קודם כל בוא נרגע קצת עם ״ממשלת הדמים״ ביבי זה לא סינוואר. נהרגים הרבה חפים מפשע נכון, אבל ככה זה כשמדובר בארגון גרילה שמשתמש באזרחים כמגן אנושי. ישראל לא יכולה לסרס את עצמה במאבק בטרור כדי שלא יהיו תמונות של ילדים מתים, כי מה לעשות שאם אני צריך לבחור בין ילדים מתים שלהם לילדים מתים שלי אני אבחר בראשון.
אתה, מכולם, רגיש לרטוריקה תוקפנית? נו באמת. זו ממשלת דמים כי בתקופת שלטונה נשפך כל כך הרבה דם - קודם כאן, אצלנו, ב-7 באוקטובר, ואחר כך גם בעזה. חמאס מוטבע בין האזרחים, זו עובדה. בשלב הזה אני כבר לא חושב שמדובר בעניין של שימוש באזרחים כמגן אנושי או משהו כזה. השאלה היא מה אתה מנסה להשיג: להרוג כל חמאסניק? את זה לא תעשה כנראה בלי להפציץ את כל העזתים ולהרוג לפחות את רובם - לא כי כולם חמאסניקים, אלא כי אין דרך אחרת להגיע לכל אחד ואחד. כמו כן, כמובן, מי אמר שזו הבחירה? ילדים מתים שם או כאן? כל פצצה שאתה מוריד שם והורגת איזה חמאסניק ואיתו עשרות חפים מפשע חסכה הצילה חיים בישראל?
כל מי שמדבר על ילדים עזתים. אני מאחל לו שהטיל הבא של האויב ינחת על הראש של הילד שלו. מזעזע אבל כנראה רק ככה ילמדו.
אפשר היה להביע תקווה שאנשים "יתפכחו" - כפי שאתה חושב שצריך לקרות - בדרך שמפגינה פחות רשעות, אבל כנראה שזה טבוע בך. אני מאחל שאף הורה לא יאבד ילד, בשום מקום.
יש כאלו בעוטף שהודו מול המצלמות על הפיכתם למינימום בן גביר, אבל תופתע שיש גם לא מעט שזה רק הקצין את דעתם הפרוגרסיבית והמסוכנת.
כן כי א׳ היכולת הרקטית של חמאס כמעט לא קיימת יותר ו-ב׳ אין לו יכולת לבצע 7 באוקטובר. אין ספק שהמלחמה שיפרה את הבטחון של העורף.
לא שאלתי אם המלחמה שיפרה את הביטחון של העורף. שאלתי אם כל פצצה שאתה מוריד שם והורגת איזה חמאסניק ואיתו עשרות חפים מפשע חסכה הצילה חיים בישראל?
נו ברור שכן. מה השאלה? אתה שואל את זה ברצינות? נתון: יש טרוריסט. הוא עוסק ברצח ובטרור. אתה גודע את חייו. אז מעתה הוא לא עוסק יותר ברצח ובטרור. ביקום מקביל שבו נניח אתה לא גודע את חייו, הוא פשוט ממשיך לעסוק ברצח וטרור. -מה חשבת שאם ישראל נכנעת ונסוגה מחר הוא יוצא לפנסיה ופורש לחקלאות והופך להיות משורר?
ברור שאם אתה הורג רק אותו זה לא משנה, זה לא הפאוור ריינג׳רס, אבל אם אתה הורג אותו ועוד עשרות אלפים כמוהו, כולל כל הקצינים הבכירים, זה פוגע איכותית בארגון, והעובדה היא שחמאס כיום הוא כבר לא צבא טרור אלא ארגון גרילה מוכה שנמנע אפילו מקרבות פנים אל פנים ויכול לכל היותר למלכד בית או אם משחק לו המזל להבליח מאיזה פיר ולירות כמו המקרה שהיה לפני חודש.
גם אם אתה הורג רק מחבל אחד פשוט - זה משנה. בשביל לבוא לאמיר אליו לבית או לאוטו ברמזור ולתקוע לו כדור בראש - לא צריך רוב. ולא צריך קבוצת אנשים. מספיק מחבל אחד שב''ח. בשביל לקחת רובה צלפים או רחפן מעלי אקספרס לחבר אליו רימון ולשלוח אותו ליישוב צמוד גדר, צריך רק בן אדם אחד. אגב הוא יכול לעשות את זה בזמן שהוא יושב באמבטיה. אם תחסל אותו לפני שהוא פועל - אתה ליטרלי תציל חיים. אם לא תחסל אותו ותשאיר אותו בחיים - הוא ימשיך לעסוק בפעילות חבלנית.
כן אבל הוא לא נשלה את עצמנו, מחבלים תמיד יהיו, לא משנה כמה תהרוג. המטרה של הלחימה זה שהעצימות של הטרור תהיה מספיק נמוכה בשביל שאתה תוכל לנהל שגרה, כמו באיו״ש.
אין דבר כזה יותר. אתה חי ב 6 לאוקטובר. המציאות הטכנית השתנתה. טוסטוסים וטנדרים ממוטטים לך קווי הגנה. (אתה מכיר קו גבול שאין מאחוריו טנדרים וטוסטוסים?) בקרוב ייכנס הקטע עם הרחפנים. חכה. לא יהיה לך יותר פיגועים כמו בחווארה או ברחובות תל אביב, שמסתובבים בכביש ויורים. הוא יישב לך באמבטיה עם רחפן נפץ יורד לך אותו על הראש. יושב לך ארגון טרור בתימן 2000 קילומטר מפה משתק לך את נמל התעופה. אין יותר ״לחיות בשגרה בצל הטרור״. אין יותר ״הכלה״. -טכנית, זה פשוט כבר לא אפשרי… המציאות הטכנית השתנתה התנאים הקנה מידה הכלים האפשרויות האופרציות הכל.