אתלטיקו מדריד - באייר לברקוזן. 1:0 לגרמנים במשחק הראשון. מונאקו - ארסנל. 3:1 לצרפתים במשחק הראשון. אתלטיקו מדריד וארסנל נמצאות עם הגב אל הקיר לקראת גומלין 1/8 גמר האלופות הערב. הקבוצה של דייגו סימאונה בכושר לא טוב, משהו לא מתחבר לה בזמן האחרון. החלוצים לא מצליחים לכבוש ואתלטיקו מראה שהיא הרבה פחות טובה מהעונה שעברה, למרות אותו משחק מדהים נגד ריאל מדריד בפברואר. אתלטיקו שיחקה רע מאוד במשחק הקודם וצריכה להגיד תודה לאלילת המזל שזה נגמר רק בשער אחד לטובת לברקוזן, בטח אחרי ששיחקה בעשרה שחקנים. לכן אני חושב שלמרות שאתלטיקו קבוצה שרגילה להגיב ולא יודעת ליזום, והיום אם לברקוזן תכבוש אז היא תסתבך - אז אתלטיקו מסוגלת לעשות 'רמונטדה'-מהפך בספרדית, ולהמשיך הלאה. בליגה האנגלית ארסנל נראית מעולה ולא מפסיקה לנצח וגם בגביע היא הפתיעה עם ניצחון של אופי באולד-טראפורד, אבל אני חושב שהיום זה לא יספיק לה. הבור מהמשחק הראשון גדול מדי. אולי היא תהיה שוב 'קרובה, בכאילו', כמו שהיה נגד באיירן מינכן. ונגר מתפלל שהחזרה שלו למונאקו תהיה סיפור מהאגדות אבל אני בספק אם זה יקרה. ארסנל חייבת שכל מצב לשער יהפוך לשער, וחוץ מאלכסיס אין לה את הקילרים האלה. חוץ מזה, מונאקו יודעת להגן, קרבאליו חוזר ויוסיף הרבה שקט להגנה וארסנל חייבת לתקוף בכל הכוח מה שיגרום לה להיות חשופה מאוד מאחורה.
עוד לפני שסוארז בעט שמעו אאת הקהל של אתלטיקו חוגג. שנת 2015 וכל שנה אותו דבר שהסאונד לא מתואם עם התמונה
לא מבין את וונגר , היו לו את כל הזמן ללמוד את ההגנה של מונאקו ולמרות זאת ראינו אין ספור הגבהות לכיוון סובטיץ הענק במקום לבעוט שוב ושוב. אלקסיס ? פשוט בדיחה!!
הכניסה של ראול גארסיה במחצית עזרה לאתלטיקו להשתלט על המשחק, אבל עכשיו הם צריכים עוד גול בשביל לא להגיע לפנדלים והמוציא לפועל העיקרי על המגרש (גריזמן) נראה עייף...
לא צריכות לבוא תלונות לונגר על המשחק הזה. ארסנל הגיעה טוב למשחק, במנטליות הנכונה וגם ביכולת והגיעה למספיק הזדמנויות כדי לכבוש שלושה וארבעה... מאוד חבל מבחינתם כי הגול הזה כבר נראה עניין של זמן. מונאקו נתנה משחק על הפנים מכל בחינה, אחרי ההופעה הטקטית והבוגרת באמירויות זה היה מאכזב אבל כנראה המעמד הלחיץ אותם. ארסנל טובה יותר אבל הטיפשות בגול השלישי באמירויות עלתה להם ברבע גמר. אגב רק אני שמעתי את אחד משני הפרשנים הבכירים בערוץ הספורט מצהיר אתמול כי אינו צופה בליגה האנגלית? זה קרה
עוד ערב טוב של שמינית הגמר, הרבה מאוד דרמות. רק שימשיך ככה גם הערב. מצד אחד כואב על ארסנל ו-ונגר שעשו הכל נכון בגומלין - הגיעו מוכנים, לחצו על השער או יותר נכון שכבו על השער של הצרפתים שעשו בונקר מארץ הבונקרים, כבשו שני שערים והיו קרובים לרמונטדה גדולה. מצד שני, אסור היה להם להגיע לבור כזה גדול ממשחק הבית. אני גם חושב שעדיין להוציא את אלכסיס שמאוד לא טוב לאחרונה - אין לארסנל שחקן שהוא באמת קילר ואפשר לסמוך עליו שהוא יבקיע. וקילר לא חייב להיות כריסטיאנו רונאלדו, מסי או איברהימוביץ'. איך טורס אמר אחרי המשחק? "חלמתי על לילות כאלה בקאלדרון כשחזרתי לאתלטיקו". אני הצטרפתי למשחק לעשר הדקות האחרונות כי חזרתי מכדורגל, והתחושה עוד לפניכן הייתה שהולכים לפנדלים. אלה היו פנדלים מזעזעים, ממש רשלנות מצד הבועטים. כמובן שאפשר להבין את הלחץ והעייפות, אבל עדיין. שמחתי שראול גארסיה הטינופת החמיץ ותיארתי לעצמי שטורס יהיה הבועט האחרון. לברקוזן נשארת עם המחמאות ואתלטיקו עם הכרטיס לרבע הגמר אבל גם עם הרבה דאגות. ברור שאף קבוצה לא תשמח לקבל אותה, אבל זה לא זה.
כמו ולנסיה בתחילת המילניום אז גם לאתלטיקו העונה יש כלים לשחזר את מעמד הגמר, הם עדיין נראים לי קבוצת גביע חזקה שיכולה לעבור כמעט כל קבוצה ביבשת עם טקטיקה נכונה והמון לחימה הצמד משחקים ספציפי. יש להם כבר צוות מגובש שצבר את הניסיון במפעל. בליגה לא היה הוגן לצפות מהם עונה שנייה ברצף לרוץ ראש בראש עם כאלה אריות.
אין אוהד ארסנל שחשב שזה יסתיים בתוצאה אחרת מאשר אתמול. כל קבוצה גדולה עם המנטליות הנכונה הייתה מנצלת את המומנטום אחרי השער השני. זה תסריט שפשוט חוזר על עצמו וזה קרה גם בעונה שעברה. אפשר למלא ווינר על השיעמום הידוע של ונגר. לגבי אוחנה, זו לא הפעם הראשונה שהוא מעיד על עצמו תוך כדי שידור שאינו צופה כלל בקבוצה שאותה הוא משדר. באופן כללי הוא פרשן חלש, אבל שזה מגיע לכדורגל העולמי, בטח שזה חוצה את גבולות מדריד וברצלונה, הוא פשוט גרוע ואפילו מביך.
הגרמנים. קוקה בעט טוב. וראול הגיע לפנדלים עם שתי פציעות שאת שתהין השופט הצליח לא לראות. גם מנג'וקיץ' שיחק הרבה דקות פצוע.