http://futbol.as.com/futbol/imagenes/2017/02/15/album/1487178734_270597_1487194341_album_grande.Xxx איזו בומבה! ביום בו ריאל מחמיצה ומחמיצה ללא הרף, וממצבים איכותיים בתוך הרחבה, ושער למשל היה מה שחסר לרונאלדו לסגור משחק מצוין - טוב שיש את קאסמירו שעם כל הלב כובש גולאסו ענק שיכול לעשות את ההבדל בדרך לשלב הבא. והיה יכול להיות יותר מזה. הגול שקיבלנו מרגיז, מעליב, טעות איומה של קיילור וגם של ההגנה שפס עומק פשוט מצא אותה עם המכנסיים למטה, אבל אנחנו חייבים את השטויות האלה כנראה. שמח שהקבוצה ידעה להגיב עד המחצית ושיחררה הרבה קיטור. מצפה שנשחק עם אותה המחויבות גם בגומלין. זה עוד לא גמור וחבל אבל אנחנו שווים שם שער אחד לפחות. ההגנה של נאפולי לא טובה, היא לא עשתה שום התאמות לריאל מדריד. לא פחות חשוב מהשער של קאסמירו היה גם הגול של קרוס ששיחרר הרבה לחץ, ידעתי שהכדור ייכנס מייד כשראיתי שזה הוא, גול דומה לשער נגד סלטה ויגו אגב. זה בידיוק מה שאנחנו רוצים לראות ממנו לפחות התקפית, כי בהגנה הוא היה על תקן ניצב, כמו מרסלו. קרוס גם נתן כדור לא רע לחאמס. מודריץ' התקפית חלש מאוד. שימו לב רגע למשחק של שני המגנים שלנו. קרבחאל הרים כדור אחד לרחבה ועשה את זה בצורה מדהימה ובכלל משחק נקי מטעויות בעוד מרסלו בכושר גרוע מאוד והפעם לא בגלל מערך מוזר של זידאן. לא חטף אף כדור, שתי בעיטות איומות לשער, ניסיון מסירה אחד מגוחך מה שמראה על חוסר ביטחון וחבל מאוד. מרסלו לא נותן מספיק התקפית בזמן האחרון לדעתי. אלה שדי קשה לדרג את היכולת שלהם - חאמס ובנזמה. הצרפתי היה מאוד מעורב והפגין הרבה תשוקה וזה כבר משהו, אבל חבל שמוראטה עם המהירות לא נכנס לשחק עוד קודם. לגבי חאמס, היה חסר לי תאכלס ממנו. בעיטה לשער מרחוק, בישול, אבל אני אוהב את הניסיון שלו לשחק פשוט וכל מסירה שלו חכמה. החבר'ה שבאו לפאב יכלו לשמוע אותי אומר שוב ושוב שחאמס יהיה המוחלף הראשון בלי קשר לתוצאה אבל הפגיעה של ראמוס אילצה את זידאן להכניס קודם את פפה. חאמס ראוי ליותר דקות ואני בספק אם יקבל אותן נגד אספניול. בינתיים אפשר להיות מרוצים ויאללה לכו לראות את התקציר למשחק של באיירן, איזה גולאסו של רובן. * דיברתי על רובן, איזה שער, לא יאומן, זה יישמע ילדותי אבל משפט שאני אומר עוד לפני הדסימה - לוקח את רובן לריאל מדריד גם היום למרות שהוא זקן ומקריח. יודע לעשות רק דבר אחד אבל עושה אותו כל-כך טוב, איזה גולאסו!! באיירן מפרקת את ארסנל והסדר שב על כנו. לא רוצה להיכנס להשוואות על באיירן של פפ אבל לא ראינו ממנה הצגה כזו בשמינית גמר עם כל הכבוד לגומלין נגד פורטו. מעניין אם הגול של מולר יוציא אותו לדרך חדשה.
נאפולי וסארי לא שיחקו חכם, הם לא התחשבו בכך שהיריבה שלהם מאוד מאוד חזקה וניסו לשחק את המשחק שלהם לאורך כל 90 הדקות וזו טעות בברנבאו. ברגע שהנאפוליטנים כבשו את הראשון הם היו צריכים לנסות ולסגור קצת את המגרש ואז יכול להיות שהלחץ בברנבאו היה מתחיל לדבר, עם זאת אין ספק שקיים פער איכות גדול מאוד בסגלים מכל הבחינות, אלביול לא שייך לרמות האלה וקוליבאלי היה במשחק נפילה גדול מאוד ולכן אני חושב שנאפולי יכולה להיות גאה במשחק שלה היום אבל היא צריכה גם להבין שבכדורגל מותר לשחק גם מכוער. לגבי האמשיק - אני לא מצפה ממי שאינו צופה באופן קבוע בסריה להחזיק ממנו כשחקן טופ אבל אין לי ספק שהוא יכול לשחק בהרכב של כל קבוצה בעולם לרבות ריאל מדריד, שחקן נהדר. Sent from my m3 note using Tapatalk
רק ליישר קו - מבחינתי ״שחקני הייפ״ = שחקנים שערכם ומעמדם גדולים ממה שהם באמת ראויים לו. אוברייטד, בקיצור. מהבחינה הזו, האמשיק ומרטנס הם שחקני כדורגל טובים מאוד, ובאספקטים בודדים אפילו מצוינים (נניח - הבעיטה של האמשיק והדריבל של מרטנס). אבל בשום סרט הם לא מספיק טובים להובלת קבוצה ששואפת לזכות באליפות איטליה, על אחת כמה וכמה אם היא רוצה להצליח גם בזירה האירופית. לא בכדי הם (האמשיק במיוחד) נעלמים מהמגרש באופן די עקבי מול קבוצות חזקות באמת. אכן אני לא פריק של סריה A שרואה את כל הקסמים שלהם מול פאלרמו ואמפולי, ודווקא בגלל זה אני חושב שהדעה שלי קצת יותר ״נקיה״ משלכם. כשאתה רואה שחקן 45 פעמים בעונה מאוד קל להזניח הופעות חלשות נקודתיות, אבל לפעמים הן יכולות ליצור מכנה משותף שדווקא מעיד משהו על איכות השחקן. לצורך העניין, את גונזאלו היגוואין אני תופס כאוברייטד גדול למרות כל המספרים שהעמיד בריאל; על כל הצגה מול אוסאסונה עמד מאזן של 3 שערים ב18 משחקי קלאסיקו וכמות שערים מעליבה בליגת האלופות. בהקשר הזה, אני חושב שהשימוש הרב שלכם במילה ״מוכשר״ קצת עושה לה זילות בקונטקסט הנוכחי. נאפולי היא אכן קבוצה סקסית שמשחקת כדורגל מרענן ויפה לעין, אבל זה לא הופך כל שחקן בה לוורלד קלאס פוטנציאלי. היום (וכמעט בכל מפגש עם יובנטוס, לצורך העניין) ראינו שרוב הקבוצה פשוט לא מסוגלת לעמוד ברף היכולת שהרמות האלו דורשות. לצורך העניין, רומא הציגה לעניות דעתי יכולת הרבה יותר מרשימה בצמד המשחקים מולנו בשנה שעברה (גם לה היה חסר חוד איכותי, אבל היא לפחות הצליחה ליצור מצבים. נאפולי היום איימה בדיוק פעמיים על השער). השחקנים הבודדים שבאים לידי ביטוי גם על הבמות האלו באופן עקבי ראויים לכותרות ה״פוטנציאל״; אבל אם הרוב כושלים בכך, אולי זה פשוט נובע מכך שהם לא מוכשרים ו״סקסיים״ כמו שהייתם רוצים להציג אותם.
האמשיק מציג יכולת מצוינת כמעט נגד כל קבוצה בעולם וכמעט בכל משחק. הוא הציג יכולת טובה מאד גם נגד יובנטוס, וכל מי שאתה רוצה להעלות על דעתך. הוא יכול להיות שחקן הרכב בכל קבוצה באנגליה למשל ואילולא היה משחק בנאפולי בוודאי לא היה כל כך בלתי מוערך.
לא רק נגד יובה, גם כמה שנים אחורה נגד צ'לסי, סיטי, ארסנל ודורטמונד. אבל כנראה שזה לא נחשב כי זה לא נגד ריאל.
נאפולי נראתה גמורה מהדקה ה-70. הם פשוט הפסיקו לרוץ. ולמרות זאת, הם כמעט הבקיעו שער שני ורואים שיש כישרון רב בהתקפה שלהם. לצערה של נאפולי, ההגנה שלה, כפי שכולם התריעו, אינה מספיק טובה. בקיץ כנראה יירכש שוער שיחליף את ריינה (איפה היה בשער של בנזמה?) ואני מניח שמקסימוביץ' או בלם חדש אחר יחליפו את אלביול. להערכתי בסן פאולו נאפולי תכבוש לפחות שער אחד, אך גם תספוג לפחות אחד.
אלביול גם ככה בלם בינוני בשיאו, ואתמול הוא היה רחוק משיאו. יש מספיק בלמים טובים ממנו באירופה ובאיטליה, וטוב תעשה נאפולי אם תיפטר ממנו בהקדם האפשרי.
נאפולי הבקיעה שער שני אבל הוא היה מנבדל. והיא באמת החמיצה מצב קורץ אבל בואו נודה באמת, בגלל הנאיביות וגם ההגנה הדי גרועה שלהם, חייבים לומר(מי כמונו מכיר טוב יותר את אלביול אחרי העונות בולנסיה שם עוד היה בלם מבטיח, ובעיקר אחרי התקופה בריאל מדריד. הוא משקיען, לוחם, אבל זה לא מספיק. לא מהיר, לא אגרסיבי, לעתים חולם, אבל זה לא רק הוא) - 5:1 של ריאל מדריד היה הרבה יותר משקף. נאפולי ניצלה טעות בהגנה וכל הכבוד לה אבל לא הייתה פקטור במשחק. בנזמה כבש שער אחד והיה יכול לסיים עם רביעייה וגם כריסטיאנו החמיץ ברשלנות ואפילו חאמס שמה שהיה חסר לו זה גול משחק הזה. לוקח מהערב הזה את התרומה של שני שחקני האמצע שלנו, קאסמירו שכבש וגם קרוס שחייב יותר להצטרף קדימה. מצד שני אני מודאג מאוד מהיכולת של מרסלו שהיה נוראי, קטסטרופה. שער רביעי היה נותן לנו יותר שקט. לא מזלזל בנאפולי אבל לדעתי אין ממנה תאכלס. אגב, הזכירו כאן את המשחק נגד רומא בעונה שעברה. בברנבאו היא באמת הגיעה להזדמנויות ורק בשל חוסר החדות של סאלח, ואולי אם הוא היה פינישר טוב יסלחו לי אוהדי רומא - הוא היה משחק בקבוצה טובה יותר. אבל זה היה אחרי יתרון 2:0 של ריאל באולימפיקו(במשחק די חלש עד שבאו ההברקות של כריסטיאנו וחסה). המשחק באיטליה היה מה-זה רדום.
התחושה שלי הייתה כפי שאמר @Raulito שאילו מרטנס היה מבקיע את השער ההוא, ריאל הייתה מבקיעה את הרביעי. זה היה עניין של רצון ולא של יכולת. הורגשה יהירות של ריאל מול השער ב-20 הדקות האחרונות.
אני חושב דווקא שהיה סוג של חשש שאם נצא קדימה יותר מידי נספוג את השער השני, ויאללה, אפשר לחיות עם 3:1. אנחנו שווים גול בכל מגרש וההגנה של נאפולי לטעמי, ביחס לרמות האלה - קטסטרופה. היא גם סופגת המון בליגה האיטלקית. ריאל לא סתם כבשה שלושה שערים, היא הגיעה ל-7-8 מצבים של מאה אחוז, ובכל המשחקים נגד האוססונות והגרנאדות זה לא קורה לנו. רוב השנה משחק ההתקפה תקוע. זה לא שהיו לנו מאה אחוזי הצלחה כמו במשחק נגד בטיס. אותה זחיחות שדיברת עליה לדעתי דווקא הייתה בברנבאו נגד רומא. כולה רומא, מובילים 2:0, מה יקרה, ודווקא שנה אחת לפניכן שאלקה ניצחה אותנו בברנבאו 4:3 והייתה רחוקה שער אחד מסנסציית המילניום. ובחזרה למשחק אתמול: אני מעריך את סארי אבל דווקא נאפולי הייתה יהירה. אנחנו נשחק את הכדורגל שלנו גם בברנבאו ולא חשוב שזו ריאל מדריד שיש לה קצת איכויות. אין שמירה כפולה על רונאלדו, אין לחץ על קאסמירו, המגנים שלנו שהם הכוח הגדול של הקבוצה - פנויים כל הזמן. אני לא יודע להגיד לכם אם אפשר להוציא יותר בסגל הקיים אבל זו התחושה שלי, קחו כדור ושחקו. הרבה שערים יפים במשחקי ליגת האלופות בינתיים: קאסמירו והבומבה, די-מאריה מסובב, אריאן רובן הגדול. ועוד יש למה לחכות, בעיקר למשחק של מנצ'סטר סיטי נגד מונאקו שנראה בונבון של ממש. יש למה לחכות.
מקסימוביץ׳ היה אמור לסגור את הפינה ליד קוליבאלי, אבל הוא התגלה כפלופ. בקיץ הייתי מוכר את קוליבאלי כדי לעשות רענון לכל החלק האחורי.
נאפולי לא יכולה לשחק אחרת. זה העניין עם סארי. הוא איננו גמיש טקטית (כרגע אינו גמיש טקטית יש לציין, צריך לזכור שהוא אמנם בן 56 אבל נמצא ברמות הגבוהות בערך 5 שנים, ורק שנה וחצי בקבוצה טובה באמת) והוא לא יכול לשנות את נאפולי בין לילה לשחק בצורה אחרת. ככה הם משחקים, והם לא יכולים לשחק כמו יובנטוס כי כפי שראיתם אתמול ההגנה שלהם גרועה. אני חושב שהיסאי וגולאם, אם כבר מדברים על זה, הם מוערכים יתר על המידה הרבה יותר מאשר מרטנס והאמשיק כפי שהוזכר כאן. אני רואה אותם די הרבה ואני לא חושב שאף אחד מהם הוא מגן ברמה עולמית. הם צעירים ויכולים להשתפר, אבל לא מדובר כאן באיזה מאיקון פוטנציאלי. מאידך, היות ושניהם צעירים יחסית הייתי משאיר אותם ומחליף רק את שני הבלמים בקיץ כדי לא ליצור זעזוע מיותר בהגנה.