ניסיתי לראות את המשחק באינטרנט, זה היה סיוט שלא נראה כמוהו, תקוע, כל שנייה עוצר, פשוט סיוט, וכל-כך רציתי לראות את הבכורה של פרננדז...
הבעיה עיקרית של ריאל מדריד היא ללא ספק יציבות והציפייה. ראיל כל שנה מרעננת את הסגל שלה ב6-5 שחקנים חדשים ולא נותנת לאותם לשחקנים קבועים לפתח קבוצתיות והבנה. כל חצי שנה מחליפים מאמן וככה כל חצי שנה נהנים מ3 משחקים טובים ו2 גרועים. ככה לא רצים לאליפות וככה לא בונים קבוצה. אני ,למרות שנאתי לקפאלו, הייתי משאיר אותו עם הסגל הנוכחי ורץ עונה שניים עם רכש של שחקן אחד או שתיים מקסימום וגם אם הייתי מאבד פה ושם את האליפות או את האלופות (דבר שממלא קורה) בשנה ה3 הייתי כבר קוצר את הפירות (ראו דוגמא ברמן, מנצסטר, ליון מאז ומתמיד,ברצלונה). בעצם הייתי מחליף את קאפלו במאמן אחר כי מאמן שמשאיר את רוביניו על הספסל כשהוא יודע שזה השחקן היחידי שיביא שינוי, הוא לא מאמן (במיוחד אחרי חצי עונה אחרונה נוראית של יובה). ודרך אגב - זה מה שעלול לקרות לצלסי השנה (הביאו את באלאק ושבה ואשלי קול ובולרוז ישר להרכב הפותח בעוד שהשחקנים שרצים כבר כמה עונות מתייצבים ומתבססים)
בידיוק מה שקרה עם קארו מליון! עם כל הכבוד ל1-1 שלו מה זה שווה אם אין לך נתונים פיזיים כדי להעיף את הכדור? לנחש לאן השחקן הולך להעביר אותך זה יפה, השלב הבא זה להוציא לו את הכדור מהרגל. קנאברו קטן מכדי ליהיות בלם על... אבל יפה שהוא משתדל.
ראשית, סחתיין לדפורטיבו. הפתיעו אותי מאוד, אך אני חושש שמפה הם ישובו לסורם. בסופו של דבר, הסגל שלהם בינוני במקרה הטוב, וכולם יודעים שואלרון יפצע עד אמצע פברואר. עם כל זאת, לקרקס לחלוטין את מדריד הם ידעו, וגם אריזמנדי ידע להראות מעט מהכשרון המבוזבז. עיקר המחמאות הולכות לאסטוינוף, סילון שהביא לשינוי גם מול ברצלונה העונה. הוא לא נראה כמו שחקן שישתלב ברמות גבוהות יותר, אבל הוא מתאים מצויין לדפורטיבו ויכול להיות שילוב נהדר עם מסירות האומן של ואלרון. אורי, בשורה התחתונה, קנבארו משחק איום ונורא. למרבה הפלא, גם ריאל מדריד. קאפלו עושה את כל מה שיכול בכדי להרחיק את הקליק שיחבר את הקבוצה. אם כבר שמים את ראול בהרכב ויהי מה, אז לפחות שיהיה חלוץ במקום עמדה כלשהי אותה האיטלקי המציא יום בהיר אחד. מעבר לכך, רוביניו חייב להיות בהרכב, שכן הוא אחד היחידים שמביאים לקבוצה רעב ולהט כלשהו. הנסיון של קאלדרון לא לזעזע את המערכת אחרי שנים של חוסר יציבות מובן מאוד, אך ללא שינוי קיצוני מאוד (רמז: לא גאגו, לא היגואין, לא מרסלו) מדריד תמשיך להפגין יכולת מזוויעה בדרך למקום שלישי בליגה והדחה ברבע גמר ליגת האלופות. בסופו של דבר, אנגולו גונב את הגול שנותן לולנסיה את הנצחון בדרבי, בדרך לעוד נצחון וטיפוס חזרה במעלה הטבלה. ויאריאל צריכה להפסיק מהר עם פסטיבל מטיגול.
לרגע לא אמרתי שקנבארו נקי מטעויות, אבל זה נכון לגבי כל חוליית ההגנה. הבעיה בחלק האחורי היא כמו שציינתי שהקבוצה מגנה עם 4 עד 5 שחקנים בלבד ושאר חברי הקבוצה לא תורחים לרדת, לסגור ולהגן. זה מה שיוצר את החוסר עונים ברוב המקרים בדיוק כמו שקרה בשער השני שריאל ספגה מול דפורטיבו. ועם זאת, גם הבעיה הזו היא מינורית בלבד לעומת בעיית הקישור וההתקפה של ריאל וכפי שכבר כתבתי הכתובת לבעיות היא קאפלו. אני חוזר על עצמי ואומר שריאל חייבם לשנות את השיטה (ל 4-4-2 לדעתי) וקאפלו חייב לתת יותר הזדמנויות גם לשחקנים שהוא פחות מעריך, כי אלה שהוא בוטח בהם פשוט לא מספקים את הסחורה. הרכש שריאל עשתה בחלון העברות הנוכחי היה פשוט שגוי. לא שבעוד כשנה שנתיים לא נתפאל מהיכולות של שחקניה החדשים, אבל רכשים לעתיד עושים בראש שקט בקיץ, בינואר צריך לרכוש שחקנים שיתנו לך פתרונות במיידי וריאל לא עשתה זאת.
ההבדל הוא שברצלונה לא משחקת עם 4 השחקנים שבעונה שעברה בעצם הביאו לה את כל ההישגים: דקו, ליונל מסי, רונאלדיניו וסמואל אטו. משחק רע מאוד של ברצלונה, אין ממש מקום לתירוצים, אבל לפחות הם לא הפסידו את המשחק. השער הראשון היה שער די אומלל, דווקא מרפאל מארקז, שהציג יכולת מצויינת עד לאותה הטעות. השוויון היה יפה מאוד, כדור כזה מדוייק לא ראיתי הרבה זמן. יש לי רק שאלה אחת: איך אבודנזיירי הצליח להוציא את הבעיטה של לודוביק ג'ולי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx את המשחק של ריאל מדריד לא ראיתי ממש, רק את ה-10 דקות האחרונות. אבא שלי ראה אותו ואמר שכבר במחצית הראשונה דפורטיבו לה קורוניה יכלה להבקיע 5 שערים. לפי התגובות שאני רואה כאן, כנראה שריאל מדריד באמת שיחקה רע.
מירן, לא רוצה לזרות מלח על הפצעים, אבל ברסה השיגה בחטאפה נקודה אחת יותר ממה שהשיגה ריאל. ובניגוד לריאל, היא גם לא הציגה את המשחק הכי גרוע שלה בשנים האחרונות.
מחזור מרתק היה, כאשר רוב הגדולות איבדו נקודות. ההפסד 2-0 של ריאל לא מפתי אותי בכלל, לפני המשחק ציינתי שאולי קאפלו ימשיך עם המשחק המגעיל שהוא יוצר לריאל, וכן גם אמש זה קרה, כאשר ריאל שיחקה משחק אפור, ומשעמם, כאשר לה קורוניה הסתפקה עם 2-0, כאשר הייתה יכולה להסיב את ריאל בתוצאה של 4-5 שערים, אבל למזלה של ריאל, לה קורוניה לא הייתה מספיק חדה בכדי לשים ברשת את השערים הנוספים. גאגו בהופעת הבכורה שלו בריאל, היה איום ונורא, אבל זה יסלח לו, עקב כך שהוא רק הגיע, הוא בקושי התאמן עם הקבוצה, הוא עדיין לא מחובר אליה מספיק, הוא עדיין לא בשל בכדי לפתוח כשחקן הרכב במשחק הראשון שלו בקבוצה, ככה שזאת הייתה טעות של קאפלו לפתוח איתו בהרכב. חבל רק שההנהלה של ריאל פוחדת לעשות מהלך כלשהו עם קאפלו. מזל טוב ללה קורוניה, שלאחר תקופה נוראית, הצליחה לנח בריאזור שוב פעם את ריאל מדריד, למרות שהיא נשארה באותו מקום שהייתה לפני המחזור הזה, אבל הניצחון הזה הוא מאוד חשוב, כי הוא נתן המון מורל לשחקני לקראת ההמשך. ברסה הציגה יכולת חלשה מאוד, לדעתי אף המשחק החלשב ביותר שלה העונה, למרות שעוד איכשהו הצליחה להשיג נקודה. ללא רונלדיניו, דקו, זמברוטה, טוראם, מסי, אטו, אפשר להבין את היכולת של ברסה אמש, אבל עדיין עם ההרכב שהיה לה, היא הייתה צריכה להיראות יותר טובה, מאשר איך שהיא נראתה.
http://www.marca.com/primeras/07/01/g0108.Xxx "קאפלו, זה פשוט אסון" מיותר להרחיב. הביזיון עבר כל גבול, לא פעם ראשונה העונה שאנחנו לא בועטים פעם ראשונה למסגרת, ובכלל מאיימים על השער רק 5 פעמים. לא ניצלנו איבוד נקודות של ברצלונה, סביליה ואתלטיקו, הפער מהמקום החמישי קטן מאוד. פשוט טמבלים. הרחבה על המצב שלנו אני אתן בדיון של ריאל מדריד בהמשך, אם יהיה לי זמן. אני חושב שאנחנו מחזיקים מהסגל הקיים, יותר מדיי, בעיקר, ושכחנו למעשה שרונאלדו הוא לא רונאלדו כבר יותר משנה, ראול הוא לא ראול כבר שלוש שנים, שרייס לא "פרץ" באמת כמו ששיערו אחרי המשחקים הגדולים שלו בסביליה, בארסנל הוא היה סביר, קנבארו אחרי תצוגת מונדיאל אלוהית יכול רק לרדת, ואיקר אחרי עונות מדהימות, היה ידוע שגם הוא יירד ביכולת מתישהו. הלגרה בכלל לא בלם מהשורה הראשונה, מיצ'ל אפס וזה לא חדש. גם המערך לא פוגע. מהקבוצה, ומהשחקנים, נשאר רק השם. uritotti, אני אתייחס לתגובה הקודמת שלך כאן שהגנת על קנבארו. רק אולי שכחת עובדה, שמשחקן אחרי מונדיאל כביר שהוא נתן, מצפים ליותר, זה שתגיד שכל ההגנה שלנו זה חרא אחד גדול, לא יפיל את האשמה מקנבארו. כי מהלגרה לא מצפים שיהיה עמוד טווח ההגנה כמו קנבארו, גם מסרחיו ראמוס שמשחק כולה שנה שנייה ברמה הגבוהה ביותר, אתה לא מצפה שיציל לך את הקבוצה וייצב את ההגנה, מקנבארו הציפיות אחרות, בהחלט אחרי המונדיאל המדהים שלו. קנבארו של עכשיו מזכיר את פאביו של העונה האחרונה שלו באינטר, בעיקר את המשחק נגד רומא באולימפיקו שקאסנו והחלק ההתקפי של רומא עשו לו בית ספר. וקאפלו נכשל במדריד. בוריס, אל תתלהב לי מלה קורוניה. זה הרבה יותר החולשה שלנו מאשר תצוגה ענקית שלהם, אם כי הם בהחלט מחקו אותנו מהמגרש באיזשהו אופן. דודו אוואט ניצח אותנו, בהחלט יש הידרדרות בריאל מדריד. חמישה הפסדים בחצי עונה(יש לנו עוד סראגוסה בברנבאו!), זה מזכיר את 02\2001 בליגה או 04\2003(את הסוף), כל שני משחקים הפסד.
אורי, התגובה שלך כאן היתה התגובה הכי פחות טובה שלך, שראיתי ממך בכל הזמן שאני פה. מה קשור קנאה? אוהדי ריאל היו רוצים לראות את אותו קנבארו של המונדיאל, אותו קנבארו שעזר להביא לאיטליה גביע עולם. אז להתעלם מהיכולת הגרועה של קנבארו ע"י דוגמא של מצב אחד או פעולה אחת (ונגיד שהוא לא אשם בשער)- זה לא הכי אובייקטיבי מצידך. קנבארו כל העונה מציג יכולת איומה, ובמשחק אתמול ראו את זה. עזוב את הגול השני, בכל המשחק הוא היה פשוט על הפנים. עוברים אותו כמו מים, הוא עושה ים שטויות, והוא נראה כמו איזה שחקן מפוחד, שחוץ מלשבור כמה רגלים לא עשה כלום אתמול. בקשר לבעיה של ריאל לדעתך\תירוץ ליכול הרעה של קנבארו, דבר ראשון, לריאל יש הרבה בעיות. הבעיה שלה היא לא במס' השחקנים שמגינים, אלא להפך- אין משחק מסודר, ולכן גם אין התקפה. מחולית הקישור ומעלה רק חושך. כשמאבדים כל כך הרבה כדורים בקישור האחורי, לא פלא שההגנה חשופה כל כך להתקפות. וריאל פשוט לא יכלה לעבור את החצי, בגלל שפשוט אין לה משחק התקפה מסודר, ככה שזה מה שראינו בעיקר, ובגלל זה בין השאר (ואולי בעיקר) קנבארו וחבריו לחולית ההגנה נראו רע. ומאור, באמת, למה להגיד סתם? גם עם דיארה וגם עם רוביניו ריאל נראתה רע. והנה כמה תגובות לאחר המשחק. קאפלו בוחר להעביר את האשמה לשחקנים: "יש שחקנים שלא משחקים ברמה טובה". אבל שום דבר לא עוזר לקאפלו, וזאת הכותרת הראשית בשער של המארקה היום: "קאפלו, זהו אסון". והנה, אולי בריאל קיבלו קצת שכל: קאפלו לא העביר היום את האימון, והוא נפגש עם קלדרון, מיאטוביץ' ובאלדיני. הפגישה התקיימה בבוקר עד לשעה 12 וחצי, ומה שבדיוק הלך שם לא ברור. כל אחד מה4 הנ"ל סירב להסביר על מה היתה הפגישה. יכול להיות שלא דיברו שם על עתידו של קאפלו, אלא ניסו להסיק את המסקנות הנדרשות מהביזיון אתמול (כן, מירן, ריאל ביזתה את עצמה, בעוד שחצי בארסה לא. אני לא אוהד בארסה, ככה שאין כאן ממש סיבה לחוסר אובייקטיביות שלי), אבל אין לדעת. אולי גם הם נתנו לקאפלו זמן לחשוב האם מה שיעיל למועדון יהיה התפטרותו בכביכול הצעה ג'נטלמנית, אבל אלו הם רק השערות שלי. בתקשורת בכלל לא מזכירים את המילה פיטורים, ככה שאוהדי ריאל עדיין לא יכולים להתנחם בכלום מההפסד המבזה אתמול. ומילה טובה ללואיס פרננדס, שבפרימרה שלו בבטיס ובמשחק החזרה שלו לפרימרה השיג ניצחון 1-0 חשוב חשוב על סלטה משער של רפאל סוביס, שאולי סוף סוף עכשיו הוא וחבריו יתחילו לספק קבלות. המשחק היה פשוט לוהט ויותר מדי אגרסיבי, מה שהכריח את פרז לימה לשלוף לא פחות מ13 כרטיסים צהובים ואדום אחד. פרננדס, אגב, פתח עם מערך התקפי של 3-4-3, בגלל שנותר ללא מגן ימני עקב פציעותיהם של מלי ודאמיה. ובנוסף, ללופז קארו, אקס ריאל, דווקא היה יום טוב אתמול, לאחר שניצל מפיטורים עם ניצחון 2-0 על ראסינג. גם בילבאו השיגה ניצחון חשוב בתחתית על מאיורקה, והיא ממשיכה לשחק פשוט מצוין תחת הדרכתו של מאנה.
אתם עכשיו יכולים להגיד, שריאל לא הצליחה בשנים האחרונות עם מליון ואחד מאמנים, אבל זאת פשוט סיסמא, וזה לא מהווה שום תירוץ או הצדקה לאיך שהיא נראתה אתמול. האיש שאחראי על הנעשה אתמול במגרש הוא אך ורק קאפלו, ולפי דעתי הוא צריך להתפטר. כשהקבוצה שלו משחקת ככה, אני לא חושב שצריך להיות בכלל ספק בכך.