16 קבוצות בליגות העליונות: בעד או נגד?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י roeiuzan, ‏24/6/08.

1. eran levy Member

שש עשרה קבוצות זה טוב, וכמו שנאמר כאן ההשגים הגדולים והמרשימים היו לרוב בליגה של 16. אבל גם נאמר שאין מקום ל-16 קבוצות בישראל, וזה נכון, כי זה די עלוב לראות קבוצות שמחזיקות גרעין של אולי אלף אוהדים ושלפעמים מגיעים אפילו פחות מזה למשחק. בשביל זה לא צריך קבוצת כדורגל. זה קהל של ליגה א', לא של ליגת העל.

2. kfiros Member

16 קבוצות- ברכה אדירה לכדורגל הישראלי!

זה עשה לכדורגל שלנו כל כך הרבה.. החל מזה ששחקנים צעירים זוכים לפרוח בקבוצות קטנות שכנראה לא היו נכנסות לליגה של 12 קבוצות (סתם על קצה המזלג.. עמאשה ואלרואי כהן בקריית שמונה, רועי דיין בעכו ויש עוד כמה מכובדים ברשימה) ועד לזה שיש הרבה יותר תחרות בליגה! הצמרת מותחת מאוד עד הרגעים האחרונים, גם התחתית (חוץ מרמת גן) מאוד מעניינת וכרגע גם באמצע מתחוללים קרבות של קבוצות שמנסות להתברג למעלה או אחרות שרוצות להבטיח לא להקלע לתחתית לקראת הקיזוז. הבעיה היחידה היא הפלייאוף האמצעי בכמה מחזורים האחרונים אבל הטובות עולות על הצרות.

מעבר לזה שהכדורגל מגיע לפריפריה. חבר'ה מקריית שמונה לדוגמא שהכדורגל לא היה כל כך בראש מעיינם הפכו לחולי כדורגל! כמעט כל קריית שמונאי שאני מכיר הוא אוהד של הקבוצה שמתעדכן מדי שבוע. חלק גם הולכים למשחקים ופתאום מרגישים הרבה יותר מחוברים לכדורגל הישראלי. גם בני נוער רבים מאזור קריית שמונה, סביבת עמק החולה והישובים בגליל העליון הפכו לאוהדים של הקבוצה וחלק מהם גם רואה לנכון להירשם לבית הספר לכדורגל של הקבוצה שהולך והופך לאט לאט לאימפריה לגידול שחקנים צעירים. אני יודע שקריית שמונה היא דוגמא בעייתית קצת כי היא הספיקה פעם אחת להיות בליגה של 12 קבוצות אבל חשוב להבין שבליגה של 12 קבוצות אין לה לגיטימציה!
    בתאוריה, אפשר לומר דברים דומים על אשקלון שהאוהדים הרבים שלה סוף סוף זוכים לקבוצה בליגת העל ואם היו קצת יותר תומכים בקבוצה והניהול שלה היה קצת שונה, אין ספק שהאוהדים שלה היו מוסיפים המון לליגה.
    בליגה של 16 קבוצות יש מקום לשתי קבוצות פתח תקוואיות, 2 קבוצות חיפאיות, 3 קבוצות מהצפון, 3 קבוצות מהדרום וזה תורם המון לכדורגל. אז נכון שיש את אותה הפועל רמת גן מפוררת, אבל את הפועל רמת גן התורנית אני מבטיח שאפשר למצוא גם בליגה של 12 קבוצות!

בקיצור עד עכשיו ההחלטה עושה רק טוב.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעד.

רק בשנה שעברה חזרו לפורמט של 16 קבוצות אחרי 9 שנים של 12 קבוצות אז אי אפשר לצפות לראות שינוי באופן מיידי, בעונה שעברה הליגה הייתה יותר חלשה והנה שנה עברה ואנחנו רואים יותר שיפור שלמכבי חיפה והפועל ת"א יש יותר איבודי נקודות אחרי שבעונה שעברה הם כבר בחימום היו עולים ל0-1, הבטן של הליגה יותר רחבה וחוץ מהפועל ר"ג ואולי קצת אשקלון אז אין לנו נמושות בליגה כמו בעונה שעברה שכמעט כל קבוצות הפליאוף התחתון היו ברמה חלשה מאוד.
    מדובר תהליך שלוקח זמן וצריך סבלנות והנה החל מהעונה הבאה אנחנו נראה עוד מתקנים חדשים(פ"ת ועכו) ובעוד שנתיים-שלוש גם איצטדיון חדש וחדיש בחיפה, לנתניה סוף-סוף יהיה איצטדיון ולא מחראה וגם בב"ש מתחילים לבנות ובטדי ובלומפילד יעברו שיפוץ ככה שיש סיבה לאופטימיות מבחינת הקהל כי אני מאמין שמתקנים טובים יותר ימשכו יותר קהל למגרשים.

בליגה של 16 אנחנו רואים יותר שחקנים צעירים ישראלים מקבלים הזדמנות כאשר בליגה של 12 הם היו מתייבשים על הספסל או מושאלים לליגה השניה, גם קבוצות מהפריפריה זוכות להעפיל לליגה הבכירה, המשחקים יותר פתוחים כאשר בליגה של 12 המשחקים היו יותר סגורים, מה גם שלפגוש את כל הקבוצות 3 פעמים בשנה זה מעיק במיוחד עם הסבל הזה שהיה נקרא "הסיבוב השלישי"(שיעמום אטומי).

ליגה של 16, שני סיבובים, בלי קיזוז, על הפליאוף אני עוד לא סגור למרות שהוא מוסיף מתח(גם בלי קיזוז כי המשחק הם ראש בראש), אם זה יצליח מבחינת רמה נוכל לבחון רק עוד שנתיים-שלוש, מה שכן אפשר לומר שההחלטה של לוזון להגדיל באופן מהיר מ-12 ל-16 הייתה לא נכונה ופגעה בעיקר בליגה הלאומית שם הרמה פח זבל וההבדלים בין הליגות גדולים יותר מאשר היו פעם וכל קבוצה שתעלה לליגת העל תצטרך להחליף כמעט חצי קבוצה.

4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

16 קבוצות זה הרבה, הרבה מדי.
    זה יוצר לך בטן גדולה מדי בטבלה, וזה לא שיש לך 16 קבוצות ברמה.
    מדברים על להעלות אתה רמה, איך 16 קבוצות מובילות לעליית הרמה בדיוק?

5. kfiros Member

קריית שמונה, עכו.. אפילו הפועל חיפה במידה מסויימת?

6. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

12 זה מעט מדי, 16 יותר מדי, לדעתי החל מהעונה הבאה צריכים לרדת שלוש קבוצות מליגת העל ותעלה קבוצה אחת מהלאומית, אפשר וצריך להסתפק ב-14 קבוצות.

7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

16 קבוצות זה יותר מדי לטעמי ואני ינסה להסביר למה אני מתכוון. קחו לדוגמא את אשקלון, בכל הקבוצה הזאת, בתאכלס יש שני שחקנים שראויים לשחק בליגה הגבוהה, שניר גואטה ומחמוד עבאס, כי הם היחידים שבאמת מנסים לשחק באשקלון העונה מבחינה יצירתית וגם רואים את זה. עכשיו בואו נניח שאנחנו מורידים את אשקלון ואת הפועל רמת גן שאם אני לוקח את כל השחקנים שלה היחידים שהם עם פוטנציאל (ותרשו לי לא להתייחס לאלה שהצטרפו בינואר מסכנין כמו טל חן שהוא בלם בסדר לכל קבוצה) זה לירון דיאמנט שרואים שיש לו כישרון וציון צמח, ולא במפתיע שניהם מושאלים. עכשיו לא עדיף לראות את ה-4 שחקנים האלה מחזקים קבוצה/2 קבוצות (2 בכל קבוצה) ויוצרים קבוצה יותר חזקה מאשר שאנחנו מקבלים את אשקלון והפועל רמת גן? לדעתי אפשר להוריד ל-12 קבוצות, מה שכן, בשביל אולי שלא נקבל ב-12 קבוצות את כל המשחקי 0:0 אז לדעתי כמובן שלא צריך קיזוז וגם לעשות שרק קבוצה אחת יורדת והשניה למבחנים בלי 2 יורדות ואחת למבחנים...עם כל הכבוד שהליגה מגיעה לפריפריות, אם מכבי חיפה והפועל ת"א צריכות לשחק מול הפועל אשקלון והפועל רמת גן שהן הכי חלשות בליגה ואולי גם סכנין אז זה לא שווה את זה, לא לקהל, לא לטלוויזיה ובטח שלא למכבי חיפה שאין שום דבר שהיא מקבלת במשחק שכזה. הייתי אפילו עושה ליגה של 13 קבוצות, שאחת יורדת ואחת למבחנים ועושים 3 סיבובים כשכל שבוע קבוצה אחרת נחה ככה גם לא יבכו פה שיש על שחקנים עומס...36 משחקים ואם אנחנו עושים ליגה של 12 קבוצות אז לדעתי צריך לעשות שני סיבובים של 11 משחקים, יוצא 22 ואז הליגה מתפצלת ומשחקים פעמיים מקומות 1-6 ו-7 עד 12 על כל הקופה, זה לבטח הרבה יותר מעניין, מותח ומביא רייטינג מליגת קיזוז מביכה.

8. alexshw Member

ליגה של 12 זה ליגת 0:0.
    הקיזוז ללא ספק מפריע, אבל הוא לא קשור לכמות הקבוצות. 14-16 קבוצות זה טוב.

9. JackSparrow Member

14 קבוצות זה יכול להיות מצויין, ככה נוכל להפטר מקבוצות כמו הפועל רמת גן ובני סכנין/אשקלון וכך גם נקבל יותר שחקנים צעירים טובים כמו שאתם אומרים. 16 זה פשוט יותר מידי, בעיקר שמערבבים שם קבוצות כמו הפועל רמת גן.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הליגה השנה הרבה יותר מעניינת מבשנה שעברה ואין לי ספק שבשנה הבאה היא אפילו תלך ותשתפר. הנה דוגמא: בשנה שעברה הפועל עכו, הפועל רעננה ומכבי אחי נצרת נחשבו על פי רוב אוהדי הספורט בארץ לקבוצות שלא ראויות לשחק בליגת העל. הפועל רעננה ומכבי אחי נצרת ירדו והפועל עכו? הפכה לאחת הקבוצות המהנות שיש בליגה ובשנה הבאה היא צפויה לשחק באצטדיון חדיש, שימוקם בעיר עכו. בהנחה שהקבוצה הזו תצליח למשוך אלפיים צופים מדי משחק, מישהו יוכל לטעון שהיא לא ראויה לשחק בליגת העל?
    אז אולי השנה יש את הפועל רמת גן, שלא הכינה את עצמה כמו שצריך, אבל בנסיבות אחרות גם היא הייתה יכולה להוסיף המון לכדורגל שלנו ויחד עם הקהל הרומנטי מהמכתש, אף אחד לא היה יכול לטעון שהיא לא ראויה.

אפילו עכשיו, כעבור שנה, עוד מוקדם מדי לשפוט את המעבר, למרות שאפילו עכשיו ניתן לקבוע בצורה חד משמעית שמדובר בהצלחה. הפועל עכו ועירוני קריית שמונה הן הוכחה לכך. וזה עוד לא הכל - הפועל כפר סבא, הפועל ירושלים, מכבי יפו, הפועל אום אל פחם, מכבי הרצליה - לכל אלה יש מקום בליגת העל והן הוכיחו זאת בעבר. סבלנות. שווה 'לסבול' קבוצות לא ראויות כדי להגיע לתוצר הסופי.

11. הרצליה Member

אני לא מבין את הטענה הזאת של לא נצטרך לראות קבוצות חלשות כמו רמת גן וסכנין.

שהייתה ליגה של 12 לא היו קבוצות כאלה? הכח עמידר שיחקה שנתיים בליגת על של 12 קבוצות, כנ"ל מכבי הרצליה.
    סכנין שרדה 3 שנים בליגה של 12 קבוצות, ירדה וחזרה שנה לאחר מכן.

אשקלון היא לא דוגמא כי אשקלון עלתה בעונה שעברה ליגה בטעות ובעיקר בגלל חולשה של היריבות שלה בלאומית במחזורי הסיום.
    הפועל עכו? שעלו 6 קבוצות לפני שנתיים היא סיימה את העונה במקום השני, גם ככה הגיע לה לעלות.

זה לא משנה כמה קבוצות יהיו בליגה, תמיד יהיו קבוצות בסגנון הזה.
    קבוצה כל כך חלשה כמו הפועל רמת גן שמפסידה כמעט את כל המשחקים יש כמעט בכל עונה כמעט בכל ליגה בלי שום קשר לכמות הקבוצות.
    אגב הפועל באר שבע אם אין 6 עולות לפני שנתיים אני לא בטוח שהם משחקים היום בליגת העל.

מה שכן השיטה צריכה להיות שהליגה מסתיימת כרגיל במחזור ה-30, מי שצברה הכי הרבה נקודות, אלופה.
    הדבר היחיד שצריך להישאר בשיטה הנוכחית זה המשחק בין המקום ה-14 בליגת העל למקום השלישי בלאומית.

הרמה בלאומית היא באמת פח זבל אבל ככה גם היה בליגה של 12, אין שום קשר.

12. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

30 מחזורים זה קצת מדי את האמת, זה הבעיה במספר הזה 16 קבוצות, קשה להרכיב מספר מכובד של מחזורים. גם ככה יש הרבה פגרות. אם רוצים לעשות 30 מחזורים בלי פלייאוף שיעשו שבת גביע כמו פעם.

13. gilad16 Member

בעד 16 קבוצות בליגה הבכירה, יש יותר צבע ויותר מקום לשחקנים צעירים לפרוץ, בעוד אין פערים גדולים יותר בין הגדולות לאחרונות מאשר היו עם 12. יש פערים, אבל כמו שהיו ויהיו עם פחות קבוצות בניגוד לטיעון הזה.

מה שאני נגד, זה 16 קבוצות בליגה לאומית - אין מקום בישראל ל-32 קבוצות מקצועניות לדעתי ורואים את זה בלאומית השנה עם כל הקבוצות שלא מצליחות לעמוד תקציב ראוי. את ליגת העל שישאירו על 16, את הלאומית שיצמצמו.

14. Hapoel_TA_For_Ever Member

הליגה הלאומית צריכה להיות 12 קבוצות.
    אפשר לעשות ככה:
    ליגת העל 14 קבוצות. ( פליאוף עליון - 6 הראשונות,פליאוף תחתון - 8 האחרונות)
    ליגה לאומית - 12 קבוצות.
    ליגה ארצית - 10 קבוצות.
    ליגה א' - 14 קבוצות.

15. עצומת ליגת העל Member

מה נשמע כולם?

לא מזמן נפתחה עצומה חדשה כדיי להחזיר את

הליגה הישראלית והטובה למה שהיא הייתה פעם

נשמח עם תחתמו וככה נשפיע

http://www.atzuma.co.il/israelileague

(גם עם אתם לא אופטימים או שאתם לא בעניין הכדורגל נשמח עם תחתמו ותשפיעו)

תודה מראש!