אין שום קשר למסורת ולאופי של מועדון. קבוצה שעולה למשחק כזה עם קישור שמורכב ממילנר, פרננדו (או שזה פרננדיניו? חייב להודות שלא מבדיל ביניהם) ונאסרי היא פשוט לא קבוצה ברמות האלה. מישהו צריך לתת את הדעת שמועדון עם תקציב בלתי מוגבל לא מצליחה לבנות קבוצה טובה יותר. גם בשנה שעברה עם דמקליס. חוץ מסילבה אף אחד מהקשרים שעלו היום בהרכב של סיטי לא יושב על הספסל בברצלונה, ריאל או באיירן.
די מביך שקבוצה עם תקציב בלתי מוגבל מעמידה סגל כזה ורוצה להגיע רחוק בליגת האלופות. במקום 32 מיליון על בוני היו צריכים לחזק את ההגנה או הקישור. מתוך 8 שחקני ההגנה והקישור שלהם, רק סילבה מתאים לרמות האלה ורק הוא לא נמצא בירידה. פשוט לא ייאמן שהקבוצה אולי הכי עשירה בעולם מסתמכת על דמיקליס בן ה-34 שיעצור את מסי, ניימאר וסוארז.
סילבה לא עשה כלום היום, גם הוא בלוף שמתגלה במשחקים גדולים. ב-4 המשחקים האחרונות של ריאל, בארסה ואתלטיקו על אדמת אנגליה, המאזן שלהם הוא 4 ניצחוות, ב-4 משחקים. הפרש שערים של 9-3. אכן הרמה בליגת הנ.ב.א. של הכדורגל עולה פי מיליון על ליגת השכונה. סיטי אלופת אנגליה, בספק אם מסיימת בספרד במקום ה-4, גם ולנסיה מליגת השכונה עולה עליה לדעתי. סטנלי, לך תמכור חמוצים בפיתה.
קראתי איפשהו שמסי החמיץ חמישה מתוך עשרת הפנדלים האחרונים שלו. יש פה איזה גרופי של בארסה שיודע לאמת את זה?
ולנסיה לא מסיימת במקום הרביעי באנגליה. כמובן שהרמה באנגליה נמוכה מאוד העונה ובכלל בירידה בעונות האחרונות.
אמת, אבל זה משולב יחד עם המשחקים שלו בנבחרת. ובסה"כ מתוך 59 הפנדלים שלו במדי ברצלונה הוא החמיץ 13 מי עולה עלייה?
כשסיטי ישלמו 50 מיליון על אלקסר וצ'לסי ישימו 35 על גאיה, אז ורק אז הם יהפכו לכישרונות ברמה עולמית. כשהם עדיין בולנסיה הם סתם שחקנים אקראיים. בולנסיה אין "כוכבים" ולכן קבוצות כמו יונייטד, ארסנל וטוטנהאם (הארי קיין SURELY טוב יותר מכל מה שיש לקבוצות צמרת תחתונה בספרד להציע, נכון?) טובות ממנה. דרך אגב, ברצלונה שיחקה אתמול טוב יותר כי היא לא צריכה להתאמץ במהלך העונה. סיטי קורעת את עצמה במשחקי חוץ ממש ממש קשים כמו סופרסנדרלנד, אמייזינגסטוק וסוואנסיוואו בזמן שברצלונה יכולה לנוח ולשחק בהילוך ראשון מול קבוצות פאתט כמו מלאגה ות'ות'יאדד. את התוצאה ראינו אתמול כשכל ההבדל בין סיטי לברצלונה היה ברמת האנרגיה והיכולת להשקיע מאמץ ובטח לא ברמת האיכות או משהו כזה. הרי לסיטי יש את בוני שהוא שחקן של 35 מיליון שכבש המון שערים בסוואנסיוואו. כשקבוצה אחת יכולה לפצח גרעינים בים התיכון והקבוצה השנייה אשכרה צריכה להתאמץ ולהשקיע בס-ו-פ-ר-ס-א-נ-ד-י-י!!!! נגד טוטנהאם "שידרו-אותנו-ב-NBC-באמריקה-אז-הם-בטח-ממש-ממש-חזקים-אלוהים-ישמור-תחזיקו-אותי-חזק-כמה-איכות" הוטספר, זה מתבטא. כל אחד יכל לראות שסיטי בקלות יכלה להבקיע 3-4 שערים... הכל פתוח בגומלין. זה לא כאילו משחק חוץ בספרד זה דבר מאיים למשל. מה מאיים במטפחות? יש לכם מושג איזה דבר מפחיד זה לקבוצות חוץ שיכור בן 60 שצועק GET IN בכל פעם שהקבוצה הביתית משיגה כדור חוץ? אם אני הייתי שחקן היו רועדות לי הרגליים. תאמינו לי, אין דבר שיותר מלחיץ עבור חלוץ אורח מאשר 3,000 היפסטרים לונדוניים שצועקים משהו שנון מהיציע. פחד אלוהים. בקיצור, אין ממה לפחד. אפשר גם לבנות על אריה שואג כמו הארט שהוא בערך השוער הטוב בעולם. אני יודע את זה כי שירר וקראגר אמרו את זה בסופרמגניפסנטמאנדיינייטפוטבול.
אני לא חושב שיש ספק בכלל שלה ליגה טובה יותר מהפרמייר ליג, בטח כשמשווים את החלקים העליונים של הטבלאות. צריך לזכור שלסיטי יש בעיות בזירה האירופית כבר כמה שנים, וזה שילוב של הגרלות קשות ומחסור במנהיגים ראויים על המגרש. ברור שמבחינה איכותית היא לא מתקרבת לריאל, ברצלונה ובאיירן (גם צ'לסי לא, אגב), אבל במשחק נתון היא יכולתה לתת פייט לרוב הקבוצות בעולם. גם במגרשים קשים כמו הקאמפ נו.
בהנחה שלא היית ציני - אז מעניין שצ'לסי הגדולה הלכה בקיץ על שלישיית שחקנים מאתלטיקו מדריד שמשחקת 'בליגת הפח' בספרד. אז בספרד יש שלוש קבוצות צמרת רציניות. אתלטיקו עשתה בית-ספר לצ'לסי בעונה שעברה. באנגליה יש קבוצת צמרת אחת, אולי אחת וחצי. מצטער שאני לא מתלהב מהמומנטום השיקרי של ליברפול שהתעוררה בסוף ינואר או מהבלוף הזה שנקרא מנצ'סטר יונייטד. קשה מאוד לנצח באנואטה אגב, לא רק ברצלונה הפסידה שם אלא גם ריאל מדריד ואתלטיקו מדריד. גם קשה מאוד לנצח בפיחואן של סביליה ובמדריגל. רק עיוור לא ישים לב שהליגה הספרדית כבר שנתיים בעליה. תמו הימים של ה-100 נקודות בעונה. מתי סיטי הייתה יכולה לכבוש שלושה שערים בדיוק? אני מאמין שחצי מאוהדי הכדורגל כבר העבירו ליובה-דורטמונד(איך אוחנה אמר? משחק רדוד, אפור) אחרי שבמחצית נסגר עניין. סוארז כבש צמד ועוד החמיץ מצב מעולה מול שוער. זה היה אחד הנצחונות הקלים של בארסה העונה. נגד ויאריאל בבית היה לה הרבה יותר קשה. ויאריאל לא התרפסה, לא פחדה, הובילה פעמיים ונראתה טוב. באנגליה יש הרבה(מאוד) כסף ואהבה עצמית. בספרד יש יותר כדורגל. וזה לא משנה בכלל אם 'יותר כיף' לראות טוטנהאם-האל בגלל האיכות שידור והאוהדים ובלה בלה בלה מאשר בילבאו-מאלגה.