16 קבוצות בליגות העליונות: בעד או נגד?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י roeiuzan, ‏24/6/08.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם המצב היה הפוך אני בטוח ששחר לא היה יוצא נגד השיטה הטיפשית, הוא היה אומר שצריך לכבד את החוקים ובלה בלה בלה.
    לפחות שיהיה גבר עד הסוף ולא ינסה להיות שמעון מזרחי של הכדורגל, יעקב שחר הוא לא מעל לאף יו"ר אחר.
    שיבטלו בסוף העונה, הרי אם מכבי חיפה תמשיך בכושרה הנוכחי היא תזכה באליפות למרות ההמצאות של הבחור מהשוק בפתח-תקווה.
    פלייאוף זה דבר נסבל אבל שיטת הפחתת הנקודות זה ביזיון ענקי שרואים בד"כ באנדורה או בסן מרינו, לא ייתכן שבליגה שממוקמת במקום ה-22(בערך) באירופה ישחקו בחוקי האבן-נייר ומספריים האלו.

והאמת אריאל, עדיין לא הבנתי את מי אתה אוהד...

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מסכים עם אדם ועם כל מי שאמר פה שלא צריך לבטל מהעונה.
    אין ספק שאם הקבוצה שתוביל את הליגה בסיבוב השני ואז יקוזזו לה נקודות וקבוצה אחרת תזכה באליפות במקומה,תהיה כוכבית על האליפות הזאת,אבל אי אפשר לשנות חוקים אחרי מחזור 7,רק חבל שאנחנו צריכים להגיע בכלל למצב כזה.

3. שער 7 Member

החוק מתנהל בהתאם למיקומים של מכבי חיפה, בני יהודה ומכבי פתח תקווה (הסיבות מובנות).

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

שטויות במיץ.

5. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

במרץ בחירות להתאחדות, לוזון ישאר אבל שימו לב למחליף שלו שאמר כמה דברים שלדעתי הוא צודק: אין מקום לליגה של 16 קבוצות. צריך להוריד ל-10. צריך לשנות דברים תקציבית.

בתאכלס גם אם הוא יחליף את לוזון - כלום לא ישתנה.

ושימו לב לפיקנטריה: הוא אוהד מכבי ת"א. עכשיו מה פיקנטרי? הוא יו"ר מרכז הפועל...הזוי.

6. אלי מתחן Member

16 קבוצות זה מצויין, צריך לתת לקבוצות החדשות קצת זמן להסתגל לליגה. אתה לא יכול לצפות מהפועל עכו שיש לה (בהערכה גסה) 15 שחקנים בסגל לפחות שלא שיחקו מעולם ברמה הזאת לבוא ולשחק כאילו הם מגיל 15 בליגת העל.
    שנה הבאה הם יהיו טובים יותר.

7. מקסים לנגו Member

אם לא ימצאו את עצמם בליגה הלאומית, בדיוק כפי שרעננה כנראה תמצא עצמה. יש קבוצות שפשוט לא מתאימות לליגת העל, כאשר את ההכנות לליגה הבכירה יש לעשות כבר מהליגה הלאומית טרם העליה מעלה. ראה ערך הפועל חיפה והפועל באר שבע.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצד אחד זה נכון,כרגע עכו ורעננה לא מתאימות לליגת העל,אבל מצד שני הם יכולות להתאים את עצמן לליגת העל,סכנין גם נחשבה אחת שלא מתאימה,אמנם עם בסיס אוהדים רחב יותר אבל בכל זאת אף אחד לא נתן לה סיכוי להישאר הרבה זמן ותראה אותם היום,אפילו עם גביע אצלם.

דבר שני,בזמן האחרון אני שומע יותר ויותר אנשים שהתנגדו ל-16 הקבוצות שהם דווקא נהנים מהליגה היום,יש יותר משחקים,יותר שערים,יש את התחתית,את הצמרת ואת אמצע הטבלה שבהמשך תביא משחקים יותר פתוחים.

9. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

שערים לא בהכרח מצביעים על איכות זה דבר ראשון, וחוץ מזה שכמות השערים נגזרת אוטומטית מכמות המשחקים...ברור שאם יש במחזור 10 משחקים ולא 5 אז יהיה הרבה שערים.

תחתית צמרת ואמצע טבלה? בינתיים מה שאני רואה, תקנו אותי אם אני טועה זה מכבי חיפה בצמרת, אמצע טבלה ממקום שני עד איזה מקום 8. ותחתית ממקום 9 עד הסוף. זה לא טבלה.

צמרת זה 1-5, אמצע זה 6-10 ותחתית זה 11-16.

10. Cup of Tea Liverpool, UK

אתה צודק בגדול, אבל עוד לא נגמר סיבוב אחד.
    בינואר-פברואר החלוקה תהיה ברורה יותר בין הצמרת למרכז ולתחתית.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עומר אני די בטוח שכמות השערים בממוצע היא גבוהה יותר,מן הסתם שכמות השערים גבוהה כשגם כמות המשחקים אבל לא לזה התכוונתי.
    אני בכלל חושב שליגות עם 10 קבוצות הם משעממות.

12. אלי מתחן Member

מדובר על ממוצע שערים למשחק, לא כמות שערים. בכל מקרה, איכות בכל מקרה אין, לפחות שיהיה משחקים טובים.
    וחוץ מזה חיפה מקום ראשון בליגה בלי קשר לכמות הקבוצות, היא ניצחה את 2 המתחרות העיקריות שלה וכנראה שהייתה מנצחת גם קבוצות יותר טובות מהעולות החדשות.
    בנוגע לעכו, זאת הייתה דוגמא. ב"ש והפועל חיפה מורכבות מהרבה מאוד שחקנים עם עבר בליגת העל. רעננה, הפועל ר"ג ועכו רובן שחקנים שזאת הפעם הראשונה שלהם בליגת העל. לא משנה מה יגידו, הבדלי הרמות משפרים שחקנים. חוץ מזה שיש יותר מקום לשחקנים שנפלטים מהגדולות להוכיח את עצמם ברמה הגבוהה ביותר.

13. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שגם במהלך העונה נגלה שהחוק הזה עוזר לישראלים ולמרות שיש 5 זרים ברוב הקבוצות עדיין יותר ישראלים צעירים יקבלו הזדמנות.

14. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

לדעתי הביתה היותר גדולה בהרחבת הליגה הזו זאת הליגה הלאומית, שאני לא יודע האמת לגבי היתר, אך אני אישית הפסקתי לצפות בה בכלל. קבוצות כמו אלו שעלו אל הליגה הבכירה, הפועל חיפה, הפועל באר שבע, לדעתי אלו הקבוצות שהשאירו עוד מעט מהאטרקטיביות של הליגה הלאומית, מאז שהן עלו אל הליגה הבכירה יש אצלי הרבה מאוד חוסר עניין בליגה הזו. כמובן שאני חושב ששתי הקבוצות האלו מקומן בליגת העל, אך זהו אובדן גדול לליגה הלאומית, וכרגע, אני לא רואה אף קבוצה שם שמחפרת על האובדן הזה.

15. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

Alon Harazi

לפני שעשו את ההגדלה כולם אמרו שאין הרבה הבדלים ברמה בין הליגה הלאומית לליגת העל ודרשו הגדלה, מה ציפיתם שיהיה? חייבים הבדלי רמות בין הליגה הראשונה לשנייה וטוב שיש כאלו עכשיו, בעקבות ההגדלה גם יותר קבוצות מערים בפריפריה יכולות להגיע לאור הזרקורים.
    16 קבוצות זה מצוין, רמה אף פעם לא הייתה כאן כך שזה לא ממש משנה לי.