17: 3-1 לברסה על מאיורקה ולולנסיה על אתלטי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏1/1/09.

1. Sergio Ramos Member

יופי. ניצחון סופר חשוב שמעלה אותנו למקום ה-4. האמת היא שהמשחק די הזכיר לי את המפגש האחרון מול ולנסיה. יציאה מצוינת להתקפות, הנעת כדור מסודרת, אריאן רובן שמוכיח איזה קראק ענק הוא על אף ההחלטות הדי שגויות לעתים . אין ספק שיש שינוי במשחק של ריאל מדריד, לרבות במישור הטקטי. בשלהי הקדנציה של שוסטר הבאלגן של השחקנים פשוט חגג על הדשא וזה נראה היה כאילו זרקו 11 שחקנים למגרש סתם כך, לעומת זאת היום ובמחזור הקודם ניתן להבחין בהרבה יותר סדר והנעת כדור מצוינת, אם כי סיומת רעה כשזה מגיע לנגיעה האחרונה, אבל אני מניח שזה סתם חוסר מזל שיחלוף.

המחצית הראשונה הסתכמה בשליטה אבסולוטית שלנו בכדור, אבל רובה הייה אופטית. עם חלוף הדקות נכנסו יותר ויותר למשחק וגם המצבים הגיעו, ובינהם הגול הנהדר של רובן. זה מדהים כמה קשה לעצור את הפריצות שלו על הקו. הוא עושה את זה כמעט בכל פעם כשמקבל כדור על האגף, ולמרות שהמגן\קשר אחורי או מי שזה לא יהיה צופה את המהלך הבא שלו, בלתי אפשרי לעצור את הפנייה החדה הזאת שלו כאשר סה הולך לו, כמו במקרה הזה שבו הוא אף היטב להרשית בקלאסה.

כמו כן, משחק ההגנה שמזה זמן רב לא כלל בתוכו את הרבייעיה האופטימלית נשאר די יציב מהמשחקים הקודמים. למען האמת, לא הייתה הרבה עבודה במחצית הראשונה, אך בשנייה הצוללת החלה ללחוץ על הדוושה ואף הצליחה להכניס כמה כדורים מסוכנים שאלמלא ההירואיות של קסיאס(השיבה שלו לכושר האידיאלי היא הברכה הכי גדולה של העונה הזו) היינו משלמים ביוקר על ההחמצות בהתקפה ומאבדים נקודות חשובות. אציין לטובה גם את פפה שמוכיח בפעם המי יודע כמה איזה בלם היראוי ונדיר מסוגו הברזילאי.
    אני חושב שהבעיות בהגנה עדיין לא חלפו, שכן היינו כבר בסרט הזה שעל אף משחק הגנה סביר בהחלט, חוסר התיאום, המיקום הגרוע ועבודת הצוות הלקויה של הרבעייה שוב צצות מחדש. אולם, אני משתדל לקוות שפפה, היינצה או קאנברו לא יפצעו. הרביעייה ששיחקה היום היא רביעייה סופר מוכשרת, שק' פציעות, קישור אחורי לקוי ויתר הדברים מונעת ממנה להיות אחת ההגנות הטובות בעולם.

- אמנם מוקדם מכדי לשפוט, אבל לאס הדגים לנו בקטנה מה צריכה ריאל מדריד בקישור הדפנסיבי. משח בכורה מרשים ביותר לצרפתי. אני מקווה שהיכולת המצוינת שלו(כל התיקולים והעבירות החכמות היו במקום, במחצית השנייה הוא נכנס לשוונג וגם הצטרף יותר להתקפה) היא סימן לבאות עבור הקישור האחורי.

- על הונטלאר אין הרבה מה לאמר. בכורה סבירה בהחלט, ועוד החמצה שעליה נסלח לו כמובן.

אוי עמי עמי, אני חייב חייב לציין שאתה חורץ הגורלות הכי גדול שהכרתי. מדהימה אותי כל פעם מחדש הצורה החד משמעית שאתה שופט\קובר שחקנים.

2. Ohad_Glr Member

הפעם, בניגוד למשחקים אחרים בהם אפשר לבוא בתלונות לרובן על זה שהוא לא מוסר אין מה לבוא אליו בטענות. השחקנים מסביבו ברוב המקרים פשוט לא פתחו לו אפשרויות מסירה.
    אפשר להאשים את רובן בזה, ששחקנים לא פותחים כי התרגלו לזה שהוא לא מוסר, אבל אי אפשר גם בלי להאשים במעט את השחקנים האחרים.

3. hai80 Member

אתלטיקו לא חזרו מהפגרה

4. Raulito Madridista

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2009/01/04/arjen370x200.Xxx
    כי איכות זו לא מילה גסה.

משחק בינוני מאוד של הקבוצה היום, אבל הנקודות הן הדבר החשוב ביותר כרגע, ואני שמח שהצלחנו לנצח פעם שנייה ברציפות בבית כולל שמירה על רשת נקייה(ויאריאל הגיעה לפחות מצבים מאשר וולנסיה לפני שבועיים, ההגנה הייתה לא רעה פחות או יותר, ראמוס הראה שיפור ופפה היה טוב; כמובן שגם לקסיאס מגיעות מחמאות על הדיפות לא רעות). היום הקבוצה לא יצרה כמות מצבים כמו בשבוע שעבר, אבל גם הפעם הדבר הבולט ביותר היה חוסר היכולת לסיים כמו שצריך. סניידר בעיקר איכזב אותי עם שתי בעיטות חלשות מאוד שלו ממצבים קורצים. גם הונטלאר החמיץ, ראול איחר, ודרנטה כרגיל.
    שני שחקנים ערכו היום הופעת בכורה בהרכב והנה ההתייחסות לגביהם: הונטלאר לא היה כשיר במאת האחוזים וראו את זה, מהופעת הבכורה שלו לא נזכור יותר מידי, בניגוד להופעת הבכורה של רונאלדו, רוביניו או סניידר. הונטלאר החמיץ כמובן מול דייגו לופז, איבד הרבה כדורים ונראה מאוד חלוד. בכל-אופן, אני בטוח שהוא ייתרום לנו עוד רבות, בהמשך. לסאנה דיארה חילץ מספר כדורים פה ושם, ניסה להוציא את הקבוצה קדימה עם מסירות ארוכות, אבל לדעתי הוא לא היה יותר מבינוני. כמובן שאני לוקח בחשבון את עניין הזמן והתיאום עם הקבוצה.
    רובן כרגיל רמה אחת מעל שאר השחקנים, השער שלו היה נפלא(סוף סוף החיתוך לאמצע עובד לו בידיוק כמו שהוא רוצה, לא עוד בעיטה סנטימטר מהעמוד או לשמיים), הוא גם לא היה רחוק מלבשל שער או שניים. ראו כמה הוא מאושר כאשר הוחלף וקיבל את התשואות מהקהל, רק שיהיה כשיר, מה שאנחנו תמיד אומרים. שאר שחקני החלק הקדמי איכזבו – ראול היה חלש נורא והפסיד בכל מאבק וגם איחר פעם אחת במצב לא רע לכיבוש, סניידר ביזבז מצבים טובים ולא סיפק את הסחורה ודרנטה שנכנס רצה אבל לא הצליח להשפיע. החילוף של חואנדה היה לא רע(חבל שסביולה לא נכנס), אבל האחרים הגיעו קצת באיחור. נקודה שמאוד הפריעה לי זו השליטה בכדור של ויאריאל, היו דקות מסויימות שפשוט לא הצלחנו לחטוף להם, בדומה למשחק נגד וולנסיה. זה לא עובד.
    יהיה מעניין לראות את הקבוצה תחת חואנדה ראמוס במשחק חוץ שהוא לא הקאמפ-נואו. במתפרצות אנחנו הרבה יותר טובים, קשה לנו ליזום במשחק מאורגן. נקווה שהיכולת תשתפר מול הגנה חלשה יותר כמו של מאיורקה. ובינתיים – מקום רביעי.
    * אני חייב לציין לרעה את מחוטו גונזאלס ששרק על כל שטות ולא איפשר למשחק לזרום. רוב השריקות היו נגדינו.

5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

בויאריאל עוד לא חזרו מהפגרה , במיוחד מארקוס סנה שנראה חושך מצרים.
    אבל למרות זאת בויאריאל שיחקו קצת במחצית השנייה הרבה בזכות הכניסה של יורנטה בפתיחת המחצית השנייה והוא בעצמו הגיע לכמה מצבים מסוכנים.
    ריאל מדריד אומנם הפסידה את הקלאסיקו אבל מאז אותו משחק היא הרוויחה את קאסיאס ששוב חזר להיות השוער הטוב בעולם עם הצלות נפלאות שלו.

סביליה צריכה לזעזע את עצמה , ביכולת כל כך חלשה היא מוצאת את עצמה בצמרת וכשיו איבוד נקודות יוקרתי ומיותר במשחק בית מול אוסאסונה שלא עשתה שום דבר.
    החילופים של מנולו חימנז היו קצת מוזרים כל כמהדקות חילוף והכל מיותר , במיוחד החילוף של אדריאנו שהיה טוב , נכון שקאפל חיוני למשחק ההתקפה אבל היה אפשר להוריד את אדריאנו לעמדת המגן וקאפל לקישור ולא לוותר על הברזילאי

6. riquelme1 Member

מסכים, מנוזלו חימנז מתחיל לאבד שליטה על סביליה, ההרכבים המוזרים, שוב הוא לא פותח עם פביאנו וקאנוטה,צמד החלוצים הטובים בספרד בעונה שעברה, שוב האמצע החלש הזה עם הפלופ רומריק, ואלדו דושר שחקן שבקושי יש לו מקום בהרכב בקבוצת אמצע טבלה.

שימו לב לאמצע של סביליה בעונה שעברה. פאולסן-קייטה. העזיבה של פאולסן החלישה מאוד את סביליה, השחקן הזה היה עילוי ונחס לקבוצה, גם החילופים של חימנז כול הזמן אותו דבר, להכניס את פאזיו שהוא בלם ביכלל בתור קשר. בקיצר, צריך לחשוב שם על מאמן.

7. avner Member

למה לא מכניסים את רנאטו ומארסקה לאמצע?

ולהגנה תמיד אפשר להחזיר את הינקל, שמושאל לסלטיק.