נבו, כל מבקר אמנות יגיד לך כמה הביטלס השפיעו על המוזיקה, רבאק, פה ממש מלכדת את עצמך כי אם תסתכל בכל אתר מוזיקה או מגזין מוזיקה שמכבד את עצמו תראה כמה חשיבות מייחסים לביטלס מבחינה אמנותית, וכמה השפעה עקיפה או ישירה יש להם על אמנים. קורט קוביין היה מעריץ ביטלס שרוף. קים דיל אמרה שהבאסיסט האידיאלי שלה הוא פול מקרטני. כל להקה שאפשר לדמיין עשתה להם קאבר. אגב, סיד וישס לא כתב שיר אחד בימיו, הכל ג'וני רוטן. תסתכל על כל מגזין מוזיקה שמכבד אותו, תראה את AMG למשל והדירוגים שלהם לאלבומים שלהם וכמה אזכורים יש להם ב-influence. אתה מוזמן להתכחש למציאות אבל מה שאתה אומר לגביהם הוא שטויות ואתה במיעוט. ושוב אומר - גיטריסטים בינוניים, למי אכפת בכלל בינוניים, מדהימים, יודעים שני אקורדים כשהם יצרו כאלה שירים, ושוב אני אזכיר לך את הסקס פיסטולס שציינת כאן שממש לא היו גיטריסטים גדולים (למעשה אעיז ואומר שהביטלס היו דרגה מאחוריהם). ואני אציין בפניך שוב, כדי לחבר ריף בלתי נשכח לא צריך להיות וירטואוז כמו ג'ון פטרוצ'י ופטרוצ'י נכון להיום לא חיבר שיר אחד שמתקרב לשירים הפחות מוצלחים של מקרטני, לנון או האריסון. ילדים לא יתחילו לנגן כדי להיות ג'ון פטרוצ'י. הם כן ינגנו כדי להיות כמו הביטלס וזה כל ההבדל ופה אין שום דבר שאתה יכול לטעון אחרת כי זו המציאות!!!
גיא את לא יכול לקרוא למגזין הפופוליסטי רולינג סטון מבקר מוזיקה. תודה קורט קוביין אהב את הביטלס אבל את רוב ההשראה שלו הוא שאב מלהקות כמו black flag, black sabbath , melvins וכו הוא יכל לאהוב אבל מוזיקלית הם לא הביאו את ההשראה אומנם סיד וישס לא כתב אבל זה לא הייתה הנקודה. הנקודה היא שכל שאר בין ביטלס לפאנק מקרי בהחלט מקורות הפאנק בgarage rock של שנות ה60 וכבר הסכמתי איתך שלסקס פיסטולס גיטריסטים בינוניים. ככה זה בלהקות פאנק אני לא אתווכח אני אומנם לא מת על דרים טיאטר אבל בכל רשימת גיטריסטים גדולים בהיסטוריה הוא מתייצב מעל החברה של הביטלס. ואני לא יודע מה איתך אבל שאני התחלתי ללמוד גיטרה כמו רוב האנשים שאני מכיר ההשראה הייתה אריק קלפטון, גימי פייג והנדריקס. ולא חבורת הבחורים עם תספורת הקסדה ושירי הפופ. אז אני אודע לך אם לא תכליל. וכנראה שאתה לא מכיר את האנשים של סצנת הרוק בארץ או בעולם
הדיון הזה גמור. תיקח לדוגמה שיר בינוני של מגהדת', או דרים או טסטמנט בשיאם, מנגד תיקח את השיר הכי מורכב של הביטלס - תנתח אותם מוסיקלית ותמצא לבד את ההבדל. יש הבדל מהותי בין כמה אקורדים לבין ריפים מלודיים איכותיים. הביטלס היו רק חולמים ליצור מוסיקה ברמה הזאת, שהיא אגב ממש לא שיא מבחינת גאונות מוסיקלית. בשביל למצוא גאונים באמת צריך לחפש אמני ג'ז או מוסיקה קלאסית...
וואי יש הרבה אבל אלא העיקריים: Green Day - Amrican Idiot Queen - A Night at the Opera Mtaelica - Kill 'Em All אייל גולן - בלעדייך סאבלימינאל - האור והצל Coldplay - X&Y Linkin Park - Meteora Red Hot Chili Peppers - Californication שרית חדד - חגיגה אביב גפן - ממנטו מורי
כדי למצוא גאונים צריך לחפש אמני ג'אז? אתה נשמע בדיוק כמו בן אדם שאני מכיר... רק שאתה הרבה יותר קיצוני. אכפת לך אך ורק ממורכבות המלודיה והאקורדים? הטכניקה על הגיטרה? אז כן, דרים זו הלהקה בשבילך... ואם תרשה לי להוסיף- גאון הוא פורץ דרך. איינשטיין, ניוטון, כל אלה הם פיזיקאים ברמה אחת מעל כולם מכיוון שהם היוו פורצי דרך לתקופתם - ומה שהם גילו מהווה בסיס לרוב הפיזיקה המודרנית. בלעדיהם קשה היה לראות את התפתחות הטכנולוגיה והמציאות העכשווית הייתה שונה, ללא ספק. הם עשו את קפיצת המדרגה בתחומם. מקסוול, הרץ, ורבים נוספים, גם הם היוו שדרוג לפיזיקה, אך לא באותה רמה שאיינשטיין וניוטון קודמיהם עשו. הם פיתחו את הקיים, התבססו על חוקים קיימים ועשו חצי מדרגה למעלה, בדרך לאלוהים. איינשטיין וניוטון לא יצרו יש מאין, כל דבר הוא תוצאה של דבר אחר - אך בלעדיהם, סביר להניח שהמצאותיהם היו מתגלות שנים רבות לאחר מכן. את אותה הקבלה אפשר לעשות על המוזיקה. תחליף את המילה פיזיקאי במוזיקאי, פיזיקה במוזיקה, ותבין שהביטלס, עם כל החד-גוניות שלהם - היו גאונים. הייתי מציע לך לשמוע את ריבולר, סרג'נט פפר, אבי רוד והאלבום הלבן בכללותם ואז לשפוט אם הם היו מונוטוניים. אם תמציא סגנון מוזיקה, תהפוך אותו למיינסטרים תוך שבועות ובד בבד תפתח סגנונות חדשים שגם הם יהפכו למיינסטרים תוך זמן קצר, העולם יסגוד גם לך.
קראתי את התגובות הרבות על גאונות של הביטלס ולדעתי להקה אחת באמת הייתה גאונית כי היא יצרה מוזיקה משל עצמה גם בעשור החלש שלהם. אני מדבר על להקת Queen קחו את כל עשור ה70 והאלבומים ממנו ויוצא לכם זהב ומטעמים, תוסיפו את עשור ה80 שאומנם היה אלקטרוני ופופי מדיי ואתה מקבלים להקה שהיא פשוט מדהימה, אבל באלבום האחרון גאונות לשמה! גאונות כפי שרשם '.Juve.' זה לקחת את מה שיש למקומות הנכונים ל'קפיצה המדרגה' ועובדה שהם השפיעו על הרבה אומנים ועוד ישפיעו! אבל יש פה עוד משהו מעניין, לא פעם Queen (בעיקר בריאן נראה לי) אמרו שאחת מההשפעות שהיו להם הייתה הביטלס! הביטלס השפיעו גם על כל כך הרבה להקות. ובכלל כל הלהקות הבריטיות שצמחו בשנות ה60-70 ואפילו ה80 היו גדולות וטובות מכל הלהקות שהיו בארצות הברית!
הביטלס זה לא ניוטון. הביטלס זה האיש ששתל את העץ שממנו נפל תפוח על ניוטון. עשו אחלה פופ, ירו להרבה כיוונים ויאמר לזכותם שהם ניסו לא מעט דברים כביכול חדשים, אבל בכמעט כל תחום שהם נגעו בו, בא מישהו והרים אותו לרמת איכות הרבה יותר גבוהה והפך את התחום/ז'אנר/סגנון למה שהוא. בשבילי הם אחת הלהקות המשעממות בהיסטוריה. בטח אם ביחס לכמות החומר שהם הוציאו.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx "את אותה הקבלה אפשר לעשות על המוזיקה. תחליף את המילה פיזיקאי במוזיקאי, פיזיקה במוזיקה, ותבין שהביטלס, עם כל החד-גוניות שלהם - היו גאונים. הייתי מציע לך לשמוע את ריבולר, סרג'נט פפר, אבי רוד והאלבום הלבן בכללותם ואז לשפוט אם הם היו מונוטוניים. אם תמציא סגנון מוזיקה, תהפוך אותו למיינסטרים תוך שבועות ובד בבד תפתח סגנונות חדשים שגם הם יהפכו למיינסטרים תוך זמן קצר, העולם יסגוד גם לך." אבל זה הקטע הם לא המציאו שום ז'אנר והם גם לא פיתחו סגנונות חדשים! אני אישית לא מת על דרים טיאטר אבל כל שיר שלהם הוא מלאכת מחשבת שמותחת את הגבולות
אתם לועסים את אותם נושאים בלי להתייחס למה שאמרתי. המוזיקה של הביטלס מעולה כשלעצמה. המסביב שלהם אגדי. ואני לא מדבר על רולינג סטון, ואתה מוזמן לנבור בוויקיפדיה בערך של קורט קוביין ולראות ממי הוא הושפע. ובלאק סבאת' למשל, אם תוריד את הדיסטורשן, תמצא הרבה הקבלה לביטלס. וכל מי שיש לו קצת שכל בקודקוד ויודע קצת היסטוריה יכול לראות את זה. לילה טוב, אני עם הדיון הזה גמרתי.
אני לא אתווכח יותר על הביטלס אבל על ההערה על סאבאת אני מוכרח להעיר הורדתי את הדיסטורשיין איזה הקבלה את רואה לביטלס? מוזיקה בנוית ריפים וקטעים אינסטומנטלים ארוכים...לא ליריקה מוריבידית....לא אם אתה מוריד את הדיסטורשיין וכו מסאבאת קיבלת בלוז טהור (מה שיש הרבה באלבום הראשון שלהם) אין שום קשר למה שהביטלס יצרו אי פעם
סילבה אתה ממש יצור תפסיק לאונן על "מורכבות מוזיקלית" ו"בניית תווים" ועוד כל מיני הגדרות שנשמעות מפוצצות ותתחיל להקשיב למוזיקה מגהדת' עאלק אל תחפור