כי אמרסון עושה עבודה פנטסטית של שחקן וחצי. אבל למה כולם מוציאים את סרחיו ראמוס חסין בגול של צ'באנטון , הרי הוא ביטל את מלכודת הנבדל גם לזה צריך לבוא בטענות. וקרלוס לא בדיוק העלים את נאבאס , היו פרקים שבאמת נאבאס לא יכל עליו אבל היו גם פרקים במשחק שהוא עשה ממנו צחוק וגם מרוביניו שבא לעזור. וגם קאנוטה עשה כמה פעמים צחוק מקאנאברו שרק בעבירות עצר אותו.
הנה מתחילה הבריחה של בארסה לריאל מדריד כרגע 4 הפרש עד סוף הסיבוב נשארו 5 משחקים די פשוטים המשחקים הקשים של בארסה יהיו מול חאטפה בחוץ,ומול הנאחס של השנים האחרונות אתלתיקו מדריד אבל בבית המשחק אני מאמין שבארסה תנצח לפחות 4 משחקים מתוכם ותפתח פער בפיסגה עד פתיחת הסיבוב השני. כל האוהדים של ריאל שאומרים שהגיע להם תיקו במשחק הזה לא נפלתם מסביליה אבל תסתכלו על כמה משחקים השנה הגיע לכם להפסיד או תיקו ולקחתם נקודות רק במחזור האחרון מול בילבאו לא הגיע לכם לנצח. גם מול ולנסיה לא הגיע לכם. גם מול דינמו בוקרשט בליגת האלופות ועוד כמה משחקים. ואם אתם חושבים שיש לכם סיכיו לקחת לבארסה תאליפות ועוד שהיא מקום ראשון בלי מאסי,אטו,וסביולה אז יש לכם טעות ואני לא אומר את זה בגלל ההפרש של 4 בגלל היכולת שבארסה מציגה ובגלל היכולת של ריאל.
זה שטות להגיד שהנה בארסה מתחילה לברוח ולהגיד שהעסק גמור במיוחד כשהשנה מדובר ב3 קבוצות שמתחרות על האליפות
הראל, לא מתאים לך להגיב בסובייקטיביות, משחק אדיר לרוברטו קרלוס שגם בהתקפה היה מעורב בכמעט כל התקפה של ריאל(היו כאלה..), וגם העלים את נאבאס באגף ימין, אבל נאבאס לא היה חד מספיק גם בגלל שחזר ישר להרכב אחרי היעדרות לא מעטה. הפעולות המסוכנות של סביליה באו מהצד השמאלי, אדריאנו כמו רבים אחרים עשה צחוק מסאלגדו. אני לא כועס על מגן שלא מצליח לקחת לשחק כשרוני את הכדור, אבל שקשר חותך אותך שהוא רץ ישר מהר, זה ביזיון, הכוונה שאדריאנו עבר בין מיצ'ל סאלגדו בכל-כך קלילות. יש משהו במה שאתה אומר למרות שאתה דיי הגזמת בחלק מהדברים. לא כל פעם השיטה הזו של קאפלו תעבוד, ונגד סלטה ויגו לדוגמא היינו טובים יותר והרבה יותר, והם הכריעו את המשחק במתפרצת מרגיזה מאוד אחרי איבוד כדור של רייס יותר נכון. נגד ליון באלופות הגיע לנו לנצח והם הבקיעו שער מנבדל בהתחלה, שער שלא הגיע להם, החמצנו גם פנדל בדקה האחרונה. אני כבר ציינתי שלברצלונה נשארו משחקים לא כל-כך קשים עד סוף הסיבוב הראשון. המשחק הקשה של בארסה יהיה נגד אתלטיקו מדריד, הנאחס של בארסה בשנים האחרונות, גם סלטה אומנם בקאמפ נואו אבל לא הייתי מזלזל בהם, הם קבוצה של יום נתון, פעם נהדרים, פעם מפסידים בבית בבושה. אני לא יודע מה להגדיר בקשר לאליפות, אני השנה מחזיק מאוד מהקבוצה שלי ולא מנצחים אותנו בקלות, בכלל לא, זה הרבה יותר טוב משנים קודמות והליגה עדיין לא נגמרה לנו בניגוד לשנתיים הקדומות, מצד שני, אני לא מזלזל בכלל בבארסה והם קבוצה מדהימה והלוואי שריאל הייתה מציגה כדורגל כמוהה, ממש לא קל לראות את הקבוצה שלך משחקת כדורגל הגנתי, ממש לא מהנה, אבל שהנקודות יבואו ואני יהיה מרוצה. בוקרשט לא הגיע לנו? במשחק ברומניה ניצחנו 4-1 בצדק, שלטנו, ראול עוד החמיץ מצב טוב מאוד, גם רונאלדו יכל להבקיע פעמיים, היו להם דקות לא רעות אחרי שהם צימקו ל3-1 אבל חוץ מזה נאדה. בברנבאו אולי ניצחנו מטעות איומה בהגנה של בוקרשט, אבל הלגרה החמיץ ממטר, ואן ניסטרלוי בעט פנדל החוצה, הכל מתאזן. וגם לברצלונה הפלא ופלא, יש משחקים שלא מגיע להם לנצח והם לוקחים את הנקודות. בבלאידוס נגד סלטה במחזור הראשון, בדקות האחרונות ניצחתם אחרי משחק לא רע בכלל של סלטה שהייתה יותר טובה ויכלה להבקיע יותר מצמד שערים. נגד וורדר ברמן בגרמניה השגתם נקודה בגלל הברקה מדהימה של מסי, ברמן הפראיירים שמשלמים ביוקר עכשיו על החמצת הנקודות, יכלו להבקיע לכם שלושה שערים. לא הגיע לכם גם נקודה נגד לבאנטה, אחרי השער שלכם נרדמתם ולבאנטה התקיפה ללא הרף ויכלה גם לנצח את המשחק. נגד ריאל סוסיאדד הצגתם משחק טוב בהתחלה אבל וואלדז הציל אתכם פעמיים בדקות האחרונות של המשחק, ההצלה מהנגיחה של אחד הבאסקים לחיבור הייתה מדהימה כבר ראיתי את זה בפנים.
תגידו, נדפקתם או מה? מה זה כל השטויות האלה? ריאל ניטרלה את מרכז המגרש של סביליה? טוב, נתחיל אחד אחד. ציפיתי כאן לתגובות שונות לגמרי, אבל אני רואה שאתם פשוט לא מכירים את סביליה. כשאני אמרתי שהיא קבוצה לא פחות יעילה מריאל הנוכחית או כל קבוצה אחרת של קאפלו, לא סתם אמרתי את זה. לזה בדיוק התכוונתי, לא לתת הצגה גדולה, אבל לשחק ביעילות ולנצח. למרות שסביליה לא היתה מבריקה אתמול, אפשר לראות בכל רגע ורגע במהלך המשחק את העוצמה של הקבוצה הזאת. סביליה אתמול הוכיחה שוב לכל מי שפקפק בה וביכולתה להתחרות על התואר, שהיא בהחלט מסוגלת לעשות זאת. עכשיו, דווקא לא ניגע בסביליה אלא בריאל. בשבילי זה דבר מובן מאליו, שהייתי בטח כבר נוגע בו אם לא השיפוצים שעברתי, אבל אני רואה שאנשים כאן עדיין לא הבינו את זה. לריאל יש אמנם דאבל פיבוט מצוין והגנה קשה מאד לחדירה, הרבה בזכות קאפלו כמובן, אבל יש לה בעיה רצינית מאד בקישור. אין משחק מסודר, אין הנעת כדור מאורגנת, ואין חיבור בין הקישור האחורי להתקפה. ואכן, לא סתם האפיסיון דורש פליימייקר. גוטי, שדיברו עליו עד לפני חודשיים כמושיע של ריאל והאיש שיכול להכנס לתפקיד עושה המשחק של ריאל, לא מגלה מספיק ניידות, וריאל לא משחקת מספיק עליו. הסיבה הזאת היא זאת שגורמת לריאל להראות לא טוב במשך כל העונה, ועם דגש על כל העונה (וכן, דור, שום סובייקטיביות. אני יכול להביא לך לינקים לכתבות, שבהם רשום במפורש: "ריאל משחקת רע"). בקשר לשער של בקהאם, לדעתי הוא ניסה לכבוש. פאלופ עוד כמעט הגיע לזה, אבל אין לו שום אשמה בשער. אבל אין מה להתלהב מבקהאם ולחלק לו מחמאות עכשיו. זה בקהאם. חוץ מזה, לא ראינו ממנו כלום. לחימה, אגב, גם אני, אתה (דור) וכל אחד אחר יכולים לתת. יכולות של שחקן כדורגל טוב אין לבקס, וזאת עובדה.
בטח שיש סיבה. כדי שאם הוא יוכל לצאת אל הכדור, הוא גם יצא אליו. אם תשים לב במשחק הבא שתראה, כל שוער כמעט לא נשאר דבוק לקו השער (להוציא יוצאי מהכלל כמו דוידוביץ'). הכדור של בקהאם היה פשוט מושלם, וזה ידוע שלמרות שהוא לא שחקן- את הבעיטות החופשיות אי אפשר לקחת ממנו. צ'באנטון, שהגיע לסביליה כרכש הגדול ביותר שלה בקיץ האחרון אבל לא שיחק כמעט העונה בגלל פציעה טורדנית וממושכת בגב, הגדיר טוב מאד את הכיוון של סביליה העונה: "זה ברור, שסביליה הולכת להלחם על האליפות עד הסוף, אבל המטרה הראשונה שלנו היא להעפיל לצ'מפיונס". עריכה: ואגב, כמעט שכחתי להתייחס ל"משחק הגרוע", לדבריכם. ממש לא. משחק מצוין. לא משחק העונה (ואגב, חואנדה לא אמר את זה, כי נדב מושפע מה'אס', שמשנה ציטוטים. חואנדה אמר, שזה יהיה בהחלט אחד מהמשחקים הגדולים ביותר בליגה העונה, והוא לא אמר שום דבר לא נכון), אבל משחק פשוט מצוין. ולפני שמדברים על סובייקטיביות, אפילו ב'אס' המדרידיסטי הגדירו את המשחק הזה כ"משחק/מפגש גדול".
ריאל לא שיחקה רע, ואפילו יכלה לנצח . ההפך, זה אחד המשחקים היותר טובים שראיתי מריאל עונה. נגד בילבאו, נאסטיק,ראסינג ושאר הקטנות זה באמת היה פשוט מגעיל ואי אפשר היה לקרוא לזה משחק. אבל כמו שאמרתי, ריאל צריכה לספוג בשביל לנצח. (ברוב המקרים, אם תשימו לב ריאל התעוררה לאחר שהקבוצה החלשה יותר, כבשה קודם.)
ואני עדיין עומד על שלי. ראיתי את המשחק אתמול, ואני יכול להגיד שריאל שיחקה אתמול כפי שהיא שיחקה בכל משחק ומשחק העונה כמעט, לא מספיק טוב.
ובכל זאת רובם לא נותנים. בקהאם שחקן לגיטימי לסגל, אך עדיף עבורם לא לבנות עליו. קים, בעיית הקישור של מדריד מוכרת וידועה, ודנים בה בתקשורת הספרדית כבר זמן רב. זוהי הסיבה שמקושרת אליהם רכבת שחקנים תמוהים. אבל ההגנה שלהם ממש, ממש לא נראית חזקה. קנבארו פשוט משחק רע העונה, ומשתלב לאט יותר בכדורגל הספרדי מתוראם, זאמברוטה ואמרסון. לפחות הם מרוויחים מכך לקיחת אחריות של ראמוס.
טוב קים, בסדר, סביליה שיחקה מעולה אתמול וריאל הייתה על הפנים ולא עברה את החצי, כבשנו שער ממצב נייח מסכן, בעיטה מסכנה של בקהאם שכל תינוק מזנק והודף, סביליה הכתיבה את קצב המשחק ואיימה ללא הרף על השער של איקר. אז זהו ש...לא ריאל מדריד היא זו שגרמה לסביליה להיראות רע ולתת את אחד ממשחקיה החלשים העונה בבית. ריאל הרגה לה את מרכז המגרש, בקהאם, גוטי, ראול ואמרסון לא נתנו לסביליה לשחק את המשחק הרגיל שלה וגם רונאלדו היה יותר מעורב בחלק ההגנתי, גם אם זה מעט מאוד זה שיפור. ראול לא נתן לאלאבס לעלות למעלה ושמר עליו מצויין, אלאבס יכול בייחד עם כל סביליה לעבור לספורט אחר כמו שאמרתי שנקרא פוטבול, הוא שחקן כדורגל טוב, אבל פוטבול עוד יותר, מתאים לו המכות הללו. אם לא ההתשהות של רונאלדו מול השער גם ההיינו מנצחים את המשחק הזה בסופו של דבר אז דיי. גם לרוברטו קרלוס היה מצב מעולה בתוך הרחבה. ריאל לא שיחקה כדורגל מושלם, רחוק מזה, אבל היא שיחקה כדורגל. גם עם קישור דיי אפור ולא יצירתי, ריאל הצליחה לשתק את הכסחנים של סביליה. השד לא נורא כל-כך, חבל, יכלנו לנצח, תפסנו את סביליה ביום לא משהו וגם גרמנו לה להיראות רע. סובייקטיביות פה. שיאים.
להגיב? כי זאת פשוט תגובה, שלא ראויה בכלל לתגובה. אתה פשוט ממציא דברים שלא היו, וזורק סתם שטויות. טוב, אבל אין ברירה. אחד-אחד. נכון, בגלל זה גם כל התקשורת משבחת את סביליה עכשיו, בגלל שהיא נתנה משחק גרוע. אם ריאל היתה "הורגת" את מרכז המגרש כפי שאתה אומר- אז כל המשחק של סביליה היה משתבש, מה שכמובן לא קרה. ואגב,? זה היה המשחק הרגיל של סביליה. ואומר את זה אחד שרואה את סביליה בפעולה, בניגוד למישו שלפחות לפי הדברים שהוא אומר אפשר להבין שלא. ומה זה בדיוק קשור לטענה על המשחק הלא טוב של ריאל? ואם לא הנבדל שנשרק לחובתה של סביליה, כשחסוס נבאס היה כבר מול קאסיאס. ואם לא הפנדל שרוברטו קרלוס עשה על קאנוטה... גם הפועל משחקת כדורגל. אז? כדורגל לא טוב, אבל היא משחקת כדורגל. כסחנים של סביליה? נו באמת, עוד פעם, מה זה קשור למשחק של ריאל? דברים כאלה לא ראויים לתגובה, דור! חוץ מזה שאמרסון, גוטי, ואן ניסטלרוי, ראמוס ובקהאם- כל אלה לא כסחנים בכלל. "השד לא נורא כל כך"? זאת לא ריאל הגדולה, שצריכה להיות השד כאן?
ריאל מדריד היזהרי ! ! אחרי הניצחון בשבוע שעבר 2-1 על סביליה יצאה אספניול למשחק חוץ בקלדרון והדימה את החברים של טורס עם 2-1. כבר בדקה השמינית מצא לואיס גארסיה את ראול טאמודו שעשה 1-0 http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2006/diciembre/10/41.Xxxhttp://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2006/diciembre/10/42.Xxx 10 דקות במחצית השנייה , גאלטי מגביה מימין , כדור שפוגע בשחקן אספניול עושה קשת גבווה וטורס עולה מעל כולם להשוות http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2006/diciembre/10/45.Xxx אבל 6 דק' בלבד לקח לאספניול להגיב , דה לה פנייה הוכשל על ידי מאניש ולואיס גאריסה בעט פנטסטי לרשץ http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2006/diciembre/10/46.Xxx תוצאות היום בילבאו עוצרת את התנופה של רקראטיבו עם ניצחון 2-4 ביתי (צמד לאורסאיז) סלטה ממשיכה לגמגם בבית ומסיימת בשיוויון אחת עם ויאריאל . סארגוסה לא התקשתה כל כך בסרדינרו עם 2-0 על סנטאנדר , שחסרון זיגיץ' ומוניטיס היה גדול עליהם. נסטיק מנצחת את לבאנטה החלשה 2-1. בטיס מוציאה 1-1 בחטאפה משער של חואניטו 5 דק' לסיום. אוסאסונה ממשיכה להרשים עם 3-0 קליל על מאיורקה (מקסי לוןפז הורחק) ולנסיה תחזור לנצח כאשר היא מובילה 2-0 על דפורטיבו (חואנמה הורחק)