לא ראיתי את המחצית השניה של המשחק של ריאל, אבל לפי התגובות אין כל כך על מה להחמיא(שוב). משחק קפלואי טיפוסי, שער יתרון,אחריו הצתופפות בהגנה,המון לחימה, ו3 נקודות יעילות מאוד. זה עד כה מסכם את המשחקים של ריאל מדריד מודל 2006. אני חייב להודות שכשקאפלו הגיע ובחודש הראשון ראינו את התצוגות האפורות(אך יעילות) הללו, הייתי משוכנע שזה רק ענין של זמן עד שריאל תתחיל להתניע את הענינים ותתחיל להראות כדורגל טוב. ככל שעובר הזמן זה לא קורה, ולצערי, אני חושב שאפשר להגיד בוודאות שזו הריאל שנראה עד לסיום העונה. זה לא השחקנים, כי אין ספק שפוטנציאל יש בקבוצה. השאלה היא איך מיישמים אותו והדון בוחר בדרך הפחות נעימה לנו האוהדים. לטעמי גם גאגו וגם היגואין לא ישנו את זה. מיסטר ג'ו קול(אחלה ניק אגב http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ), קאפלו לא הולך לשום מקום, השיטה שלו לא הולכת לשום מקום, אז כדי שתתרגל לזה. בקשר לסוגית קנאבארו, אין לי ספק שכדור הזהב הגיע לו. אמרתי את זה כבר בעבר ואני יגיד את זה שוב. הוא נתן מונדיאל למופת, נתן עונה פנטסטית ביובה, ועל זה שופטים אותו. זה לא נכון, ולא הוגן(ולכן הפרס הוא על השנה כולה הזו ולא על 3 החודשים האחרונים) לשפוט אותו על החודשים הראשונים שלו בריאל, בליגה שונה, בסגנון משחק שונה,בעונה הראשונה שלו מחוץ לליגה בה הוא בנה לעצמו את השם, והביקורת אליו אולי מוצדקת בהקשר של ריאל, אך בשום פנים ואופן לא בהקשר של הפרס. הוא קיבל אותו בזכות ולא בחסד. הראל, אולי אני לא מעודכן ,אבל מתי הוא זכה בפרס של FIFA? הייתי בטוח שרונאלדיניו זכה בפרס הזה.
אני דוקא מבכה את אי פרץ היצירתיות, אך באותה נשימה אנחנו מקבלים מהקבוצה משהו שלא היה לפני. אין יותר התפרקות טוטאלית, אולי אפור אבל יש התמדה ויציבות, יש לחימה על קו הגנה ראוי. השינוי היה ידוע לכולנו שיגיע בהדרגה, עכשיו פה ומיד זה לא יקרה, במיוחד שרמתנו בשנים האחרונות שאפה לעוגמת נפש אחת גדולה לכולנו. הדרך או לא הדרך, הפסיקו לנו את מצעד הברביות, התחלה טובה ודרך טובה במידה ואתם שואלים אותי.
נשבר הנאחס במונז'ואיק http://www.marca.com/marcador/rfsh/liga0607/1a/jornada15/fotos/fotos_partido_08/05.Xxx לא יצא לי להגיב על המשחק, אז הנה. המשחק היה לטעמי משחק דיי חלש, מחצית ראשונה לא הגענו לשום מצב, פרט לאולי שתי בעיטות של סאלגדו ורוביניו, שטוחות שהלכו החוצה. רייס היה היחיד שניסה לעשות משהו בהתקפה במחצית הראשונה אבל לא הצליח. לא הצלחנו לצאת קדימה ולעשות התקפה אחת שהיה איום רציני על השער וחבל מאוד. המחצית השנייה נפתחה טוב, שער יפה שלנו, בעיקר של ואן ניסטלרוי(לאלה שראו את השער של מקאיי בבאיירן נגד מיינץ, יודעים שזה בדיון אותו שער), הטעייה יפה על המגן ובעיטה חדה שאין שום סיכוי לקאמני החתוך להדוף. היה מצב של גוטי (בישול מעולה הוא הביא לרוד, אבל פרט לזה איבד אינסוף כדורים והיה חלש, בדיוק דקה אחת טובה הייתה לו אתמול), אבל קאמני עצר. לדעתי לולא האדום של קנבארו שלטעמי לא היה, היינו מבקיעים עוד שער ומסכנים עוד יותר את אספניול, שגם הם קבוצה יותר מחוברת מאיתנו והיו להם מתפרצות יפות, אבל הם לא היו יותר טובים מאיתנו אתמול. ידעתי אחרי האדום שרוביניו ייצא, ובצדק. עצוב לי על הנסיך שלנו, אבל חוץ מהמשחק נגד ברצלונה ונגד בוקרשט באלופות לטעמי הוא חופש, הוא לא נכלל ב11 הפותחים בשביל שיעשה חצי הברקה אחת במשחק, הוא מאבד המון כדורים ונראה שהמגנים למדו אותו. אמרסון החזיק לנו יופי את מרכז המגרש, הוא ניסה לדחוף קדימה אבל ללא הצלחה. לראול היה מצב מעולה להבקיע אחרי שהוא "הפקיר" לרגע את עמדת הקשר האחורי או הבלם שלו, ובעט לשמיים ממצב טוב יחסית וחבל. בכל מקרה, קאפלו עלה עם הרכב התקפי שכולל את רייס, רוביניו, גוטי, ראול וואן ניסטלרוי, ולא ראינו חוץ מהגול ממש כלום בחלק ההתקפי ואני דיי מאוכזב הפעם למרות הניצחון, נגד רקראטיבו בברנבאו חייבים להיראות יותר טוב. רוברטו קרלוס ואמרסון הם המצטיינים שלי לאתמול.
קנבארו קיבל אדום? אתה רוצה לומר לי ששוב אנחנו נתקעים עם סלגאדו כמגן ימני? אני שם כסף שרקראטיבו תבקיע לפני ריאל, יכול להיות שריאל תעשה מהפך, יכול להיות שלא.
אני מאוד שמח שהנאחס מול אספניול בביתה הסתיים. שלוש הנקודות האלה חשובות מאוד, כנ"ל לגבי המשחק בשבוע הבא, רגע לפני הפגרה. גם המשחק הזה היה מאוד חשוב וראינו את ריאל משיגה ניצחון חשוב אבל שוב עם יכולת לא טובה ומאוד משעממת. רוביניו ורייס היו מאוד חלשים והשינוי בהרכב לא בא לידי ביטוי. המשחק נפתח בקצב מאוד חלש, אספניול תקפו יותר, רק לקראת הדקה ה30 בערך ריאל החלה לתקוף עם כמה מצבים דיי טובים והמשחק התאזן אבל עדיין לא היו שערים. במחצית השנייה לא היה שינוי, אבל הברקה של רוד עשתה שער מהיר. כמו תמיד ריאל חשבה רק על הנקודות ובונקר החל, במקום לנסות להגדיל את ההיתרון. לאחר שקנאברו הורחק קאפלו ביצע חילופים כדי לחזק את החלק האחורי וההיתרון נשמר, ריאל ניצחה, דבר חשוב בפני עצמו אבל לדעתי, שוב בגלל ההרכב יכולנו יותר וחבל. נקודות אור שלי: סאלגדו- כל הזמן אנחנו יורדים עליו, שהוא איטי, שהוא לא מצטרף להתקפות, מאבד כדורים וכו'. אבל אתמול הוא לא רק נלחם, אלא גם עזר מאוד בהגנה עם הרבה הרחקות, וגם נטל חלק לא רע בהתקפה. אני מקווה שהמשחק אתמול לא היה חד פעמי. רוד- המשיך להיות יעילי והפעם גם טכני. גול חשוב וגם יפה. הוא השתלט על הכדור, הסתובב ובעט מדויק כמו שהוא יודע. וזה למרות מחצית ראשונה חלשה שלו.
משחק מאוד מאוד מעניין צפוי לנו ביום רביעי. ברצלונה המגמגמת תפגוש את בטיס המתאוששת , אני בטוח שאם תשאלו את אנשי ברצלונה הם היו מעדיפים שהמשחק הזה היה משוחק אז במועדו המתוכנן שככה בטיס הייתה בתקופה נוראית . מאז נצחון הבחורה של פרננדז על סלטה ויגו (1-0) כבר ארבעה משחקים שחניכיו לא מנצחים , פעמיים תיקו עם ריאל בגביע , תבוסה לפני שבוע לאוסאסונה ובשבת 1-1 עם סנטאנדר.
18 שחקני ברצלונה יצאו היום לסביליה והם : http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_196819_CAS.Xxx ואלדז, ז'ורקרה. אולגר, פויול, תוראם, מארקז, סילביניו, ג'יו. מוטה, אדמילסון, אינייסטה, צ'אבי, דקו. ג'יולי, סביולה, גודיונסן, רונאלדיניו, אזקרו. באלטי נשאר שוב בחוץ והפעם מצטרף אליו גם זמברוטה (Aזה די מוזר) , סילביניו ואזקרו חוזרים לסגל.
http://www.liga.co.il/leaguespic/1041966072barca.Xxxברצלונה - ריאל בטיסhttp://www.liga.co.il/leaguespic/1041966137betis.Xxx אצטדיון: רואיז דה לופרה (בטיס) מועד המשחק: יום רביעי, 22:00 שידור ישיר בספורט 5 המשחק הזה יהיה מעניין מהרבה מאוד מבטים, האחד זה יהיה מפגש ראשון (?) בין לואיס פרננדז לרונאלדיניו מאס התקרית המפורסמת בינהם בפריס סן ז'רמן הצרפתית. השני יהיה מעניין מאוד לראות את בארסה במבחן גדול ראשון אחרי ההפסד בדרבי. אחרי שניצחה את חימנאסטיק בבית 3-0 אלא משכנע, מתארחת האלופה בסיביליה אצל בטיס המקומית במשחק השלמה מהמחזור ה-15. בארסה בוודאי היתה מעדיפה שהמשחק יערך במועד המקורי, כשאז בארסה היתה בכושר הרבה יותר טוב והראתה יכולת יותר טובה ובטיס היתה בתקופה נוראית. למרות היכולת החלשה בארסה במקום הראשון עקב הפרש שערים עדיף על פני ריאל מדריד וסיביליה. באמצע השבוע בארסה עלתה בקלות לרבע גמר הגביע אחרי נצחון בגומלין נגד אלאבס 3-2. בארסה כמו שכבר אמרתי מגיעה למשחק אחרי נצחון לא משכנע שבו כבש סאביולה שער 7 בחמשת הימים האחרונים, למרות התוצאה היכולת היתה רעה והתקשורת קטלה את ברצלונה. רייקארד החליט באופן מפתיע להשאיר את זמברוטה שפתח בנצחון שלשום מחוץ לסגל, אל זמברוטה מצטרף גם בלאטי הברזילאי שלא יכלל בסגל גם הפעם. מלבד השינוי הנ"ל לא צפוי רייקארד לשנות את ההרכב שניצח את חימנאסטיק. http://i146.photobucket.com/albums/r279/fcbdec06/savona.Xxx חאבייר סביולה, הארנבון יציל את בארסה גם הפעם? מנגד, בטיס המשתפרת של לואיס פרננדז מגיעה למשחק אחרי תיקו 1-1 עם ראסינג סנטאנדר שבא אחר תבוסה מבישה 5-1 לאוסאסונה. באמצע השבוע הפתיעה בטיס כשהדיחה את ריאל מדריד בעקבות שערי חוץ ועלתה לרבע הגמר שם תפגוש בדרבי החם של סיביליה את סיביליה. רק לפני שלושה שבועות הגיע לבטיס לואיס פרננדז כדי להציל את הקבוצה מירידה. זה התחיל טוב עם נצחון על סלטה, אבל אז הקבוצה סיימה פעמיים בתיקו עם ריאל, הובסה על-ידי אוסאסונה 5-1 וסיימה בתיקו עם ראסינג סנטאנדר. בטיס מאז הנצחון בבכורה של לואיס פרננדז 1-0 על סלטה לא נצחה 4 משחקים והחבורה של פרננדז מאמינים שדווקא נגד האלופה המגמגמת הם יצליחו לעשות את זה. כרגע חניכיו של לואיס פרננדז ממוקמים במקום ה-18 אחרי פתיחת עונה קטסטרופלית. בטיס יודעת שנצחון מחר יעלה את הקבוצה מעל לקו האדום אחרי הרבה מאוד זמן. http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/987767/MDP17_wa.Xxx לואיס פרננדז, יצליח לגבור על "חברו", רונאלדיניו? הרכבים משוערים: ברצלונה- ואלדס, אולגר, טוראם/מארקז, פויול, ג'יו, אדמילסון, צ'אבי, דקו/אינייסטה, ג'ולי, סביולה ורונאלדיניו. בטיס- דובלאס; מלי, ארזו, נאנו, רומרו; ווגל, ריברה; קאפי, מאלדונאדו, ואגנר; ודני.
כל מי ששיך לצד האדום בסביליה מבקש מבארסה לנצח , גם אם זה יעלה להם בבריחתה של האלופה ל-3 נק' . רק סרחיו ראמוס ששונא את שתי הקבוצות , מקווה לנצחון של בטיס .
איזה משחק זוועתי. בארסה עד עכשיו חוץ מבעיטה אחת של סביולה לא הגיעו בכלל למצבים. כמה שהם זקוקים לאטו שיחזור בדחיפות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx
איזה מחצית חלשה של בארסה. בקושי בעיטה אחת לשער הם הוציא מטעות בהגנה. היתרון מגיע לבטיס ש-10 דקות הראשונות שיחקה הרבה יותר טוב מבארסה. רונאלדיניו ממשיך ביכולת החלשה שלו ובמקום לקחת מנהיגות כשאטו ומסי פצועים הוא משחק לבד ומאבד כדורים טיפשיים.