אחי לנחש הזה יש הרבה ראשים. אל תחשוב שזה רק אירן. מה שמשותף לטילים תוצרת בית ומנהרות תוצרת בית ומטעני נפץ תוצרת בית ורחפנים מעלי אקספרס וטנדרים וטוסטוסים - זה שהכל זול. ואפשרי בייצור עצמי. אם תפגע באירן - נכון אתה תפגע ביכולות רקטיות ארוכי טווח וכטבמים ארוכי טווח. (כי יש דברים שאשר לייצר רק באירן כי נדרשת מומחיות מרמה מסוימת ומעלה). אבל בשביל רוב אמצעי הלחימה בטח אלו שיש להם בעזה - הם לא צריכים את אירן. אלו אמצעי לחימה זולים מאוד. הם מייצרים אותם לבד וכל אחד יכול לממן את הפעילות הזו. חלק גדול מהמימון מגיע בכלל ממדינות ואזרחים באירופה ובעולם כולו ששולחים תרומות ״הומניטריות״. אף אחד לא מספר להם שעל כל 2 דולר שהם שולחים, רק דולר אחד הולך באמת לקנות פיתות ותרופות. והדולר השני הולך למימון של מעבדות נפץ ומחרטות טילים וביטון מנהרות. אגב יש להם גם מימון עצמי עם מטבעות וירטואליים. ואגב #2 אל תחשוב שבמוקדם או במאוחר הם לא יתחילו גם להשתמש בבינה מלאכותית. אל תחשוב שרק אתה משתמש בכלי הזה… מי שקורא בין השורות גם מבין מהר מאוד שהמצרים והקטארים (שיותר ממוסדים ומתקדמים טכנולוגית) משמשים כיועצים ותומכים בכל דבר בכל עניין ובכל צעד שחמאס מבצע. בשגרה ובחירום. זה מה שאתה צריך להבין בשורה התחתונה: המציאות הטכנית השתנתה. כיום כוחות לא סימטריים מסוגלים לייצר לך המון נזק. הפלטפורמות והכלים והאופרציות שלהם הן זולות ויעילות. בטח בכל הקשור לטרור (שלא חייב באמת לפגוע בך. הוא רק חייב להטריד אותך, ולשבש לך ולהגביל אותך ולרתק לך כוחות, כדי להיות אפקטיבי).
האח הגדול מכירים? אז יש תכנית שנקראת ״אח לילה״ תכנית לילית עם ״פרשנים״ שמנתחים את הדיירים בבית האח הגדול. למה אני מדבר אתכם על זה? כי התכנית הזאת פירקה את התחת לאברי ושרקי. מי אמר שהאח הגדול זה דבר רע? https://www.ice.co.il/tv-rating/news/article/1067381
למה משדרים לנו בשידור ישיר עבריין לכאורה, כאילו זה האח הגדול, אפשר לטפל באירוע בלי שידור ישיר תביאו לו הליקופטר ליד הגג וסיימו את הסיפור רצח בבת ים: החשוד ברצח אשתו מתבצר על גג הבניין - וואלה חדשות
כמו בפיגוע בתל אביב שכתבים של ערוץ 12 עברו בית בית עם כוחות הביטחון כדי לראות איפה המחבל מסתתר. זו הרמה, והיא תישאר כזו כל עוד אנשים יפעילו "חדשות" משעה 15 סתם שיהיה ברקע.
וכמו כל ריאליטי טוב מביאים גם את התגובות של מר לפיד שכמובן רוכב על הטרגדיה הזאת כדי להיכנס בבן גביר על חלוקת הנשקים. מישהו סיפר לו כבר שהרוצח השתמש בסכין שאפשר להזמין באמאזון ב20 שקל? טינופת מצחינה.
‘Should Be In The HAGUE’ Ehud Olmert on Netanyahu | Plus Cenk Uygur vs Jonathan Conricus - YouTube נכנסתי לסרטון הזה בעקבות הדברים של אולמרט, שאני חושב שלא צריך לבזבז עליו מילים, אבל הקטע הבאמת מעניין היה החלק השני, כשפירס מורגן מארגן דיבייט בין יונתן קונריקוס לאיזה פלסטיזי אחד. ראיון שמעיד על זה שלבריטים, איך נגיד, די נמאס מאיתנו. אם פירס מורגן שנחשב להכי פחות עויין בתקשורת הבריטית מארגן ראיון מאד תוקפני עם הנציג הישראלי זה אומר הרבה. שימו לב שמורגן לא מעמת את קונריקוס עם הדברים שאולמרט אמר קודם וגם לא מעמת אותו עם הדברים שאמר יאיר גולן, הוא מעמת אותו עם הדברים שאמר סמוטריץ'. אני מתחיל להשתכנע ש @אמיר ע צדק, כל התבטאות אובר מיליטנטית של חבר ממשלה היא פיגוע הסברתי הרבה יותר גדול מהאולמרטים למיניהם, שגם הם לא נקיים כמובן. דבר נוסף, יש כל מיני אמירות פופוליסטיות שגם אני לא לפעמים נגרר אליהם כמו "צריך להרוג את כולם" או "לא להכניס גרגיר לרצועה". צריך להבין שאנחנו והפלסטינים לא לבד בעולם ויש את דעת הקהל העולמית שבוחנת כל אזרח עזתי שנהרג. זה הופך את המלחמה למאד מאתגרת ואני חושב שנתניהו מנהל אותה בצורה הכי שקולה שיש בהתאם לנסיבות.
זה פשוט משחק לידיים של שונאינו. הרי כל ההתבטאויות האלה של להשמיד את כולם הן ריקות מתוכן. זה לא גאמת קורה או יקרה בזמן הנראה לעין, אז אנחנו סתם נותנים תחמושת לאויבנו. צריך לדבר פחות ולהתרכז בסיוע לעזתים שמעוניינים להגר. בשקט. בלי לעשות רעש. אם נעשה זאת נכון אולי נצליח לדלל את האוכלוסייה העזתית ברצועה.