לליון יש השנה קבוצה מצויינת, לדעת מרבית האוהדים בפורום אליו נכנסתי ולדעתי, הסיבה שהם רחוקים מהמקום הראשון בליגה היא המאמן, נקודה. אבל, סגל כל כך טוב יכול להתחבר לפעמים גם אם המאמן הזה, בעיקר שהוא שם בצד את משחקי הכבוד שלו מול ההנהלה, התקשורת והאוהדים על חשבון השחקנים. מה גם שבתקופה האחרונה בליגה הם נמצאים בפורמה טובה. ליון של השנה קבוצה מאוד חזקה, אבל יש לה מאמן שעוצר אותה, היום כנראה הוא לא "הצליח" (לא ראיתי את המשחק לכן אני אומר כנראה).
מספיק לראות את המשחק עד השער של סקולס ולהבין שמילאן מסוגלת לנצח בהפרש של יותר מגול. עם סידורף וזמברוטה ובוריילו... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
מה שבטוח את הגומלין אני לא אראה. אני לא מסוגל פשוט אין לי אומץ. הלחץ של החיים ובנתיים הראש מחכה לגומלין
אליאס, ראיתי את ליון מספיק העונה כדאי לגבש עלייה דעה. היא קבוצה טובה, אבל לא מספיק טובה, בעצם היא הקבוצה מספר 3 לדעתי בצרפת, בורדו טובה מימנה וגם מארסיי עולה עלייה. זאת קבוצה חדשה עם שחקנים טובים, וחלוץ אחד מדהים, עם קישור סביר והגנה לא מרשימה במיוחד. ריאל הייתה צריכה לפחות להוציא תיקו היום, ולפחות להראות הרבה יותר טוב מאיך שהיא נראת, התוצאה היא פשוט איומה וריאל שיחקה בלי שום רעיונות ויצרתיות בהתקפה. על גרנארו כבר גיבשתי דעה אחרי מחצית עונה בריאל: הוא לא מתאים לקבוצה בסדר גודל כזה, וגם עם כן רק כשחקן רוטציה, היום זה בלט מאוד.
במארקה נתנו כותרת למשחק: Real Madicion - קללת ריאל. http://estaticos02.marca.com/albumes/2010/02/16/lyon_realmadrid/1266355980_extras_albumes_0.Xxx חורחה ואלדאנו:"התוצאה רעה מאוד, ציפינו להרבה יותר, אבל התאכזבנו גם מרמת המשחק - לא שמרנו על קצב אחיד והיו יותר מידי עליות ומורדות. היינו זקוקים ליותר ריכוז. הקישור לא עבד". זה טוב לשמור על קור-רוח ולא להוריד את הראש אחרי הפסד, אני גם מחכה שמישהו יכתוב כאן הודעה מעודדת וישפר את המצב-רוח - אבל אסור בשום אופן להתעלם מהצורה בה ההפסד הזה הגיע. ריאל עם מצב אחד מסוכן לאורך תשעים דקות! אי-אפשר רק לתת מחמאות לליון - צריך גם לקטול את השחקנים שלנו, והראשון ביניהם הוא קאקא. תאמינו לי שאם היינו מפסידים אך משחקים כמו נגד בילבאו או אפילו פחות טוב מכך - בדומה למשחק נגד אוססונה(כלומר יוצרים מספר מצבי כיבוש ונראים לא רע אך בסוף לא כובשים) - התגובה שלי הייתה נראית אחרת. זה לא היה נראה כמו חוסר מזל כמו במשחקים מול באיירן מינכן ב-2007, אלא יותר כמו חוסר היכולת בטורינו ב-2005 - 120 דקות של ריאל מדריד עם בעיטה אחת מסוכנת בלבד לעבר השער, בעיטה של רונאלדו אחרי ספרינט של 40 מטר. בטח שליון תבוא לשחק חזק, אין שום סיבה שהיא תקל עליינו את החיים ותאפשר לשחקנים מרווח וזמן עם הכדור. נו באמת, לא להיות מוכנים לזה ולעלות לכר הדשא כאילו יש איזו סדנת יוגה בהודו - לא רציני. מה יהיה מול צ'לסי(אם וכאשר)? אסיין ולאמפרד לא יחנקו אותנו? או מול ברצלונה?; שוב הוכח שהניצחונות הקלים בליגה משקרים ושריאל לא מוכנה באמת לאתגר. משחקנים כאלה אני מצפה לשילוב של קור-רוח וחוסן מנטאלי יחד עם שבירת לחץ ומשחק חכם. אני כבר מדמיין את עצמי נוטף זיעה מרוב לחץ באותו משחק. יש לי סיוטים מאז אותו משחק נגד רומא בברנבאו - כל-כך היינו בטוחים שנעבור אותם, ובסוף הכל השתבש ועוד שיחקנו כל-כך רע. שום דבר כבר לא בטוח. גם יתרון של שני שערים ילחיץ כי ליון תוכל פתאום לתת גול משום מקום. חייבים להבקיע מינימום שלושה.
עמי, כנראה לא הבנת אותי, המיקום שלהם בליגה מייצג את הרמה שהם מציגים, אבל אני אומר שהסיבה לכך נעוצה בעיקר במאמן ולא בסגל השחקנים המצויין (יותר ממה שאתה חושב לדעתי). עכשיו מכיוון שהמאמן הוא רק אדם אחד, במשחק נתון שהוא לא מפריע יותר מדי, הקבוצה הזו שווה הרבה יותר ממה שכביכול היא הציגה עד כה העונה. ושוב, לאחרונה היא שיפרה את המשחק שלה, זה אולי מאוחר מדי בשביל הליגה אבל אני עדיין חושב שהמיקום שלה בטבלה לא משקף, היא לא נחותה כלל מבורדו, רק צריכה להחליף מאמן או שהוא לבד יפסיק עם המשחקי כבוד שלו. אישית זה לא מעניין אותי יותר מדי ליון, הוא פשוט גומר את ליצ'ה כשהוא שולח אותו לרדוף אחרי מגנים כל משחק...
אם כבר, לכל מי שראה את המשחק שלנו - יש פה אחד שחושב שאנחנו מתגעגעים אליו באיזשהי צורה? כעסנו מאוד אי שם במאי-יוני, אבל בדיעבד אי אפשר שלא להסתכל על זה בתור מהלך טוב שלנו במרקאטו.
מילאן הפתיעה, שיחקה בצורה אטרקטיבית בהתקפה, הגיעה למספר רב של מצבים כשיכלה בקלות לכבוש יותר מ2 גולים. אך עם זאת, ההגנה שלנו הייתה רעועה מדי ותפסה יום חלש (אוואנס? את ריו ניענעו יותר מדיי). הקישור לא היה בשיא אבל פלצ'ר הענק כן. שימשיך כך, בישול אדיר ביותר לרוני. :aaa8: קאריק עם אדום מיותר שסתם מוסיף חששות... וסיידורף הענק עם גול גדול של קלאסה. גם לרונאלדיניו מגיעה מילה טובה... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
עוד משהו, אני כבר מזמן טענתי שאלביול הוא לא בלם לרמה של ריאל, הגול היום באשמתו הישירה שלא יצא לבעיטה של מאקון, לא יאמן כמה חופש היה לו ואלביול פשוט עמד והסתכל.
מה שמפליא בכל הסיפור של מילאן ומקומם גם יחד זה ניהול המשחק הכושל של המנג'ר שלה. לא הגיוני שיש אי שם ברחבי הרשת סוכנים כתומים שמסתובבים ויודעים לספר שפאבאלי הוא אסון ושסידורף היה חייב לשחק במקום בקהאם, בעוד אדון לאונרדו עשה כמעט כל טעות אפשרית, וביום שהקבוצה שלו באמת נראיתה טובה יותר מהיריבה שלה, הוא הצליח להוריד אותה מנוצחת. חבל בשביל מילאן כי באולד טראפורד יהיה הרבה יותר קשה לנצח.
פלטשר פלטשר פלטשר. הרבה יתמקדו ברוני במשחק הזה וזה מובן לחלוטין אבל אני לא יכול שלא להתמקד בסקוטי הנפלא. השיפור במשחק שלו זה פשוט דבר שאי אפשר לתאר, נהיה הדמות הכי דומיננטית שלנו במרכז המגרש, קילר, מארגן את המשחק, מחלץ כדורים ומוסר נפלא. חבל על השער בסוף ועוד יותר חבל על האדום המטומטם לקאריק(מישהו ראה האם באמת קאריק עשה משהו ששווה צהוב שני?)אבל אולי זה יהיה לטובתנו כשנבוא נחושים וכשאנחנו יודעים שהמפגש עדיין לא גמור. אגב, חשבתי שמילאן קבוצה הרבה יותר גרועה ממה שהיא הציגה היום, מזל גדול לסיים עם 3-2 וסוף סוף ניצחון ענק בסאן סירו.
מחצית ראשונה גרועה שלנו שהזכירה את משחקי החוץ שלנו באירופה לפני כמה שנים אחורה, נתנו יותר מדי כבוד למילאן,היינו פזיזים,רשלניים,בעטנו לעצמנו בביצים עם איבודי כדור הכי לא מחוייבים במציאות,סגירות ועמידה לא נכונה ברחבה ורק בנס לא ירדנו עם פיגור של 2 או 3. פרגוסון הפתיע(כרגיל)עשהציב את פלטצר באגף שמאל ושם את פארק באמצע, זה לא עבד כמו שצריך במחצית הראשונה ולא בגלל ששניהם לא היו טובים אלא בעיקר כי החסרון של פלטצר במרכז השדה היה מורגש מדי. מבחינה התקפית במחצית הראשונה הגענו לכמה הזדמנויות מצד ימין אבל נאני ביום מאוד לא מדוייק בזבז כמה הגבהות נוחות. ספגנו שער מזליקי וכבשנו שער כזה עוד יותר,חלק מהמשחק וזה הגיע במהלך הראשון שפלטצר היה מעורב בו ובאיזור שהוא יותר רגיל אליו,אמצע-ימינה. מחצית שנייה ולאחר שפרגוסון ככל הנראה שטף אותם במחצית והעלה אותם כמה דקות לפני לדשא להמתין שם למילאן ולא בחדר ההלבשה,כבר נראנו יותר טוב, הפסקנו לחלק מתנות וזה היה הכי חשוב. החילוף של ולנסיה היה במקום,היינו צריכים מהירות,כוח ויותר דיוק מאגף ימין, זה עבד מיידית,עד שהמגן השמאלי של מילאן הבין מול מי הוא עומד הוא ראה את הגב שלו, ולנסיה בהגבהה טובה ורוני מעל כולם. לאחר מכן זו היתה יונייטד ורק יונייטד על הדשא,הנעת כדור שקטה וחכמה,שלטנו והכתבנו את הקצב, ככה הגיע השער השלישי,היינו יכולים ללחוץ עוד ולכבוש עוד אחד, גם 3-1 היה טוב אבל אז רפאל החליט לתת עוד מתנה, חילץ כדור ברחבה והחליץ לרוץ איתו ועוד לכיוון מרכז המגרש, בשביל מה לרוץ עם כדור ובאיזור מסוכן ועוד לפקעת של האמצע??? איבד את הכדור,האגף שלו היה ריק ומשם הדרך לשער של סיידוף,חבל. הגול השני של מילאן קצת דילל את החגיגות ועדיין,מקדמה ענקית בדרך לרבע הגמר, קשה לי להאמין שבאולד-טראפורד נחזה בהופעה הגנתית שכל-כך לא מאפיינת אותנו בשנים האחרונות, גם לא באירופה. עשינו לעצמנו חיים קשים אבל איזה יופי היה לראות ומתוך המשחק איך עם הנסיון,חוכמה ואופי חזרנו למשחק והפכנו אותו לטובתנו,זו גדולה של קבוצה.
על יונייטד פירטתי באנגלי, בנוגע למילאן - רק מחמאות. יצא לי לראות אותה לא מעט העונה והיכולת שלה היום לא משקפת בשיט את הקבוצה שהיא העונה, בינונית מאוד. והיום הם נתנו את המשחק הטוב ביותר שלהם לאחר המון זמן, התעלות שרק מועדון כמו מילאן יודע לעשות. מצד אחד מראה על תעצומות של קבוצה וגם מעידה על כמה הסגל של מילאן זקוק לרמונט. סיידרוף ענק, פירלו המוסרים הגדולים ביותר שראיתי, נסטה אגדה אבל כמה זמן אפשר להישען עליהם? והיום נסטה ביזה את עצמו btw