16 קבוצות בליגות העליונות: בעד או נגד?

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י roeiuzan, ‏24/6/08.

1. קטלוני Member

חוץ מהפועל חיפה והפועל ב"ש אף עולה עדיין לא עברה את בקרת התקציבים.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אסור שמאיר שמיר יתערב לא בגלל מה שהואהדים עושים אלה מהעובדה שהוא כבר לא הספונסר (או בעלים או אנאעארף מה שהוא היה שם). עזבת? תלך אל תחזור.

3. Beitar Member

המצב הכי גרוע עלול להיות שיותר מקבוצה אחת לא תוכל לעמוד בתקציב הדרוש לליגת העל. אז בעצם היורדות של שנה שעברה יבוטלו, והליגה שלנו בכדורגל תהפוך למה שהיה עד לפני כמה שנים בכדורסל - מי שמשחק בליגה הבכירה זה מי שיש לו כסף, לאו דווקא מי שעל המגרש, ספורטיבית, ראוי לשחק בליגה הבכירה. זאת אחת ההשלכות של הגדלת הליגה לכמות כזו של קבוצות.

4. שער 7 Member

לגבי הניקוד : אני רוצה להגיש את זה לאבי לוזון, הפחד שאולי הוא יתלהב מזה ואז תקראו לי "עוכר כדורגל" :
    אחרי 2 הסיבובים לוקחים את הניקוד של כל קבוצה, מכפילים ב- 2, מפחיתים 17, מחלקים ב- 1.5, מעלים בחזקת מספר הגולים שכבשה הקבוצה, ואז בוחרים קלף מהחבילה ולא מראים אותו לאף אחד. שמים את הקלף בתוך מעטפה ומי שמנחש אותו זוכה בשקית הפתעה. מי שאוסף 10 שקיות הפתעה מתקשר לטלמסר ושולח כמה שיותר הודעות SMS בעלות של 1 ש"ח להודעה. אחר כך באים עם כל שקיות ההפתעה למקדונלד'ס ויכולים לזכות בגביע אליפות תמורת 10 שקלים.

שתהיה לנו ליגה שמחה, עם הרבה מורים למתמטיקה על ספסלי הקבוצות!

5. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://www.one.co.il/Article/146629.html

אם שחר יבטל את השיטה הזאת זה פשוט יהיה ביזיון שלא היה כמותו.

6. שגיא Guest

אני לא בטוח שזה יהיה הרבה יותר בזיוני מאשר לתת לשיטה הזו להיכנס לתוקף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

7. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מההתחלה הייתי נגד השיטה הזאת, אבל להוציא אותה עכשיו, כשחיפה מובילה בפער על הליגה זה מגוחך, לא פחות. מה, ביום שמכבי חיפה תהיה במקום האחרון אז יבטלו את זה שמקום אחרון יורד?

8. Ariel Member

לשם שינוי אני מסכים עם יעקב שחר. חובה לבטל את ההחלטה לקזז בנקודות לפני שתיכנס לתוקף ווודאי תגרום לשערוריות אלו או אחרות. בתנאי כמובן שזה יעשה בצורה חוקית ומקובלת ולא בשיטות של קומבינה.

רוצה שהאלופה תיקבע אך ורק על כר הדשא ולא בשיטות מצחיקות שלא מצאו נחלה באף ליגה אחרת ביבשת, גם אם זה אומר שכחובב כדורגל אראה את מכבי חיפה חוגגת אליפות במחזור ה-20.

9. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקטע שזה נכנס כבר לתוקף ואמרו את זה עוד לפני העונה, ובכל זאת אני לא אתפלא אם בסוף יבטלו את זה עם החברות של יעקב שחר ולוזון.

10. מכביחיפהזהבדם Member

לא יבטלו כלום, שחר דיבר על העונה הבאה.
    תאזין לשידור החוזר אם בא לך.

נערך לאחרונה ב: ‏28/10/09
  11. קטלוני Member

אז תבטל את זה בשנה הבאה,ולא אחרי שעברנו חצי סיבוב.

12. Ariel Member

לדעתי צריך לבטל את השיטה כמה שיותר מהר, אפילו מחר בבוקר.
    ברור שאם היא כבר הייתה נכנסת לתוקף וכבר היו מקצצים נקודות הייתי מתנגד לשינוי. אך כל עוד היא טרם נכנסה לפעולה ואפשר לתקן את הנזק- רצוי לעשות זאת.

אני לא מאמין שבשבעת המחזורים שחלפו יש קבוצה שלא עלתה לתת את ה-100 אחוז בכדי לנצח כי במילא יקצצו בנקודות.

13. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. שיטה בזיונית שחובה לבטל אותה.

2. אם כבר לבטל אז מהשנה הבאה בלבד כמובן כי לא אי אפשר לבטל את השיטה עכשיו כי חצי מהקבוצות התנהלות (גם מבחינת שחקני רכש ותקציבית) על פי העובדה שמחלקים את הנקודות בחצי...

3. אם שחר יפסיד את האליפות (לא נראה באופק אבל עדיין...) הוא יוכל לקפוץ עד מחר, אף אחד לא יחזיר לו אותה, על פי חוקי אופ"א אם הוא ינסה להתערב באיזשהו משהו, חיפה תורחק לכמה שנים מהמסגרות האירופאיות וייתכן שישראל עצמה תורחק גם היא, שחר לא ייקח את הסיכון הזה.

4. אריאל, אם כל הקבוצות היו עם 0 נק' היה אפשר לתקן, אתה לא יכול לבוא, בטח כשאתה המוביל בטבלה, ביתרון של 7 ופתאום להגיד בואו לא נקצץ כשהליגה כבר רצה...זה יותר לא ספורטיבי מאשר ביצוע חלוקת הנקודות.

נערך לאחרונה ב: ‏28/10/09
  14. איגור .פ. Member

צריך לבטל אין וויכוח כאן ,אבל לצערי רק מהעונה הבאה ,חיפה מספיק טובה כדי לקחת אליפות גם אם יקזזו בחצי את הנקודות.

15. Ariel Member

לא ספורטיבי? הליגה עוד בחיתוליה והחוק לא נכנס לתוקף.

שתקום קבוצה אחת שתגיד שלא עלתה לנצח ב-7 המחזורים שחלפו כי היא בנתה על הקיזוז בנקודות.

בכללי, איך אפשר לבנות על חוק שכזה? הרי גם מבחינת רכש וגם מבחינת תקציב- החלשה על כר הדשא תהיה זו שתיפגע בין אם החוק יעמוד לבין אם יבוטל. החלק הבעיתי שבו הוא במאבק האליפות, כי פער של 10 נקודות שיקוזז ל-5, כשיש עוד שני מאבק ראש ראש במסגרת הפלייאוף - זה כבר להיות תלוי במומנטום שהקבוצות יגיעו אליו בסוף העונה וזה כבר הרבה פחות ספורטיבי. לא מדובר כאן על פלייאוף כמו בליגות הנמוכות באנגליה שלכאורה מקום 3 היה אמור לחגוג עלייה, אך יצטרך להתמודד על הזכות יחד עם מקומות 4-5-6, אלא על כתר האליפות.

חשוב לי להדגיש שאני לא אוהד מכבי חיפה.