עדיין לא יצא לי לשמוע את החדש, מחפש אותו בנרות באיכות טובה, לאחר שמיעה אני אוכל להגיד לכם מה דעתי אני עדיין חושב שהאלבום שלהם we are not alone מגוון מאוד לצד שירים רועשים כמו breakdown ו-break my fall יש להם שירים שקטים כמו forget it ו-rain וגם שירים באמצע כמו firefly ו-so cold.
שמע, אני מכבד כל אחד, אבל אחרי שאמרת משהו כזה פשוט אי אפשר לנהל דיון, מוזיקה זה לא שחור ולבן, זה לא טוב או רע ולכל אחד יש טעם שונה, טוב או רע במוזיקה זה לא משהו שאפשר להתווכח על זה אז חבל שנתחיל בכלל.
מה זאת אומרת לא טובות? ברור שאי אפשר להעריך את החומרים שלהם, אבל אפשר להנות מהם. אני בטוח שאתה לא מושפע שלא שומע מוסיקה מסוימת בגלל שאין שם שום דבר יצירתי.
אני לא מעריך יתר על המידה את ניקלבק וכל השאר מוזיקלית אבל כן זכיתי לשמוע אותם יכול להיות סביר פשוט דשתי בנושא של אלבום בינוני במיטבו של בריקינג בנג'מין בין האלבומים הטובים בהיסטוריה
The Stone Roses - The Stone Roses Oasis - (What's the Story) Morning Glory? Oasis - Definitely Maybe Pink Floyd - Dark side of The Moon Pink Floyd - Wish You Were Here The Beatles - Abbey Road The Smiths - The Queen Is Dead Led Zeppelin - Led Zeppelin II The Doors - The Doors נושאי המגבעת - מי רצח את אגנתה פאלסקוג? בסדר אקראי
סלחו לי על הדילי המוגזם. עברתי עכשיו על הויכוח שהיה פה בדפים הקודמים וכמעט נפלתי מהכיסא מרוב צחוק. david silva, אם אתה חושב שמוזיקה זה רק מורכבות וטכניקה אתה פשוט ילד ואני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו עליך. הביטלס היו פורצי דרך, הם הוסיפו למוזיקה אלמנטים בחיים שלא היו לפני. וזה מה שהופך אותם לכ''כ גדולים. בדיוק כמו ג'ימי הנדריקס שבLIVE היה זייפן לא קטן וגם היה לו חרא של קול, אבל היצרתיות שלו והחשיבה של 'ללכת נגד הזרם' היא מה שהפכה אותו לאגדה שהולידה את רוב הגיטריסטים הגדולים של ימינו. נ.ב - באשר לג'ון פטרוצי'. בתור אחד שדוקא כן שומע דרימ', מגהדת' וכאלו. אפשר להגיד על הבחור הרבה דברים, אבל וירטואז זה לא אחד מהם. וירטואוזיות זה ג'ו סטיריאני, סטיב ויאי, סטיב מורס וכולי. גיטריסטים שמנגנים פיוזן. ג'ון פטרוצי ניסה את זה עם אלבום סולו אחד וזה לא עבד. ותחכום, איזה תחכום יש בשירים של מגהדת' בדיוק? זה טראש מטאל ישיר וקולע. בדיוק כמו מטאליקה. תחכום זה בעיקר פרוגרסיב.
אולי נרענן קצת את הדיון? אין אצלי אלבומים אהובים, אצלי זה תלוי בתקופות... אני ארשום את האלבומים הרלוונטים נכון להיום nirvana - nevermind radiohead - ok computer timeless mircle - into the encarted chamber nightwish - angels fall first nightwish - wishmaster pink floyd - animals metallica - master of puppets amberian dawn - river of touni joy division - closer king crimson - in the court of the crimson king לא לפי הסדר. ויש עוד איזה 50 אלבומים ראוים לא פחות, אבל זה מה שאני שומע בתקופה האחרונה
שונא לדרג וברור שזה הרבה עניין של תקופות. בכל מקרה, בזמן האחרון אלה הדיסקים שאני שומע הכי הרבה. Arctic Monkeys - Humbug Pete Doherty - Grace/Wastelands The Brian Jonestown Massacre - Who Killed Sgt Pepper The Velvet Underground - Loaded Big Boi - Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty Holy Fuck - Latin Rusko - OMG MGMT - Oracular Spectacular Robert Hood - Nighttime World Shpongle - Tales of the Inexpressible
The Doors - The Doors The Doors - Strange Days Pink Floyd - Dark Side of the Moon Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn Led Zeppelin - Led Zeppelin IV AC/DC - Back In Black Jefferson Airplane - Surrealistic Pillow The Beatles - Revolver Tool - 10000 Days Black Sabbath - Paranoid Deep Purple - Machine Head Grateful Dead - Anthem of the Sun
אולי אני מיושן ומבוגר, אולי אני לא מבין מה קורה בעולם כיום, אבל חורה לי שהרוב הגדול של האלבומים שמשפיע על רוב הכותבים כאן הם אלבומים זרים. אף אחד כבר לא מקשיב/הקשיב לאלבומים ישראלים? איך בדיוק אלבום בשפה שאינה שפת אם יכול להשפיע באותן רמות על אנשים, אלא אם כן מקצועם הוא מוסיקה? אחרי כל ההקדמה הזו הנה הרשימה שלי, הסדר אקראי בהחלט: 1. שלמה ארצי - חצות 2. שאנן סטריט - הבזק אור חולף 3. צביקה פיק - מוסיקה 4. דייויד ברוזה - האישה שאיתי 5. אריק איינשטיין - סע לאט 6. שם טוב לוי - התעוררות 7. White Snake - Saints and sinners 8. כוורת - סיפורי פוגי 9. מתי כספי - אחד לאחד 10. הפרויקט של עידן רייכל - ממעמקים
מה זה משפיע? אני לא מוזיקאי, אני שומע את מה שנעים לי באוזן. לרוב באנגלית זה פשוט נשמע טוב יותר. לדעתי.
יפה אמרת, רק הדגשת את העובדה שהיום כבר לא מתייחסים למוזיקה בהתאם, שומעים את מה ש"נעים", מחר יהיה משהו אחר נעים. שלושה וחצי אנשים קובעים את הפלייליסט וכולם חושבים שאם זה שם זה טוב. גם דגדוגים באוזן עושים נעים, אז מה? מוסיקה היא דבר מורכב הרבה יותר, ומה שנעים באוזן לא משאיר רושם לעתיד.
למה לא? כמו שכתבת בתגובה האחרונה, מוסיקה היא דבר מורכב, זה יותר מהשפה בה היא מבוצעת. אני אישית לא עוסק בתחום המוסיקה ואף רחוק מכך, אך האלבומים שהכי השפיעו עלי והכי נגעו בי, הם משפות שונות ולא עברית.