תרבות שחורה: ממוזיקה ועד לסלנג

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Joel Gion, ‏13/9/05.

1. Joel Gion Member

אצלי זה משהו כזה:
    Hey Mama
    Roses
    My Way Home
    Bring Me Down
    Touch The Sky
    בשיר השלישי ברשימה הזאת קנייה נתן את הסימפול הכי יפה ששמעתי ממנו. פשוט מושלם!
    באחרון יש לדעתי את ההפקה הכי יפה בדיסק, ג'אסט בלייז עשה יופי של עבודה (בעצם הטראק היחיד שלא הופק ע"י קיין עצמו בדיסק הזה).
    ואחרי בערך חודש שהדיסק יצא ומתוך הנחה שכולכם שמעתם אותו מספיק פעמים, מה דעתכם עליו ביחס לקודם? עדיף, נחות או שקשה מדי להחליט (זה אני http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx )?

בקשר לאאוטקאסט, לא מסכים עם זה שאנדרה חשוב שם יותר מביג בוי. לדעתי אנדרה הוא אמ.סי פחות טוב (באופן כללי הם די שווים, ככה שההבדל מזערי), תוסיפו לזה את הפלואו המטורף של ביג בוי ותראו שלמרות היצירתיות (הבאמת נדירה) שלו, אנדרה לא "עושה" את ההרכב למה שהוא.

2. Bensh Member

אם לא אנדרה אני בספק אם היית כותב "רשמית החליפו את מוב דיפ כצמד/הרכב האהוב עליי"...
    עם כל הכבוד ליכולות(הבאמת מעולות) של ביג בוי, הוא בסך הכל עוד אמסי...
    אנדרה הוא זה שמוסיף את הפן השונה והייחודי לצמד.
    ובקשר להשוואה בין CD ל-LT - הקולג' ובהרבההההההה!!

3. Joel Gion Member

אותו דבר נכון לגבי ביג בוי. בניגוד למוב דיפ, זה לא צמד שבו אחד מהחברים בולט הרבה יותר (מוב דיפ בלי פרודיג'י לא שווים כלום). הם מאוד מזכירים אחד את השני, בגלל זה קשה לקבוע מי חיוני יותר.
    לא בטוח בכלל. לדעתי קנייה השתפר כראפר בדיסק החדש, אבל ההפקות והאורחים בקולג' די מאזנים את המאבק. לי אישית קשה להכריע.

4. Tzach Member

מסכים.

קנייה השתפר בטירוף כאמסי, ואתה יודע מה? קנייה באלבום הזה עדיף על 100 הופעות של טאליב קוואלי, ג'יי אייבי, טוויסטה, פריוואי ואפילו מוס דף וקומון. מה גם שג'ייזי נגיד, באלבום הזה היה הרבה יותר טוב ממה שהוא היה באלבום הקודם, אותו דבר Consequence (שפשוט מדהים!!!) וקומון. גם האורחים באלבום הזה הרבה יותר מגוונים (האהבל הזה מMaroon 5 דווקא משתלב יפה, ההופעת אורח של גיים עוצמתית לאללה ומוסיפה בטירוף! ולא, אני לא ציני. קמרון מדהים בשיר שהוא מתארח בו, הלופין הזה גם מגניב, וברנדי פשוט מתאימה בול ל Bring Me Down). אבל כל זה לא משנה, אני מדבר על קנייה ווסט באלבום, וכאמסי קנייה ווסט הוכיח שהוא מעולה בכל הווארסים שלו שם (חוץ משניים או שלושה קטעים שלו שלא הדהימו).
    היתרון היחידי של ה College Dropout הוא ההפקות של קנייה. למשל, הפקה כמו Heard 'em Say או Crack Music או We Major שבעיני הן הגרועות שבאלבום לא מתקרבות להפקות הגרועות באלבום הבכורה של קנייה לדוגמא: Workout Plan, School Spirit (וכל שאר ההפקות מצוינות באלבום ההוא). לעומת זאת, גם ההפקות המצוינות באלבום החדש (My Way Home, Bring Me Down& Diamonds From Sierra Leon) לא ממש מתקרבות להפקות הטובות יותר ב College Dropout (Two Words, We Don't Care & Jesus Walks).
    בכל אופן, אני מעדיף (בינתיים) את האלבום הראשון. ההפקות הרבה יותר טובות והנושאים של השירים יותר טובים בעיני.

בכל אופן, עוד אלבום אחד כזה וקנייה ווסט הוא טופ 10 אמסי. בעיני, כבר עדיף על טאליב קוואלי (ואני מת על טאליב קוואלי. אבל מבחינת אלבומי סולו? לכו תשוו את Quality או Beautiful Struggle ל College Dropout או ל Late Registration. אמנם יש לקוואלי את Train of Thoughts שהוא לדעתי יותר טוב משני האלבומים של קנייה, אבל עדיין, קנייה עדיף עליו. שני האלבומי סולו של קנייה טובים בהרבהההההההההההההההההההההההה משני האלבומי סולו של קוואלי. ולגבי Blackstar, הוא בין Late Registration לבין College Dropout)

5. Joel Gion Member

מסכים עם רוב מה שכתבת. חוץ מכמה דברים קטנים ודבר אחד גדול, עליו אני לא אסלח לך (איך אני מת על המגזימים האלו http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ).
    ג'יי זי מעולה ברמיקס לDiamonds. אבל אין מה להשוות את זה עם שני הוורסים הגאוניים שלו בNever Let Me Down.
    עם מה עוד אני לא מסכים? עם זה שגיים עשה משהו חיובי ב"הופעת אורח" שלו. חוץ מלצעוק "קראק מיוזיק ניגה" הוא לא עשה כלום, וגם בשורה העלובה הזאת הוא הצליח לעצבן אותי.
    אה, וגם את Consequence אהבתי יותר בSpaceship.

בקשר להפקות, הכל נכון. אני הרבה יותר אוהב את הסטייל של הסימפולים מהדיסק הקודם (כשהוא מריץ אותם במהירות כפולה בפזמון). גם בחדש ההפקות מעולות, אבל לא מתקרבות לרמה של הדיסק הקודם.

6. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשבילי בלאקסטאר זה אלבום שהוא טופ 5 של כל הזמנים, אז קשה להסכים עם הקביעה הזאת.
    נוטה להסכים אבל ש-CD יותר טוב מהחדש (למה LT? לא אמור להיות LR?)

7. Bensh Member

בשביל מה כל החפירה הזאת אם כתבת "יש לקוואלי את Train of Thoughts שהוא לדעתי יותר טוב משני האלבומים של קנייה, אבל עדיין, קנייה עדיף עליו."?
    ובלאקסטאר עדיף על LR ועל CD ביחד.

8. Joel Gion Member

כי TOT הוא לא אלבום סולו, והוא השווה את שני הסולואים של כל אחד מהראפרים. האמת? אני נוטה להסכים עם זה שכבר עכשיו, שני דיסקים לפני שהסדרה שלו נגמרת, קנייה עדיף על טאליב.
    הראשון של קנייה יותר מרשים, יותר איכותי ויותר טוב. ואני מת על בלאקסטאר.

9. Bensh Member

אז לטאליב לא מגיע הקרדיט המלא על הראפ המדהים שלו שם?

10. Joel Gion Member

את זה כבר תשאל את צח, אני רק הסברתי לך למה הוא התכוון.

זוכר את זה? לאיזה שיר התכוונת? כי האמת היא שאחרי שתי שמיעות מלאות של הדיסק לא מצאתי שם שיר עם "סקראצ'ים מדהימים לגמרי".

11. Bensh Member

אני חושב שב-Worst Comes To Worst, אם ככה קוראים לו..
    יכול להיות שסתם התבלבלתי עם הרכב אחר.

12. Joel Gion Member

כנראה...אין שם שיר כזה.

13. Bensh Member

בעצם, אתה צודק...
    השיר הוא מהאלבום הקודם - Expansion Team

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/9/05
  14. Tzach Member

לאיגור:
    ג'ייזי הרבה יותר טוב ברימיקס לDiamonds From Sierra Leon לדעתי ממה שהוא היה ב Never Let Me Down. ת'אמת שבכלל לא התלהבתי מהקטעים שלו (במיוחד מהראשון, השני מצוין, אבל הראשון בכלל לא משהו) בשיר הזה.
    Consequence הרבה יותר טוב ב Gone מאשר ב Spaceship. הוא נותן ווארס יותר ארוך, הפלואו שלו מטורף שם, והחריזה שלו מטורפת שם! בין הווארסים הכי חזקים באלבום וההופעת אורח השניה-הכי-טובה-באלבום (הראשונה שייכת לג'ייזי).
    Game מוסיף הרבה ל Crack Music (הענקי!). בשתי שורות שהוא שר הוא מוסיף הרבה אגרסיביות לפזמון והעובדה שהוא גאנגסטה-ראפר מדגישה את הקונספט של השיר. מוסיף אנרגיות ואגרסיביות לשיר. קשה לי לחשוב על ראפר שחי שיכול להתאים יותר טוב לשתי שורות האלה.
    ועוד משהו קטנצ'יק, קנייה עשה כבר גימיק מכל הקטע שהוא מסמפל שירים אחרים. זה כבר מוגזם לאללה מבחינתי.

לקולו:
    מתי כתבתי LT?

לבן:
    השוויתי בין הסולואים של כל ראפר. וTrain of Thought זה לא אלבום של קוואלי. נקודה. מבחינת אלבומי סולו- קנייה יותר טוב. קוואלי בעיני כן מקבל את הכבוד על כל הראפ המצוין (!!!) שהוא עשה ב Train of Thought, אבל חוץ מזה (אלבום של טופ 10 אצלי) , וחוץ מבלאקסטאר (אלבום של טופ 20 אצלי), אין לקוואלי כלום שיכול להשתוות לקנייה (הראשון הוא טופ 10 בשבילי, והשני טופ 20). שני האלבומי סולו שלו לא נכנסים לטופ 30 שלי (דגש על "שלי"). דוגמא מצויינת לכך היא לורין היל, שהאלבום הראשון שלה הוא טופ 3 אצלי, אבל בסה"כ היא לא טופ 15 שלי בכלל.
    מבין בערך?

15. Bensh Member

אני זה שכתב LT (בטעות! נשבע!)
    על הנייר TOT הוא לא אלבום סולו של קוואלי, אבל בפועל - אנחנו מתייחסים לראפ. ומי עשה שם את הראפ? היי טק?