כן מחצית שנייה זה מה שרציתי לראות מהנבחרת..עכשיו לפחות אני יודע שאם היינו משחקים ככה מחצית ראשונה לא היינו מפסידים.. זנדברג נתן לנו תנופה עצומה..ועוד פעם..רק אם היה חלוץ חד שיכול לסיים את המצבים..אולי גם היינו כובשים..אבל בהחלט מחצית שנייה מצויינת של הנבחרת דודו אוואט-5.5 היה מגיע לו 8 על מקוריות..כל פעם סופג גול טיפשי אחר..כל הכבוד אלון חרזי-5 התחיל על הפנים והשתפר במחצית השנייה אבל לא עשה משהו מיוחד אדורם קייסי-4.5 משחק מאוד מאכזב..בכלל העונה הוא חלש אריק בנאדו-5.5 או 6 משחק לא רע בסך הכל של בנאדו טל בן חיים-5 פה ושם טעויות ופה ושם דברים חיוביים טל בנין-6 משחק לא רע בכלל של הקפטן. הרבה מלחמה ונחישות יוסי אבוקסיס-7 משחק מצויין של אבוקסיס רק שלא ימשיך ככה בליגה עידן טל-5 מאוד בינוני עם הברקות פה ושם [ואליד באדיר-6 הגנה לא רעה ואפילו בעיטה לשער של בארטז] חיים רביבו 5- עקבים לא במקום והרבה איבודי כדור וטעויות אבל תנועה טובה ללא כדור עומרי אפק-5.5 הביא גול... עמיר תורג'מן-4 שיחק בכלל???? מיכאל זנדברג- 6.5 ביחד עם אבוקסיס העיר את הנבחרת ולחץ טוב מאוד.. אברהם גרנט-פחדן..מתי כבר תשחק עם חלוץ שהוא באמת חלוץ???ולא חלוץ שלא מגיעים אליו כדורים???
אני מסכים עם אילן בכל מילה. נבחרת שנתנה נשמה, אבל עם מאמן כזה אידיוט לא תגיע רחוק. אני בא ממקום די נייטראלי (אני לא ממש אוהד אף קבוצה בארץ) ואני באמת לא מבין כמה דברים. למה דגו לא משחק (אולי לא עקבתי והוא פצוע?), למה ממשיכים לתת קרדיט לאוואט שמאנם במשחק הזה היה סביר אבל כל הביטחון שכבר יש להגנה שלנו הולך איתו... תורג'מן חלוץ אולי לליגת העל. עם כל הקושי שבדבר יש רק חלוץ אחד שמוציא מחצי מצב גול ומדובר במלך - אלון מזרחי. אני חושב שהוא דביל, אידיוט, אנוכי, אבל סקורר. וזה מה שחסר לישראל. טיפה מחץ. והכי חשוב, פשוט להעיף לעזאזל את חרזי. כזה שחקן גרוע לא ראיתי הרבה זמן והיום ראיתי משחק של הכיתה שלי. לא מהיר, סוגר רע, נמוך, קולט לאט, מוציא כדור מהרגל רק אחרי חמש שניות. פשוט אסון. גם קייסי היה מאוד מאוד חלש, אבל הוא עוד יכול להיות סביר. בכלליות אני לא מאוכזב כי לא היה לי שום ציפיות, מצד שני אני מניח שעם מאמן חכם יותר ואמיץ יותר (שייתן יותר מ20 דקות לבניון) יכולנו לעשות יותר (גם ביום שבת). והכי חשוב - אחד השחקנים השנואים עליי, אבוקסיס הוכיח היום שהוא שחקן גדול. משחק מצויין שלו מול אחת מחוליות הקישור הטובות בעולם. כל הכבוד.
פולדש אתה מדבר שטויות. אתה אומר שגרנט פחדן, מה הוא פחדן?! מתי תקלטו שהוא שיחק עכשיו נגד צרפת! צרפת! צרפת! ולא מכבי פ"ת! זה מעצבן אותי! מה אתם חושבים שנגד ההגנה המהירה של צרפת הפיתרון כ"כ פשוט? לשחק התקפי? הריי אם היינו משחקים התקפי היינו אוכלים לפחות 4... תסביר לי עוד דבר, איך אתה רוצה לשחק עם דגו, עם בניון, ועם מזרחי בנבחרת?! כיאלו ביחד?! אולי נשחק בלי שוער ונכניס במקומו חלוץ?! אחי זה לא עובד ככה! דגו שחקן מעולה, כישרון אדיר- אבל לא בשל לנבחרת, בניון חצי פצוע ולכן גם אני העדפתי שהוא לא יפתח, ואלון מזרחי? נו באמת... אתה באמת מצפה מגרנט שיזמן תיצור הזה? בייחוד אחריי שהוא מלכך על גרנט כל הזמן? הריי השייקספיר הזה חושב שהוא המציא את הגלגל, אני בספק אם הוא יודע להדליק גפרור, ועכשיו ברצינות, הוא שחקן גמור שאין ספק שמקומו בכ"ס נגד הגנות כמו מכבי פ"ת (חחח לא יודע מה יש לי היום מהם), והוא לא יעשה כלום נגד צרפת. בכלל מעצבן אותי שאנשים חושבים שאם אתה משחק עם 10 חלוצים אתה גם תנצח, איך לעזאזל תשחקו עם רביבו, דגו, בניון, אפק ומזרחי בהרכב? גרנט לא פחדן, גרנט גאון שיכול ללמד הרבה מאמנים ועסקנים בליגה כדורגל, הוא הדוגמא למאמן של הכדורגל המודרני, בכלל אני לא מבין, נותנים לכם את שרף, אתם בוכים (אני מבין גם למה), נותנים לכם את נילסן, אתם בוכים (שוב אני מבין למה...), אבל גרנט?! מאמן מצויין, ניהול משחק מצויין, מה לעשות שהוא כולה מאמן את נבחרת ישראל והוא לא יכול להרשות לעצמו לשחק בהרכב של 2-5-3, שהשלוש מייצג את החוד...
לא מסכימה איתך- בן חיים אפילו שהייתה לו טעות או 2 נתן משחק טוב היום היה רגוע ושקט. רביבו- משחק מצויין סוף סוף עם הקרבה עם נשמה. אז חוץ מכמה מסירות לא מדוייקות הוא עשה גם הגנה גם התקפה הוא היה על תקן ברקו היום. אפק- גם משחק יוצא מן הכלל שלו. חוץ מהגול היו לו הרבה פריצות והרבה מסירות יפות. וחוץ מזה הוא גם דאג לרדת לעשות הגנה וללחוץ את הצרפתים בשטח שלהם. גם זנדברג הוסיף המון זריזות למשחק. הוא לא הפסיק להתרוצץ ולהציק לברטז וההגנה. בכלל כולם שיחקו היום טוב -חוץ מקייסי וחרזי שעוברים תקופה לא ממש מוצלחת גם בליגה.
טוב אני עדיין חושב שרביבו איכזב..הוא ממש לא ברקו.. וגם אפק לא בלט יותר מדי מהשער..בטח לא כמו זנדברג... וגם לטל בן חיים היו יותר מדי טעיות אבל הוא באמת שיחק יחסית בסדר..ויש על מי לסמוך בהמשך הדרך..
משחק טוב של הנבחרת,רק חבל שלא נוצלו ההזדמנויות,חבל שהפסדנו כי הנבחרת יכלה להוציא הרבה יותר מהפסד,צריך לציין את אבוקסיס שניהל את המשחק מצוין,רביבו ואפק היו טובים,אבל משחק האגפים של חרזי וקייסי היה חלש גם בהגנה וגם בהתקפה.
אילן, דיברת על מנטליות ישראלית אופיינית - לפי התגובות כאן אפשר לראות שהיא גם נכללת בין חברי הפורום. מה יהיה עם המנטליות המקוללת הזאת? למי לעזאזל אכפת ש"שיחקנו טוב", "לא ביישנו את עצמנו", "שמרנו על הכבוד", "המדינה יכולה להיות גאה" ואפילו "אז מה, אנחנו הובלנו מול צרפת"? תבינו, עם כל ה"משחק טוב" הזה אי אפשר לעלות ליורו. צריך את שלושת הנקודות, וכל שבח לנבחרת בסגנון זה רק ממחיש את הטמטום הישראלי, והנחיתות שלו אל מול האירופאיות. בדיוק כמו באולד טראפורד - כשכל המדינה התלהבה כשחיפה הבקיעה שני שערים למנצ'סטר יונייטד - אולי מישהו זכר במקרה שהם ספגו עוד חמישה מקבוצה שאז היתה בכושר רע מאד? שהם הפסידו, לא עשו מהלך חיובי אחד, היו משותקים וניצלו מעוד לפחות ארבעה שערים, אילולא כל שחקני מנצ'סטר היו מנסים לסדר שער לדייגו פורלאן האדיוט (שהיה צריך פנדל כדי להבקיע)? אני לא יודע מה להגיד לכם, אבל אתמול הנבחרת שיחקה רע מאד. הצרפתים היו כל כך בטוחים, כי הם פשוט ידעו שאין סיכוי שרביבו ותורג'מן יבקיעו לחובתם. רביבו אומנם חטף כמה כדורים מסוכנים, נתן כמה מסירות יפות וירד לתיקולים, אבל על ההחמצות האיומות שלו אי אפשר לסלוח. גבשושית או לא, הוא עמד לבד מול בארטז, למגינים של צרפת לא היתה שום דרך לעצור אותו, והכדור ברח לו. השער של דוד טרזגה היה באשמתם הישירה של שני הבלמים. בנאדו ובן-חיים עמדו לפני טרזגה, אחד הנוגחים הטובים באירופה (למזלנו הנרי הוא לא אחד כזה), ופשוט נתנו לו לכבוש. משחק הגובה של הנבחרת שלנו כל כך איום... שלא לדבר על השער השני. אני התלוננתי על זימונו של אלון חרזי, ובצדק. שחקן כל כך עצלן, איטי ושבלוני, לא יצא אל זידאן (הוא ככל הנראה לא ידע את הרקורד של האלמוני הנ"ל בבעיטות מרחוק), ובנוסף גם היטה את הכדור לשער בזוית מסוכנת. כמה חבל שגרנט ממשיך לזמן אותו בגלל תירוץ כל כך עלוב של "ניסיון". רואים כמה ה"ניסיון" המופלא הזה עוזר לבחור. כאן אנחנו מגיעים לדודו אוואט. באמת חבל, עד שהוא משחק כל כך טוב, כדור פשוט כל כך בורח לו מהידיים ונכנס. אני לא מבין את זה. הסיבה היחידה שיש לגרנט לזמן את אוואט היא בגלל שהוא זה שהביא אותו למכבי חיפה. אם למישהו יש תירוץ אחר, כמו לשמור על הביטחון של הבחור (אז שיעיף אותו מהנבחרת והוא לא יצטרך לדאוג לביטחון שלו!), שיגיד לי. בכלל, מישהו שם לב לחוליה האחורית של הנבחרת? מלבד הילד הנכה בן-חיים והפרימדונה אריק בנאדו (תביאו מענק או שאין אולד טראפורד), וכמובן אלון חרזי שדיברתי עליו כבר, אפשר למצוא את אדורם קייסי, לדעתי השחקן החלש בשורות הנבחרת יחד עם חרזי. מישהו זוכר משחק בינלאומי שקייסי לא זומן אליו? שאלה רטורית. אדורם קייסי, כמו אריק בנאדו, זוכה למוניטין עצום ללא שום סיבה נראית לעין. נקודת האור היחידה במשחקה של הנבחרת היא כמובן עומרי אפק. ולחשוב על הגיהנום שקשטן מעביר אותו בהפועל ת"א. בית"ר ירושלים משוועת לחלוץ כזה, גם מכבי חיפה ומכבי ת"א (כמה אפשר לסבול את פרוחרננקובס?), אז למה הוא עדיין בהפועל? בכלל, למה הוא עדיין בארץ? בשני משחקים חשובים מאד הוצאנו נקודה מתוך 6 אפשריות. כמובן שהיינו מוכרחים לפחות 3, אבל הקומבינות והשחיתות בנבחרת עושות את שלהן, ולא רק זה - גם מחליפים את המגרש הנייטראלי למגרש של סיציליה. כך שבכל זאת, ישראל תיאלץ לשחק שוב במגרש לא מוכר לה במקום בפאלרמו, שם כבר שיחקה. גאון אתה, גברי.
אילן, אתה שואל למה גרנט פחדן? כי לקח לו משחק אחד יותר מידי להבין את השטויות שלו! ומאוד לא ברור לי למה, בשנתיים במכבי חיפה הוא נתן משחקים בצורה הכי התקפית שאפשר... ופתאום הוא מגיע לקפריסין, נבחרת נחותה ממנו ללא ספק, ומשחק עם 5 שחקני הגנה, למה?! ולקח לו משחק אחד יותר מידי שליוסי אבוקסיס, ולא משנה מה, יש מקום של קבע בהרכב, כל עוד הוא משחק, אני כבר לפני המשחק מול קפריסין אמרתי שהוא צריך לפתוח. ומה שלוקח לו עדיין זמן להבין זה שיוסי בניון צריך לשחק יותר, הרבה יותר, רבע שעה לילד הזה זה בטח לא שהוא צריך לקבל, הוא צריך להיות בורג מרכזי, אולי במקום עידן טל. אגב, אולי המחצית השניה הייתה בהחלט טובה, אבל ראיתם את הצרפתים? הם שיחקו בהליכה. זידאן, כשרצה, עבר את שחקנינו בלי בעיה, גם בעמידה במקום, הנרי לא זז, אפילו ויירה לא היה משהו. לא כל יום מוצאים כזה יום של הצרפתים, שהיו גרועים מאוד, פשוט לא יאומן. רביבו ניצל זאת ראשון, את ראיית המשחק האירופאית שלו אי אפשר לקחת ממנו, כדור גדול, בין המגן לבלם, כדור מושלם, ואפק בבעיטה אלגנטית מכניע את בארטז. מדהים. מאז ישראל נעלמה, עד המחצית השניה, אם לא היינו יורדים להפסקה לפני שהונף שלט תוספת הזמן, היינו חוזרים בתיקו למחצית השניה, שער כלכך מיותר, ראיתם את המהלך? זידאן לא התאמץ במיוחד, הבעיה היא שגם שחקנינו לא התאמצו וכבר חשבו על ההפסקה, ואז כשכולם עומדים על המגרש ולא עושים כלום, לא סוגרים, לא לוחצים, אז למה שזידאן לא יבעט? הוא בעט, פגע בחרזי ונכנס פנימה. גול מיותר לחלוטין. אבל בואו נהיה ריאלים, אין טעם להתלונן על התוצאה הזאת, כי שלוש הנקןדות היו צריכות לבוא מקפריסין, למה דווקא במשחק מול צרפת אנחנו נראים טוב? מה זה נותן לנו? מחמאות מהמאמן והשחקנים הצרפתיים? זה לא שווה שלוש נקודות, שאותן היינו צריכים להביא ארבעה ימים קודם, ואז אפילו לא היינו צריכים לדון במשחק הזה. ישראל במצב בכלל לא טוב, ראיתם את סלובניה, בלי שום בעיה דפקה לקפריסין 4 חתיכות, 4-1 קליל, כל זה במחצית הראשונה, אותנו הם גם ינצחו ובכך יסגרו את סיפור המקום השני. ראינו שני נחברות ישראל השבוע, זאת בקפריסין וזאת בפאלרמו. אם גרנט לא יתעקש לחזור לשיטת ה3 בלמים, ולא יתעקש להוציא את אבוקסיס מההרכב, ולא יתעקש להכניס את בניון רק ל15 דקות, ולא יתעקש לשלב את נימני עם חשבון דגו, אז אולי, ממש אולי, יש סיכוי קלוש שנוציא משהו מהבית הזה.
דנו כבר הרבה על הערוץ הראשון העלוב, שכבר אין מה לומר. כל מילות הגנאי, הלעג והבוז כבר נאמרו. ערוץ שחי בעבר, עם אמצעים טכנולוגים של המאה ה-17 ועם כישרון מיוחד לבחור את הפרשנים והשדרנים הגרועים בארץ (יפעת טורק, ניר לוין, דני דבורין). טוב, גם לערוץ 10 (מאיר איינשטיין וגיורא שפיגל, דגש על האחרון). למה אי אפשר פעם אחת ליהנות מסגנון מקצועי ומושקע כמו בערוץ 2 ו-5 (ושוב, דגש על האחרון)? ערוץ 2 הוא ערוץ באמת נפלא, שמצליח עם הסקירה המצוינת שלו להפוך את המשחקים המשמימים ביותר למעניינים. אילולא יורם ארבל ומוטי איווניר, תאמינו לי שלא הייתי יכול להסתכל ברמת הכדורגל הירודה של ארצנו. אולי מדי פעם יש כמה פאקים כמו ציון נאנוס ודניאל בריילובסקי, אבל יש שם אנשים שמבינים ומשקיעים. בערוץ 1, בלי שום בושה, העמידו תוכנית סיכום מחזור כל כך גרועה, שראויה לכל תביעה משפטית באשר היא.מאיר איינשטיין עזב אותנו (ולא קשה להבין למה)? לחפש מגיש תוכנית אחר? לא, בואו נקדם את הפרשן לעמדת המגיש. אין לו ניסיון בזה, זה כל כך חובבני, אבל זה ערוץ 1. וערוץ 5... תשמעו, אני כל כך שונא את האנשים שמנהלים את הערוץ הזה, ותאמינו לי שלא אכפת לי לירוק להם סמוכטה צהובה לפרצוף אם אני אראה אותם ברחוב (וגם לדוד בן-שימול, אבל זה לא העניין), אבל יש להם פשוט ערוץ נפלא. ערוץ שלא היה מבייש שום ערוץ ספורט אחר באירופה. תוכנית סיכום המחזור היתה עם רקע לא מטושטש, מנחה יוצא מן הכלל ומצחיק (מי לא אוהב את מודי בר-און?), שאפילו מצליח להוציא משהו מהאדיוט שלידו, מוט'לה שפיגלר, אבי מלר הנהדר, אין את הפינה הסתמית והמפגרת של "רגע מחלוקת", יש תקצירים של ליגה אנגלית כל שבת, בניגוד ל"ראשון בשער" שעושים זאת לפי הזמן הפנוי שנשאר להם, כתבות עם תוכן מעניין ועוד אלפי דברים שעולים בהרבה על "ראשון בשער". הכי זכורים לי פרוייקטים כגון "מיהו הזר הגדול ביותר ששיחק בארץ" (אובארוב נבחר), וטקס סיום העונה. אוי, ערוץ 5 הצליחו להעמיד תוכנית כל כך מבריקה, ולפחות כשמישהו יחנוק למוות את המנהל של ערוץ 5 (תאמינו לי, הוא יקבל את זה מתישהו), נוכל סוף סוף להעריך את מה שהיה לנו. *אני יודע שאין לזה קשר לנושא, רק נוסטלגיה קצרה.
וידוקה אני מסכים איתך בחלק גדול מהדברים, אבל שמע, אתה לא יכול לשפוט שחקנים על משחק אחד, אז קורה שקייסי לא משחק טוב. אבל בהחלט רואים מגמת שיפור בנבחרת, וזה לא כזה נורא להפסיד 2-1 לצרפת במגרש ניטרלי (למרות שזה באמת מעצבן). בקשר לערוץ 11, באמת ביזיון, הם עושים צחוק מהצופים שלהם, פשוט מדהים אותי איך אפשר כל פעם יותר גרועים מפעם קודמת, זה ביזיון- אסור להם לשדר שידורי ספורט, כל שידור שהם משדרים הם עושים אותו מגעיל.
אילן אני לא חושב שאני מדבר שטויות. אין לי ממש זמן להגיב בצורה נרחבת עכשיו, אבל אני אומר את דעתי רק בקשר לאלון מזרחי. עד כמה שאני חושב שהוא אחד האנשים הטפשים ביותר שנולדו, במיוחד בישראל, ועד כמה שאני חושב שהוא לא יודע מה להגיד מתי... וכו' וכו' וכו'... הוא עדיין היחידי שיש לו מיקום וראיית שערים בישראל ברמה הכי גבוהה. מצטער לומר לך, אבל ככה זה. הוא חייב להיות בנבחרת.
מבחינת יכולת נטו, אז כן. ההבטאויות זה בהחלט משהו שהוא אולי היה צריך לשמור לעצמו, אבל זה אלון כנראה. בכל אופן, אני לא מאמין שנראה אותו שוב במדים הלאומיים.
כמובן שהתכוונתי יכולת נטו. מה אכפת לי ההתנהגות שלו? אתה חושב שלשאר השחקנים בנבחרת אכפת הרבה יותר? רביבו פורש וחוזר, בניון בכלל לא שם זין על אף אחד, באדיר בכלל ערבי (ואני ממש לא בקטע של גזענות אבל אני מבטיח לך שהוא לא מרגיש שהוא מייצג את המדינה או משהו). שחקנים באים לשחק - פשוט כמשמעו. מעבר לזה שיהרגו אחד את השני, לא אכפת לי. ואם גרנט יותר מדי מנופח באגו של עצמו כדי לזמן את הסקורר היחידי בעשור האחרון בישראל - אז הוא, צר לי לומר, אידיוט.
במצב הנוכחי, חלוץ ברמתו יכול להעלות את ישראל כמה דרגות. נכון שהוא לא כמו פעם, אבל הוא החלוץ היחיד שעוד נשאר בארץ, החלוץ היחיד שמשחק בתור חלוץ, החלוץ היחיד שהוא סקורר, הוא חלוץ, וזה מה שישראל זקוקה לו. אפק, ראיתם אותו? מול צרפת הוא שיחק כמו מגן, תורג'מן בכלל לא נראה על המגרש. רק מזרחי, אבל כנראה שגרנט לא יענה לדרישותנו וימשיך בזימונים האלו...