14:ואלדז מונע מבוכה; מספרת של צ'בנטון בנצחון סבילה

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by EL Capitan, Dec 8, 2006.

1. EL Capitan Member

ולנסיה אתמול שיחקה עם הרכב של 11 ספרדים! וזה נגמר בסוף 4-0 עם שער של ויסנטה בתוספת הזמן. לאחר הניצחון הזה, ולנסיה רחוקה רק 5 נקודות מהמקום הרביעי, בו נמצאת סארגוסה. העונה, אם כך, עדיין לא אבודה. חואקין, אגב, בגלל פורמה לא טובה- עלה למשחק רק כמחליף.

בשאר המשחקים, אוסאסונה מחברת כבר 4 ניצחונות רצופים. בטיס ירדה מתחת לקו האדום, ולא ברור עדי מתי חאבו ימשיך לסחוב במצב הזה. נאסטיק יצאה מהמקום האחרון, כשגם בילבאו נושף אוויר צח, אחרי שיצאה מהקו האדום. ובאספניול כבר לא ידברו על קודם כל השרדות, אחרי שהם ממשיכים את הפורמה המעולה שלהם עם עוד ניצחון על קבוצת צמרת, הפעם על אתלטי. הצמד טאמודו את לואיס גרסיה- סוף סוף מתחיל לספק תסחורה העונה.

2. Raulito Madridista

קים:

אני רואה שבסוף החלטת להגיב, חבל שסתם ביזבזת לך זמן לענות על השטויות שלי.

לגופו של עניין...

אני ראיתי את המשחק ואני לא צריך את המילים של התקשורת כדי לדעת מה הלך במגרש, כל עיתון כותב מה שהוא צריך לכתוב, כל עיתון בעד דבר אחר, ככה זה בספרד לפחות, במקום אחד מהללים את בארסה ובשני את מדריד. אותי התקשורת ממש לא מעניינת בקטע הזה, ריאל שיחקה טוב, רונאלדו יכל להכריע את המשחק במצב מעולה.

ריאל בהחלט הרגה את מרכז המגרש של סביליה בעזרת ארבעה שחקנים שעשו עבודה מעולה: בקהאם, אמרסון, גוטי וראול. ריאל מדריד החזיקה בכדור יותר מסביליה ועוד במשחק בפיחואן וזה שיפור משמעותי מאוד. ראנטו לא עשה שום דבר יצירתי בניגוד למשחקים האחרים וסביליה לא תקפה יותר מדיי ובטח שלא כמו שציפו ממנו.

דבר ראשון, טעויות של נבדלים זה לא דבר חדש בכדורגל וזה לא קובע שום דבר, זה בדר"כ מתאזן. דבר שני, המצב של רונאלדו מול פאלופ וההחמצה של רוברטו קרלוס מתוך הרחבה, הרבה יותר היו קרובים לשער מאשר החצי מצב של נאבאס, יכול להיות שרוברטו קרלוס היה מגיע לסגור אותו בכלל, והזווית לא הייתה מספיק טובה לגול. נאבאס לא בשיא מהירותו בעקבות חזרתו מפציעה, וקרלוס שיתק אותו מעולה כל המשחק.

סביליה קבוצה כחסנית והממוצע אדומים שלה בספרד הוא לא קטן יחסית לשאר הקבוצות האחרות ואת זה אני אומר בביטחה גם בלי לראות סטט'. ראמוס הוא שחקן שמשחק אגרסיבי, אגרסיבי חיובי, דניאל אלאבס וחבורתו פוצצו לגוטי את הרגליים ובעטו לו בגב שראו שהוא מתחמק משמירתם, זה כדורגל דוחה ומכוער. יש הבדל בין בעיטה ברגליים בניסיון לבעוט בכדור, לבין לחפש להפיל שחקן במיוחד ולכוון אליו בעיטה שלא תאפשר לו להתקדם. בושה איך שאלפארו תפס את רונאלדו בדרך לשער גם במכנסיים, אחרי שרונאלדו היה עובר אותו למרות התפיסה בחולצה.

ריאל מדריד גם בעונת האליפות הפנטסטית שלה, הפסידה משחקי חוץ קשים, וסביליה הוא משחק חוץ קשה מאוד. ריאל הפסידה בסוסיאדד 4-2, והסאן סבסטיאן היה אחד המגרשים הקשים ביותר בספרד באותה עונה, להפסיד לקבוצה במקום שלישי שנמצאת בכושר טוב והביסה את וולנסיה בבית 3-0, זו לא בושה, זה היה הפסד לפחות עם כבוד ולא הרביעייה שספגנו בעונה קיירוש.

שאר המשחקים שלא יצא לי לדבר עלייהם:

ידעתי שלה קורוניה לא מספיק טובים על מנת לקחת נקודות במאסטייה ושוולנסיה תחזור, איך שדויד ויאה חזר לשחק הקבוצה כאילו עשתה שינוי של 360 מעלות, ויאה עם צמד נהדר ובישול, כמה שהוא משפיע על הקבוצה הזו, דפורטיבו העונה קבוצה בינונית והתקשורת הישראלית סובייקטיבית לגבייה בגלל אוואט. לה קורוניה של השנה לא שווה הרבה יותר ממקום 10, יש מספיק קבוצות חזקות ממנה. וולנסיה עדיין רק במקום התשיעי רחוק מהעניינים, צאבל היא צריכה להמשיך לשחק טוב ולטפס גבוהה יותר.

הפתיע אותי הניצחון של בילבאו על רקראטיבו, הפתעת העונה עד עתה. רקראטיבו לא יציבה מספיק, אבל המטרה שלה זה לא לסיים במקום גבוהה(שאיפה של כל קבוצה), המטרה היא להישאר בליגה קודם כל, בילבאו עשתה אתמול צעד משמעותי לעבר הניסיון להישאר בליגה והיא טיפסה מעל הקו האדום. בילבאו חייבת לנצח קבוצות תחתית בבית כדי להישאר בליגה. אורסאיז קם מהקבר.

אויי אתלטיקו אתלטיקו... שום יציבות אין בקבוצה של אגירה אבל זה לא חדש. אספניול מפחידה, 6 נקודות אדירות בשני המחזורים האחרונים. איזה שחקן גארסיה! אספניול שיפרה משמעותית את מעמדה בליגה והיא עם 19 נקודות, ריאל חייבת להיזהר!

בטיס השתפרה קצת עם התיקו שלה 1-1 בקולוסיאום אבל זה לא מספיק, היא חייבת להתחיל לנצח משחקים.

3. EL Capitan Member

לא לימדו אותך לא לדבר על מה שאתה לא יודע? מה אתה יודע בדיוק על התקשורת הספרדית? ספרדית הרי אתה לא יודע.

ריאל החזיקה יותר מסביליה בכדור? רוצה אני יחפש לך נתוני החזקה בכדור? לזה אני מתכוון, כשאני אומר להמציא דברים. ושוב, "לא כמו שציפו". אתה לא יודע כנראה איך סביליה משחקת, וככה משחקת סביליה לרוב. לא יותר מדי מלהיבה, לא נותנת הצגות כל הזמן, אבל עושה את שלה.

ושוב, מה זה קשור לטענה למשחק הלא טוב של ריאל? ואגב, זה לא ד"ר פאבלו אלפארו, זה חאבי נבארו.

מתאזן? אם היה ריאל היתה מקופחת, הייתי מתלונן או לא? בשורה התחתונה, זאת עובדה, סביליה קופחה במשחק הזה בשתי שערים בטוחים כמעט. וחסוס נבאס שותק ע"י רוברטו קרלוס כל המשחק? אז נכון, חסוס נבאס לא היה במיטבו אתמול, אבל גם פעם אחת במחצית הראשונה, שנבאס ניסה לעבור את קרלוס במהירות ונעצר בעבירה, בגלל שהוא הבין שהוא לא יוכל להשיג אותו במהירות, ובעיקר ב20 דקות האחרונות של המחצית השניה- נבאס עשה הרבה בעיות לריאל בצד של רוברטו קרלוס. ואיך אתה מעוות דברים (אחרי זה אני סובייקטיבי, נכון? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx). נבאס היה כבר מול קסיאס, שום שחקן של ריאל, ובטח שלא רוברטו קרלוס שהיה רחוק משם (אם כבר, אחד הבלמים היה יותר קרוב), היה בכלל יכול למנוע את זה ממנו. וקאנוטה זה חצי מצב, אה? עזוב, אני סובייקטיבי, מה שתגיד.

ו"הפסד עם כבוד"? ממתי לריאל טוב להפסיד הפסד מכובד?

4. Raulito Madridista

כן, בוא תמצא לי נתונים שמראים שסביליה החזיקה בכדור יותר מריאל מדריד ולא ההיפך כמו שאני טוען. הנה, בבקשה קים. פה רשום שריאל מדריד החזיקה בכדור 52% מהזמן לעומת 48% של סביליה. האס משקר נכון?

ריאל מדריד בעטה לשער 11 פעמים, כמו סביליה, וגם 4 פעמים למסגרת, בדיוק כמו סביליה. רק שבוא לא נשכח את המצב של רוברטו קרלוס מתוך לרחבה ואת המצב של רונאלדו מול השוער ובבקשה, גם ריאל יכלה להבקיע. נניח שנאבאס היה מבקיע את השער שלו, בסדר, ונניח שקרלוס ורונאלדו היו מבקיעים את השערים שלהם?
    מה הקשר לעזאזל שנאבאס עבר את רוברטו קרלוס במהירות, אז מה, קורה ששחקנים עושים פאולים ולא מצליחים לעצור, גם קשרים עלובים לדוגמא למרות שנאבאס ממש לא כזה, אבל צד ימין של סביליה היה משותק ולא ראינו גם לא את נאבאס כמעט כל המשחק וגם לא את אלאבס.

סביליה כסחנים גם בדיוק כמו שאמרתי. 18 צהובים יש לשלושה השחקנים המובילים אצלהם בצהובים. נבארו עם 7 כרטיסים צהובים ואלבאס החייה עם 6.

הפסד עם כבוד, בדיוק מה שאמרתי, ריאל הייתה פקטור במשחק והיו דקות שריאל היו יותר טובים, סביליה ניצחה בגלל הפקרות של אלברו מחייה הטמבל וזהו, והיא פחדה לצאת קדימה נגד ריאל מחשש שתספוג את שער השיוויון. כמו שאמרתי עוד פעם, ריאל לא ביזתה את עצמה במשחק והייתה טובה מאוד,היא לא קיבלה בראש כמו ב2004 4-1. זהו.

Last edited: Dec 11, 2006
  5. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור לקחת את נאברו כדוגמא בעניין הצהובים זה פשוט בדיחה , התחביב של הבן אדם הזה לקבל צהובים ואדומים

6. EL Capitan Member

דור, קודם כל, אהבתי את זה שהתייחסת רק לחלק מהתגובה שלי, כי לרובה בטח לא ידעת איך להגיב.

עכשיו, אחד אחד.

אני, בניגוד אליך, לא מסתכל על סטיסטיקות, ושיערתי שבגלל שסביליה היתה טובה יותר- היא גם החזיקה יותר בכדור. עכשיו? בפעם המליון ואחת, סטיסטיקות לא אומרות כלום. תשאל כאן מי שיחקה יותר טוב בפיחואן, ותראה שיהיה רוב מוחלט לטובתה של סביליה.

יש הבדל בין החמצות לקיפוח של שתי מצבים של כמעט שערים בטוחים. אחד פנדל ועוד אחד של אחד על אחד מול השוער, ששתיהם נמנעו בגלל קיפוח של השופטים.

בקשר לנבאס, שוב אתה מתייחס לחלק מהדברים שלי, ומנסה להוציא אותם מהקשרם. ב20 הדקות האחרונות, חסוס נבאס חגג באגף ימין.

נגיד וסביליה כסחנים, קבוצה מגעילה וכו', מה שתגיד. אבל בפעם המאה, מה זה קשור לריאל? אני מדבר עכשיו על ריאל ולא על סביליה!

צודק. ריאל שיחקה לא רע, בינוני מינוס הייתי קורא לזה. בדקות מסוימות היא היתה טובה יותר, אבל במרבית הדקות סביליה היתה הקבוצה הטובה על המגרש. גם אם מחיה היה מכסה כמו שצריך, לסביליה הגיע הניצחון הזה. ושוב,? כל מה שאתה אומר זה לא מספיק טוב לקבוצה כמו ריאל. ואגב, איפה ראית אותי אומר, שריאל ביזתה את עצמה במשחק הזה? כבר ראינו משחקים הרבה יותר גרועים של ריאל, מן הסתם גם העונה, ככה שאני לא מבין למה אתה אומר את זה בכלל.

7. Pipe Member

קצת באיחור, אבל התגובה שלי על המשחקים.

כמו שחשבתי לפני המחזור, ולנסיה התפוצצה על דפור.שוב ראינו כמה ההשפעה המנטאלית של החיסרון של וייה השפיעה עליה לא פחות מכל שאר הפצועים ואתמול וייה חזר,אלבלדה חזר, ויש לי תחושה שכל העונה של ולנסיה חזרה למסלול הנכון.כולי תקווה שקיקה יצליח להחזיק את הקבוצה במצב הזה לאורך זמן,ואם קצת מזל(קרי, איבוד נקודות לא צפוי של בארסה,ריאל וסביליה)יחזרו להיות חלק מהשלישה המובילה. כרגע זה עוד מוקדם לפנטז על כך, אבל מי יודע? אנחנו רק בדצמבר, וכולנו ראינו למה ולנסיה מסוגלת כשהיא ממשת את הפוטנציאל שלה.

בארסה בסופו של יום השיגה את הניצחון, אפילו עם נדרשו לכך עוד כמה דפיקות לב. ואלדז עם באמת הצלה גדולה מנע מבוכה, ולמרות שבארסה באמת זלזלה במשחק(כמו עוד הרבה אנשים. כולל אני http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx )היא הייתה צריכה לגמור את המשחק עוד הרבה לפני ואלמלא טעות של הקוון היא גם הייתה עושה את זה. רונאלדיניו כמעט עשה היסטוריה, אבל אני לא חושב שזה שהוא לא כבש צמד מפריעה למישהו בקטלוניה.

בקשר למשחק של ריאל, לדעתי הניצחון של סביליה מוצדק מאוד, והיא עשתה את זה למרות שהשופט קיפח אותה לא פעם.מיצ'ל היה צריך להיות מורחק, ושופט קצת יותר "אמיץ" גם היה עושה את זה, במחצית השניה קאנוטה הוכשל בבירור ברחבה(נדמה לי שזה היה רובי קרלוס שמשך לו בחולצה) אבל משום מה הוא החליט לבעוט והשופט הבליג, ואני בטוח שהשמטתי עוד מקרה אחד או שנים.
    סביליה הגיע ליותר מצבים, שלטה יותר במשחק,שיחקה משחק אגרסיבי(לעיתם גם אגרסיבי מדי ואפילו מלוכלך, ביחוד כל העבירות שבהחלט נראו מתוכננות מראש על גוטי),נלחמה על כל כדור,ניצחה בזכות ולא בחסד,והוכיחה שהעונה היא מועמדת לגיטימית לזכיה בתואר.(ואם ספורט5 משדר אותה בשבוע הבא מול רקרה, זה אומר הכל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx )
    נכון שהיו חלקים שבהם ריאל החזיקה בכדור והגיע לכמה מצבים אבל אי אפשר להגיד שזה היה משחק טוב שלה.השער של בקהאם היה מקרי(למרות שלדעתי הוא כיוון לשער),רוד לא היה קיים,ומשחק ההתקפה התבסס רק על פעולות אישיות. לטעמי הדון טעה בהכללה של רונאלדו בהרכב וגם באי ההכללה של רוביניו בהרכב, וראינו איך זה השפיע על משחק הקישור ההקתפי שפשוט לא היה קיים אתמול.
    בקהאם ואמרסון דווקא עשו עבודה לא רעה בכלל מול פאולסן ורנאטו, אבל הם ממש לא "שיתקו" אותם, והנעת הכדור המצוינת של סביליה ממחישה את זה.
    בסופו של דבר,אצל קאפלו אין כזה דבר "הפסד מכובד", ואני משוכנע שבריאל יודעים שהם היו צריכים להוציא יותר מעצמם.