אני ממש לא מכליל שום משתמש מפה ממה שכתבתי למעלה... דווקא אחרי שנדדתי במלא פורומים שממולאים רק באוהדי ריאל בארסה ושאר הגדולות בכל מדינה ששם זה רק אוהדי הצלחות, פה רואים שמדובר לא רק בילדים קטנים שלא מבינים מהחיים שלהם, ויש פה מלא שמבינים בכדורגל, ככה שלפורום הזה אין לי טענות... ולא הייתי קורא לעצמי פאתטי, אולי ריאלי יותר מתאים..
ניסחתי את עצמי לא נכון. אני לא רואה את מיאטוביץ' עף מתפקידו כמנהל הספורטיבי של המועדון כל עוד קלדרון הוא הנשיא.
אני מקווה ששוסטר ישאר... ריאל נמצאת בתקופה לא טובה כמו הרבה קבוצות שנמצאות באיזשהו שלב בעונה המצב לא טוב, "בתקופת משבר" ככה קוראים לזה. גם ברצלונה היתה במצב כזה בסוף העונה שעברה והתחזקה אין שום סיבה שריאל לא תתחזק ותחזור לעצמה השחקנים האלה הסגל הזה והמאמן הזה הביאו לנו אליפות עונה שעברה והמשבר היה אחרי הפגרה המשבר נמשך 3 חודשים ועדיין לקחנו אליפות! אז אין שום סיבה שבגלל 2 הפסדים בליגה יפטרו את המאמן ויפסיקו לחשוב על האליפות. אני לא מתה על שוסטר ועל ההחלטות השגויות שלו אבל כרגע אין שום מאמן טוב שיחליף אותו באמצע עונה אז שיסחבו איתו עד סוף העונה ואחר כך לחפש מאמן טוב יותר שמתאים למעמד של ריאל... ורייקארד? לא בא בחשבון.
הכותרת משקפת, המשבר מעמיק... משחק בזיוני, אבל התרגלנו ואני לא מתרגש יתר על מידה, כי כל האווירה העכורה של השבועות האחרונים ממשיכה לרחף מעל שמי ממדריד והתוצאות בהתאם. מלבד המוראל הנמוך, חוסר לחימה של מספר שחקנים והמצב מנטלי עגום ששורר בתקופה האחרונה במועדון, איך לא, גם הבעיות המקצועיות בסגל(אהמ.. פדג'ה.. אהמ... קאלדרון)נחשפות במלואן - הקישור האחורי הלוקה בחסר - גאגו בינוני כבדרך כלל, גרסיה במשחק מצוין.. אבל גם זה לא הספיק על מנת למנוע מקאנוביו לבעוט כאשר הוא בקוטר חופשי של מיליון ק"מ . נמאס כבר לראות את ההפקרות הזאת, שלא לדבר על היינצה ששוב הראה כמה קל לעבור אותו - בשבוע שעבר זה היה אליסיו והפעם זה פדרו לאון שהשכיב אותו כאילו לא היה; ואן דר וארט וגוטי כבויים לחלוטין, סניידר כמו גם לא הצליח להביא שינוי ולא שזה חדש למישהו, אין אגפים; היחידים שראוים לשבח הם היגוואין במשחק אישי מצוין וראול. עם בעונה שעברה גם כן חששתי מהחולייה האחורית, היום ממש יש לי חרדות. אין ספק שההיעדרות הממושכת של פפה היא סוג של גורם משפיע לשלילה, אך אהיה כנה כשאומר שגם איתו המצב לא נראה אחרת, והרבה חוטים בהגנה שלו לא מתחברים, שלא לדבר על הכושר העלוב של קאנברו שבעונה שעברה שב לעצמו, ובעונה הנוכחית שב לקאנברו האומלל של עונת קאפלו. לפחות עד הקיץ(סביר להניח שלא יובא רכש להגנה בינואר), אין אחרת מלבד לפלל שמשהו שם התייצב והתחבר. אני בדעת הרוב שפיטורים אינם הדבר הנחוץ כרגע, משום שבפרט לכך שבאופן כללי דבר כזה יחזיר אותנו לימים עברו העגומים והזכוריםם לרעה יותר מכל, וגם משום שלשוסטר לא מגיע להיות מפוטר אחרי רצף משחקים לא טוב. הוא לא נקי מטעויות, אך גם לא אשם בהם במלואן. את שתי האשמים האחרים ואף העיקריים אתם כבר מכירים... ובנימה מיואשת משהו, האללה מדריד...
מישהו האמין שאחרי מה שעברה ספורטינג בתחילת העונה היא תהיה היכן שהיא נמצאת היום? אני למען האמת לא. אמש, חניכיו של פרסידאו גברו 3-2 על ולנסיה במסטאייה אחרי משחק מלא באירועים ומרתק. לעת עתה הקבוצה במקום השביעי עם 15 נקודות, מאזן שהיא לא חלמה עליו אפילו. עד למשחק הזה ספורטינג נפלה מול שאר הקבוצות הגדולות בליגה, אך התאמול היא הגיע כאנדרדוגית קטנה ויצאה גדולה לטעמי. יכול להיות ההשתפרות של קבוצות מסוגה מעידה על בטן טבלה חלשה, אבל זה לא ממש משנה עכשיו, שכן מרגש מאוד לראות קבוצה עד לפני חודש הוכרזה רשמית כבשר התותחים של הליגה מנצחת בפעם השישית ברציפות. שאפו. מאידך, ולנסיה, בשבועות האחרונים נוטה להיות לא יציבה כלל. ההפסד של המדרידאים השאיר אותה במקום השלישי, אולם ניצחון של ויאריאל ובארסה יגדיל את הפער ממנה ומהאלופה. מוקדם בוודאי לשפוט אותה, אני חושב שלמרות שהיא לא יציבה יש לה סיכוי מצוין להתברג בין הארבע, שכן גם שאר היריבות שלה לצמרת הליגה פרא לויאריאל ובארסה גם הן לא יציבות בעליל עד כה; במחזור הבא היא תצא רשמית לסבב משחקים קשה מאוד, כאשר תפגוש את סביליה, שבוע אחרי כן את בטיס(כאשר באמצע השבוע יש לה את רוזנבורג בגביע האופ"א על הראש), ברצלונה וריאל מדריד. האי חייבת לנצח לפחות בשתי המשחקים על מנת לשמור על איזון בצמרת...
אני מסתכל על הטבלה ואני לא מאמין, דפורטיבו מקום שביעי, אחת הקבצות העלובות בספרד, גיחון במקום ה-8, הבטן של הליגה העונה פשוט עלובה. אף אחד לא שם לב, אבל חטאפה העונה קבוצה פשוט חלשה, מוניוז הרס בעונה שעברה את רקרא' והעונה הוא הורס את חטאפה אחת הקבוצות הסימפטיות בליגה הספרדית בשנים האחרונות. רוסי פשוט מדהים.
מחצית 1-0 משער של הייטינחה... מאוד מקווה שהפעם ינצלו את איבוד הנקודות של ולנסיה ויצמקו את הפער ביניהם עריכה: ניצחון חשוב מאוד 4-1 שמחזיר אותנו חזק לתמונת המקום הרביעי, ויאריאל ולנסיה וריאל מאבדות נק' וזה מעולה בשבילנו... משבוע הבא כל הצמרת תיפגש וזה מתכון ודאי לאיבוד נק', מקווה לכמה שיותר תיקואים ביניהם... תוצאות המשחקים: אתלטי-דפור 1-4 בטיס-סנטאנדר 1-3 אספניול-נומנסיה 4-3 (משחק מטורף) נגרדו (אלמריה)-מאיורקה 1-2 חטאפה-סביליה 2-0 מלאגה-ויאריאל 2-2
ניצחון של ברצלונה היום ברקראטיבו והיא יכולה לפתוח פער של משחק אחד, מה שיבטיח לה את המקום הראשון בשבוע הבא גם אם תפסיד, מה שלא נראה לי שייקרה. הקבוצה של גוארדיולה במומנטום מצויין ורקראטיבו תצטרך המון מזל כדי לא להפסיד היום. לדעתי המפתח מבחינתה הוא לא לתת לבארסה יותר מידי כבוד וללחוץ אותה כבר בחצי שלה. סביר להניח שבבית לעיני הקהל הביתי, רקראטיבו לא תישבר בניגוד לקבוצות ששיחקו בקאמפ-נואו, גם אם תספוג שער מהיר. השאלה היא כמה שערים מהירים היא תספוג. וולנסיה מאכזבת בענק עם ההפסד שלה אתמול לספורטינג גיחון במאסטייה, אלו הפסדים שממש לא נלקחים בחשבון, וחבל מאוד מבחינתה. וולנסיה בתקופה פחות טובה מאז התיקו בחוץ אצל רקראטיבו, גם בחטאפה היא לא היטיבה לשחק בשבוע שעבר עד האדום. וולנסיה פתאום משדרת פאניקה והשחקנים לא יודעים כל-כך מה לעשות, הם לא רגילים להיות במצב של פיגור. וולנסיה עדיין לא שיחקה נגד קבוצות רציניות באמת ולכן תמיד פיקפקתי ביכולת שלה באופן מסויים. ההתקפה של וולנסיה טובה מאוד, באמת, אולי ההתקפה הכי טובה בספרד פרט לברצלונה, ויאה ומאטה שווים גול בכל משחק(הראשון בוודאות, השני מבקיע בקצב פחות מטורף, אבל עדיין עושה את המלאכה והשער שלו אתמול היה נהדר), אבל עם הגנה כזאת יהיה לה לא קל להגיע להגיע למקום שני או לזכות באליפות, גם הטופ4 יהיה בסכנה. השער השני שהקבוצה ספגה הוא באחריותו של רנאן שלא שומר על יציבות, אבל שני השערים האחרים הם פשוט בית-ספר להגנה גרועה. בשער הראשון כל ההגנה עשתה טובה שהיא חזרה לעמדות, הליכה איטית של השחקנים לעבר לואיס מוראן. השער השלישי של דייגו קאסטרו היה יפה מאוד, אבל מרצ'אנה היה חייב לסגור אותו כמו שצריך. גיחון מאוד מפתיעה בזמן האחרון ואני מקווה שהיא תישאר בליגה. אתמול היא הצליחה לקחת נקודות גם נגד קבוצה מהצמרת הגבוהה וכל הכבוד לה. לא מתאים לויאריאל להשמיט יתרון בצורה כזאת, דווקא גונזלו, אחד שיודע לשמור שחקנים, איבד את הלדר ממאלגה וזה הישווה בדקה האחרונה. ויאריאל מציגה כדורגל יפה מאוד לעין, יציאה מהירה מאוד קדימה, אבל ההגנה שלה קצת חולמת בשבועות האחרונים, למרות שהיום היא דווקא ספגה משני מצבים נייחים - שער ענק של דודה מבעיטה חופשית במרחק גדול. בכלל, כל השערים במשחק היו נפלאים ואני ממליץ לכם לצפות בהם באתר המארקה. רוסי עשה תרגיל ענק על שני שחקנים וליורנטה סיים בקלאסה בין הרגליים של השוער בשער השני. הצמד הזה ממשיך להתעלל בהגנות וכשניהאט יחזור לכשירות יהיה לו קשה מאוד לתפוס מקום בהרכב. טוב מאוד שאתלטיקו מדריד ניצחה היום, הקבוצה הזו עם הרבה כישרון וצריכה להיות בצמרת, אסור שהיא תגמור את העונה כל-כך מוקדם. פתאום המצב של אתלטיקו לא נראה כזה גרוע: היא אומנם במרחק 6 נקודות ממקום המוליך לליגת האלופות(בהתחלה דיברו שם על אליפות כמטרה, אבל זה היה לא ריאלי), אבל אתלטיקו שיחקה כל הגדולות פרט לוולנסיה. פורלהאן חזר להבקיע אחרי תקופה פחות טובה שלו מאז שחזר מפציעה, מקסי רודריגז כובש גם הוא, אפילו הייטינחה מצא את הצפון. יש לאתלטיקו שבוע לשמוח. ומנגד, לה קורוניה - אני מאחל ללוטינה כישלון גדול עד שהוא לא יכלול בהרכב את ואלרון, גווארדאדו, לאפיטה ועומר בראבו בייחד. סביליה הצליחה גם היא לנצח בחטאפה, שהחמיצה פנדל(גראנרו) כעשר דקות לפני השער המצויין של לואיס פביאנו, שקיבל כדור עומק נהדר מרומריק. סביליה שיחקה עם שני חלוצים וככה אני רוצה לראות את הקבוצה הזו. אחרי שקאפל יחלים סופית מהפציעה המשחק ההתקפי אמור להשתפר עוד יותר. הבעיות בהגנה נשארו, וסביליה בהחלט יכלה לספוג היום, אך היא לא שיחקה עם ההגנה החזקה ביותר שלה עקב פציעות ואילוצים אחרים. לדעתי לצידו של סקילאצ'י צריך לשחק אסקודה או דראגוטינוביץ, לא התלהבתי מפרננדו נאבארו למשל. דוד פרייטו לא רע, אבל השניים שציינתי עדיפים עליו.
אם אוהדי ריאל מגינים על שוסטר, אני אגיד שצריך להעיף אותו. בדיוק על מה שדרשו להעיף את אגירה: מערך הגנתי מול קבוצה חלשה. אטלטיקו היום ב-4-4-2 מחזיקה בכדור פי שניים מדפור. דווקא כשמשחקים 4-5-1 הקישור שלנו נעלם.
אגירה חשב שמול אוססונה יהיה כמו מול ליברפול.. מול ליברפול ההגנה הייתה מעולה והמתפרצות הקטלניות יספיקו מול אוססונה כמו שחוררו את ההגנה של ליברפול, גם אני חשבי שככה זה טוב אולי במשחקי חוץ קשים מול הכי גדולות בעולם זה אולי יעיל, אבל אוססונה???? קבוצה באה ממקום אחרון ואנחנו אשכרה עולים עם 3 קשרים הגנתיים... טוב שמול דפור חזרו לשגרה וההתקפה פעלה כמו שצריך... נקווה לאיבוד נק' גדול של סביליה/ויאריאל/ולנסיה ואז נחזור חזק בתמונה
משחק חלש מאוד של כל קבוצה, משום מה יש תחושה של אדישות מצד השחקנים ואני מקווה מאוד שפפ יטפל בעניין במחצית. החסרון של איניסטה בולט קצת יותר מדי במשחק היום. בחסרונו, כל המשחק שלנו מבוסס על צד ימין ששם מסי ואלבס מאוד מתקשים לפצח את ההגנה של רקראטיבו כמעט לבדם. הייתי רוצה לראות את בוז'אן או אפילו חלב בצד שמאל במקומו של הנרי הצולע כי חייבים קצת לאזן את המשחק. אני מאמין שנמחצית השנייה נראה יותר טוב.
אלוהים אוהד ריאל מדריד! כרגע כל הקבוצות לפנינו בטבלה לא עשו משהו מדהים במחזור הזה. ולנסיה הפסידה, ויאריאל עם תיקו וברצלונה במחצית בלי שערים אולי הם יבקיעו אבל מחצית בלי שערים זה ללא ספק להקל על הכאב. רק דיברתי 1-0 לבאכסה חחחח
כרגע זה ניראה בדרך לעונה מאד בינונית. החגיגה בהנהלה נמשכת כבר יותר מ3 חודשים, דוידסון עבד על כולם בעיניים וגרם לאוהדים לחלום לזמן קצר מאד. בינתיים גרנדה האפס נשאר :aaaprot: בקשר למשחק,אין לנו כרגע קשר שמאלי אמיתי. קסטרו הוא בדיחה ואראנגו הוא לא קיצוני.. לא מבין למה טוני הושאל כי הכישרון המבוזבז הזה הרבה יותר טוב מצ'ורי. לוקס וההגנה ניראים זוועה אבל אני אופטימי כי מויה יחזור מהפציעה כבר מול מאלגה ואני מאמין שמנזאנו יחזיר את ראמיס להרכב במקום נבארו. קייטה עד עכשיו בכל הדקות שקיבל מרשים ובשבוע הבא הוא חייב לפתוח עם אדוריז. נקווה לאסוף כמה שיותר נקודות לקראת המשחקים הקשים שבאופק. אה, ושמח לראות שפולי חי ונושם,מגן נפלא שבכיף הייתי מחזיר אותו לאונו.
ניצחון סופררר חשוב על רקרה,חשוב מאוד לצבור נקודות לפני סדרת המפגשים הקשה שמתחילה בשבוע הבא. בראש ובראשונה צריך לציין את מסי עם משחק פנטסטי,היה ענק אתמול ורק חבל ששאר החברים לא סיימו כמו שצריך... מה שמדאיג אותי זאת ההגנה,מארקז ופיקה היו מעולים כרגיל אבל פפ צריך לעשות משהו בנוגע לעליות של אלבס ועל כך שהאגף הימני נשאר פרוץ. נגד ויאריאל,סביליה,ולנסיה,המנדרילים עוד נשלם על זה ביוקר. עוד שחקן עם משחק נהדר הוא יאיא שהיה חומה במרכז השדה ובכלל מדהים אותי האופן שבו הוא מטפל בכדור למרות הגובה,והמסה שלו. ענק פשוט ענק.
ריקלמה, אני אגיע לפה רק כאשר גיחון תנצח ויתן לך אותה תגובה, בוא נעשה פעם ראשונה ואני מקווה שתתרגל- בלה בלה בלה... ירדן, מתחיל מסורת.