תחרות השחקן של Asoccer!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Ampelmann, ‏3/9/06.

1. Ampelmann Member

אל דאגה. אני מעלה את כל הרשימה שאושרה (תוכלו לראות את השמות שאושרו בהודעות שלי בשני העמודים האחרונים). כרגע יש קצת בעיה עם המדיה, אבל הכל בדרך.

חבר'ה, כמו שאתם רואים, ישנם כמה שחקנים שהתמונה שלהם לא עלתה. אם יש מישהו שמסוגל להביא תמונת פורטרט (רק הראש, כמו מה שכבר יש) שלהם, שבבקשה יעלה לכאן או ישלח לי כתובת. התמונות שמצאתי לא נתמכות בפורום. תודה!!

*עוד שחקנים בדרך, גם סוביס ומיקל

נערך לאחרונה ב: ‏7/9/06
  2. saviola Member

לא קראתי את החוקים כשרשמתי אותו... תוציא אותו מרשימה (ודרך אגב, לפי מה שהבנתי יכול להיות שהוא כבר בברצלונה. והוא רק בן 15). אם הוא מעניין מישו...:

"אני יכול לשחק כדורגל כל היום, אני אף פעם לא מתעייף". ביום שבת האחרון שיחקה קבוצת "דריסדייל" משכונת קראפאצ'איי שבצפון בואנוס איירס מול היריבה הגדולה שלה, קבוצת "אוניון וסינאל" משכונת ויז'ה אדלינה הסמוכה. 300 צופים גדשו את יציעי העץ הרעועים, מספר גבוה בהרבה מהממוצע הרגיל במשחקי הליגה, והחגיגה היתה בעיצומה. השחקנים שיצאו אל המגרש התקבלו במחיאות כפיים וקריאות עידוד, שכוונו בעיקר לשחקן אחד, אריק לאמלה, שגם זכה לקבל שלושה מגני הערכה לפני פתיחת המשחק (מהמועצה המקומית, איגוד השופטים ומנהלת הליגה). אריק הרים את הגביעים ונופף למצלמות הטלוויזיה שתיעדו את האירוע ולעבר האוהדים במיומנות של שחקן מנוסה שכבר רגיל במעמדים שכאלה. כל הסיטואציה הזאת היתה שגרתית, אלמלא אריק לא היה רק בן 12.

"קודם כל התקשרו אלי מסביליה ואז הגיעה ההצעה מברצלונה". לאמלה עמד במרכז תשומת הלב העולמית השבוע, כאשר עיתוני הספורט בשני צדי האוקיינוס האטלנטי סיקרו בהבלטה את מעברו הצפוי מריוור פלייט לברצלונה. הכל התחיל באוגוסט, כאשר קבוצת הילדים של ריוור השתתפה בטורניר "כדורגל 7" בגאליסיה, ספרד. אריק הוביל את קבוצתו לזכייה בטורניר, זכה בתואר הפיצ'יצ'י (מלך השערים) ואף נבחר לשחקן המצטיין. הילד הצנום עם השליטה הפנומנלית בכדור משך את תשומת לבם של אנשי בארסה שהציעו בספטמבר למשפחתו של אריק להעביר את ילד הפלא לשורות המועדון תמורת חוזה מיוחד לארבע שנים וסל קליטה מפתה הכולל גם הצעת עבודה עבור אביו. משפחת לאמלה היתה בדרך לברצלונה.

"ריוור נתנו לי הרבה ניסיון, התקופה שלי פה תרמה לי המון". בשבוע שעבר פרסם עיתון הספורט הארגנטינאי "אולה" את דבר המעבר הצפוי של אריק. תחילה היה נדמה שמדובר בקוריוז צבעוני ומבדר, והכתב שסיקר את הסיפור השתעשע על חשבון נכונותו של מועדון הפאר האירופאי להשקיע זמן, כסף ומאמץ בהחתמת ילד בן 12, כישרוני ככל שיהיה. אבל אנשי המקצוע בבארסה היו רציניים: "אריק הוא כישרון טבעי. הוא יכול להיות ליאונל מסי הבא, הארגנטינאי הצעיר שהגיע בגיל לא הרבה יותר מבוגר לבארסה, והיום נחשב להבטחה הגדולה של המועדון לשנים הקרובות".

רק בשלב הזה, כאשר בריוור הבינו בעצם שמבלי שהם שמו לב צמח להם כוכבון בחצר האחורית של המועדון, התחיל המאבק על עתידו של אריק הקטן. חוסה מאריה אגילאר, נשיא ריוור, הצהיר שהוא רואה במחטף של בארסה צעד חמור מאוד שעלול לפגוע ביחסים בין שני המועדונים. אל המערכה גויסו גם הרגשות הפטריוטיים הארגנטינאיים "לא ניתן להם (הספרדים) להמשיך ולגנוב מאתנו", ואפילו האג'נדה של האנטי-גלובליזציה: "זו עוד דוגמה לאגרסיוויות הנצלנית של אירופה", כתב העיתונאי הארגנטינאי מרטין אאולה, "לאמלה הוא סוג של משאב טבעי שנלקח מהעולם השלישי במחיר נמוך, במחטף, בלי להתחשב באינטרסים האמיתיים שלו".

"רציתי להגיע לברצלונה כשאהיה גדול, אבל זה קרה הרבה יותר מוקדם". נשיא בארסה, ז'ואן לאפורטה, שבנו משחק באותה קבוצה אליה אמור להגיע אריק, אמר: "לא הצענו לאריק חוזה מקצועני, הכל תלוי בהחלטה של הוריו. בגיל הזה ילדים יכולים לעבור בחופשיות מקבוצה לקבוצה. יש לנו במחלקות הצעירות ילדים מכל רחבי העולם ואריק הוא לא מקרה יוצא דופן". "אין ספק שבארסה צריכה לקנות זרים", כתב העורך של "אל מונדו דפורטיבו", סנטיאגו נוייה, "אבל המועדון צריך לרכוש כוכבים שכבר הוכיחו את עצמם, כמו רונאלדיניו, דקו או אטו, ולהשאיר מקום לצמיחת כישרונות מקומיים כמו צ'אבי, פויול או ואלדס... אם לאמלה אכן יגדל להיות שחקן טוב, בארסה תקנה אותו. עכשיו אנחנו צריכים לחפש עוד 'אריקים' בסביבה הקרובה".

"הכי נהניתי לבקר באיצטדיון ולהצטלם עם רונאלדיניו". בינתיים, על המגרש של דריסדייל, אריק המשיך לסחוט לא מעט קריאות התפעלות מהצופים והשופט אפילו נאלץ לעצור את המשחק ולבקש מהקהל לרסן את התלהבותו: "התקנון של ליגת הבייבי אוסר לצעוק 'אולה' מהיציע". לקראת סוף המשחק אריק הצליח אמנם לכבוש שער שקבע 5-5, אבל קבע שהקבוצה היריבה תישאר בצמרת טבלת הליגה. אריק ירד מאוכזב מהמגרש ואמר לעיתונאים שניגשו אליו שהוא מאוכזב מהיכולת שהוא הפגין. ונדמה שבסופו של דבר, זה כל הסיפור. ילד בן 12, עם יופי של דריבל, שעלול ליפול קורבן לתקוות הגדולות שתולים בו שני המועדונים ולציפיות הכלכליות שמשפחתו פיתחה בעקבות הכישרון הספורטיווי שלו. אריק עוד לא יכול להיות כוכב, הוא עדיין לא גמר להיות ילד ויכול להיות שעוד כמה זמן פשוט ימאס לו לשחק כדורגל. מי יודע, אולי הוא בכלל לא רוצה להיות ליאונל מסי הבא?

קרדיט לבארסה מאניה ולעיתון "הארץ".

3. Ampelmann Member

תחרות השחקן של Asoccer- ההצבעה!!!
    כמו שהובטח, הרשימה נסגרה, ההצעות הוצגו, וכרגע נותר רק לבחור!
    אני מזכיר: כדאי לבחור שחקנים שאחריהם נוכל לעקוב, משמע, שחקנים שמשחקים בליגה שלפחות התקציר שלה משודר איכשהו בארץ, שחקנים שמשחקים בקבוצות שיש סיכוי גדול לראות משחקים שלהם משודרים וכמובן: שחקנים שיש סיכוי שיראו הרבה מגרש השנה.

נעקוב אחרי פציעות, סטטיסטיקה, ביצועים, משחקים ובעצם, אחרי ההתקדמות של השחקן. לאורך התקופה נערוך מספר סיכומים- סיכום משחק, סיכום חודשי וסיכום המעקב, במהלך שוק ההעברות הקרוב.
    במקרה שבו השחקן נפצע לטווח הארוך מחודש וחצי, יעבור המעקב לשחקן השני ברשימה (וכך גם במקרה שבו השחקן השני נפצע).

איך עובדת ההצבעה?
    כזכור, כל אחד מכם העלה עד 5 הצעות, מתוכן נבחרו 30 השחקנים הראויים ביותר ע"פ הקריטריונים שנקבעו בתחילת התחרות (סרחיו אגאורו עוד נתון למיקוח, אם תרצו).
    כרגע, יכול כל בוחר לבחור ב-2 שחקנים לתואר השחקן של Asoccer ולהוסיף בחירה שלישית מליגה אחרת. משמע, לא כל שלוש ההצעות יפרסמו שחקנים המשחקים באותה מדינה.
    כמו כן, לפחות שחקן אחד מבין הנבחרים חייב להיות שחקן שאת שמו העלה משתמש אחר (לא אתה בחרת).

את הבחירות אפשר להעלות לכאן וכן לשלוח לי בהודעות פרטיות. ננסה לבדוק אפשרות לפצל את הדיון כדי לערוך דיון בחירות נפרד.
    רק בחירות מסודרות שישלחו אלי לפרטי יחשבו!!
    הכוונה בהצבעה מסודרת היא (דוגמא):
    1. נורי סאהין (גרמניה)
    2. אנדראס אוטל (גרמניה)
    3. ארטיום מילבסקי

או לחלופין

1. ג'ון אובי מיקל
    2. פרדי אדו
    3. ללא.

חובה לנמק את הבחירות או להוסיף המלצה (בדיון בלבד!! בהודעה פרטית לא צריך נימוק).

*אני יודע שזה קצת דיקטטורי אבל קצת קשה לעקוב.

נערך לאחרונה ב: ‏7/9/06
  4. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

בחירות יערכו אחת לכמה זמן או רק בסיום העונה?

5. Ampelmann Member

בחירות יש כרגע. מתחילות החל מרגע זה ונסגרות בלילה שבין שבת לראשון (יתכנו שינויים!).

כרגע הפרויקט נמצא בגדר פיילוט, ולכן לא ידוע לגבי ההמשך, אבל התקווה היא לצבור תאוצה ולהחליף שחקן בסוף ינואר, בעקבות התנועה בשוק ההעברות (כשכמובן ניתן להמשיך עם אותו השחקן, אם יבחר).

אם נאבד גובה, נשקול גם 'נקודות יציאה' במהלך הפרויקט.
    הכל פיילוט אז כלום עוד לא סגור.

6. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

תמונה של סוביס

http://www.nrg.co.il/images/archive/408x322/568/748.Xxx

גאגו ,מימין כמובן
    http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/868688/XNP104_wa.Xxx

מיקה ריצ'ארדס
    http://www.telegraph.co.uk/sport/graphics/2006/02/20/sfgast20.Xxx

דג'ורו
    http://www.4thegame.com/media/00/03/51/djourou_johan_afc_profile_2006.Xxx

http://images.google.com/imgres?imgurl=htt...NWE:en%26sa%3DN

על דג'ורו רשום פה שהוא קשר.. ורשמת בלם...

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/06
  7. Robin Member

דג'ורו הוא בלם, הוא יכול לשחק גם בקישור האחורי אבל ונגר רואה אותו כבלם אפילו שבמנג'ר כתוב שהוא קשר אחורי ומי אנחנו להתווכח עם ונגר. ריו מבובה דרך אגב הוא קשר ולא חלוץ וסדריק קאראסו כותבים Cédric (וגם קאראסו בעברית ולא קארסו אחרת זה נשמע כמו סקוט קארסון) אבל לא ממש קריטי. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

8. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

בעיקר מכיוון שלא יצא לי לראות את השחקנים הצרפתים כאן:
    1. גבריאל אגבונלהור (אנגליה)
    2. פרננדו גאגו (ארגנטינה)
    3. מיקה ריצ'ארדס (אנגליה)

9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הבחירות שלי:
    1) מיקה ריצ'ארדס (אנגליה) - ילד בן 18 פותח בהרכב בפרמיירליג, ועוד כשחקן הגנה, תפקיד שדורש הרבה נסיון וחוכמת משחק שבאים בד"כ עם הגיל... הוא יגיע הכי רחוק שאפשר, וכדאי להתחיל לעקוב כבר עכשיו.
    2) פרננדו גאגו (ארגנטינה) - סביר להניח שהוא השם הכי מוכר מבין אלו שברשימה הסופית, ובעיני סביר להניח גם שהוא ייבחר פה בסופו של דבר. קשר אחורי לפי מיטב המסורת הארחנטינאית שעוד יגיע רחוק.
    3) ג'רמי טולאלאן (צרפת) - קצת מבוגר ביחס למועמדים האחרים פה, אבל קשרים אחוריים לרוב משתבחים כמו יין טוב, ואיזה יין טוב יותר מהיין הצרפתי. מקללה הלבן.

10. משוגע בירוק Member

הבחירה שלי:

1. רפאל סוביס
    2. פרננדו גאגו
    3. ג'ון אובי מיקל

11. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

אני הולך על:

1. ארטיום מילבסקי (דינמו)
    2. אנדראס הוטל (באיירן)
    3. פרננדו גאגו (בוקה)

12. road runner Member

כתוב בהודעת הפתיחה שהרשימה תסגר ביום שבת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    רק עכשיו ראיתי את הת'רד הזה, ויש לי שני שמות שאולי אפשר להכניס לרשימה:
    1 - פיטר אודמווינגי, בן 25 מליל הצרפתית.
    2 - שאלה ל"איטלקים" שבפורום - עד כמה מונטוליבו מפיורנטינה מתאים לרשימה הזו?

* אם הרשימה אכן נסגרה סופית (למרות מה שכתוב בהודעת הפתיחה) תתעלמו.

לגבי הבחירות:
    1 - ג'ימי בריאנד מרן
    2 - נאסרי
    3 - פרדי אדו

13. Reyes Member

1. פרננדו גאגו.
    2. ג'ון אובי מיקל.
    3. ריו מבובה.

14. SeRgInHo Member

הבכירות שלי:

1. ארטיום מילבסקי
    2. ג'רמי טולאלאן
    3. נורי סהאין.

נ.ב

לא מבין למה לא הוציאו מהרשימה את מיקל. סה"כ אנחנו שומעים עליו כבר שנתים, איך שמנ יונייטד וצ'לסי רבו עליו. לא יהיה תגלית כ"כ גדולה, מה גם שספק אם הוא ישחק בכלל.

15. Juanito Member

1.רפאל סוביס-בן 21 לא שיחק בשום קבוצה גדולה וזומן לסגל של ברזיל(הבוגרת) ושווה 8 מיליון הוא יגיע רחוק.
    2.ארטם מילבסקי -ראיתי אותו באליפות אירופה ובמונדיאל הילד הזה אחד הכשרונות הגדולים שיצאו מאוקראינה.
    3.לא ראיתי שהוא מועמד אז מארק גונזאלס הוא השלישי שלי

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/06