תופעת ההשתמטות כראי החברה

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Nesta, ‏10/8/07.

1. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה נוחה המציאות שלך רמי! אתה צודק, כל אחד יעשה מה שבא לו. יש לזה מונח במילון, קוראים לזה אנרכיה. איזה יופי לי, אולי מחר אני אקום בבוקר ואגיד "מס ההכנסה האלה, כושאלאחותם איך לוקחים לי מהמשכורת כל חודש... אני אשלם להם כמה שנראה לי נכון לשלם!". http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx

דני, ברמת העיקרון אני מסכים איתך ואני חושב שיש תפקידים שמגיע עליהם קיצור. באופן תיאורטי החלו ליישם את זה בצבא רק בדרכים לא נכונות, הורידו חודשיים עד ארבעה לעובדים כלליים (שזה לא נכון בכלל וזו נקודת מבט מאוד מטופשת ומוגבלת של הצבא כגוף גדול, כי עובדים כלליים הם אנשים שלא הוכשרו ע"י הצבא בשום מסגרת אך לרבות דווקא מוצאים דרכו דרכים לתרום) ושנה למאבטחי מתקנים שהם לרוב אנשים מרקע בעייתי שנדרשים לסייע למשפחותיהם. המגמה הזו החלה, היא המשיכה בקיצור השירות ונתקעה עקב המלחמה, ואנחנו מדברים על גוף בירוקרטי ששינויים דרכיו הם עמוסים ותכופים.
    עכשיו, הצבא לאו דווקא מהווה ביטול עצמי. אני פגשתי אנשים בצבא שבזמן הפנוי שלהם החלו תואר דרך אוניברסיטה פתוחה, למדו דברים, ואתה יודע מה - גם בתפקידים שהם מילאו ב-20 אחוז מהזמן נדרשה תפוסה. הצבא הוא הזמן שאתה לא מסתכל על "אני ואני ואני" אלא על קולקטיב מסויים.
    וכמובן, יש את עניין החברה שאתה מקבל. אני שמח לומר שהצבא מאוד שינה אותי והפקתי ממנו המון, אני מודה לו על כך ואמרתי את זה גם לסא"ל שנפרד ממני בשחרור שלי.
    אה, וגם אין לי בעיה עם סרבנות מצפון, יש לי בעיה עם הטרמפיסטים שהתלוו אליה. אגב, סרבנות מצפון הפכה כל כך נוחה שכיום כל שמאלני סוג ג' מאמץ אותה ורץ לקבל בתחת בשנקין http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx

2. spurs229 Member

איזה משכורת? אתה מובטל. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx

3. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני האבטלה הרווחתי משכורת יפה שננגסה באכזריות מדי חודש.

4. mrwhat Member

יש המון משתמטים בגלל שהצבא נותן כמעט לכל האנשים פרופיל מעל 64 שזה אומר קרבי , והמון אנשים מפחדים להיות בקרבי(לפחות חברים שלי) והצבא מכריח אותם להיות בקרבי.

ויש עוד המון סיבות אחרות שאין לי כוח להרחיב עליהם .
    ואני לא תומך במשתמטים.

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/07
  5. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא ראיתי ולא שמעתי על מישהו שלא רצה להיות קרבי,מאוד קל לצאת מקרבי לכיוון תומך
    לחימה.
    אפילו לא צריך להוריד פרופיל רוב הפעמים.

6. spiderman18 Member

אדם שלא מרגיש סנטימנטים למולדת הכי חכם לזרוק אותו לרחוב ולתת לו לחפש לו מדינה אחרת.
    כמה נוח זה לקבל ולקבל ולא לתת כלום.

העניין היחיד שהיה לי איזשהו קונפליקט לגביו בעניין ההשתמטות הוא סרבני המצפון.
    אני נוטה להאמין שבאמת יש כאלה שזה נוגד את מצפונם להיות חלק מהמערך הצבאי וכביכול להיות חלק ממלחמה.
    בעבר הייתי די סלחן לגביהם, חשבתי שאין מה לעשות וצריך לפטור אותם משירות צבאי (ובנוסף גם לבלוע את המצב שבו אנשים יתפסו על זה גל, כי אין דרך לדעת באמת מי כזה ומי לא).
    היום אני כבר לא חושב ככה, אני חושב שבמדינה יש מעט מאוד מצבים שבהם האזרח הקטן יכול לקבוע דרך.
    לממשלה יש מדיניות, אם כל אחד יעשה מה שבא לו היא לא תוכל ליישם אותה ולא יהיה לה שום ערך. לכן, גם אם המדינה בחרה בדרך המלחמה האזרחים צריכים לקחת בזה חלק וכל שנותר הוא לנסות ולשנות את המצב בקלפי.

//
    אני רואה שמרבים להשתמש בעובדה שלילדים קטנים יש פלאפונים כדוגמא לדבר שלילי שעובר על הנוער וזה קצת מציק בעין.
    אני נתקלתי בהרבה מקרים (גם אצלי זה היה ככה כשהייתי בן 12 בערך) שדווקא האינטרס שיהיה לילד פלאפון הוא של ההורים שמודאגים מזה שהילד מסתובב בחוץ עד מאוחר ורוצים שתהיה להם גישה אליו כל הזמן.
    קחו את זה בחשבון.
    //

7. אלי מתחן Member

שילכו לנ"מ ותותחנים, שם לא נכנסים לעומק.
    כל אחד יכול למצוא את המקום שלו בצה"ל. צריך להתחיל להכניס לאנשים במדינה הזאת לראש שאם לא אנחנו אף אחד לא יגן עלינו. אני אישית לא יצאתי קרבי ולפעמים אני קצת מצטער על זה.
    למרות שאיפה שאני היום אני די כלומניק, אני יודע שאם היום אני חוזר לצה"ל 90% שאני אעשה יומיות ולא מעוניין להגיע כל יום לבסיס אחרי שעה נסיעה.

8. mrwhat Member

התשובה שלהם פשוטה - " אני לא בנוי לזה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx"

9. אלי מתחן Member

גם אני אמרתי את זה והנה אני משרת בצבא ולא קרבי.
    היום מנקודת מבט אחרת אני חושב שזה שטויות, לכל דבר מתרגלים.

10. mrwhat Member

שריון זה נקרא תומך לחימה?

11. John Barnes Member

כמתנדב, אני חושב שחובה על כל אחד ואחת מאזרחי המדינה לתרום לה בצורה כלשהי, אם לא בצבא אז לפחות בשירות לאומי. אם לא, הם מוזמנים לעבור למדינה שלא דורשת מהם דבר ולסבול מרדיפות אנטישמיות.

אין לנו מדינה אחרת, וחייבים להגן עליה בכל מחיר. האנטישמיות מחכה לה מעבר לפינה.

12. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

תלוי מה בשריון.

13. tiktin Member

מה שהכי מעצבן אותי בצבא זה שהם לא מסתכלים מה אתה עושה, אם אתה מוכשר במשהו ואתה יכול להתקדם בו, זה לא מעניין אותם. אתה כנראה תלך לעשות 8-0-4 ואחרי הצהרים תעסוק במלאכתך אבל זה יפגע רק בך. הצבא לא מוכן להתגמש במקרים כאלה. במקרים כאלה עדיף לדעתי להגיד לצבא ביי ביי..
    אף אחד לא ירגיש בחסרונך אם אתה יושב באיזה שהוא בסיס ומתייק או עושה טלפון פעם בשעה

נערך לאחרונה ב: ‏11/8/07
  14. אלי מתחן Member

ירגישו, כי מישהו חייב לעשות את זה.
    ברור שזה לא אידאלי, אבל כמעט כל מי שהגיע למצב הזה גרם לזה בעצמו. אף אחד לא יוצא כלומניק בלי שהביא את הצבא למסקנה שהוא לא מועיל בכלום.

אם הקמפיין נגד השתמטות יצליח, הצבא יצטרך לטפל בכמות חיילים גדולה, כזאת עם רמת מוטיבציה אפסית ואז גם מי שנמצא בצבא ולא עושה כלום אבל רוצה לעשות משהו ירוויח מהפתרון.

15. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

לא יודע, כמה שלא היה לי קשה בצבא ( והיה לי מאד קשה בזמנו בקו לבנון), קשה לי להעלות בדעתי בכלל איך אפשר להשתמט.
    הכבוד העצמי זה משהו שכל אחד חייב בפני עצמו, שלי אומר לי להשתמט מהצבא זה טאבו.

כמו שאמרתי, הצבא חישל אותי, ביגר אותי והפך אותי לבן אדם יותר פתוח שיכול להסתגל לכל מקום ( ככה זה שמתרגלים לחרא, אחרי זה כל מקום פתאום נראה לא רע).
    שכל אחד יעשה מה שהוא מאמין, אבל אם אתם שואלים אותי לדעתי צבא זה בגדר חובה.