של הקבוצות הגדולות ומקבלת פנדל שלא היה . ומאיורקה שאמורה להיות חלשה מפתיעה מאוד מאוד .
     
  11. Quique_Flores Member

    הצטרף ב:
    ‏17/3/06
    הודעות:
    469
    לייקים שהתקבלו:
    0
    הוצאת לי את המילים מהפה
    ----------------------------------
    כמו שכולכם כבר יודעים, סביליה הפסידה, אני אישית, בהלם
     
  12. פלג Member

    הצטרף ב:
    ‏13/12/05
    הודעות:
    484
    לייקים שהתקבלו:
    5
    ריאל-סראגוסה:
    אני חושב שהמוטיבציה ממשחק הגביע תשתנה, כך שאפשר לעשות הפרדה. מה שכן, מבחינת יכולת קשה לי לראות שיפור. במשחק הזה בניגוד למשחקים אחרים, אני חושב שהתוצאה יותר חשובה מאשר יכולת. ריאל פשוט חייבית ניצחון, במיוחד שפער הנקודות מבערסה יכול להצטמצם. אם ריאל תעשה את זה אז תיהיה מוטיבציה להמשך.

    אני מודאג מאוד מההגנה, בעצם אני חושב שזה לא רק אני. סארגוסה יכולים לאכול אותנו במתפרצות. השחקנים שצריכים להיות במיטבם הם שחקני הקישור האחורי- מקווה שאמרסון ודיארה. הם חייבים לעצור את ההתקפות של סארגוסה ולנסות כמה שיותר לא לתת להם להתקדם.
     
  13. XabiAlonso Member

    הצטרף ב:
    ‏9/2/06
    הודעות:
    2,834
    לייקים שהתקבלו:
    2
    עקב ההגנה המצחיקה שלנו, הייתי רוצה לראות במרכז המגרש את "חוטבי העצים "שלנו: אמרסון ודיארה.
    ההרכב המועדף עליי למשחק היום:

    קאסיאס, מחייה, קנבארו,הלגרה,ראול בראבו, אמרסון, דיארה, רוביניו, ראול, היגואין, RVN.


    גאגו יצטרך לרדת לספסל במשחק הזה...

    נקווה" לגנוב "ניצחון (כן כן הגענו למצב שריאל צריכה לגנוב ניצחון מסראגוסה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx )


     
  14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

    הצטרף ב:
    ‏30/7/02
    הודעות:
    18,671
    לייקים שהתקבלו:
    1,938
    מין:
    זכר
    דווקא אחרי מספר משחקים טובים ונצחונות יפים בילבאו נעצרת היום בבית מול ויאריאל . מה שהכי כואב עבורם זה החמצת פנדל של יסטה בדקה ה96 .

    ואלרון קיבל שוב 3 דק' כשנכנס בדקה ה91 , בשביל להריץ אותו צריך להכניס אותו לפחות ל10 דק' , ככה הוא לא יחזור בחים .

    מחזור של הפתעות היה היום מבלי קשר למה שיקרה במשחק של ריאל כי כל תוצאה שם תחשב לאיזו הפתעה .
     
  15. riquelme1 Member

    הצטרף ב:
    ‏20/10/04
    הודעות:
    10,087
    לייקים שהתקבלו:
    343
    חמישייה סופגת בטיס מאוסאסונה היום, בהחלט תוצאה מרשימה ומפתיעה, אחרי הניצחון 1-0 על סלטה בשבוע שעבר נראה שבטיס יוצאת לדרך חדשה עם לואיז פרננדז, אבל היום מכה קשה לבטיס שכנראה ותמשיך לדשדש בתחתית.

    הפסד ראשון העונה למוליכה לסביליה, די מפתיע שזה הגיע דווקא ממאיורקה, משחק נפלא של הקבוצה מפאלמה, סביליה היית פשוט חושך, צ'בנטון לא הורגש והוחלף, בכורה גם לקראז'קוב הרוסי שלא עשה הרבה. ברצלונה שמחה מאוד על ההפסד של סביליה.

    ויאריאל מנצחת ניצחון חשוב מאוד בסן ממס משער של פורלאן, סאנטנדר מנצחת ברגע האחרון את סוסיאדד בקרב תחתית חשוב, אזקייל גראי כובש למארחת.

    מחצית בבאליידוס אתלטיקו מובילה 2-0 מצמד של טורס.
     
    נערך לאחרונה ב: ‏15/1/07