- תיק גוטמן -

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Sir Alex Ferguson, ‏20/6/03.

1. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בני אתה אומר הרבה שטויות.
    אני תופס מגוטמן אחד מהאמנים הטובים בליגה.
    בהתחלת העונה,לפני שהקהל של בית"ר התחיל לפנות נגדו,הקבוצה שיחקה בדיוק איך שגוטמן רצה.
    הקבוצה רצה,ההגנה הייתה הטובה בליגה,ולכולם חוץ מלקהל של בית"ר זה נראה כמו אליפות בטוחה של בית"ר.
    אתם הרסתם לו(האהדים),הייתם נותנים לו שקט תעשיתי הוא היה מביא אליפות.
    הדימוי של מאמן כיום קשור ב90% לתקשורת.
    התקשורת בארץ שונאת את גוטמן,כי איך גוטמן אמר "לא תמיד אני רגוע בחברתם,כי התקשורת מצפה שגם שאין לי זמן,אני אפנה בשבילם זמן".
    וזה נכון,התיקשורת בארץ יכולים להרוס מאמן,וגם לבנות אחד.
    איך יכול להיות שגוטמן לקח אליפות עם הפועל חיפה,וגביע איתנו,ובשני התארים רוסו היה בורג חשוב,ובבית"ר הוא לא מצא את מקומו.
    לדעתי מה שקורנפיין אמר מסכם הכל:
    כשקורנפיין מספר על זה שלא כל השחקנים נהנו מהשיטה הוא מדבר קודם כל על אלון מזרחי, לדעתו של קורנפיין בית"ר של גוטמן קרסה כאשר אלי גוטמן נכנע ללחץ התקשורתי ולרחשי הקהל ועלה עם חלוץ נוסף "אני חושב שההתחלה של הסדקים בקבוצה באה בעקבות הלחץ על אלי גוטמן, הביקורת מהקהל על ה 1:0. אז גוטמן בא והוסיף עוד חלוץ אחדד למגרש. נראה שמה שקרה אז היה, ששחקנים אמרו לעצמם אם הוא מוסיף עוד חלוץ אולי זה אומר שגם לנו מותר להשתחרר מהמבנה. הקבוצה הזו היתה מושתת על מסגרת טקטית, ופתאום האורים והתומים שלנו , המסגרת הטקטית יצאה משליטה, לדעתי זו הסיבה למה שקרה בהמשך.

הרי גוטמן אמר לנו שבשבילו השוער הוא רק בונוס, הוא אמר אני לא רוצה בכלל שהשוער יגע בכדור ובהרבה משחקים זה ממש היה ככה:המשחק היה נסגר 30 מטר מהשער שלנו, אבל הקהל לחץ ואי אפשר היה להמשיך ככה. ההתרופפות הביאה לזה שהתחלנו לספוג, הפסד שניים, וזה כבר היה כדור שלג".

2. AFC Member

החלק האחרון של ההודעה שלך היה בדיחה. השוער לא נגע בכדור? איפה אתה חי? איציק קורנפיין באותה עונה שמר על יכולת אלוהית בכל משחק כשהדף לפחות 4 כדורים מסוכנים למסגרת, שלא לדבר על אוהד כהן, כשקורנפיין נפצע. ה"הגנה הכי טובה בליגה" היתה מסננת שמורכבת מכמה ליצנים עלובים.

חוץ מזה, הכדורגל הזה היה איום ונורא. כולם נהנים להגיד שסתם ניצחנו 1:0 והתלוננו - זה היה הרבה יותר מזה. היה בונקר מחריד, היתה הנעת כדור אומללה בין הבלמים, כשהם מתמסרים אחד עם השני ללא כל תועלת, כל קבוצה שרצתה טיילה ליד הרחבה שלנו... הכדורגל הזה היה בלתי נסבל. אני מניח שגם אתה תתחיל לקלל את גוטמן בערך חודשיים לאחד תחילת העונה.

זה לא כל מה שגוטמן עשה - הוא העיף את האמר בצורה מלוכלכת, הוא שיקר לאברג'יל ומזרחי, הוא גם שיקר לתקשורת (נתן ל"ידיעות אחרונות" ו"מעריב" שני ראיונות במקביל, ואז מתפלא שהתקשורת שונאת אותו), הפסיד לקבוצות תחתית, דיכא את הצעירים, הודח מהגביע וכמובן - זייף התקף לב כדי לקבל את הפיצויים שלו. וכל זה עם 60 מליון ש"ח ויד חופשית.

אחד מהמאמנים הטובים בארץ? זאת עוד אחת מהפנינות שלך, כמו ההיא בפורום ליגה אנגלית, שהארי קיואל נתן עונה סבירה?

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1." החלק האחרון של ההודעה שלך היה בדיחה. השוער לא נגע בכדור? איפה אתה חי? איציק קורנפיין באותה עונה שמר על יכולת אלוהית בכל משחק כשהדף לפחות 4 כדורים מסוכנים למסגרת, שלא לדבר על אוהד כהן, כשקורנפיין נפצע. ה"הגנה הכי טובה בליגה" היתה מסננת שמורכבת מכמה ליצנים עלובים".
    2." הודח מהגביע "
    והנה שתי מהפנינים שלך.

1.החלק האחרון בתגובה שלי היה ראיון עם שחקן מהקבוצה שלך,קורנפיין,זה מה שהוא אמר,תתוכח עם השוער שעמד לך בשער?
    אני חושב,שהוא מבין בזה טיפה יותר ממך. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/laugh.Xxx
    2.הודח מהגביע.
    דיי ידוקה,דיי,לא נמאס לך לדבר שטויות?
    אולי תאשים אותו בזה שההנהלה מינתה את חנן אזולאי למאמן?
    מהגביע הודחתם על ידינו(באר שבע),בוסרמיל,כשגוטמן כבר היה הרבה זמן מחוץ לבית"ר.
    אז אל תדבר שטויות,הבנתי שאתה אתה רוצה להציג את גוטמן כהורס קבוצות,אבל אל תגזים,גוטמן לא אימן כשהודחתם מהגביע.
    דיי לדבר שטויות...

4. ליהי Member

טוב תשמעו אם אלי גוטמן מאמן טוב/רע זה כבר נתון לויכוח. אבל כמה עובדות קיימות:
    -הקבוצות שהמאמן הזה מאמן לא נראות טוב או מביאות כדורגל יפה. אב אבי הבונקר אני אוהבת לקרוא לו, ואפילו קשטן עוד בסדר לעומתו.
    -הבחירה שלו בנוגע לשחקנים פשוט מזעזעת. זה גובל אפילו בחוסר טעם.

זה מה שאני כן יכולה להגיד. מצד שני הוא הביא כמה וכמה קבוצות להישגים אז לזלזל בו בתור מאמן אנ ילא יכולה.

5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עוד עובדה היא כשגוטמן עזב את ביית"ר הם היו מקום ראשון..ואיזה מקום הם סיימו?

6. AFC Member

כשגוטמן עזב את בית"ר הם היו מקום ראשון? ומה עם קצת עובדות, ריינמן? בית"ר היו מקום רביעי כשגוטמן עזב - מתחת למכבי חיפה, הפועל ת"א והפועל חיפה, קרובה קרובה למכבי ת"א.

7. Thierry Henry Member

אויש, AFC - לא היית צריך להגיב בנושא הזה... אתה ממש לא אובייקטיבי...

ועכשיו לתגובה:
    גוטמן לא אימן טוב בבית"ר מסיבה אחת פ-ש-ו-ט-ה כ"כ שאני לא יודע אם העלתם אותה בדיון, כי לא קראתי כי אין לי זמן עכשיו לקרוא, אבל פשוט הלחץ של הקהל הרס אותו.
    מקרים בשנים האחרונות של פיטורי מאמנים מפאת חוסר הצלחה בגלל הקהל:
    יוסי מזרחי, אלי כהן, אלי גוטמן, השנה כמעט חנן אזולאי, שנה הבאה זה לא יקרה לאלי אוחנה - הבטחה שלי. יש בקהל יותר מדי אהבה כלפיו, וגם אם בית"ר תרד ליגה - יאשימו את כולם חוץ מאת אוחנה.

מכיר את הפתגם הידוע - עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ? עונה לאחר שגוטמן עזב, בית"ר היתה בהתמודדות קשה בתחתית (תקן אותי אם אני טועה).
    אז עדיף מקום רביעי ביד מאשר מקום ראשון בחלום השמיני..

8. AFC Member

לכל דבר יש סיבה, פועליסט (מהו שמך?). הקהל לא שנא את גוטמן מלכתחילה - הוא שנא אותו בגלל הכדורגל הדוחה והשקרים. גוטמן הרס את יחסיו עם הקהל במו ידיו, אז שלא יתלונן שהקהל שונא אותו.

בקשר ללחץ, אם הוא לא יכול לעמוד בלחץ, הוא לא מאמן ברמה גבוהה. סורי.

אוחנה לא פוטר מבית"ר בקדנציה שלו, והוא האחרון שאתה יכול להאשים את הקהל במקרה שלו. הקהל רצה אותו, אבל בן-גור רצה את גוטמן, מהלך שממנו אנו סובלים היום.
    יוסי מזרחי לא פוטר, הוא התפטר, וחנן אזולאי לא פוטר גם כן. היה לו חוזה עד תום העונה, הוא הסתיים, סוף סיפור.
    להנהלות השונות של בית"ר יש טונה סבלנות עבור המאמנים, בניגוד לדימוי שיש להן.

ההבדל הוא, ידידי האדום, שלגוטמן היו 60 מליון שקלים לבנות את הקבוצה שלו, בעוד ליוסי מזרחי 16 שחקנים בתחילת העונה ותקציב של בערך 10 מליון ש"ח. ותאמין לי שגוטמן עם כזה תקציב יורד ליגה (ראינו מה קרה עם תקציבי הענק של הפועל פ"ת והפועל חיפה בקדנציה השניה).

9. Thierry Henry Member

יוסי מזרחי התפטר. ולמה? בגלל לחץ קהל.
    חנן אזולאי היה מפוטר בסופו של דבר (היו על כך דיבורים).
    אלי אוחנה - כבר הזכרתי - אין סיכוי שבעולם שהקהל לא ירצה אותו. הם מתים עליו.
    ובן-גור עשה מהלך חכם שהעיף אותו - מאמן חסר ניסיון לחלוטין באותם ימים.

10. ליהי Member

:roll:
    הפועליסט,זה חדש לך שהקהל של בית"ר מחליט וקובע מי יאמן את הקבוצה? לי זה לא. מה אלי אוחנה עשה עם כל הכבוד בקריירה שלו בלאמן? חוץ מהעלות את בני יהודה ליגה, הוא הרס והוריד עוד כמה קבוצות בדרך.
    כלום
    אבל הוא אלי אוחנה
    ומי שהיה טוב בתור שחקן חייב להיות טוב בתור מאמן (מישהו אמר שומי?)

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

התכוונתי עוד מלפני שהוא היה בבית חולים..שגוטמן סיים לאמן את ביית"ר הם היו עדיין מקום ראשון.

12. AFC Member

גוטמן סיים לאמן את בית"ר כשזייף את התקף הלב שלו. תקופה ארוכה לפני שעזב, הוא היה מקום שלישי-רביעי.

פועליסט, ה"מהלך החכם" של בן-גור הוביל את גוטמן לבית"ר - מה שהרס את הקבוצה טוטאלית.

נ.ב לא צריך להתווכח יותר מדי, אני רוצה לראות את משה לא קורא לגוטמן להתפטר בעונה הבאה.

13. ירוק בלב Member

גוטמן באמת לא הצליח, אני אישית לא הייתי רוצה אותו במכבי חיפה.
    אני כמעט בטוח שהוא לא יצליח גם בב"ש.