הייתי קורא לך קנאי בחזרה, אבל קשה לי לומר באיזה קבוצה אתה עשוי לקנא כשאתה אוהד את רובן... כמה קבוצות בדיוק אתה מעריץ?
אני עוד מנסה להבין מה קרה אתמול לויאריאל... זו בהחלט היתה התפרקות מוחלטת, לפחות 3 שערים היו מגוחכים אחרי טעויות קשות בהגנה (במיוחד האסיסט המצוין של סרחיו ראמוס). ווסלי סניידר מתגלה כהחתמה מבריקה.
אז איזה משחק נהדר היה לנו אתמול, 5-0 לחבורה של שוסטר, סניידר איש המשחק. את המחצית הראשונה ויאריאל פתחה טוב יותר מריאל ושלטה על מרכז השדה. ויאריאל תקפנה יותר ב30 דקות הראשונות הגיע למצבים קלים, הניע כדור יפה והצליחה לשגע את ריאל, הרבה בזכות רובר פירס שמכניס תחכום רב למשחק שלה. משהו היה חסר לריאל בדקות הפתיחה וכל ההתקפות שלנו נעצרו על ידי ויאריאל שלחצה אותנו אחורנית ושיחקה קרוב מאוד לשער שלנו, מה שגם הדהים אותי שהצהובים הצליחו בקלות רבה להגיע לשער שלנו. איכשהו המצב התאזן בדקות 30-45 וקצב המשחק קצת ירד , ריאל התחילה להראות קצת סימנים בהתפה שהגיע למצבים והייתה קצת יותר תחליטית, ראול שנתן משחק מבחינתי טוב, שם את הגול הראשון כמו גדול אם השפיץ של הרגל לאחר בישול אדיר של סניידר. את המחצית השנייה הצוללת גם פתחה במטווח על השער שלנו אם בעיטת פצצה של תומאסון אך איקר היה במקום. מיד אחרי הגול המדהים של סניידר, ויאריאל איבדה את הראש ולריאל הייתה הזדמנות לדרוס אותה והיא ניצלה זאת בשתי ידיים, שיתוף הפעולה בין גוטי ולסניידר היה בולט במחצית ב', ויאריאל יצאה יותר מידי קדימה והפקירה את ההגנה שלה מה שתרם לריאל לעשות בא טבחים ולפרק אותה. אני די מרוצה מהמשחק, אבל אני עדיין מתחשב בעובדה שויאריאל נתנה לנו לשחק יותר מידי פתוח וזה מה שעזר לנו, שיחקנו אם גוטי וסניידר באמצע ויאריאל הפקירה ואנחנו ניצלנו וזה כבר טוב. עדיין לא הוחכנו עצמנו מול קבוצה שיודעת לסגור בצורה מצוינת את ההגנה ובא לשחק בונקר, שתגיע הקבוצה הראשונה שתעשה זאת אז יהיה סוג של מבחן לריאל. רוד הראה שהוא חוזר לכושר, כבש שער משלו, במחצית הראושנה היה לא מספיק תחליטי אך שיפר היכולת שלו והראה יותר חדות אם הבישול שלו לגוטי שאגב גוטי גם האו היה לא רע מלבד כמה איבודים שלא היו צריכים לקרות ויכולנו לשם עליהם ביוקר. הדבר הכי מפחיד אותי זה ההצבה של דיארה לבד, מרכז השדה שלנו לפעמיים פרוץ כל כך שזה לא דבר טוב, נגד קבוצות אם התקפות חזקות במיוחד זה לא יעבוד ושוסטר יצטרך להכין מתקונת מספיק טובה. ראול לדעתי היה מצוין עשה את המוטל עליו זה מאוד טוב בלי רגשי נחיתות, אם ביטחון רב, מרוצה מהקפיטן שלנו עד עכשיו. דרנתב קצת מדאיג במשחק ההגנה שלו, לפעמיים פשוט עושים לו בצפר באגף השמאלי והוא עושה הרבה חורים שיכולים לעלות לנו ביוקר לפעמיים. סניידר היה מצוין, אבל בוא לא ניסחף, במחצית הראשונה הוא היה כמעט ולא מורגש ולא היה מספיק דומיננטי, דקות שלמות הוא פשוט נעלם והיה יותר מידי "שמרן" נתן משחק טוב, עשה את שלו בזכות ההברקות שברגליים, אז לא להיסחף יותר מידי. עוד דבר אחרון, זה מצלדר, הבחור פשוט היה פנטסטי 0 טעויות, בלם אם שקט נפשי אדיר עושה את העבודה כמו שצריך ו..שאפו. בקיצור ריאל שיחקה פתוח וזה איפשר לנו להציג כדורגל פנטסטי, עדיין חסרים לריאל כמה דברים עדיין יש פאקים פה ושם , אך בהחלט אנחנו ממשחק למשחק משתפרים והדרך נראת טובה.
להלן כל תוצאות המחזור השני בליגה הספרדית: לבאנטה-מוריסיה 0-0 סרגוסה-ראסיאנג סנטאנדר-1-1 ברצלונה-בילבאו 1-3 חטאפה-רקאטיבו1-1 אלמריה ולנסיה 2-1 ויאדוליד-דפור 2-2 בטיס-אספניול 2-2 אתלטיקו מדריד-מאיורקה 1-1 ויאריאל-ריאל מדריד 5-0 נ.ב- המשחק בין אוסאסונה לסביליה, נדחה למועד אחר.
נכון, כי בלי הגול של טורה 2-1 זה כבר לא ניצחון http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx
ויאריאל פתחה טוב יותר, אך מאז השער של סניידר, ויאריאל איבדה מעט את הראש והשאירה את כל מרכז השדה פתוח לגמרי והפקירה הרבה בהגנה, ובנוסף לה ריאל הייתה מצוינת וניצלה את החולשה של ויאריאל כמו קבוצה גדולה ותקעה לה חמישייה. אבל עדיין לא ניתן לשפוט זה סך הכל משחק אחד, מבחינתי המבחן האמיתי הוא נגד קבוצה קצת יותר קשה אם הגנה נוקשת שתסגור אותנו היטב, אז ריאל תצטרך להוכיח עצמה .
ויאריאל, במיוחד בבית, היא קבוצה שקשה מאוד לשחק נגדה והיא בהחלט מבחן ראוי. להזכירך, בעונה שעברה גם ברצלונה וגם ריאל הפסידו במדריגל. אתמול הינו פשוט מושלמים. במחצית הראשונה ויאריאל תקפה חזק מאוד, אך למזלנו, כמו תמיד, יש לנו את איקר שיעצור את כל מה שנבעט לעברו. המחצית השניה זה היה משהו אחר לגמרי. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה ראיתי תצוגת כדורגל כזאת מריאל מדריד. ממש קונצרט, והמנצח הגדול הוא ווסלי שניידר שעשה הכל במשחק הזה. הבישול שלו לראול הוא גאוני ושני השערים שלו פנטסטים, כרגע ווסלי שניידר מתגלה כהחתמה הכי טובה באירופה, לפי היכולת. כמובן שיש עוד מקום לשיפור, אבל אפשר להיות אופטימים להמשך הדרך.
תראה ריאל אתמול שיחקה בצורה מצוינת, כי זה מה שהיא הייתה אמור לעשות במיוחד בתסריט של אתמול, אני חלילה לא אומר שזה ניצחון ש"לא נחשב" זה ניצחון גדול כי עשינו את המוטל עלינו, אבל אתה לא יכול לומר שויאריאל הקשתה עלינו ונתנו חמישייה תוך כדי זה שויאריאל התבנקרה, כל מרכז השדה של הצהובים היו פשוט פרוץ לחלוטין, ויאריאל איפשרה לנו לנוע לכיוון השער שלה בקלות וההגנה שלה הייתה זוועתית, וריאל, כמו קבוצה גדולה, עשתה את המוטל עליה וזה דבר ראשון שאני ממרוצה ממנו, שניצלנו את המצב העגום של ויאריאל וזה סימן טוב שבריאל יודעים לעשות את המוטל עליהם. אבל אני פשוט אומר חד וחלק, אני כבר מת שיבוא הרגע, שתבוא קבוצה מול ריאל לברנבאו ותיסתגר 90 דקות, אז נראה איך ריאל תגיב וכיצד תשחק, כי עד עכשיו גם באתלטיקו וגם בויאריאל, שתי הקבוצות נתנו לנו חופש פעולה והפקירו את ההגנה, אותי מעניין לראות מה יהיה מול קבוצה שתתבנקר.(ושוב לא מעמיט בשום ערך, הם הפיקרו בעיה שלהם, אנחנו כמו גדולים ניצחנו וניצלנו את המצבים, כי יש קבוצות שגם אם היו מפקירים מולם ככה הגנה, לא היו מנצלים זאת, אנחנו הוחכנו גדולה וזה סימן טוב להמשך.) ועוד משהו, המשחק הזה הוכיח לי ששוסטר מאמן סופר התקפי ושאפו ענק, הוא עדיין לא ידוע כטקטיקן גדול, אבל לעומת התקופה של פתיחת העונה אם קאפלו זה פשוט פנטסטי. קאפלו גם במשחקים כאלו היה פחדן למידי, שוסטר נותן יותר חופש לשחקנים ושולח אותם לתקוף יותר מה שעושה את משחק ההקפה שלנו הרבה יותר אטרקטיבי מה שלא ראינו הרבה זמן. מבחן אחד הוא כבר עבר, הוכיח שהוא יכול לשחק כדורגל התקפי והוא מאמן של התקפה, בוא נראה אם במשחקים שקבוצות יגיעו להתסגרשוסטר יכין משחק התקפי שיכלול בתוכו תוכן ובסיס נכונים ונראה כיצד ריאל תשחק.
התוספת של סניידר להרכב היא יתרון כפול, היא משחררת את רוביניו מהכנף וממשימות הגנתיות ונותנת לו חופש פעולה בחוד ביחד עם ראול לנצל את כישרונם הטבעי כקשר\ חלוץ ואינסוף אפשרויות במשחק ההתקפה. מסכים עם כל מילה שלך ראמוס, שוסטר יצא מכלל סכנה אך ריאל עדין לא עברה אף מבחן רציני מול קב גדולה ושום תואר אינו מובטח.. סניידר הוא פשוט הדבר הטוב ביותר שקרה לריאל ונראה שהצליחו ביותר בהחתמתו. עריכה: מהצד של ויאריאל נראה שלא נמצא מחליף לפורלאן, רוסי ותומאסון משחקים ליד חולץ כזה שחסר כמו מכסה לסיר. ויאריאל צריכה חלוץ דומיננטי בצורה דחופה. ויאריאל הגיעה להמון מצבים שלא הצליחה לנצל בחוסר קור רוח שמשרה נוכחות של כזה חלוץ ושילמה ביוקר על כל אחד ואחד מהם פעם אחר פעם וזה היה פשוט מביך.
אני מרצה מאוד מהמשחק ההתקפי של ריאל מדריד אבל מודאג מעמדת הקשר האחורי, גוטי וסניידר לא קשרים אחוריים ואתמול ראינו כמה קשה לדיארה לסגור את כל מרכז המגרש. גאגו עדיין צעיר והוא צריך לקבל את ההזדמנויות לצידו של דיארה בשביל להתרגל להחליף אותו כשדיארה יהיבה באליפות אפריקה. אנחנו חייבים להתחזק בקשר אחורי בינואר, חייבים.
החיסרון של פורלאןם מורגש וזה היה צפוי, אין לו תחליף 19 גולים לא הולכים ברגל, אך עדיין יש לויאריאל לדעתי התקפה אם הרבה כישרון שיודעת לעשות בעיות, אתמול היא פתחה את המשחק בצורה טובה והראתה הרבה תיחכום וכישרון, הרבה בזכות רובר פירס הוא האיש שמכניס את מירב התחכום לקבוצה הזאת.
ברצלונה יכולה להיות מרוצה משני דברים מרכזיים: רונאלדיניו ודקו. על הראשון כבר בקיץ אמרתי שהוא הולך לתת עונה טובה. הוא הפחית משקל וחזר להיות שחקן נייד שנכנס בתנופה לרחבת היריב ולא שחקן עצלן שמבקש את הכדור לרגל ומחפש רק את המסירה המתוחכמת. דקו היה כמו שצריך במשחק הזה. מעורב כשצריך, מקבל החלטות נכונות ומאזן את המשחק של ברצלונה. ככה ברצלונה צריכה אותו. יאיא טורה לא נראה כמו הפטריק ויירה הבא של הכדורגל העולמי, אבל יכול להיות שזה עוד מוקדם מדי. אריק אבידל היה מצוין. היו לא פה ושם דברים שצריך לשפר, אבל מה שחשוב זה שהוא התחבר לקהל וצבר במשחק בטחון להמשך הדרך. מי שאכזבה אותי, זו ויאריאל. ריאל מדריד נתנה משחק טוב, אבל גם מול הקבוצה הטובה בעולם, ויאריאל צריכה להוות יריב הוגן יותר. מדובר רק במחזור השני, המתח אמור להיות גבוה ותוצאה שכזאת לא מתקבלת על הדעת. בינתיים, ריאל מדריד מנצלת את האליפות שהרויחה בשנה שעברה וממשיכה בדיוק את אותו הקו העונה. הדבר החיובי, מבחינתה, זה שהשנה הם גם משחקים כדורגל יפה.